Dog.bg Форуми : Смешен и отчаян апел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Смешен и отчаян апел Моля, не развъждайте

#1 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 October 2011 - 11:46 AM

Сигнал за домашен питбул, който искат да оставят в изолатора. Кучето е на 2 години, взето от бебе. Ваксини, паспорт. Да обаче е извеждано навън само няколко пъти в живота си. Хората заети, дърпало много, нямат време за него. Кучето перфектно. Не прави бели, не гризи, не цапа. Върши всичко на терасата. Вън добро към хора и кучета. Изпълнява команди. Преселване в дома на възрасттен човек е причина да го махнат. Искало да игаре с бабата, носело играчки и я бутало.. Е ,кажете ми може ли подобна олигофрения. Задвижих всичко, а възможностите ми са малки. Готова бях да поема хотел и обучение. Е, ами не можаха да чакат 1 седмица, вчера са го дали.
Моля ви хора, не развъждайте породо подобните си животни. Вашето може да е изключително в очите ви, но бебетата се озовават на разни места, при безотговорни хора. Повечето след време свършват на улицата, вързани на вериги по селата, умират като мухи., попадат в изолаторите.
Много са примерите в Без дом, хъскитата са повече от непородистите, лабрадорите се изхвърлят десетки, идва ред на пинчерите и мопсовете. За питовете е ясно, те отиват за бой. Просто спрете да заплождате, парите са малко, а последствията са бездомни и нещастни животни. Дано поне един се замисли и не го направи.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 October 2011 - 11:54 AM

Ееее,ама тия верно идиоти,кой знае къде е заминало горкото животно... :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 16 October 2011 - 12:07 PM

Мислите ли, че тези хора четат този форум? За тях " кучката трябва да роди поне един път за здраве" , "уличните котки не се кастрират, защото после не могат да си намират храна" и още куп подобни " бисери"...а за средновековието по селата не ми се приказва изобщо.
Допълвам молбата- ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ, БЕ ХОРА!!!

#4 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 October 2011 - 12:27 PM

Затова съм кръстила темата така. Новите теми излизат веднага като отвориш форума. Може пък 1 да прочете и се откаже да плоди.
Да допълня за илюстрация. Срещу мен един гледа питбулка в лозе, тя има 5 бебета, немска овчарка и бебе немска овчарка. Кучетата са кожа и кости. Близо се намира краварник - мизерия и концлагер с каракачанки.Раждат, умират без край. Безпородните ми ги дадоха да ги кастрирам поне.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 08:57 PM

Доста любопитно звучи това,че дори в собственните ви очи вашият апел е смешен и отчаян...Какво да кажем тогава за всички непредубедени, "необразовани" и "непросветени" читатели. Оставяйки егото си настрана,и причислявайки се към тях,няма да съм толкова краен,за да нарека призива да не се развъждат неродословни смешен и жалък,но най -неутрално бих го определил като доста нескопосан опит за манипулация.Във всяка тема,свързана с изоставено,изстрадало животно,вие безскрупулно насаждате мнението,че всичко това е резултат от "междусъседското" развъждане. Използвате страданието на тези животни,за да прокламирате идеите си за кастрация на неродословни и евтаназия на бездомничета,по този начин измествайки и омаловажавайки обичта и грижата,които им давате,на заден план. Не се ли уморихте вече? Ето ви примери и резултати от плащещото ви междусъседско развъждане . Надявам се приятелчетата от хъски форума да не се разсърдят че използвам снимки на любимците им. Мога да ви дам стотици,не,хиляди примери от всяка порода тук,във форума,и в моя житейски опит и контакти,на разкошни животни,плод на "м.р.", отглеждани с много любов и нужната компетентност. На базата на какви ваши дипломи и следдипломни квалификации наричате такива хора необразовани олигофрени,без доре да се усещате,колко изнаглявате. Важно е да се осъзнае,че грижите за опазване на чистотата на дадена порода са отговорност на хората,които са се нагърбили с тази задача. Уважавам трудът им. Но най малкото той се обезценява и обезсмисля с тези апели. Това е не по малко важно да се разбере,че опазването и развитието на дадена порода не може,не трябва да се постига с методи като кастрация и евтаназия на всичко,що не е родословно . Ще ви разкажа и една история,основаваща се на моят личен опит. Жерар, куче което от порода Кралски пудел , закупено от развъдник в Гърция ,с добро родословие. Бившият собственик ,лекар по професия го беше купил защото,по негови думи, е много престижно да имаш родословно куче. Подари го на дъщеря си, но се зае да го възпитава както и всички в дома си с груби методи, лишени от любов. В същото време дъщеря му го криеше от него за да го спаси от боя и ежедневния тормоз (който трябваше да представлява възпитание). Когато тя дойде в България за да следва взе кучето със себе си. Само две години по-късно тежки събития в семейството я принудиха да се върна в страната си завинаги, а кучето не посмя да отведе със себе си и го повери на грижите на моята приятелка. Това беше най-умното и добро същество, което не случи на добри стопани. От побоищата едното оченце и ухото бяха сериозно пострадали, лечението продължи до края на живота му. Жерар случи на развъдчици, но не случи на стопани. И не родословието му беше причина за това, а неумението да го обичат и да се грижат правилно за него.До последно той се страхуваше от мъже,и допусна само един такъв до себе си. Така че,не всички собственници на родословни животни са добри,примерни, стопани и образовани хора,а пък на неродословни такива,дръзнали да развъждат любимците си-идиоти. Ето подобно твърдение вече бих си позволил да нарека смешно и жалко. Приятна вечерКачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   robbyn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 09:30 PM

:rc_036:Здравейте! Чест и почитания от мен. Рядко се вписвам с мнение във форума. Но по темата имам доста личен опит и наблюдения, които даказаха че обичка и грижата към домашните любимци е въпрос на съвест и морал, а не на други причини.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   robbyn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 09:31 PM

Приобщавам се и аз към FANFAN. Подобни изявления категорично мога да заявя, че не обслужват доброто на кучетата. Едното с другото нямат нищо общо. Отглеждала съм две кучета от развъдник. Изключително зле отглеждани и двете от първите им стопани. Първото беше Кралският пудел внесен от чужбина за който разказва Fanfan. Толкова бито и тормозено заради игривия му нрав бе горкото, че умря с болно око и възпалено ухо, защото хистеричният му стопанин дори беше правил опит да го удави, заради счупена статуетка в хола. Второто куче беше чао-чао за което също бяха похарчени значителна сума пари да го закупят, отново за подарък на детенцето си от мои познати. След като кучето стана по-едричко след около 3 месец, бе изведено на терасата и познаваше света от 3 етаж на блока. Никога не беше извеждано, а биваше показвано като украшение само на гостите. Слаб, рошав и проскубан Макс се отзова в къщи когато беше на 1г защото вече беше омръзнал на стопаните си и на никой не му се нарушаваше сутрешното кафе заради разходка на пухчо. Децата ми искаха кученце, но аз съответно не можех да си позволя да отделя някаква сума за да ги зарадвам. Затова се задоволиха с предложението да се грижим за Макси известно време. Времето беше предвиждано да е месец, но стана достатъчно дълго. Когато ми го дадоха ми обясниха, че е нужно да го храня с 2 дебело отрязани филии хляб веднъж на ден. Това дори не искам да го коментирам...След няколко месеца кучето стана неузнаваемо. По рождение черен Макс се отзова при мен проскубан и сивичък, но се върна черен с лъскав косъм и дебелаче с доволна усмивка от вниманието и грижите. За жалост година по-късно разбрах, че е болен от тумор на стомаха и седмица след поставяне на диагнозата беше заменен с ново, мъничко чао-чао отново от развъдник. На молбата ми да ми го дадат да се грижа за него ми отговориха, че са го дали в едно село да живее на двора и когато напредне болестта ще го умъртвят. Не искам да продължавам с примерите от съседски грижи за родословни кучета. Достатъчни са и тези от моят личен опит. Умение за грижа, добро възпитание и отговорност не са въпрос на пари. Опитайте да проумеете това. Не защото са подарени или евтино купени кучетата имат в последствие лоша съдба, така както и акъл и човещина с пари не се купуват. Обикновенно нападките са, че защото кучетата не са родословни ги отглеждат зле или ги изоставят на улицата или пък боледуват. Не е истина. Моят личен опит доказа различни неща. А който не вярва как могат да бъдат отглеждани с любов и много отговорност кучета без родословие, нека да заповяда на 29 октомври на хижа Здравец за да види Алтай.Прекрасна вечер и много разум ви желая. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 October 2011 - 10:56 PM

Е, добре, то острани лесно се дава акъл, ама такова добро куче, домашно, не може ли да се издири къде е и да му се пуснат обяви за осиновяване?
Ще чакаме новини за него, ако се знае къде е дадено.

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 October 2011 - 11:11 PM

Само да попитам къде видяхте за евтаназия на породоподобни и бездомници?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 October 2011 - 06:17 AM

Готова бях да поема хотел и обучение
Фанфан, къде в това изречение видяхте призив за евтаназия. Защо си измисляте неща, които никога и никъде не съм писала. Това, че хиляди хора гледат кучетата си добре, не означава, че други в пъти повече от тях ги гледат безобразно. Как освен олигофрени да нарека точно тези хора, които не са извеждали кучето си 2 години. Моята действителност е тази. До утре мога да ви пиша за породни кучета гледани ужасно. В Европа тези хора щяха да са в затвора, а кучетата иззети. Но при свръхпопулация няма къде да отидат и кой да ги осинови. Колко лабрадори хвърлени имаха теми, далматинци, мастифи, немски овчарки, питбули, сетери. Да, има и голдън вързан в двор на 1 м, има и лабрадор, живеещ 5 г на тераса около мен. И шарпей, който 1 г търси дом и не ми се обяснява на хора, за които съществуващ само собствените им кучета. Е, четете темата преди да напишете нещо.
И като не сте стъпвали в изолатор, то не сте длъжни де, отворете поне темата за Сеславци и после пишете колко хората си обичат кучетата.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 07:47 AM

Да, постът ви не съдържа призив за евтаназия. Аз и не твърдя обратното. Но много добре знам,не се съмнявам и вие,че евтаназията се приема от много хора като начин за контрол над популацията на животни,озовали се на улицата. Начел съм се на всякакви неща. Десетки хиляди кучета са били затрити за кратък период от време в София преди няколко години,или не знаете за това?Апелът ви е да не се развъждат неродословни, с мотивацията,че много от тях се отглеждат недобросъвестно,а поколенията им се озовават на улицата. Осъзнавам,че естеството на вашата работа и призвание е провокирало начинът ви на мислене,сблъсквайки се с толкова много изстрадали и нуждаещи се от помощ животинки. Разбирам ви. Но,дадохме ви примери от нашият житейски опит,как родословни кученца биват изтезавани и изоставяни от своите стопани,за които човещината и обичта към животните са чужди и неразбираеми понятия. Идеята,която лично аз защитавам,е че не животните и произходът им са причина те да бъдат бити и изхвърляни на улицата. С това съвсем добронамерено се опитвам да ви покажа и докажа,че вместо навсякъде да звучат призиви да не се развъждат и кастрират неродословни животни, е по смисленно да се провеждат кампании по превенция на изоставянето. С други думи,да се обясни просто и ясно на хората,че отглеждането на кучета,котета и други представители на фауната,е голяма отговорност,да се образоват как да полагат необходимите грижи за тях. И когато в един момент,поради една или друга причина,нямат възможността или желанието да ги гледат,да не ги изоставят на произвола на съдбата,а да намерят някой,на когото да поверят грижите. Ако ли пък не могат да се справят,да потърсят съдействието на организации,които биха им помогнали. Също така да се даде да разберат на тези,които са склонни към насилие над животните и упражняват такова върху тях,че има закони за защита на животните,според които подобни хора ще претърпят строги наказания. Това е моята гледна точка. Всичко останало за мен,което чета тук като призиви и апели,осъзнато или не-обслужва нечии интереси,или в по-добрия вариант е плод на погрешна представа за същността на проблема и начинете за разрешаването му. Благодаря за възможността да споделя виждането си. Желая ви успех в добрите дела!
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 08:05 AM

По принцип не виждам смисъл от спор сред съмишленици... Струва ми се, че всичко, което пишете подкрепя една и съща идея с автора на темата...
Само едно ми се иска да отбележа, защото за мен е гордост, да съм в тази общност и да разчитам на тези хора, много по-'врели и кипели' от мен.

Цитат

Десетки хиляди кучета са били затрити за кратък период от време в София преди няколко години,или не знаете за това?

В този форум са една основна част от хората, борили се именно срещу това. Тук се зародили и няколко организации, като АРС, тук са и някои от основните личности, борили се за промените в законодателството. От тук са тръгнали някои изключителни полезни обществени кампании в полза на идеята за ненасилие и за грижа към животните, домашни или бездомни, породни, породоподобни или безпородни. Тук са хората, които ходят в изолаторите с цената на много болка. Тук са тези, които са участвали в затварянето на 'лагерите на смъртта', както ги наричахме...

Цитат

Идеята,която лично аз защитавам,е че не животните и произходът им са причина те да бъдат бити и изхвърляни на улицата.

Подкрепям Вашето мнение! Но в условията на свръхпопулация смятам, че трябва да сме и особено внимателни с развъждането на животните. Един довод: защото предлагането надвишава в стотици пъти търсенето. Не ви се вярва, че е така? Ето един пример от произволен сайт за обяви – само в рамките на 1 седмица се предлагат 203 кученца и пораснали кучета, за които се претендира, че са от 27 различни породи. 203 кучета, за които се търсят 203 български семейства тази седмица, представете си го така. Защото другата седмица, другият месец, ще има нови 203 прекрасни бебета. Няма как да се получи, това са прости сметки. Все пак търсим добри стопани или всякакви стопани? Има ли значение как и колко ще живеят? (Изключваме чисто комерсиалните, търговски случаи). Държа да отбележа, че това са домашно развъдени кучета, в тази сметка не влизат кучетата на килограм, предлагани внос от фирми или от БГ ферми, които също предлагат както в нета, така и по зоомагазините.

А относно това:

Цитат

Ако ли пък не могат да се справят,да потърсят съдействието на организации,които биха им помогнали

Принципно това пише и в закона - ако са развъдени напр кучета, които не могат да бъдат задомени от стопаните на родителите, да се обърнат към организации. Може би, от една страна, именно заради това сме толкова чувствителни, а от друга, самата аз съзнавам, че просто НЯМА толкова организации. И няма как да има. Вижте статистиката по-горе. Колко организации трябва да работят, САМО за да задомят 60 кучета (да речем, 30% от горната бройка) на седмична база?

Може би измествам темата, но моят призив, на база на моя опит е 'Осинови, не купувай'. Сигурна съм, че ще се съгласите, нали?
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#13 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 08:27 AM

Каква необходимост има един човек,кучето му да има потомство.Отговорите от рода на "за тези които нямат ХХХлв да си купят" не ме удовлетворяват.Моето е без родословие,много хубаво в моите очи,а и в очите на други.Има дефекти,които човек незапознат със стандарта няма как да види.И...?Какво от това?Дали кученцата ще приличат на него или ще хванат чертите на някой прародител,който е с така нареченият "цвят бездомник"?Дали няма да имат дисплазия и бъдещият собственик няма да го изостави,защото поддържането на болно куче е скъпо?Не всичките ни познати са отговорни хора.Няма значение за колко отговорен се имаш,колко добре си гледаш кучето.Никой не говори за това.Говори се за бъдещите купувачи.Мой познат докара в Испания БОК.Свястно момче в моите очи до вчера обаче.Кучето е с краста в много напреднал стадий,вързано на 50см синджир под едно дърво на 35 градуса.Вчера ми заяви,че една стотинка няма да даде за ветеринар и като се изнесе след една седмица ако е живо ще го пусне в гората,където му е мястото. :eg_033: Иначе старият собственик си мисли, че е ударил джакпота-чак от Испания му искат кученце,живот си живее-палми и плаж.
Сериозните развъдници поддържат контакт с купувача.При проблем от каквото и да е естество имат възможност да вземат при себе си кучето.Аз в подобна ситуация не бих могла.След като няма да мога да предложа решение при проблем,няма и да създавам възможност за такъв.
Аз съм ЗА да не се размножават безпородни или породоподобни кучета.
И още нещо.При мен беглият допир до характерът на Кане Корсо,бегъл защото моето е породоподобно и съответно няма всички характерни белези на породата ме амбицира да имам истинско такова,селектирано и развъдено по всички правила,селекция търсеща хармонията между характер,гени и визия.Искам да съм част от процеса на запазване и развитие на тази порода.Не искам да съм една от тези,които разрушават породата.Това ме прави отговорна,а не скъпата храна и честите посещения при ветеринар.
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#14 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 08:34 AM

Няма значение родословни или неродословни.
Не бива да се въдят кучета безцелно.
Не бива да се въдят извън строги развъдни правила и извън селекция. Селекция без знание за произхода не съществува. Когато се извършва селекция (тя замества естествения подбор при домашните животни и е единственият регулатор на популацията им) едва десетина процента от родословните отговарят на селекционните критерии. Неродословните се изключват не за друго, а защото произходът им не е проследен, респ. генетични заболявания, пороци, рискове от конкретна връзка - неща, които са закодирани генетично, не са изразени външно, но могат да се окажат бомба със закъснител.
Не бива да се въдят за собствен кеф, за който после някой друг плаща.
Не бива да се въдят без изключително дълбоки познания относно генетика и ред други.

В този свят има твърде много кучета и котки. Много повече от наличните за тях домове.
Развъждането е за професионалисти, които знаят какво и защо правят, умеят да прочетат в родословията купища данни и да създават развъдни програми и прогнози с висока достоверност. То не е за хора, които просто добавят бройки, защото тяхното е най-красивото и умното, пък как се унаследяват и комбинират белези и какво ще се случи след тях и хабер си нямат. Развъждането е строго рационална дейност, която няма нищо общо с емоционалната страна на общуването ни с нашите любимци.
Всяко безцелно размножаване е създаване на свръхпопулация и нищо повече. А създаването на свръхпопулация е жестокост.

#15 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 09:16 AM

mil, ти на професорите ли ще обясняваш
що е то развъждане

#16 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 09:50 AM

Мога да обясня само на някой, който е в състояние да погледне малко по-далеч от носа си :dry: . Абе, просто като не знаете как се прави нещо - първо се научете. Като се научите, тогава мога да ви уважавам свободомислещите идеи, но тогава точно тези идеи ще са ви изфирясали безвъзвратно.

#17 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 10:28 AM

"смятам, че трябва да сме и особено внимателни с развъждането на животните." "Няма значение родословни или неродословни.
Не бива да се въдят кучета безцелно."- С тези думи няма как да не се съглася,но това е една смекчена,доста по реална позиция,от твърдението,че всички неродословни не бива да се развъждат.За вас,доколкото разбирам,всички кучета без родословие,са безпородни и породоподобни.От друга страна,само 10-ина % от родословните отговарят на селекционните критерии,следователно само те трябва да се развъждат,за да се опази чистотата на породата. Не е необходимо да си професор,за да разбереш,че по този начин,стремейки се да развивате дадена порода,вие застрашавате животинския вид като цяло. И затова аз казам-Има си хора,които са част от опазването и развиването на дадена порода. Нека си я пазят и развиват. Аз искам да съм част от процеса на опазване на животинският вид!
Elizd,
в същите тези сайтове,които споменавате,не веднъж съм забелязвал,че на смешни цени се предлагат родословни кученца,чиито снимки съм виждал в този форум. Как бихте определили тези случаи. Има ли гаранция,че тези "селектирани с изключително дълбоки познания относно генетика и ред други" кучета ще попаднат на добри стопани. desi79,казвате че сериозните развъдчици поддържат контакт с купувача. А несериозните? Но дори и тези,които вие определяте като съвестни-допускат грешки при избора си на стопанин за своите питомци. При проблем с животното,възникнал в резултат на недобро отглеждане от новите собственници,кел файда от това,че ще им върнат куче с разбито здраве и психика. Ок,те ще го обгърнат с грижи и внимание,състоянието му ще се стабилизира,но годините на неглижиране и тормоз ще оставят отпечатък върху целият му живот. За-контрола върху развъдната дейност и домашното развъждане. Твърдо против -това,че трябва да се развъждат само 10 % от тези 0.1 процент представители на животинския вид canis lupus familiaris, наречен още домашно кучеКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 10:33 AM

В условия на СВРЪХпопулация не може изобщо да се говори за "опазване на животинският вид"!

Не знам как по-кратко и по-ясно може да се каже това...
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 10:34 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 17 October 2011 - 10:28 AM, написа:

За вас,доколкото разбирам,всички кучета без родословие,са безпородни и породоподобни.От друга страна,само 10-ина % от родословните отговарят на селекционните критерии,следователно само те трябва да се развъждат,за да се опази чистотата на породата. Не е необходимо да си професор,за да разбереш,че по този начин,стремейки се да развивате дадена порода,вие застрашавате животинския вид като цяло.

Нищо, ама нищо подобно.
Видът канис фамилиарис ни най-малко не е застрашен. Той има точно обратният проблем - в състояние на свръхпопулация е, поради което е подложен на жестокост.
Така че, ФАНФАН, твърдейки, че го спасявате от изчезване, вие го подлагате на жестокост.
С Nickey сме писали заедно.
Относно 10-те процента: В природата при дивите видове поколение, което оцелява, създават пак толкова. Поради това, че действа естествен отбор, видът се предпазва от свръхпопулация. Единственият механизъм това да се случи при домашните видове, е изкуственият отбор. Одомашнявайки вълка ние сме ликвидирали действието на естествения отбор, следователно трябва да сме достатъчно умни и морални, за да го заместим.

#20 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 10:41 AM

Цитат

Elizd,в същите тези сайтове,които споменавате,не веднъж съм забелязвал,че на смешни цени се предлагат родословни кученца,чиито снимки съм виждал в този форум. Как бихте определили тези случаи.

Но не виждам това какво общо има с темата? А и не знам как да го коментирам... За под-форум 'Без дом' ли става дума? Или за 'dog.bg' като цяло? Признавам, не следя породните под-форуми и не съм в течение кой какви кучила има, на какви цени и къде ги предлага... Не мога да Ви отговоря от името на развъдчиците и не желая да коментирам неща, които не разбирам, съжалявам.

Ако имате предвид 'Без дом', да, например самата аз пускам обяви, най-вероятно в част от същите сайтове (подарявам, не продавам). Към момента вече 15 месеца търся дом на набедено за породо-подобно куче. И доколкото ми е по силите и според практиките, които съм взаимствала от хората тук, пишещи в секция "Без дом", проверявам потенциалните осиновители (те не че са много, де)... Имахме 6 запитвания, само едно беше на границата да се получи, но дамата се отказа, без повече да ни потърси и без да даде обратна връзка защо.

Не зная дали отговорих на въпроса Ви...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов