Публикувано: 27 September 2011 - 09:06 AM
Здравей, Косара33, ние също имаме проблем с возенето. Моето куче е на 4 години и в началото нямаше проблеми т.е миналата година. При нас проблемът дойде от газовата бутилка вероятно, защото на него явно му мирише на гас. Освен че едвам издържаше в града да се вози, целия се изпенваше още преди да се качи в колата, а вътре гледаше сякаш ще умре с едни примижени очи и отворена уста. Имаме две коли и сега го возим с мойта, на безнин. Кучкари са ми препоръчвали хапчетата Деган, те са за хора, но аз се консултирах с док и той препоръча други. Давах му хапчетата "Calmivet". Не взимай без да се консултираш с него, защото те са според килограмите. При моето 40кг диване дозата беше 2 хапчета, но бяха мнг. Целта на тези хапчета е да подтиснат нервната система, за да не се предизвиква повръщане и трае към 2-3 часа. Да но при нас трая > 6 часа, като кучето беше доста замаяно и само лежеше. Вторият път му дадох само 1 хапче и беше добре. Но повече не сме ги ползвали тези хапчета.......Сега го возим с отворен прозорец и той си се показва навън, зимата също.......Чела съм че повращенето идва от вестибуларния апарат. Пробвайте с отворен прозорец все пак, ако не сте, така че кучето да може да си показва главата навън. А и сигурно знаете де, но преди да се качи в колата за по-дълго пътуване, не му давайте да яде.