Здравейте, имам много голям проблем. Кучето ми е около 20 кг на 6 години, от майка доберман, но малко мелез. От два-три дни почна да му се издува корема. Лекаря каза, че е асцит, прегледа го и трябва да му давам бирена мая по две сутрин и две вечер. Интересува ме има ли начини и операции някакви за да се спаси? Какво мога да направя? Не издържам да го гледам как само лежи и му тежи корема. Какво още мога да правя в такъв случай и колко време може да издържи така?
А също искам да питам понеже преди близо месец кучето беше яло мърша, даже миришеше много на мърша, може ли от това да е станало?Аз се съмнявам, че може и отрова да е изяло защото един ден се прибра със закъснение сутринта едва ходещо, но от тогава мина месец.
Асцит на 6 годишно куче
Публикувано: 04 October 2011 - 08:47 PM
Заведете си кучето за второ мнение при друг лекар! Това състояние може да е следствие от друго, много сериозно заболяване. Не отлагайте.
И за да не си задавате такива въпроси - не оставяйте кучето си да скита без надзор!
Цитат
А също искам да питам понеже преди близо месец кучето беше яло мърша, даже миришеше много на мърша, може ли от това да е станало?Аз се съмнявам, че може и отрова да е изяло защото един ден се прибра със закъснение сутринта едва ходещо, но от тогава мина месец
И за да не си задавате такива въпроси - не оставяйте кучето си да скита без надзор!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 09 October 2011 - 08:01 PM
Вие бяхте абсолютно прави! Трябваше да повикам и друг лекар задължително. Кучето ми умря в мъки, едва го намерих беше избягало на самотно място да умре. А лекаря го доведох, но беше късно, беше вече избягало. Той ме успокои, че това е асцит и чак др. месец ще дойде, но аз видях като си го прибрах мъртво, че беше се запушило с найлон може би, така предполагам, надувало се е да се изходи и така си останало в такава поза. При асцит нали наистина не може за една седмица да си отиде? Вече ще си знам урока, но всичко свърши за съжаление. Ще видя по-нататък за друго кученце.
Публикувано: 02 September 2015 - 01:20 PM
Здравейте, от около преди месец на кучето ни се поду корема като круша, дишаше тежко и не беше активен. Повикахме ветеринар и той каза, че задържа вода и каза да купим есенциал форте и да му давам - давахме му, но си остана подут. Имахме работа в друг град и там в една ветеринарна аптека обясних как стоят нещата и те ми дадоха фуроземит, за да го обезводним. След като му бихме лекарството си върна стария вид започна пак да тича и играе, но сега пак се наду. Заведохме го на друг ветеринар и той каза че е Асцит и че няма да го бъде. Направи му пункция и течеше кървава вода. Кучето е немска овчарка на 8 г. има апетит храни се лакумо, но е подут. Пак взехме фуроземит, за да го обезводним да потича и поиграе и тогава да го умъртвим, но някак си не ми се ще. Кръвните изследвания са в норма но е много слаб всички кости са му изкочили, а се храни .Има ли лечение ??? И ако не поне да му удължим поне малко живота?
Страница 1 от 1