Dog.bg Форуми : Проверки в София за паспорти на кучетата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверки в София за паспорти на кучетата Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 October 2011 - 11:57 AM

Столична община предприе масирани проверки за това дали собствениците на кучета имат документ за домашния си любимец. Глобата при липса на такива документи ще се увеличи драстично.

Въпреки лошото време още в 8.00 часа инспекторите започнаха проверка в Южния парк в София, предаде бТВ. По закон собственикът на кучето винаги трябва да носи паспорта му със себе си при разходка.

При забравен документ инспекторите съставят констативен протокол и собственикът на кучето трябва в срок от седем дни да представи паспорта на домашния любимец в общината.

Санкцията е от 20 до 50 лева. Но съвсем скоро тя ще бъде увеличена на 200 лева. Може би затова при днешните проверки повечето стопани на кучета бяха изрядни.

До 200 лева ще скочи и глобата за тези стопани на кучета, които не почистват след домашните си любимци.

#2 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 October 2011 - 01:17 PM

От нашия квартал в парка се разхождат кучетата с паспорти и регистрация. Тези без регистрация и паспорти се разхождат свободно цял ден около блока! Да дойдат там да направят проверка! Иначе никога няма да ги "хванат"!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 10 October 2011 - 05:05 PM

Daa, be , ще ни хванат ...
Ние ги разхождаме извън раб. време на инспекторите . Дори и секунди преди 8.00 или 17.00
щом не му плащат той не те вижда .
Никому не пука за кучетата , сичко е за пари .
200лв ... да не е износило асфалтът , скоро и винетки ще ви сложат , данък за зъбите , за опашките, не е ли унизително ?
Нямаме ли и ние права ?
Робско племе , отвр зган , която когато Руснаците са завзели тази територия на път за Босфора , всичко което нее избягало - насилствено са нарекли ...

Ако има все още някой свободен духом , някой който е буден , и все още има капка достойнство ,
Не е просто рая , овца - да сподели начини за борба с инспекторите .

#4 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 07:18 AM

Не че нещо, ама аз, ако съм си забравила документите глобата ще ми е 50лв, а за кучето ли ще ми вземат 200? И като глобяват и започнат да събират пари какво? Да не би да направят кучешки полянки, където да си ги разхождаме спокойно: и другите ще им е спокойно, че няма да си разхождаме кучетата сред тях, и на нас, че няма да ни пищят насреща. А за почистването след кучето - когато направят кошчета с торбички за тази цел и някой почиства след уличните кучета - и аз ще започна.

ПС: Евала на кмета на Бургас, че оправи целия град и помисли и за хората с кучета. Цялата морска градина е с табели, че кучетата трябва да са вързани с повод с максимална дължина еди си каква и да си почистваш след кучето. НО на всеки 10м. има сложено специално кошче за тази цел с торбички. А и си има заградена една не малка част само за кучета, където да си го пуснеш да си играе - с пейчици, с чешмичка....

#5 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 October 2011 - 08:11 AM

[quote name='mimi8376' date='11 October 2011 - 07:18 AM' timestamp='1318310307' post='984613']
...А за почистването след кучето - когато направят кошчета с торбички за тази цел и някой почиства след уличните кучета - и аз ще започна. ...

Не че нещо, ама много я обичам таз логика, много е удобна. Къде е проблемът - че трябва да си вземеш пликчето от вкъщи или че трябва да повървиш не 10 метра като в Бургас, а 50-100 до най-близката кофа?
И още по любимата логическа мисъл: ша си фъргам фасовете по улицата, докато и другите не спрат, няма да събирам разделно, щото то кой го прави, а па като съм на Витоша и нема кошчета, обелката от фафлата, който иска да я събере после, най-добре кметът, и т.н. и т.н.

И понеже тези от Чистотата не щат да чистят след бездомните (кучета), а и да сложат "специални"кошчета с торбички, торбички там няма да се задържат дълго, щото вече и малките са по 15 ст. у магазина, софиянци си имаме седмично от 20 до 30 кафеви торти от мими8376, така де, от кучето й. Амин!

#6 Потребителят е офлайн   geriha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 08:21 AM

Много ми се иска да ги срщна аз инспекторите,да ги питам освен да проверяват дали има нещо ,което да е направила общината за изрядните стопани?Не може само да се налагат глоби и нищо насреща!Всеки ден съм сутрин и вечер точно в Южния парк,нося си паспорта и безумната декларация за регистрация от общината,където ми се наложи да разяснявам на служителката какво е това транспондер,а инъче изисквания-с лопата да ги ринеш!Не знам къде са тези инспектори,но имам чувството,че се целят в по-възрастни стопани,с идеята само да ги тормозят.Виждат някоя баба с куче,което очевидно е възрастно и вероятно няма чип,и там отиват...да глобяват и да стресират!Дано и аз да попадна на тях,сама ще ида,ама не,те се целят другаде,защото целта им е не да въвеждат ред,което би било чудесно,целта е да има паника,това няма да се промени,уви!

#7 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 October 2011 - 08:22 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 10 October 2011 - 03:05 PM, написа:

Daa, be , ще ни хванат ...
Ние ги разхождаме извън раб. време на инспекторите . Дори и секунди преди 8.00 или 17.00
щом не му плащат той не те вижда .

В Северен парк проверяващите идват събота и неделя към 11 на обяд. А през седмицата се " зареждат" на главния вход след 18ч вечер. Дебнат като хрътки, но рядко има неизрядни стопани.

#8 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 11 October 2011 - 08:42 AM

Показване на мнениетоIna Gencheva, в 11 October 2011 - 08:11 AM, написа:

Не че нещо, ама много я обичам таз логика, много е удобна. Къде е проблемът - че трябва да си вземеш пликчето от вкъщи или че трябва да повървиш не 10 метра като в Бургас, а 50-100 до най-близката кофа?
И още по любимата логическа мисъл: ша си фъргам фасовете по улицата, докато и другите не спрат, няма да събирам разделно, щото то кой го прави, а па като съм на Витоша и нема кошчета, обелката от фафлата, който иска да я събере после, най-добре кметът, и т.н. и т.н.

И понеже тези от Чистотата не щат да чистят след бездомните (кучета), а и да сложат "специални"кошчета с торбички, торбички там няма да се задържат дълго, щото вече и малките са по 15 ст. у магазина, софиянци си имаме седмично от 20 до 30 кафеви торти от мими8376, така де, от кучето й. Амин!

:rc_036:
Логиката е желязна:всичко което е извън моят двор или апартамент,може да бъде осрано и омърляно понеже:
1.не е мое.
2. всички правят така,а аз не съм балък та да чистя когато другите не го правят.

Може би по някое време ще поискаме и специални ароматизирани кърпички за почистване или лопатки и метлички за да може да си изчистим.
Щото да чистиш кучешки лайна си мирише независимо дали са от твоето куче или не. :ab_041:
Много ми е любопитно,ако потребителката имаше двор и не и се налагаше да извежда кучето си на улицата,щеше ли да му чисти купчинките в двора,ако например съседите и също притежатели на куче и не си почистват?
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2011 - 09:23 AM

http://vbox7.com/play:443687145c
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#10 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 09:59 AM

Хайде и аз да се "изтропкам" в темата!
Гнус ме е да газя в кучешки фекалии и не оставям такива от моето куче по улиците, алеите и поляните в парка - навсякъде, където ходят хора. Без значение какво пише в наредбите - нали и аз утре ще стъпя в тая мръсотия и ще си я занеса с обувките в къщи?
Поне в централната част на София, където живея, има контейнери за смет по улиците през десетина метра, кошчета в парковете - не е никакъв проблем да се събере и изхвърли кучешкото ако - става за секунди буквално. И въпреки това всичко е осрано, и то от домашните кучета. Нека да бъдем честни - бездомни не съм виждала да го правят на такива места, всичко си е от нашите сладури, дето си ги извеждаме на повод "да си свършат работата". Ами те хубаво си я свършват, ама после стопаните си ги прибират в къщи, а продукта от "работата" им си остава на улицата и цял ден го тъпчат и размазват минувачите.:zz_020:
Та питам се - само на мен ли ми е гадно това? То хубаво е да имаме претенции към общината - и аз имам! :eg_033: - ама да те мързи да се наведеш и заради това да оставиш камара фекалии насред тротоара... пфу, гадост!

Чистете си след кучетата, моля!!
До ушите сме затънали в лайна, в прекия и преносен смисъл на думите, и пак всеки философства кой с какво и колко му е длъжен, ама сам не вади ръцете от джобовете да събере това, което собственото му куче изхвърля.
Нека поне тази мръсотия да я няма - това поне от нас самите си зависи и нас всички ни касае! Трябва ли да го пише в наредба и инспектори да глобяват, за да е ясно, че е необходимо да се прави заради самите нас? :ud_009:

То май трябва да се пише и изрично в наредба, че е забранено на двуногите да се облекчават по улиците и парковете, щото и това си е "мода" в София - където и да погледнеш някой "отворил дюкяна" или клекнал с гол задник на видно място, посред бял ден... :dry:

"Изходих се" по въпроса! :ab_041:

#11 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 11 October 2011 - 10:53 AM

Само не разбирам защо това, че инспекторите проверяват, трябва да е новина и да се извършва кампанийно. За да обявят после гръмко, че "за периода ..... са проверени 128 стопани на кучета". Много работа са свършили. Като тези от БАБХ, дето за няколко месеца бяха конфискували кило и половина сладолед.
Ами нали това им е работата на инспекторите - да проверяват и ако има нарушения, да глобяват.
Ако за всяка такава кампамния се калкулират приходи (глоби, последвали нови регистрации и платени данъци) и разходи (заплати и осигуровки на проверяващите и техните началници; изхабена хартия за заповеди, графици и инструкции; средства за реклама на мероприятието и т.н.) - каква ли ще е рекапитулацията?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#12 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 11:08 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 11 October 2011 - 10:53 AM, написа:

Само не разбирам защо това, че инспекторите проверяват, трябва да е новина и да се извършва кампанийно. За да обявят после гръмко, че "за периода ..... са проверени 128 стопани на кучета". Много работа са свършили. Като тези от БАБХ, дето за няколко месеца бяха конфискували кило и половина сладолед.
Ами нали това им е работата на инспекторите - да проверяват и ако има нарушения, да глобяват.
Ако за всяка такава кампамния се калкулират приходи (глоби, последвали нови регистрации и платени данъци) и разходи (заплати и осигуровки на проверяващите и техните началници; изхабена хартия за заповеди, графици и инструкции; средства за реклама на мероприятието и т.н.) - каква ли ще е рекапитулацията?

То хубаво ако са 128, последният път като четох и гледах за поредната "кампания" за не знам си колко време(май беше ден) били проверени 20 стопани в Южния парк, от които 5 нередовни...или нещо такова. На мен като ми се случи да мина през Южния минавам през минимум 30 човека с кучета, а не обикалям целия и минавам транзит просто...е как за цял ден инспекторите намират само 20....мистерия или другата любима дума на българина с "м" - мързел? Ама иначе работа се върши...да. :ba_025:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#13 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 11:43 AM

Винаги почиствам след кучетата ми и винаги има по няколко човека, които са супер изненадани от това, което правя. Нося си торбички от нас и хвърлям лайненцата в най-близката кофа. По просто от това няма. ЗА съм да глобяват за това ако не си почистиш след кучето, но с тези пари да вземат да ни подобрят малко условията. Да вземат да сложат кошчета с пликчета, да вземат да купят някакви проверявачни машини на тези инспектори, с които да чекират чиповете, а не да ни карат да им носим паспортите. Ще изляза аз на разходка лятото с рокля и в ръката си ще мъкна паспорти с декларации...Две кучета, пликче за почистване и паспорт, че и декларация...е как да стане...???
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#14 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 October 2011 - 12:15 PM

Може и с копия от паспорта ,щото иначе стават на нищо документите.Снимаш първата страница,плюс чипа и ваксината за бяс.Отделно бележката от общината,аз поне така правя и през определен период ги сменям,щото стават на парцал.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#15 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 01:10 PM

Докато всеки си казва ,"щом другите не го правят няма да го правя и аз ", нещата ще се забатачват още повече. Аз лично си купувам торбички които струват 0.60ст. за 100 бр. и с тях прибирам джвъчките и на двете си кучета . В парка срещу нас има 4 кошчета са кучешки джвъчки.Е вярно , че като ги сложиха имаше и пликчета които оцеляха точно 2 дена.Но мисълта ми е ,че не е толкова трудно да почистваме след домашните си любимци и да им носим документите когато сме на разходка. Само имам една мечта - заградено място където да могат да тичат :smile: :dog:

#16 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 01:36 PM

Аз мисля, че въпроса за почистването след нашите кучета не трябва да е нещо толкова ПРОБЛЕМАТИЧНО !!!!
Кучетата акат, защо да не го почистим? Нали ти и твоето дете ще минете после от там и пак ти ще чистиш аки от обувката си........
И това, че общината ни задължава да чистиме, не е повод да се обявяваме на стачка за торбички.
Ако не сме доволни от общината, а ние не сме, нека им държим сметка за глупавите наредби за носене на паспорти и други щуротии, които исмислят.
Искаха чипове, много от хората чипираха кучетата и какво.....НИЩО.

Нека се борим за разумните неща, а чистим заради нас и нашите деца, не по наредба!
User's Signature

IcyLand siberians

#17 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 01:53 PM

Показване на мнениетоicyland, в 11 October 2011 - 02:36 PM, написа:

Аз мисля, че въпроса за почистването след нашите кучета не трябва да е нещо толкова ПРОБЛЕМАТИЧНО !!!!
Кучетата акат, защо да не го почистим? Нали ти и твоето дете ще минете после от там и пак ти ще чистиш аки от обувката си........
И това, че общината ни задължава да чистиме, не е повод да се обявяваме на стачка за торбички.
Ако не сме доволни от общината, а ние не сме, нека им държим сметка за глупавите наредби за носене на паспорти и други щуротии, които исмислят.
Искаха чипове, много от хората чипираха кучетата и какво.....НИЩО.

Нека се борим за разумните неща, а чистим заради нас и нашите деца, не по наредба!

:ba_025:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#18 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 02:32 PM

Абсолютно съгласна съм с jani4ka и icyland.

Аз също почиствам след кучето си, не защото така трябва, а защото преценявам, че това е добре за мен самата - няма да стъпя отгоре после, а и в крайна сметка не изисква кой знае какво усилие да си нося пликче, да се наведа и да си събера. Смешното е, че не веднъж ми се е случвало кучето да се изходи, аз да се наведа и да събера, а на 5 метра от мен да има майка, която си издържа детенцето, вдига му гащите и си тръгва най-невъзмутимо или пък някой човечец клекнал до близкото дърво да се облекчава с кеф.
Това е тъпото на цялата работа - не са виновни бездомните кучета, защото в крайна сметка те са бездомни, няма кой да им събере, виновни сме си ние хората за осраното (извинявам се ..) си положение и ми е много интересно, щом има инспектори за кучешките акита, дали ако видят въпросната ситуация с майката и детенцето, биха ги глобили ...... за съжаление по-скоро не.
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#19 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 02:33 PM

Аз също си нося торбички ,защото кутиите в парка почти винаги са празни и почиствам след кучето си.Но най-ме дразни,ако има някой минувач ,в повечето случаи да чувам коментар след мен:"Тая пък с деца и пипа лай..а!" Нали пипам с торбичка,а и нося мокри кърпи :eg_033: !!!!Няма угодия,ей,това си е български манталитет!Ако не изчистиш-мърморят,ако изчистиш-същата работа....
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#20 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 03:03 PM

За да не се морят стопаните....
Прикачена снимка
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни