Dog.bg Форуми : Селският боец Сузи търси нов дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Селският боец Сузи търси нов дом! Женско дребно коте

#21 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2011 - 08:26 PM

Ех, че доволни котета :)
Та даже ще си имат и баба и дядо напролет!
Късмет и всичко да е наред!

#22 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2011 - 01:58 PM

Бебчо на колко е? Въпреки че е мъжки, трябва и той да мине модернизиране, за да няма после боеве и миризливо маркиране.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2011 - 10:59 PM

Бебо е на около 4 месеца и е доста едър за възрастта си. Жената, която ги храни, ще си го осинови в най-скоро време, просто иска още повече да свикне малкия с нея и ще си го вземе вкъщи. Не вярвам обаче да е съгласна да го кастрира-все пак това са си около 30 лв., а по селата хората не ги разбират предимствата на кастрацията, а аз честно казано не мога да изкастрирам на мои разноски всичко живо наоколо. Все пак малкият ще живее на двор, едва ли боевете и опикаването ще са проблем за собствениците му.....знам, че е добре за него да е кастриран, както и за женските около него, но за съжаление не вярвам да смогна и до него.....важното е да е добре и да е жив и здрав...ще помагам засега с храна и обезпаразитяване, но просто не ми стигат силите, още повече че ходя на селото ми лятото всяка седмица, но зимата ми се случва 1 път месечно най-много......знаете, че всеки прави кой колкото може....и наистина ми е гадно, че не мога да направя и невъзможното понякога, но няма как....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,
Not even death-can end Love!
http://dailapa.wordpress.com/

#24 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 11:56 AM

Има безплатни кастрации на котки в Богров, ако кампанията на 4 лапи е приключила до тогава за по-удобен кабинет.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2012 - 09:25 PM

Миналата седмица си бях на селото и Сузинка веднага се появи щом чу колата. Много е дебела и прекрасна. Аз редовно й изпращах храна, а и собствениците й май са започнали да си я хранят по-редовно. Бебо вече е в новия си дом при жената, която си го искаше още отпреди. Според родителите ми, които са го видяли, е много добре и непрекъснато се гушкат с жената. Така че засега и двамата са ОК. Майка ми и баща ми скоро си заминават на село за пролетта и лятото и ще имам новини по-често....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#26 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2012 - 10:37 PM

И за четирите почивни дни си бях на село и много, ама много се гушкахме със Сузинка....много е дебела, доволна и мъркаща. Родителите ми вече са си на село поне до ноември и Сузинка със сигурност ще е сита и обгрижвана. Направих малко снимки, но сега нямам време да ги качвам...може би тези дни ще Ви зарадвам с тях.....да я видите пиклата сладка....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#27 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2012 - 12:08 AM

Темата не е ли за местене или аз изпускам нещо? Не е най-перфектното, но все пак...
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2013 - 06:42 PM

Здравейте, приятели!
Отдавна не съм писала в темата за котаната Сузи. Тя остана да си живее при съседите ми на село и общо взето всичко беше ОК. Те я хранеха и тя стана дебела и пухкава. Аз рядко имам възможност да ходя до там зимата, родителите ми ходят обаче всяка седмица и й оставят храна, която една жена й дава всеки ден. Миналата седмица в неделя, когато се върнаха от село, обаче, майка ми ми каза, че Сузи била изчезнала за няколко дни и като се върнала, била със сълзящо оченце. Майка ми не я е видяла лично, а бабата й е казала. Звъннах веднага и бабата ми обясни, че оченцето й било ранено и побеляло. Хранела се и като цяло била добре. Утре ще ходя на село и ще видя как е. Говорих с ветеринарка и тя ми каза, че трябва да я види и най-вероятно трябва да й се слагат капки и антибиотик. Това няма как да стане при условията на село. Няма как да я взема вкъщи. Моят котарак не се разбира с други котки, а и родителите ми не са съгласни. Исках да я оставя на стационар, но в Перник няма такива. А ако я откарам в София няма да мога да ходя да я виждам. Скоро тук ще отворят клиника със стационар, но това ще стане началото на април. Не зная дали няма да е късно до тогава, притеснявам се от евентуална инфекция. Моля, ако някой има възможност да я приюти временно, да пише. Сузинка е много кротка и когато беше при мен преди две години по време на кастрацията и след това, беше с перфектни хигиенни навици. Обезпаразитявана е редовно, няма ваксини. Но е здрава, никога не е имала здравословни проблеми. Предполагам, че травмата на очето е от бой с друга котка. Бушка, моля пак премести темата в раздел без дом. Ще помогна с всичко, стига да се намери местенце за Сузинка. Благодаря предварително!
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#29 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2013 - 07:16 PM

От тази вечер Сузи е при мен в апартамента. Стои в банята, тъй като няма как да се разберат с котарака ми. Бяхме на ветеринар. Има много голямо възпаление на очето вследствие на травма и засега не може да се прецени дали окото е загубено или не. 5 дни трябва да й давам бисептол и едни капки за очи плюс паста за очи. Когато оттока спадне ще видим дали трябва да се отстрани окото или ще има шанс да се оправи. Търся й спешно временен дом, тъй като положението вкъщи не е добро за нея. В момента е на антибиотици и няма как да й сложа ваксина, но това ще стане веднага щом спрем антибиотика. Пак моля, ако някой може да я приюти, да пише. По-късно ще кача снимки, че сега е още мокра от банята. Бушка, моля отново да преместиш темата в раздел "търси дом". Благодаря!
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#30 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2013 - 10:44 PM

Ето и обещаните снимки на Сузито-вече с едно здраво оченце само :-(((((
Малката се храни добре и е много миличка и добричка...цял ден си спи в обувките на баща ми. С хигиенни навици, супер гушлива.....продължаваме с антибиотика и др.лекарства. Дано да подействат и да може да се спаси очето......Все ми се иска да си мисля, че по-често го отваря днес отколкото вчера........Стискайте палци за малката героиня!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#31 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2013 - 02:03 PM

Нуше, дано очето не е загубено и момичето да получи шансът , който изпусна преди.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#32 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2013 - 09:34 PM

След преглед вчера при ветеринаря и едноседмичното лечение с антибиотика и капките и пастичката за очи, оттока спадна и се оказа че очето е пробито и изтекло. Само един вариант има за Сузи-операция за отстраняване на очната ябълка-тази операция, заедно с всичките съпътстващи я изследвания ще ми струва около 180 лв. Ще бъде направена в Перник в клиника на мои близки приятели ветеринари. Това е много добра цена според мен. Но за съжаление сумата е непосилна за мен, грижа се за много животни. Затова ви моля за финансова помощ-който с колкото може. Благодаря на всеки отзовал се! Операцията трябва да се направи спешно! Тел. за връзка-0887745630-Теменужка - Перник. Банкова сметка за дарения: IBAN: BG43 CECB 9790 1072 8488 00 BIC:CECBBGSF Централна Кооперативна Банка клон Перник, Теменужка Кирилова Йорданова, основание за превода: За Сузи. Моля, помогнете! Котето има уреден засега приемен дом и евентуални шансове за чужбина, само трябва да му се направи тази операция, тъй като според ветеринарите то изпитва известна болка и неудобство. Не искам да страда повече. В момента живее вкъщи в моя апартамент! След операцията може да остане на стационар за няколко дни, тъй като ще е с дренаж на оченцето и с яка и ще се чувства по-добре в клиника с постоянни грижи. Ще се слагат и инжекции всеки ден.
Много пъти съм молила за финансова помощ тук и винаги е имало отзовали се, затова моля пак, не за себе си, а за Сузи-тя изстрада достатъчно....ще сме благодарни за всеки лев!!!!!
Благодаря на всички отзовали се!
Това е албумче със снимки на Сузи от момента, а последната снимка в албума е от периода, когато беше все още с две очички-да я видите каква красавица беше: https://www.facebook...34199089&type=1
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#33 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2013 - 09:44 PM

Задължително ще кача в темата разходо-оправдателни документи за операцията и направените изследвания........
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#34 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2013 - 08:45 PM

Утре ще правим кръвни изследвания на Сузето и ако са ОК, във вторник ще бъде направена операцията. Досега имаме дарени 20 лв от бъдещата й временна осиновителка Деница Тодорова. Благодаря Дени!
Моля, още веднъж за малко трохици за Сузето! :rc_036: на всички, които ще се отзоват!
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#35 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2013 - 08:01 PM

Днес Сузи беше оперирана. Операцията е успешна и Сузето вече се е събудило и е добре. Утре ще си я взема вкъщи, ще е на инжекции няколко дни, а после на хапчета. Има си яка и абокатче. Лошата новина е, че Сузи най-вероятно е пострадала не при сбиване, както аз мислех, а от силен удар. Окото е било направо смляно отвътре, скулата пукната и едното зъбче от страната на пострадалото оченце, толкова е било разклатено, че се е наложило да го извадят. Оказва се, че някой двуног нещастник е замесен и тук.............как са могли да я наранят? Та тя е най-милото и нежно котенце, не правеше никакви пакости......
Надявам се сега бързо да се възстанови и да намери своето щастие.....на възраст според докторите е на около 7-8 години. Има няколко липсващи зъба, но като се има предвид живота, който е живяла, си е направо здрава. Кръвните изследвания са й супер, с изключение на констатираната инфекция вследствие на нараненото оченце. Тестовете за котешки спин и левкимия са отрицателни.
Досега имаме събрани едва 40 лева за операцията и разноските около нея- 20 лева, както съм написала, от Деница Тодорова и 20 лева от Станислава Дечева Петрова. Остават още 140 лева необходими за покриване на разноските. Моля ви, помогнете ми!
Днес забравих да я снимам в клиниката, но утре като си я прибера, ще я снимам и ще кача снимки. Стискайте й палци за бързо оздравяване.
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#36 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2013 - 05:22 PM

Днес 06.04.2013г Сузи вече е много добре, хапва си супер, ходи на тоалетна нормално и вече е без абокат, от снощи минахме на антибиотик на хапчета. Тя е най-добрия пациент на света, много слушка, милата, сякаш цял живот е живяла в апартамент. Никога не е посягала да ухапе или одраска. Дори когато я болеше при махането на абоката, само плачеше, без дори да си помисли да посегне.....Прелестна е! Все още търся финансова помощ за покриване на разноските от операцията й!!!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#37 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2013 - 05:24 PM

В понеделник вечерта ще махнем външните конци на очето, а след 10-на дни и другите конци.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#38 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 April 2013 - 08:12 PM

Приятели, вчера 15.04.2013г махнахме и последните конци от окото на Сузи (първите конци махнахме на 10.04.2013г.) и тя е добре, окото зараства супер. Антибиотикът е спрян на 14.04.2013г и тя е само с яката за още няколко дни, за да не си чешка очето. В събота отива в своя приемен временен дом. Търсим й постоянен дом. Моля всеки, който я харесва и я иска за домашен любимец да се свърже с мен на телефон 0887745630 или тук в темата й. Ако някой може да ми съдейства за постоянен дом, нека също да пише. Имам надежди и за осиновяване в чужбина, но това ще отнеме време. Събрани са необходимите средства за покриване на операцията й. Операцията струва 170 лв (операцията плюс изследванията преди нея и лекарствата и консумативите след това). Благодаря на дарителите: Станислава Дечева Петрова-20 лв, Таня Кирилова Йорданова (сестра ми)-20 лв, една анонимна дарителка-25 лв, бъдещата временна осиновителка на Сузи-Деница Тодорова-20 лв и Венета Лазарова Петрова-150 лв. Общо приходи 235 лв. Както казах операцията струва 170 лв плюс 25 лв за преглед при др Борисов плюс 10 лв за лекарства в началото преди операцията. Общо разходи 205 лв. Остават 30 лв, с които ще покрием бъдещата ваксина на Сузи и ще дадем за храна. Прилагам тук и бележките за разходите по операцията на Сузинка за 170 лв. За останалите 35 лв разходи нямам касови бележки за съжаление. Надявам се да ми вярвате, че са направени. Благодаря на всички съпричастни към съдбата на Сузето. Прикачен файл  scan0070.tif (2.13MB)
Брой сваляния: 21
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#39 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2013 - 10:52 PM

Днес махнахме яката на Сузето и тъй като аз бях на работа, родителите ми по задачи навън и малката се е почешкала порядъчно и се е посдрала, но не е страшно.....има няколко драскотини около очето, явно доста се е кефила, че е без яката......а може и да си я е сърбяло.....утре отива в приемния си дом...стискайте й палци да се чувства добре там и скоро да има свой истински дом.....като минат десетина дни от спирането на антибиотика, ще поставим и ваксинка....ето малко снимки от днес-вече без яката....Надявам се скоро да има радостни снимки и от приемния й дом.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#40 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2013 - 10:05 PM

Приятели, на 20 април Сузи замина за своя приемен дом и се чувства прекрасно там със своята приемна мама и новата си приятелка Дафне-мацинка на около годинка. За кратко си имаше и куче за компания. Тук има снимки от новия й дом да я видите палавницата ми малка:
https://www.facebook...34199089&type=1

Сузи вече е одобрена за чужбина и ще пътува за едно прекрасно място. Транспорта й струва 60 евро. Моля за помощ за покриването на тези транспортни разходи. Всички останали разходи по заминаването й-паспорт, чип, ваксина, са покрити от нас и от приемната й осиновителка. Молим последно за помощ, за да може това слънчице да замине в една по-добра държава, където няма да бъде бита и тормозена. Банковата сметка, на която може да дарите е: IBAN: BG43 CECB 9790 1072 8488 00 BIC:CECBBGSF Централна Кооперативна Банка клон Перник, Теменужка Кирилова Йорданова, основание за превода: За Сузи. Тел за връзка с мен: 0887745630. Благодаря предварително на всеки, пожелал да помогне за сбъдването на мечтата на Сузи за по-добър живот!
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема