Затварянето на ГБПЖ в Русе закононарушения

Публикувано: 05 October 2011 - 02:00 PM
Стига с това "2 години не са изпълнили изискванията", защото е лъжа!

Публикувано: 05 October 2011 - 02:18 PM
 blueocean, в 05 October 2011 - 01:00 PM, написа:
blueocean, в 05 October 2011 - 01:00 PM, написа:
Стига с това "2 години не са изпълнили изискванията", защото е лъжа!
Извинявам се...Бях останала с впечатление, че са имали 2 години да си оправят там , каквото и да е.Много се обърках в такъв случай, а и сега виждам, какво са писали Дениц и Мил и рядко ми се случва, но останах без думи.
Не знам...Принципно, когато се затваря приют за преустройство или каквото и да било, обитаващите се настаняват в съседни или където може, ама предвид това, че казвате,че въпросният е един от най хубавите и поносими...Който се е захванал с това нещо, да си мисли и анализира, на финала дали си е струвало всичко това и най вече животинки, какво ги чака.Ужасна работа направо.Напускам темата, защото явно в крайна сметка наистина съм се откъснала от Българската действителност и не е редно когато не съм съвсем наясно с нещата да се бъркам където не ми е работа.Едно е сигурно, че съжалявам, ако 250 кучета се окаже, че са с неизвестно бъдеще.Моля се да не стане на финала вместо да се изпишат вежди, да се избодат очи.Жалко.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

Публикувано: 05 October 2011 - 02:26 PM
Със сигурност е имало нужда от подобряване на условията, но начинът не е този! Който е задействал закриването на приюта изобщо не се интересувал от това. А закриването на който и да е приют е престъпление в морален аспект.

Публикувано: 05 October 2011 - 02:37 PM
 mil_, в 05 October 2011 - 01:55 PM, написа:
mil_, в 05 October 2011 - 01:55 PM, написа:
По наредба 41 в приютите кучетата трябва да се държат в сграда с изолирани стени и покрив и отпление, което да осигурява минимум 5 градуса температура.
По тази наредба в никой приют не могат да се държат кучета във външни ограждения или в колиби. Което на практика значи, че всички приюти трябва да бъдат закрити. Това за ревящите за законност.
Да, парадоксално е. Когато пишем наредби, ужасно се престараваме все едно падаме от Марс и това не е първият случай. Човек може да отглежда домашното си куче на двора в колиба, приютното - не. Приютното понеже е свикнало на супер лукс на улицата, трябва да битува в 5 звезди. Но такъв е законът, за който толкова сте приритали.
Ако Ташев толкова го е заболяло да осигури навес, не е успял. Сега с навес няма да мине. Ще ги задължат да строят сграда. Може би Ташев ще осигури финансирането на такъв проект, както и настаняването на кучетата другаде докато текат всички процедури по проектиране и строителство? Приютът няма да може да възобнови дейност години наред.
Сега за мен е интересна равносметката. Каква е ползата от файдата да се ликвидира един приют, бил той и с бараки? Единствено тази, че Ташев може да седне да ни се пъчи тук каква огромна работа е свършил.
Евала.
Продължавай в същия дух. Ликвидирай и другите приюти. Тогава ще я втасаме.
Вредители нещастни самовлюбени и късогледи! Заради личното си крещящо его са готови да сеят леш. След вас и потоп. Писнало ми е от вас!
За протокола ще кажа, че в историята с Мима изобщо не симаптизирах на Димитров, а на другата страна. Но само болни хора могат да сътворят това, което е сътворено сега. Защо намесвам Мима - защото това е причината за настоящото благочестиво преследване на буквата на закона.
А да се осигури навес в един приют е съвсем друга работа. Фащаш 5 човека и малко дАски и това е. Така че не ми разправяйте приказки колко сте загрижени за кучетата.
И сега какво? Да очакваме ответния удар на Димитров ли? За какво е нужна тази долна война! А кучетата - кучета ги яли.
+

Пука им за кучетата !
 Еле пък на Ташев..... той "сигнализирал" министър Найденов, бЕЕ ....и министъра го пратил да бере четирилистни детелини.
  Еле пък на Ташев..... той "сигнализирал" министър Найденов, бЕЕ ....и министъра го пратил да бере четирилистни детелини.    Представяте ли си какви грандиозни неща е свършил! Сега се бил "сблъскал" с наредба 41, едва когато бил в Пловдив! И този човек се титулува "зооинспектор"! Чак и проверки прави! Ако не беше толкова трагично щях да се пръсна от смях! Те са се събрали Пена, Мара и Байрак Тодора!
  Представяте ли си какви грандиозни неща е свършил! Сега се бил "сблъскал" с наредба 41, едва когато бил в Пловдив! И този човек се титулува "зооинспектор"! Чак и проверки прави! Ако не беше толкова трагично щях да се пръсна от смях! Те са се събрали Пена, Мара и Байрак Тодора! Сега да попитам г-н Ташев и г-жа Виолета Добрева доволни ли са? Удовлетвориха ли най-после гнева си спрямо Григор Димитров? Да ги попитам това ли е цената на тяхното удовлетворение?! Значи не получихме Мима, затова ще си платят още 250 кучета! Ашкулсун юнаци !!! Евала !!! (що ли се учудвам, че Зъмчева е била с вас?! Ми вие сте си лика-прилика с нея! Има една много хубава българска поговорка "Краставите магарета през девет баира се подушват" )

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Публикувано: 05 October 2011 - 02:42 PM
Ох не знам, много ще е жалко и нечестно, ако някой не е преценил правилно, подвел се е от някакви лични подбуди и с това допринесе 250 кучета да не се знае, знае ли се.

Публикувано: 05 October 2011 - 02:50 PM
п.п. - Ти остави, ами навсякъде се пише "пловдивчанин".

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Публикувано: 05 October 2011 - 03:06 PM
Не мога да повярвам или може би не искам да повярвам, че някой е способен да причини нещо лошо на 250 кучета, поради и единствено воден от личен мотив.Скапана работа.

Публикувано: 05 October 2011 - 03:08 PM
http://forum.dog.bg/...be%d1%82%d0%bd/
(Има и снимки)
И все пак , към запознатите : какво означава да затвориш един приют?
Когатото затвориш болница , местиш болните в други болници. Kогато затвориш училище , местич децата в други училища.
В кой приют ще бъдат преместени животните , които сега са в този?

Публикувано: 05 October 2011 - 03:13 PM
ужасни условия! Нека не ми говорят ,че няма пари и е трудно...нали се хвалят навсякъде из нета,че имал хиляди дарители-макар ,че до сега никога не е давал прозрачност на това.Но по-статистиката им, да- били осиновени 3000 кучета,по 300,400 Е ,които получава за куче...май сумата е доста голяма,така ли не можа да отдели от нея за ремонта?Приюта не се затваря , защото НЯМА НАВЕСИ! А защото ИЗЦЯЛО не отговаря на Наредбата! Макар ,че аз лично бих била доволна, ако все пак имаше някакви навеси,защото в големите горещини на 40 градуса,не знам кое живо същество би издържало....ами ще критикуваме ръководстовот му -разбира се.Това отговорност ли е? Ами на тях не им пука за животните,ако им пукаше,щяха да измислят ,каква да е импровизирана сянка-ама не!Що да се хабят.Точно за това ,упрека ми към екипа на Димитров е,че са некадърници ,и нямат подход към хората.Иначе щеше да има и доброволци,които да им помагат.Знаете ли какво значи ,в едно малко пространство да са наблъскани по 10 -тина кучета ,че и повече? Сандъците ,служещи за къщички са разхвърляни навсякъде из огражденията,и биха служили за всичко друго,но не и за къщички.Старите пък ,на по два етажа -как ли да се покатерят кучетата в" мезонета",при отвори като за гълъби? ?Знаете ли какво става обаче,при хвърлянето на храната вътре? А знаете ли ,че хората от Русе, знаят как при такива боеве за храна,кучетата разкъсват по-слабите? Ама признава ли си за това Григор Димитров? Та нали такива като вас-ще го разскъсат и него? А когато 50 кучета са
оградени с мрежа,/няма цимент,а пръст/ пикаят върху пръстта, и газят в калта- и всяко пикае поняколко пъти на ден- знаете ли каква воня се носи?! И лежат в пикнята
и в лайната! И този човек има претенции за "Златна лапа"?Чета ви хора,и си мисля ,че на вас не ви пука за животните там,а за Григор Димитров.Това е жалкото.

Помощ за животните

Публикувано: 05 October 2011 - 03:16 PM
С подобряване на условията изобщо няма да се постигнат нейните изисквания. Необходим е строеж на сграда. Твърде е възможно и самият терен да не отговаря на изискванията, при което сграда няма да може да се строи в този имот.
Не се правете на паднали от Марс. Приютът е закопан. Точка.

Публикувано: 05 October 2011 - 03:31 PM
То това и властите ги устройва, колкото по-малко частни приюти, толкова по-близо до масова евтаназия.
А който наистина се е загрижил за условията в някой приют - и тази пътека е утъпкана. Никак не става с проверки. Става с помощ, доброволен труд и дарения.

Публикувано: 05 October 2011 - 03:35 PM
 kiriaki, в 05 October 2011 - 01:13 PM, написа:
kiriaki, в 05 October 2011 - 01:13 PM, написа:
Това факти ли са или свободни съчинения?Аз лично незнам къде се вземат пари за осиновено куче в България.Напротив! Дават се,за да се съберат пари за пътни,да не говорим за обгрижване и лечение ако се налага преди това.

Публикувано: 05 October 2011 - 03:42 PM
Може би и този приют действа така. Ами, когато kiriaki им осигури парите за престоя на кучетата, подготовката и транспорта, дружно ще ги наплюем. Дотогава - тези разходи не могат да се поемат от въздух.

Публикувано: 05 October 2011 - 03:56 PM

Публикувано: 05 October 2011 - 04:01 PM

Публикувано: 05 October 2011 - 04:16 PM
 dikari , недей да говориш така! Има хора, които ще приемат казаното за чиста истина, и току виж утре си го чула същото в някое сутрешно предаване на някоя известна телевизия... (Извинете ме за спама, ама не се сдържах.)
 dikari , недей да говориш така! Има хора, които ще приемат казаното за чиста истина, и току виж утре си го чула същото в някое сутрешно предаване на някоя известна телевизия... (Извинете ме за спама, ама не се сдържах.)

Публикувано: 05 October 2011 - 04:32 PM
 blueocean, в 05 October 2011 - 04:01 PM, написа:
blueocean, в 05 October 2011 - 04:01 PM, написа:

Да,знам че в Сеславци има такса.Разбираемо е, ако Общината иска да си върне вложеното,т.е.плащаш -затова че осиновяваш кастрирано и чипирано куче.Но от Общинския приют -Русе можеш да осиновиш и не плащаш нищо..Това е и една от пречките ,които трябва да се премахнат,в оставалите приюти,за да има повече осиновявания.

Помощ за животните

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +