Dog.bg Форуми : Надежда за живот...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Надежда за живот... Няма край мъката по улицата, още едно гаврошче търси помощ

#1 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2011 - 11:18 AM

Докато си хранех обичайните заподозрени около офиса, забелязах трупче на малко коте. Реших, че явно има котило наблизо и започнах да обикалям и оглеждам. И разбира се, малко след това се натъкнах на три бебета. Имаше още котки, но майка не. При опита ми да се доближа всичките влязоха под оградата на една къща. Забелязах купички из двора, но едното мъниче със затворени очи от някаква инфекция, приличаща на конюктивит. Започнах да викам, излезе един мъж и след кратък разговор ми даде най-малкото и най-болно. Другите също ми предложи, защото едната му котка пак била бременна... Казах му за безплатните кастрации, предложих му и превоз, но не. Не иска знае за кастрациите, но не иска. Обича да има много котки. Храни си ги и дотам, на двора. Така -взех бебето и газ към ДХ. Сега е там. До петък. После ще го взема вкъщи под мой надзор, как ще го приеме мойто куче, което никога не е съжителство с котка. И вкъщи до сряда, когато заминавам за седмица в чужбина. За това по-късно. Сега бебочо е в Добро хрумване. Заключението е херпесвирусен ринотрахеит. Смъртоносно е за малки котета, които не се лекуват, както е ситуацията при нашия герой. Бълхи колкото искате. Ето някой снимки на бебо.

#2 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 11:28 AM

Ето не много хубави снимки, но буквално цялата ситуация се разигра за няколко часа от сутринта и само телефона ми беше наличен за снимки.

Лекува се с антибиотици, но малко ме изненада цената на лекарството за херпеса - Енизил Ф - паста, без която не може. 60 лева е пастата, плюс два дни престой в ДХ по 7, стават 74 и антибиотиците, казаха ми крайна сметка 84. Нямах възможност да платя, те хората и бяха наясно, но го взеха. Сега имам време до петък да ги събера. Половината мога да дам, но другата част ми е в повече. В краен случай ще търси на заем до аванса ми другата седмица да изкарам. Положението както винаги е чудесно, и другите две братчета/ сестричета са още там на двора. Нямат инфекция като това и са по-дебелички, но украските им са същите. Ако някой се интересува мога да ги взема!

Общо взето всякаква помощ и подкрепа е добре дошла. Приемен дом също търсим. Лекарствата ще дам, обезпаразитено вътрешно и външно. Както и храня ще дам. Ще си спаси очето, което е затворено на снимките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2011 - 11:40 AM

Ако започнеш да прикоткваш котките навън - храна, ласки, оня няма как да те спре да ги ловиш за кастрация. Успех!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 11:45 AM

Мерси за съвета. На първо време малкото искам да излекувам, и после останалите. Те са над 12 котки в момента- още 2 от същото котило, 2 чисто черни на 3-4 месеца, и още 6-7 големи...

И име си няма още. Госпожица е, така че предложения приемам. :smile: :smile:

#5 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 12:33 PM

Малката се казва Киара. :db_046:
Хора, помагайте моля Ви, утре трябва да я взема, а финансово не мога да си го позволя :dh_188: Преди все съм успявала да се справя сама с изпращания на кучета, разходи... но сега съм доста зле, и то точно в този момент се случи, но как да подмина? Колкото и жертви, и компромиси да трябва да направя са нищо, в сравнение със спасения живот. С надеждата за топъл дом, който да бъде неин и обичта, която може и заслужава да получи...

Звънях в Добро хрумване, слуша мъничето и си е отворила окото :af_089: На антибиотици и Енизил-Ф е заради херпесвируса, но ще го преборим. :be_107:

#6 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 12:57 PM

Браво на мъничето!Късмет!

#7 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 12:27 PM

Ето я и Киара като нова :)
Капем капки, пие антибиотици още 2-3 дни и по две дози Енизил-Ф в храната. Няма секрети вече по носа и очите, обезпаразитена вътрешно и външно. Другата седмица ще ходим профилактично на преглед в Добро хрумване. :)
Парите бяха събрани благодарение на моята много добра приятелка, същи потребител тук- Punky! Благодаря ти много, без теб нямаше да се справя!

Ето и една снимка от бебо, който сега е на гости в офиса и довечера ще се запознае с хъскито, дано го възприеме добре, че иначе не знам.

Поздрави от нас :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 01:42 PM

Я, значи с вас се видяхме сутринта :ab_041: Успех с хъскито :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 01:58 PM

Ехе здрасти :db_046:

Няма да стигне до вкъщи, защото една приятелка го видя (в момента е в офиса на гости) и разбра че ще живее с моя Айк, и твърдо заяви, че тя ще го приюти (живее сама в нейн си апартамент- не е квартира, и има котка при родителите си, т.е. има опит). Така че още днес отива в приемен дом без вълци :) А и тя ще си е вкъщи повече отколкото аз, защото ходя на лекции и работа, та трябваше да седи само по 10 часа...

Има късмет мъничето, и носи късмет :ab_041:

#10 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 11:30 AM

С риск да стана досадна една снимка на Киара. И поздрави от нас :db_046:
Очите са значително по-добре не толкова възпалени и със секрети, но продължава да киха доста.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 12:32 PM

Бързо да оздравява съкровището!Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 03:51 PM

Да приложа няколко снимки, да не ни забравите :wb_052: Търсим си дом и отговорни стопани.
Другата седмица сме на профилактичен преглед в Добро хрумване. С капките и енизил-а нямаме проблеми, но антибиотика много трудно го пие. В каквото и да го сложим и не иска... Голяма борба е.

Иначе използваме вече само котешката тоалетна и по-малки, и по-големи нужди. И дивее на воля. Истински спайдърГърл се оказа :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 09:45 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаНие растем, хубавеем и дебелеем, но никакъв интерес към нас няма! :dh_188:
След прегледа утре, ще кача и нови снимки, защото са на компютъра вкъщи... Приличаме на дирижабъл :ab_041:

Лошите новини са, че другото коте е сгазено :dh_188: Много съжалявам, че не успях да му помогна.

Ето няколко снимки :wub: Дали защото е първото коте, за което се грижа, но е най-големия сладур за мен :wub: :wub:

#14 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 11:31 AM

Моля Ви помогнете ни да си намерим дом, разпространете историята на Киара, за да увеличим шансовете й да си намерим дом!

http://arsofia.com/bg/22167/kiara-2

Благодаря ви предварително! :rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   Madly Икона

Публикувано: 31 October 2011 - 01:09 PM

Лин, моля те разкажи по-подробно за лечението на котето, че моето коте и то има такова нещо на окото, но моят лекар даде само едни капки, от които ефект няма. За диагноза ми каза херпес вирус. За това лекарство Енизил научих от друг лекар и мисля да го купя, но какви са другите капки, които си слагала и какви са антибиотиците? Те пак ли са за лекуване на очите? Извинявай, че така разпитвам, но водих котето при двама ветеринари за едно и също, сега не ми се иска да го водя и при трети при положението, че тоя енизил струва 60 лв. и само пари да давам за прегледи, а насреща лечението, което ми предписват е неефективно......

#16 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 09:56 AM

Да, капки, антибиотици и Енизил Ф- 60 лева е да. Ами антибиотиците не са в мен, ще ти изпратя точно лекарствата по-късно на лс. :)

И така да мина към лошите новини. Имам срок от 3 дни, да намеря нов приемен дом, ако не намеря единствения изход е да я върна откъде я взех.
Този път е задънена улица няма пари, няма помощ, няма нито една запитване. Отчаяна съм. Не мога повече. :dh_188:

#17 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 03:14 PM

Имаме осиновители в Германия. Но нямаме дом в България за 3 седмици. Моля ви, Хора, помогнете. :dh_188:

#18 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 09:50 PM

Толкова глупости ми се изсипаха на главата, че не ми оставаше все време да пиша. Малката вече почти си е стегнала багажа.
Паспорта и чипа ще оправяме и потегля славно славно.

Сама подготвям всичко, повечето от вас, знаят какво значи това ваксини, паспорти, чип... И пари за пътуването. Всичко беше наред до вчера. Неочаквано друга животинка "глътна" 40 лева от бюджета(затова по-късно и на друго място) на Киара за пътуването. Много е кратък срока, и затова моля, ако някой би се съгласил да помогне и аз , и Киара ще сме безкрайно благодарни! Моля пишете на лични, можете да дойдете и на самото изпращане, за да се убедите сами... Пф все трябва да е трудно да му се невиди, извинете ме, ама е истина!

#19 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 05:20 PM

Добрее, знам че не е хубаво да насилвам нещата, или предварително да пиша, но някакси ми се вижда незавършено темата да стои в този раздел. :ab_041:
Бонбонка си има дом, едва днес замина с еднопосочен билет, не е пристигнала все още, но аз нямам търпение :wink:

След много перитетии и много замесени, благодаря Ви на всички!!! За домовете, за помоща, за оказаното съдействие!

П.С. не бях виждала писана от края на ноември, и днес като я видях, макар че на височина не е пораснала толкова много, май ще е мъниче, шарките й се променят и аз бях ей така :blink: понеже съм гледала само кучета, на мойто му се измени украската също, но може би защото съм си го виждала всеки ден и не ми правеше такова впечатление. Та не знаех, че и при котетата е така :bm_008:

Сестричките й не оцеляха... Майката също е починала, разбрах онзи ден. :dh_188:

На добър път, мъниче, нека животът ти е щастлив и пълен с любов!

#20 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2011 - 06:18 PM

Поздравления, че изведохте темата до успешен край, пожелавам на Киара да е мноооого щастлива :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

Страница 1 от 1