- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Проверки в София за паспорти на кучетата
Публикувано: 10 October 2011 - 11:57 AM
Въпреки лошото време още в 8.00 часа инспекторите започнаха проверка в Южния парк в София, предаде бТВ. По закон собственикът на кучето винаги трябва да носи паспорта му със себе си при разходка.
При забравен документ инспекторите съставят констативен протокол и собственикът на кучето трябва в срок от седем дни да представи паспорта на домашния любимец в общината.
Санкцията е от 20 до 50 лева. Но съвсем скоро тя ще бъде увеличена на 200 лева. Може би затова при днешните проверки повечето стопани на кучета бяха изрядни.
До 200 лева ще скочи и глобата за тези стопани на кучета, които не почистват след домашните си любимци.
Публикувано: 10 October 2011 - 01:17 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 October 2011 - 05:05 PM
Ние ги разхождаме извън раб. време на инспекторите . Дори и секунди преди 8.00 или 17.00
щом не му плащат той не те вижда .
Никому не пука за кучетата , сичко е за пари .
200лв ... да не е износило асфалтът , скоро и винетки ще ви сложат , данък за зъбите , за опашките, не е ли унизително ?
Нямаме ли и ние права ?
Робско племе , отвр зган , която когато Руснаците са завзели тази територия на път за Босфора , всичко което нее избягало - насилствено са нарекли ...
Ако има все още някой свободен духом , някой който е буден , и все още има капка достойнство ,
Не е просто рая , овца - да сподели начини за борба с инспекторите .
Публикувано: 11 October 2011 - 07:18 AM
ПС: Евала на кмета на Бургас, че оправи целия град и помисли и за хората с кучета. Цялата морска градина е с табели, че кучетата трябва да са вързани с повод с максимална дължина еди си каква и да си почистваш след кучето. НО на всеки 10м. има сложено специално кошче за тази цел с торбички. А и си има заградена една не малка част само за кучета, където да си го пуснеш да си играе - с пейчици, с чешмичка....
Публикувано: 11 October 2011 - 08:11 AM
...А за почистването след кучето - когато направят кошчета с торбички за тази цел и някой почиства след уличните кучета - и аз ще започна. ...
Не че нещо, ама много я обичам таз логика, много е удобна. Къде е проблемът - че трябва да си вземеш пликчето от вкъщи или че трябва да повървиш не 10 метра като в Бургас, а 50-100 до най-близката кофа?
И още по любимата логическа мисъл: ша си фъргам фасовете по улицата, докато и другите не спрат, няма да събирам разделно, щото то кой го прави, а па като съм на Витоша и нема кошчета, обелката от фафлата, който иска да я събере после, най-добре кметът, и т.н. и т.н.
И понеже тези от Чистотата не щат да чистят след бездомните (кучета), а и да сложат "специални"кошчета с торбички, торбички там няма да се задържат дълго, щото вече и малките са по 15 ст. у магазина, софиянци си имаме седмично от 20 до 30 кафеви торти от мими8376, така де, от кучето й. Амин!
Публикувано: 11 October 2011 - 08:21 AM
Публикувано: 11 October 2011 - 08:22 AM
emilvr, в 10 October 2011 - 03:05 PM, написа:
Ние ги разхождаме извън раб. време на инспекторите . Дори и секунди преди 8.00 или 17.00
щом не му плащат той не те вижда .
В Северен парк проверяващите идват събота и неделя към 11 на обяд. А през седмицата се " зареждат" на главния вход след 18ч вечер. Дебнат като хрътки, но рядко има неизрядни стопани.
Публикувано: 11 October 2011 - 08:42 AM
Ina Gencheva, в 11 October 2011 - 08:11 AM, написа:
Не че нещо, ама много я обичам таз логика, много е удобна. Къде е проблемът - че трябва да си вземеш пликчето от вкъщи или че трябва да повървиш не 10 метра като в Бургас, а 50-100 до най-близката кофа?
И още по любимата логическа мисъл: ша си фъргам фасовете по улицата, докато и другите не спрат, няма да събирам разделно, щото то кой го прави, а па като съм на Витоша и нема кошчета, обелката от фафлата, който иска да я събере после, най-добре кметът, и т.н. и т.н.
И понеже тези от Чистотата не щат да чистят след бездомните (кучета), а и да сложат "специални"кошчета с торбички, торбички там няма да се задържат дълго, щото вече и малките са по 15 ст. у магазина, софиянци си имаме седмично от 20 до 30 кафеви торти от мими8376, така де, от кучето й. Амин!

Логиката е желязна:всичко което е извън моят двор или апартамент,може да бъде осрано и омърляно понеже:
1.не е мое.
2. всички правят така,а аз не съм балък та да чистя когато другите не го правят.
Може би по някое време ще поискаме и специални ароматизирани кърпички за почистване или лопатки и метлички за да може да си изчистим.
Щото да чистиш кучешки лайна си мирише независимо дали са от твоето куче или не.

Много ми е любопитно,ако потребителката имаше двор и не и се налагаше да извежда кучето си на улицата,щеше ли да му чисти купчинките в двора,ако например съседите и също притежатели на куче и не си почистват?

Публикувано: 11 October 2011 - 09:23 AM
Публикувано: 11 October 2011 - 09:59 AM
Гнус ме е да газя в кучешки фекалии и не оставям такива от моето куче по улиците, алеите и поляните в парка - навсякъде, където ходят хора. Без значение какво пише в наредбите - нали и аз утре ще стъпя в тая мръсотия и ще си я занеса с обувките в къщи?
Поне в централната част на София, където живея, има контейнери за смет по улиците през десетина метра, кошчета в парковете - не е никакъв проблем да се събере и изхвърли кучешкото ако - става за секунди буквално. И въпреки това всичко е осрано, и то от домашните кучета. Нека да бъдем честни - бездомни не съм виждала да го правят на такива места, всичко си е от нашите сладури, дето си ги извеждаме на повод "да си свършат работата". Ами те хубаво си я свършват, ама после стопаните си ги прибират в къщи, а продукта от "работата" им си остава на улицата и цял ден го тъпчат и размазват минувачите.

Та питам се - само на мен ли ми е гадно това? То хубаво е да имаме претенции към общината - и аз имам!

Чистете си след кучетата, моля!!
До ушите сме затънали в лайна, в прекия и преносен смисъл на думите, и пак всеки философства кой с какво и колко му е длъжен, ама сам не вади ръцете от джобовете да събере това, което собственото му куче изхвърля.
Нека поне тази мръсотия да я няма - това поне от нас самите си зависи и нас всички ни касае! Трябва ли да го пише в наредба и инспектори да глобяват, за да е ясно, че е необходимо да се прави заради самите нас?

То май трябва да се пише и изрично в наредба, че е забранено на двуногите да се облекчават по улиците и парковете, щото и това си е "мода" в София - където и да погледнеш някой "отворил дюкяна" или клекнал с гол задник на видно място, посред бял ден...

"Изходих се" по въпроса!

Публикувано: 11 October 2011 - 10:53 AM
Ами нали това им е работата на инспекторите - да проверяват и ако има нарушения, да глобяват.
Ако за всяка такава кампамния се калкулират приходи (глоби, последвали нови регистрации и платени данъци) и разходи (заплати и осигуровки на проверяващите и техните началници; изхабена хартия за заповеди, графици и инструкции; средства за реклама на мероприятието и т.н.) - каква ли ще е рекапитулацията?

Публикувано: 11 October 2011 - 11:08 AM
gabipap, в 11 October 2011 - 10:53 AM, написа:
Ами нали това им е работата на инспекторите - да проверяват и ако има нарушения, да глобяват.
Ако за всяка такава кампамния се калкулират приходи (глоби, последвали нови регистрации и платени данъци) и разходи (заплати и осигуровки на проверяващите и техните началници; изхабена хартия за заповеди, графици и инструкции; средства за реклама на мероприятието и т.н.) - каква ли ще е рекапитулацията?
То хубаво ако са 128, последният път като четох и гледах за поредната "кампания" за не знам си колко време(май беше ден) били проверени 20 стопани в Южния парк, от които 5 нередовни...или нещо такова. На мен като ми се случи да мина през Южния минавам през минимум 30 човека с кучета, а не обикалям целия и минавам транзит просто...е как за цял ден инспекторите намират само 20....мистерия или другата любима дума на българина с "м" - мързел? Ама иначе работа се върши...да.

Публикувано: 11 October 2011 - 11:43 AM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 11 October 2011 - 12:15 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 11 October 2011 - 01:10 PM

Публикувано: 11 October 2011 - 01:36 PM
Кучетата акат, защо да не го почистим? Нали ти и твоето дете ще минете после от там и пак ти ще чистиш аки от обувката си........
И това, че общината ни задължава да чистиме, не е повод да се обявяваме на стачка за торбички.
Ако не сме доволни от общината, а ние не сме, нека им държим сметка за глупавите наредби за носене на паспорти и други щуротии, които исмислят.
Искаха чипове, много от хората чипираха кучетата и какво.....НИЩО.
Нека се борим за разумните неща, а чистим заради нас и нашите деца, не по наредба!

IcyLand siberians
Публикувано: 11 October 2011 - 01:53 PM
icyland, в 11 October 2011 - 02:36 PM, написа:
Кучетата акат, защо да не го почистим? Нали ти и твоето дете ще минете после от там и пак ти ще чистиш аки от обувката си........
И това, че общината ни задължава да чистиме, не е повод да се обявяваме на стачка за торбички.
Ако не сме доволни от общината, а ние не сме, нека им държим сметка за глупавите наредби за носене на паспорти и други щуротии, които исмислят.
Искаха чипове, много от хората чипираха кучетата и какво.....НИЩО.
Нека се борим за разумните неща, а чистим заради нас и нашите деца, не по наредба!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 11 October 2011 - 02:32 PM
Аз също почиствам след кучето си, не защото така трябва, а защото преценявам, че това е добре за мен самата - няма да стъпя отгоре после, а и в крайна сметка не изисква кой знае какво усилие да си нося пликче, да се наведа и да си събера. Смешното е, че не веднъж ми се е случвало кучето да се изходи, аз да се наведа и да събера, а на 5 метра от мен да има майка, която си издържа детенцето, вдига му гащите и си тръгва най-невъзмутимо или пък някой човечец клекнал до близкото дърво да се облекчава с кеф.
Това е тъпото на цялата работа - не са виновни бездомните кучета, защото в крайна сметка те са бездомни, няма кой да им събере, виновни сме си ние хората за осраното (извинявам се ..) си положение и ми е много интересно, щом има инспектори за кучешките акита, дали ако видят въпросната ситуация с майката и детенцето, биха ги глобили ...... за съжаление по-скоро не.
Публикувано: 11 October 2011 - 02:33 PM

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »