Dog.bg Форуми : Кучето ми яде ВСИЧКО

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми яде ВСИЧКО Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2011 - 05:17 PM

Моля за помощ и съвет - не намерих отговор във форума, затова отварям нова тема.
Кучката ми е на 5 месеца и яде абсолютно всичко! Най-любимите й неща вкъщи включват балатум, тапети, плочки, килим, кабели, контакти, чорапи... а навън - всяко хвърчащо листо и боклук (бисквити, фасове, семки..) Купихме намордник, който й слагаме като излизаме навън и я пускаме да тича, но от днес и в къщи. Последните дни бяхме болни всички вкъщи, и тя явно чувствайки се пренебрегната полудя още повече, което наложи крайната мярка с намордника. По принцип знае НЕ, бързо се научи къде да ходи по нужда... но като е в настроение не разбира от висок тон и се опитва да ни включи в игрите си. А откакто поотрасна и свикна с нас, започна да се катери и по масите, когато не сме в стаята. Нито страда от липса на внимание, нито от малко разходки.. просто с всеки изминал ден става все по луда..
И сега едвам ги написах тия няколко реда (качи ми се на главата) Моля за помощ или съвет!!
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#2 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 October 2011 - 06:28 PM

Всичко това ми напомня за така наречения "извратен апетит", който се появява когато кучето има недостиг на хранителни вещества, което пък се получава от хранене с некачествена храна или остатъци от човешка храна. Може би ще споделиш с какво точно храниш кучето си? Другото, което е че на 5 месеца кучето все още сменя млечни зъби и постоянно има нужда да дъвче нещо, понеже изпитва дискомфорт - сърбят го венците и т.н. Третият вариант е просто поведенчески проблем, ако на кучето не се обръща достатъчно внимание или ако не му се осигуряват кучешки играчки (кожени кокали, играчки от здрава гума), с които да се занимава кучето и да му се пренасочва енергията там, вместо да изяде крака на някой стол примерно..

#3 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 06:56 PM

Да, забравих да спомена за това - хранехме я с педигри, но след много съвети че това не е качествена храна, сега постепенно я сменяме с дог чоу (по съвет от зоомагазина) приемам критики и за това.
Зъбите почти ги е сменила, много се надяваме да се поукроти след като ги смени, а за вниманието - досега търча след една топка навън докато не легна и не можа да стане от умора... което ми осигурява поне час спокойствие сега
мерси че толкова бързо се отзова!
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#4 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 October 2011 - 07:40 PM

Педигри е най-ниския клас, Дог-чоу е средния клас, а ПроПлан е високия клас, така че направо скочи на най-високия клас, ако искаш да си сигурен, храниш добре. Не искам да правя реклама на никоя храна, аз лично не съм голям привърженик на гранулите, а на натуралното хранене. Но за да ти обясня как да храниш натурално и то да бъде пълноценно, ще ми отнеме един месец сигурно. Затова се поинтересувай кои марки на БГ пазара се водят Супер премиум и заложи на тях. Гледай първа съставка в храната да е някакво месо - пилешко, агнешко, пуйка, риба. Гледай по възможност въглехидратите да са от ориз, ечемик, а не от царевица и пшеница. Ако храната е grain-free, още по-добре.

#5 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 12:24 PM

Чувала съм за това хранене, така че имам някаква представа за какво иде реч.
Мерси много за съвета! :ba_025:
User's Signature

Аджилити Клуб България

#6 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 01:34 PM

Кучето Ви има невротичен проблем, който не е свързан с храненето. Може би липса на движение, оставяно дълго време само, без компанията на хора и т.н.

#7 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 04:28 PM

Абсурд!! по цял ден сме вкъщи, в никакъв случай не й липсва внимание, нито разходките са й дефицит.
User's Signature

Аджилити Клуб България

#8 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 04:36 PM

Показване на мнениетоmaluk_bandit, в 04 October 2011 - 04:28 PM, написа:

Абсурд!! по цял ден сме вкъщи, в никакъв случай не й липсва внимание, нито разходките са й дефицит.

Не зная.
Във всеки случай това поведение няма връзка с храненето.
Може би не е била лишена от внимание, както казвате, но в замяна на това може би вниманието, което й е оказвано е било прекалено много и животното - прекалено антропоморфинизирано (очовечавано).

#9 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 08:30 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 04 October 2011 - 02:36 PM, написа:

Не зная.
Може би не е била лишена от внимание, както казвате, но в замяна на това може би вниманието, което й е оказвано е било прекалено много и животното - прекалено антропоморфинизирано (очовечавано).

и това да е причина да яде всичко... ?! не разбирам...
User's Signature

Аджилити Клуб България

#10 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 10:16 PM

Показване на мнениетоmaluk_bandit, в 04 October 2011 - 08:30 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 04 October 2011 - 02:36 PM, написа:

Не зная.

и това да е причина да яде всичко... ?! не разбирам...

Естествено!

Някои започват да гризат всевъзможни энеща, други да уринират на места, където никога до момента не са уринирали, трети - постоянно да се ближат до разраняване (много характерно за доберманите) и т.н.

И една корекция - тя не яде всичко. Тя гризе всичко! И естествено инстинктивно може и да погълне отделни нагризани части, което може да се окаже фатално.

За съжаление в България няма специалисти по ветеринарно поведение на кучетата, за да Ви насоча към такъв.
Личен съвет не мога да ви дам, защото не съм ветеринар и нямам право да поемам отговорност над чужди животни.

#11 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 11:43 PM

Колко пъти на ден и по колко време я разхождате? Играе ли с други кучета?
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 12:56 AM

И ние имахме подобен проблем с нашият като беше малък. Дори и намренията му да са били само да гризе си гълташе всичко...Това е изключително лош и опасен навик и докато се отучи посещавахме ветеринари през седмица. Трябва да има определени играчки за гризане като въженца, гумени гирички и тн., защото в период на смяна и растеж на зъбите е съвсем нормално да го сърбят и да иска да ги чеше по този начин. Не му позволявате да взема каквото и да е от улицата ,трябва да научи командите не и пусни . Другата причина, която ви посочиха по-горе е че го правят от скука, така че гледайте да го занимавате с игри и вие и играчките да сте по интересни. Обще взето въоръжете се с търпение и го обучавайте, до някой друг месец би трябвало това поведение да спре, ако продължи причината е по-сериозна.

#13 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 12:27 PM

Разхождаме се предимно по 2 пъти на ден, минимум по 30 мин., като през почивните дни имаме и по големи разходки - паркове, градинки, където 2-3 часа не мърдат.. играе си с кучета, които са с нейния ръст, от по големи я е страх и скимти.
Lenard, утре стават 2 месеца от както я осиновихме, и затова до сега си мислех, че гризе и яде всичко, приспособявайки се в новата обстановка... докато не започна с тапетите.. и ние сме всяка седмица сме на ветеринар, заради раздразнен стомах.
Откакто взехме намордника няма разходка без него, така че нищо не успява да изяде навън.

Благодаря на всички отзовали се, получих и професионални съвети на лични, които ще изпробвам и ще споделя резултата след няколко дни :ba_025:
User's Signature

Аджилити Клуб България

#14 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2011 - 12:01 PM

Аз препоръчвам Genesis много съм доволен от тази храна , но цената и е малко висока , ако имаш възможност взимай му.

#15 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 01:24 PM

Имаме същия проблем с нашето кокерче -на 3.5месеца е и е като прахосмукачка.Носа е забит непрекъснато в земята на разходка и така опъва повода че ще го скъса.Нашия повод е едно по леко метално синджирче защото другия на ролка който беше го изяде.Когато му давам хапчета за обезпаразитяване и гледам изпражненията после с ужас установявам какво всъщност е ял!Има растения и пласмаса и камъчета .Вчера на разходка изяде паднали от липите шумки и топчета от липов цвят.Не съм му слагала намордник ,та той трябва нон стоп да е с него.Интерестното е че не повръща и си ходи добре по голяма нужда.От внимание не може да се оплаче -в къщи винаги има хора и не остава сам ,пък за играчки също -непрекъснато му се купуват.

#16 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 02:06 PM

Показване на мнениетоctefani, в 19 October 2011 - 01:24 PM, написа:

Имаме същия проблем с нашето кокерче -на 3.5месеца е и е като прахосмукачка.Носа е забит непрекъснато в земята на разходка и така опъва повода че ще го скъса.Нашия повод е едно по леко метално синджирче защото другия на ролка който беше го изяде.Когато му давам хапчета за обезпаразитяване и гледам изпражненията после с ужас установявам какво всъщност е ял!Има растения и пласмаса и камъчета .Вчера на разходка изяде паднали от липите шумки и топчета от липов цвят.Не съм му слагала намордник ,та той трябва нон стоп да е с него.Интерестното е че не повръща и си ходи добре по голяма нужда.От внимание не може да се оплаче -в къщи винаги има хора и не остава сам ,пък за играчки също -непрекъснато му се купуват.

Пробрай когато тръгне да яде нещо да го дърпаш с повода и му казвай не , но трябва да го хванеш на място докато го яде казваш не и дърпаш повода до няколко дни трябва да има резултат. Успех! :rc_036:

#17 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоmaluk_bandit, в 03 October 2011 - 05:17 PM, написа:

Моля за помощ и съвет - не намерих отговор във форума, затова отварям нова тема.
Кучката ми е на 5 месеца и яде абсолютно всичко! Най-любимите й неща вкъщи включват балатум, тапети, плочки, килим, кабели, контакти, чорапи... а навън - всяко хвърчащо листо и боклук (бисквити, фасове, семки..) Купихме намордник, който й слагаме като излизаме навън и я пускаме да тича, но от днес и в къщи. Последните дни бяхме болни всички вкъщи, и тя явно чувствайки се пренебрегната полудя още повече, което наложи крайната мярка с намордника. По принцип знае НЕ, бързо се научи къде да ходи по нужда... но като е в настроение не разбира от висок тон и се опитва да ни включи в игрите си. А откакто поотрасна и свикна с нас, започна да се катери и по масите, когато не сме в стаята. Нито страда от липса на внимание, нито от малко разходки.. просто с всеки изминал ден става все по луда..
И сега едвам ги написах тия няколко реда (качи ми се на главата) Моля за помощ или съвет!!

Върнахте ме 15 години назад,когато ми подариха английски кокер ,тя почина преди две години,та тя унищожаваше всичко наред.Освен кабели,килими,драскане по врати и стени,имахме един изяден крак на стол и дупка в паркета.Обувките от бала ми беше изяла...Луда работа.Тя не страдаше от липса на внимание,имаше си ги разходките,да не говоря,че тези неща ги правеше и докато сме си в нас.Казваш и НЕ,тя спира,но в момента,в който отидеш до банята или другаде ,тя си продължава да си прави,каквото си е наумила.Навън правеше същото,а първия път като отидох на гости на дядо ми,тя мина покрай краставиците,които човека си е насял и си откъсна една да я яде :ab_041: ,много обичаше плодове и зеленчуци.Мислех си,че ние не сме я научили,беше ни първо куче,но просто изведнъж спря да го прави,не помня на каква възраст беше.Дали го израстна или е било някакъв период,през който минава,не знам.
А относно каква храна яде и дали му стигат витамините,на скоро някой ми каза,че ако куче ядяло салфетки,значи имало липса на не знам какъв си витамин или нещо друго,не помня,не обърнах внимание много на това..и нямам представа дали е вярно.
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#18 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 12:56 PM

Много ме обнадеждихте.Надявам се в определен момент да престане.Дано да не му стане нещо до тогава.Относно дърпането на повода и "не" това го правя но няма особен резултат.Има моменти в които буквално предните му лапи висят във въздуха от дърпане на повода и той си ходи само на задните лапи и опъва повода до скъсване забил нос в земята ,чак ме хваща страх да не му стане нещо на вратлето.Дано в определена възрас престане.Гледах едно предаване на говорещия с кучета за кокер със същия проблем и там Сизър напълни една пласмасова бутилка с пробита капачка с пилешки бульон и стопанката оставяше следа с бутилката а кучето я проследяваше и през определено разстояние му даваха награда.Ама нещо не си се представям така да го водя на разходка :be_107:
хората по улицата ще решат че не съм добре да ходя надупена на зад и да мамя кучето :af_089:

#19 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 02:29 PM

Показване на мнениетоctefani, в 20 October 2011 - 12:56 PM, написа:

Много ме обнадеждихте.Надявам се в определен момент да престане.Дано да не му стане нещо до тогава.Относно дърпането на повода и "не" това го правя но няма особен резултат.Има моменти в които буквално предните му лапи висят във въздуха от дърпане на повода и той си ходи само на задните лапи и опъва повода до скъсване забил нос в земята ,чак ме хваща страх да не му стане нещо на вратлето.Дано в определена възрас престане.Гледах едно предаване на говорещия с кучета за кокер със същия проблем и там Сизър напълни една пласмасова бутилка с пробита капачка с пилешки бульон и стопанката оставяше следа с бутилката а кучето я проследяваше и през определено разстояние му даваха награда.Ама нещо не си се представям така да го водя на разходка :be_107:
хората по улицата ще решат че не съм добре да ходя надупена на зад и да мамя кучето :af_089:

Държа да отбележа,че когато ми донесоха кокерчето,за пръв път имах куче и нямах ни най-малка представа какво да правя с него,така че най-вероятно аз не съм се справила с възпитанието.Ако сега имах същия проблем,и ако не можех да се справя,най-вероятно щях да потърся помощ от специалист.
Желая ви успех :smile: !!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#20 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 10:05 PM

Напълно съм съгласна!Специалистът е действително най доброто решение!Малко трудно се получава ако този специалист е на 40-50 километра ,а аз все пак работя всеки ден и трябва да се грижа и за децата си.Затова чета форума и приемам съвети-не е най доброто ,но нямам избор.Имам и друга теория-деца не бях гледала но се справям с две--е не са идеални нито пък аз-било ми е трудно чудила съм се къде греша ?!Ще се наложи да се справя и с нашия любимец!Нали в къщи съм водач на глутница! :be_107:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни