Dog.bg Форуми : Хранене в периода на растеж на кученца от едри и гигантски породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене в периода на растеж на кученца от едри и гигантски породи Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2011 - 07:55 AM

Храненето на кученца от едри и гигантски породи е сложно и много отговорно. Има различни мнения и резултати от изследвания за нивото на калций, процента протеин и енергийнате стойност на храните за подрастващи.
Ще се радвам хората с повече опит в отглеждането на такива кученца да го споделят. Да се обсъждат предлаганите от различни марки сухи храни, както и ако някой е хранил натурално.

Като начало, ето един материал на английски език тук
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 08:29 AM

Мога да споделя скромния си опит с моя Алекс - кане корсо в момента на 6м. На 2 месеца го взехме и от самото начало беше на Imperialfood - храна, от която уж доста хора от породата са доволни. Заедно с нея приемаше и допълнително калций. Уви на моя не му се отрази така добре - имаше видими проблеми с лапите. Направихме му калциево-фосфорен анализ: калция беше в норма, а фосфора четворно завишен, при положение, че съотношението между двете трябва да е 2:1, това беше 2.40:4.67... След два месеца на Еукануба без нито едно хапче калций, калция се беше покачил малко, а фосфора почти влязал в норма.

#3 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 10:03 AM

Аз също съм с кане корсо на 5 месеца.
Първо храних с Arden Grange, отразяваше му се супер - лъскав и енергичен, но му се появи пърхут. Смених я с Юкануба, харесва я повече на вкус, добър тонус, пърхута изчезна, правихме изследвания за фосфор и калций - в нормата без никакви добавки.
Към храната му добавям през ден телешко и извара, и 3 пъти седмично по 1 яйце. Внимавам да не е с наднормено тегло.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 07 October 2011 - 10:33 PM

вече има много добри храни на пазара ,едно куче не е показател за дадена марка храна
много от тях не ползват марки които са само етикет и пак са в отлична кондиция :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#5 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 06:09 AM

Темата не я направих за общи приказки от сорта- "има много добри храни". Това е ясно.
Ако сте погледнали линка най-горе, сте видяли, че дават препоръчителни стойности на калций, протеин и енергийност. От разгледаните от мен храни тази на Юкануба за подрастващи кучета се доближава най-много. Аз не съм хранила с нея. В колебание съм и затова пуснах темата + да е полезна за други като мен.
Съгласна съм, че едно куче не може да е показател, особено, когато все още расте.
Надявам се да се включат хора с отраснали вече кучета и да дадат мнение.
User's Signature

www.liebern.com

#6 Потребителят е офлайн   nermo85 Икона

Публикувано: 03 May 2012 - 10:03 PM

zdr,az imam krastoska mejdu kangal i nemska ov4arka,kato malko sam mu daval kalsii 2 ili 3 pati,sled tova mu gi sprqh i po4nah s naturalna hrana,mlqko izvara,qisa.Sega ku4etomi e na 2,3 godini i e okolo 45kg,zamen naturalnata hrana e nai dobriq na4in ku4eto da porasne dobre

#7 Потребителят е офлайн   Landseer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 10:26 PM

Здравейте,

въпросът с храненето не е свързан само до това каква храна се дава и в какви количества, а също има ли кучето нужда от допълнителен калции

#8 Потребителят е офлайн   Landseer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 10:37 PM

също така при гигантските породи здравото израстване е свързано и не само с храната, а и с правилното определяне на продължението на разходките и натоварването на кучето. Не може да се каже, че една храна е най-добра, защото различните кучета имат различна поносимост към различните марки суха храна.

#9 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 06:33 AM

Landseer, всичко това е така, но нищо не пречи хората с едри кучета споделят опит, нали? Ти, например с какво храниш растящите?
За калций- при здраво куче категорично няма нужда от допълнителен калций, ако се храни с гранула от висок клас за подрастващи.
User's Signature

www.liebern.com

#10 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 09:47 AM

Аз на петия месец настоях за изследване на калция в кръвта, въпреки че хранех с висок клас гранули - към онзи момент Арден Грейндж и Пурина про план. Когато излязоха резултатите наистина се оказа, че съотношението калции-фосфор е такова, че на кучето трябваше да давам допълнително калции в малки количества, но само калции, не и фосфор. Така ме съветваше и развъдчикът - нищо, че храня с висок клас - да давам и калциий допълнително. И понеже всяко куче си е отделен организъм и реагира различно на различните храни и добавки - направете си за по-сигурно изследвания, те ще покажат какво е нужно на кученцето.

#11 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2012 - 06:59 AM

Показване на мнениетоarina, в 08 May 2012 - 09:47 AM, написа:

Аз на петия месец настоях за изследване на калция в кръвта, въпреки че хранех с висок клас гранули - към онзи момент Арден Грейндж и Пурина про план. Когато излязоха резултатите наистина се оказа, че съотношението калции-фосфор е такова, че на кучето трябваше да давам допълнително калции в малки количества, но само калции, не и фосфор. Така ме съветваше и развъдчикът - нищо, че храня с висок клас - да давам и калциий допълнително. И понеже всяко куче си е отделен организъм и реагира различно на различните храни и добавки - направете си за по-сигурно изследвания, те ще покажат какво е нужно на кученцето.

И мен са ме съветвали разъвдчици да давам допълнително калций, защото те така правели. Излишъкът от калций категорично може да доведе до проблеми! Ако кучето се развива добре, храни се с висок клас и добре балансирана гранула то няма място за притеснения и няма нужда от никакви допълнителни добавки, които само биха развалили баланса.
User's Signature

www.liebern.com

#12 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 01:00 AM

Имам проблем :smile:
Храня почти пет месечно Кане Корсо със Taste of the wild със сьомга в рамките на месец и половина.Направихме изследвания и се оказва ,че има липса на протеини.Сега не знам как да постъпя -храната ли да сменям,добавки ли да давам.Да одбележа ,че с друга гранула не е хранена до сега,захранена е със сурово месо. Ако може някой с познания да ме посъветва.Ветеринарката препоръчва Origen puppy large breed ,но ме предупреди че с тази храна трябва често да сменям сериите ,което пък не знам до колко е полезно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#13 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:12 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 13 May 2012 - 01:00 AM, написа:

...Ветеринарката препоръчва Origen puppy large breed ,но ме предупреди че с тази храна трябва често да сменям сериите ,което пък не знам до колко е полезно.

Какво значи да се сменят сериите? Orijen Puppy Large Breed е само една: http://orijen.ca/products/puppy_large
User's Signature

www.liebern.com

#14 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 06:03 PM

Ами в смисъл че трябва да разнообразявам и с други разновидности на Ориджен,да не използвам само Puppy Large Breed именно заради протеинът.Което честно казано ми се струва неудобно ,а и върви срещу всичко ,което съм чела до момента относно храненето.
Другият вариант който ми предложи е да и давам по едно сварено яйце на ден.Не съм в час това може ли да навреди по някакъв начин.Бях чела нещо за яйцата,но нямам спомен какво точно.Или да добавям месо-но какво? Пилешко,свинско,пуешко....
ако ми кажат да махна нещо-добре,но да добавям ми е пълна мъгла.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#15 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2013 - 02:49 PM

Интересен материал за храненето на кученцата от едри породи. На места го намирам за малко объркващ и в крайна сметка все още се питам- със специално създадена за подрастващи, или с "all life stages". Има и много полезни неща, като това да се държат по-скоро слаби.
User's Signature

www.liebern.com

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни