Кучето ми яде ВСИЧКО
Публикувано: 03 October 2011 - 05:17 PM
Кучката ми е на 5 месеца и яде абсолютно всичко! Най-любимите й неща вкъщи включват балатум, тапети, плочки, килим, кабели, контакти, чорапи... а навън - всяко хвърчащо листо и боклук (бисквити, фасове, семки..) Купихме намордник, който й слагаме като излизаме навън и я пускаме да тича, но от днес и в къщи. Последните дни бяхме болни всички вкъщи, и тя явно чувствайки се пренебрегната полудя още повече, което наложи крайната мярка с намордника. По принцип знае НЕ, бързо се научи къде да ходи по нужда... но като е в настроение не разбира от висок тон и се опитва да ни включи в игрите си. А откакто поотрасна и свикна с нас, започна да се катери и по масите, когато не сме в стаята. Нито страда от липса на внимание, нито от малко разходки.. просто с всеки изминал ден става все по луда..
И сега едвам ги написах тия няколко реда (качи ми се на главата) Моля за помощ или съвет!!

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 03 October 2011 - 06:28 PM
Публикувано: 03 October 2011 - 06:56 PM
Зъбите почти ги е сменила, много се надяваме да се поукроти след като ги смени, а за вниманието - досега търча след една топка навън докато не легна и не можа да стане от умора... което ми осигурява поне час спокойствие сега
мерси че толкова бързо се отзова!

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 03 October 2011 - 07:40 PM
Публикувано: 04 October 2011 - 12:24 PM
Мерси много за съвета!

Аджилити Клуб България
Публикувано: 04 October 2011 - 04:28 PM

Аджилити Клуб България
Публикувано: 04 October 2011 - 04:36 PM
maluk_bandit, в 04 October 2011 - 04:28 PM, написа:
Не зная.
Във всеки случай това поведение няма връзка с храненето.
Може би не е била лишена от внимание, както казвате, но в замяна на това може би вниманието, което й е оказвано е било прекалено много и животното - прекалено антропоморфинизирано (очовечавано).
Публикувано: 04 October 2011 - 08:30 PM
kangal_bg, в 04 October 2011 - 02:36 PM, написа:
Може би не е била лишена от внимание, както казвате, но в замяна на това може би вниманието, което й е оказвано е било прекалено много и животното - прекалено антропоморфинизирано (очовечавано).
и това да е причина да яде всичко... ?! не разбирам...

Аджилити Клуб България
Публикувано: 04 October 2011 - 10:16 PM
maluk_bandit, в 04 October 2011 - 08:30 PM, написа:
kangal_bg, в 04 October 2011 - 02:36 PM, написа:
и това да е причина да яде всичко... ?! не разбирам...
Естествено!
Някои започват да гризат всевъзможни энеща, други да уринират на места, където никога до момента не са уринирали, трети - постоянно да се ближат до разраняване (много характерно за доберманите) и т.н.
И една корекция - тя не яде всичко. Тя гризе всичко! И естествено инстинктивно може и да погълне отделни нагризани части, което може да се окаже фатално.
За съжаление в България няма специалисти по ветеринарно поведение на кучетата, за да Ви насоча към такъв.
Личен съвет не мога да ви дам, защото не съм ветеринар и нямам право да поемам отговорност над чужди животни.
Публикувано: 05 October 2011 - 12:56 AM
Публикувано: 05 October 2011 - 12:27 PM
Lenard, утре стават 2 месеца от както я осиновихме, и затова до сега си мислех, че гризе и яде всичко, приспособявайки се в новата обстановка... докато не започна с тапетите.. и ние сме всяка седмица сме на ветеринар, заради раздразнен стомах.
Откакто взехме намордника няма разходка без него, така че нищо не успява да изяде навън.
Благодаря на всички отзовали се, получих и професионални съвети на лични, които ще изпробвам и ще споделя резултата след няколко дни

Аджилити Клуб България
Публикувано: 19 October 2011 - 01:24 PM
Публикувано: 19 October 2011 - 02:06 PM
ctefani, в 19 October 2011 - 01:24 PM, написа:
Пробрай когато тръгне да яде нещо да го дърпаш с повода и му казвай не , но трябва да го хванеш на място докато го яде казваш не и дърпаш повода до няколко дни трябва да има резултат. Успех!
Публикувано: 19 October 2011 - 02:53 PM
maluk_bandit, в 03 October 2011 - 05:17 PM, написа:
Кучката ми е на 5 месеца и яде абсолютно всичко! Най-любимите й неща вкъщи включват балатум, тапети, плочки, килим, кабели, контакти, чорапи... а навън - всяко хвърчащо листо и боклук (бисквити, фасове, семки..) Купихме намордник, който й слагаме като излизаме навън и я пускаме да тича, но от днес и в къщи. Последните дни бяхме болни всички вкъщи, и тя явно чувствайки се пренебрегната полудя още повече, което наложи крайната мярка с намордника. По принцип знае НЕ, бързо се научи къде да ходи по нужда... но като е в настроение не разбира от висок тон и се опитва да ни включи в игрите си. А откакто поотрасна и свикна с нас, започна да се катери и по масите, когато не сме в стаята. Нито страда от липса на внимание, нито от малко разходки.. просто с всеки изминал ден става все по луда..
И сега едвам ги написах тия няколко реда (качи ми се на главата) Моля за помощ или съвет!!
Върнахте ме 15 години назад,когато ми подариха английски кокер ,тя почина преди две години,та тя унищожаваше всичко наред.Освен кабели,килими,драскане по врати и стени,имахме един изяден крак на стол и дупка в паркета.Обувките от бала ми беше изяла...Луда работа.Тя не страдаше от липса на внимание,имаше си ги разходките,да не говоря,че тези неща ги правеше и докато сме си в нас.Казваш и НЕ,тя спира,но в момента,в който отидеш до банята или другаде ,тя си продължава да си прави,каквото си е наумила.Навън правеше същото,а първия път като отидох на гости на дядо ми,тя мина покрай краставиците,които човека си е насял и си откъсна една да я яде
А относно каква храна яде и дали му стигат витамините,на скоро някой ми каза,че ако куче ядяло салфетки,значи имало липса на не знам какъв си витамин или нещо друго,не помня,не обърнах внимание много на това..и нямам представа дали е вярно.

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 20 October 2011 - 12:56 PM
хората по улицата ще решат че не съм добре да ходя надупена на зад и да мамя кучето
Публикувано: 20 October 2011 - 02:29 PM
ctefani, в 20 October 2011 - 12:56 PM, написа:
хората по улицата ще решат че не съм добре да ходя надупена на зад и да мамя кучето
Държа да отбележа,че когато ми донесоха кокерчето,за пръв път имах куче и нямах ни най-малка представа какво да правя с него,така че най-вероятно аз не съм се справила с възпитанието.Ако сега имах същия проблем,и ако не можех да се справя,най-вероятно щях да потърся помощ от специалист.
Желая ви успех

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 20 October 2011 - 10:05 PM

Вход

Горе
Цитиране +