Dog.bg Форуми : Как се режат нокти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се режат нокти на Българска овчарка

#1 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2011 - 08:33 AM

Имам една едра българска овчарка на която нокъта на петия пръст на задните крака е станал доста голям.
С течение на времето нокъта се е подвил на вътре и вече се забива в пръста.
Когато се чеше с задните си крака го разранява и му тече кръв дори ми се струва че е отекъл.
Допитах се до местния ветеринар и тои ми каза да му вържем муцуната за да не хапе а после да го повалим и с клещи за рязане на тел да премахнем нокъта.
Обаче такова куче не се поваля лесно нито пък можеш да го накараш да остане мирно на земята докато го пипаш по болния пръст.
А с упойка не ставало защото била вредна за кучетата (поне така ми каза).

Ще ме посъветвате ли какво да правя ?
Благодаря предварително

#2 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2011 - 09:30 AM

Здравей, упойката наистина не е полезна, но след като кучо всеки път си разранява пръста и има опасност да се инфектира по-добре според мен да го упоят и да му махнат целия пръст, защота явно ви е проблем да му го режете! А иначе се продават специални ножици за кучешки нокти, които са много удобни. Нормално е когато го боли да не дава да го пипате там.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 10:23 AM

Обаче при нас няма хирург които да извърши премахването на пръста.
А колко е вредна упойката и какво може да причини ?

#4 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 10:32 AM

Показване на мнениетоmgbagera, в 05 October 2011 - 07:33 AM, написа:

Имам една едра българска овчарка на която нокъта на петия пръст на задните крака е станал доста голям.
Когато се чеше с задните си крака го разранява и му тече кръв дори ми се струва че е отекъл.
Допитах се до местния ветеринар и тои ми каза да му вържем муцуната за да не хапе а после да го повалим и с клещи за рязане на тел да премахнем нокъта.
Обаче такова куче не се поваля лесно нито пък можеш да го накараш да остане мирно на земята докато го пипаш по болния пръст.

Благодаря предварително

О, задължително трябва да се отреже нокътя.Освен болезнено е и много опасно, когато се подвие и забие в пръстчето.Аз имах подобен случай с една котка, която без да се усетя първото нокътче се беше забило мнооого.Гадна работа.Сега следя много внимателно.
По отношение на упойката, да и сложат лека от най щадящите и малко, колкото само да я замае и да ви поомекне в ръцете :md_064: .Въобще е немислимо да се слага пълна упойка, за подобен проблем.Лично съм правила това упражнение(с малката доза лека упойка), по отношение друга животинка(трябваше да се подстриже, а беше невъзможно).
Въпросният ветеринар ме стряска малко с предложенията, които ти е направил.Какво означава да се повали на земята и с клещи да се махне?!Трябва да се отреже, колкото е необходимо(само върха, да се внимава за кръвните канали) и после да се извади забитата част.Кучо ще се успокои, после ще си следите да не се стига до забиване и всичко ще е ок.
Успех. :ae_085:

p.s..Започвам да се депресирам, като чета подобни неща...Направо не е истина...Възможно ли е ветеринар да не знае, че според килограмите на кучето, може да се изчисли упойка, която само леко да го зашемети, колкото да се свърши работа по същество :ud_009: ?!.И къде отидохте на рязане на пръст, заради един израстнал нокът :ud_009: ?!Ясно, че няма да дава да се пипа, боли го кученце.Пробвай ти да си забиваш лека полека игла в пръста, да видим как ще се чувстваш.Принципно Hе е хубаво да се използва упойка за щяло и нещяло, само в случай, когато просто друг вариант няма, а този е точно такъв...ако си представил коректно проблема.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#5 Потребителят е офлайн   Светла / Лия и Зоро / Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 12:37 PM

Показване на мнениетоmgbagera, в 05 October 2011 - 09:33 AM, написа:

Благодаря предварително

И двете ми БОК имат пето пръстче. Взех си специална ножица - продават се във ветеринарните магазини и сама им режа ноктите. Много внимателно!!! Естествено, ветеринарният им лекар ми показа в началото. Първия път, когато сама извърших манипулацията, попрекалих с изрязването и изтече доста кръв. Сега вече много внимавам. Предпочитам да режа по-често и по малко от нокътя. Съпругът ми само ги държи, да не мръднат случайно.
Уверявам ви, няма нищо страшно. С времето рязането на нокътчетата става рутинно действие.
User's Signature

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни