Моля, подарете ни кученце!!!
Публикувано: 21 October 2011 - 01:54 PM
Не знам как се гледат овчарките, но аз гледам аляски маламут, който е 38 кила. Е не давам по 200лв на месец в никакъв случай. Храната му е среден клас 70лв. За обезпаразитяване да даваме 15-20лв за Адвантикс, каишката му е кум 30 лв за 7 месеца. Аз съм намерила и по-добър начин против бълхи и кърлежи и той излиза по 2 лв за сезона. А и като включа бисквити и лакомства......Е миналия месец сметката беше 90лв и с тази храна сме към 40 дена. Може би НОК се гледа с повече витамини, не знам. Да не се случава да се разболява. Но то и детето може да се разболее, какво да нямат хората деца ли?
Ако dafi_dimo не е преценил финансово.. ето имаш вече два примера. Можеш безплатно да събереш още :)
А наистина ли е 600лв едно родословно НОК?

Публикувано: 21 October 2011 - 01:56 PM
За храна на месец около 30 лв.
За обезпаразитяване:
-външно - на 2 месеца - 20 лв.
-вътрешно - 4 лв.
витамини - 5-6 лв.
значи около 50 лв. на месец.
Досега съм имал три немски овчарки. двете умряха на преклонна възраст.
Шарки на 16 год и 5 м., а Дафни на 15 год. и 3м. Как ли са живяли толкова дълго при тези "евтини консумативи". Съмнявам се вашите кучета с по 200 лева на месец дали живеят толкова дълго.
Маги за съжаление почина на 3г. и 5 м от тумор в стомаха.
Няма смисъл да коментирам умозаключението Ви за това, че кученцето след време ще се озове в приют!!!
Защо толкова много злоба mik? Вече се съмнявам дали ВИЕ "богопомазаните" помагате в този форум или го използвате за огледалото и си викате колко сте велики.
Публикувано: 21 October 2011 - 02:00 PM

Публикувано: 21 October 2011 - 02:08 PM
dafi_dimo, в 21 October 2011 - 12:01 PM, написа:
И с какво вие се различавате от този някой който не може да се грижи за кучето си и иска да го подари на някого ?!?
Къде е гаранцията , че утре и вие няма да търсите на кой да го подарите ?!?
Нима не мислите ,че може би този някой който иска да го подари се е сдобил с кучето си по същия начин по който и вие се опитвате да се сдобиете с куче ?!?
Според мен човек който обича кучетата няма да има предпочитания към породата и при все,че явно няма финансовата възможност да си закупи желаната порода куче , то той би дарил с дом и обич всяко едно кутре без значение , че няма да е расово .
Огледайте се,по улиците е пълно с кутрета.
Публикувано: 21 October 2011 - 02:12 PM

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 21 October 2011 - 02:21 PM
Повтарям молбата си: Нека тука пишат само хора, имащи нещо да предложат, а не просто да си чешат езиците. Моля ВИ!!!!!
Публикувано: 21 October 2011 - 02:35 PM
Моля ви,ако някой има куче Шампион на няколко страни , куче с една камара награди и купи , куче с профеионално обучение и сертификати за това ... моля ви , подарете го на това семейство.
Те нямат финансовата възможност да си купят куче,но ще се грижат за вашето "отлично".
И МОЛЯ ви,не им предлагайте бивши улични кучета,хората нямат възможност,но пък за сметка на това имат огромни претенции.
И моля ви,дори не си и помисляйте да им подарите куче без да им закарате и една кола с храна,играчки и всички необходими неща за отглеждането на едно куче.
"скъпо" семейство , струва ми се , че наглостта ви граници няма .
Прекалено капризни и претенциозни сте за хора които НЕ могат да си позволят да си закупят расово куче , не мислите ли ?!?
Що за грандоманщина е това ?!?
И аз искам да се возя примерно в Майбах , но уви не мога да си го позволя и си карам обикновен автомобил който е по джоба ми.
Или пък да взема и аз да се помоля в някой авто салон да ми подарят един Майбах , а ?!?
Публикувано: 21 October 2011 - 02:41 PM
Сетера бил уличен? Търсим НОК или стаф? Не искаме "улична" НОК?
Вярвайте ми, да имах десет кучета, на които търся стопани , на такива като Вас нямаше да дам куче.
Държите се нагло, имате претенции, нямате пари, не ми обяснявайте, че с 30 лв ще изхраните куче нормално, какво му давате-30 дни по един хляб от 1 лв ли?
Обяснявате за някакви ферми, защото не правите разлика от ферма и развъдник. Моето родословно куче съм го взел без пари от киноложки развъдчик. Това е, защото съм отгледал още едно, а сега ще имам възможност и да си купя трето. Първото-прибрано от улицата, второто-подарено, третото-купено. Години наред съм доказвал условията си, грижите и вниманието, което тези кучета получават. А вие оставяте телефон и си мислите, че някой Ви е длъжен с нещо, че чак и обиждате. На всичщки тук ни пука за кучетата, ще питат и ще разпитват първо дали сте психически годен за куче, да не си мислите, че сте единствения ревнал за порода, пък и без пари. Айде обяснявайте ги на друг, дето не е гледал кучета
Вие, вие не заслужавате нищо.
Публикувано: 21 October 2011 - 02:42 PM
От къде си събрал толкова злоба и жлъч? Отпусни се. Ти си най-великият, единствен и неповторим!!!
Като решиш да продължиш с излиянията си, Моля те, прочети молбата ми от предния ми пост.
Публикувано: 21 October 2011 - 02:45 PM
С избрания от вас подход едва ли сте попаднали на правилното място.
Не че се натискам за сетера, дори при проявен интерес едва ли ще бъде даден на вас!
Брех пък и малко обаждания имало. Ми хайде да си оставим всички тук с предложения телефонните номера, пък вие звънете при интерес!
Публикувано: 21 October 2011 - 02:49 PM
Ако бях писал, че мога да заделя 1500-200 лева щеше да пеете друга песен и аз щеше да съм най-точния човек за вашите кученца. Знам какво ще отговорите - на човек като мен и 10 000 да ви даде няма да му дадете кученце. Да си спомним за "фермата".
Та молбата ми беше .......................?!!!
Благодаря Ви, че подминавате моята тема. Нека пишат в нея само хора от "простолюдието"!!!
Публикувано: 21 October 2011 - 02:52 PM
dafi_dimo, в 21 October 2011 - 12:49 PM, написа:
Ако бях писал, че мога да заделя 1500-200 лева щеше да пеете друга песен и аз щеше да съм на точния човек за вашите кученца. Знам какво ще отговорите - на човек като мен и 10 000 да ви даде няма да му дадете кученце. Да си спомним за "фермата".
Та молбата ми беше .......................?!!!
Благодаря Ви, че подминавате моята тема. Нека пишат в нея само хора от "простолюдието"!!!
Чукча писател, очевидно. Къде прочете, че съм развъдчик? И аз съм нямал. Но поне бях човек с ясното съзнание какво мога и какво не. А ти си трол. От най-лошите. МООООД!
Нямало да осинови куче с порода, защото било улично. Ще спестя какво ми идва наум...
Публикувано: 21 October 2011 - 02:52 PM
dafi_dimo, в 21 October 2011 - 01:21 PM, написа:
Повтарям молбата си: Нека тука пишат само хора, имащи нещо да предложат, а не просто да си чешат езиците. Моля ВИ!!!!!

Тази фраза , че "Сетера изглеждал уличнo куче"...Ще обясниш ли какво искаш да кажеш точно?!
И ме интересува каква е тази храна, с която един НОК(примерно) ще се храни цял месец за 30 лева?!

Ми ти дори не знаеш, че кучето се обезпаразитява външно и вътрешно ВСЕКИ МЕСЕЦ!!Какви са тия 2 месеца дето си ги тръшнала там за цвят..или , ако евентуално си открилa продукт, които покрива 2 месеца, ще съм изключително благодарна да споделиш?!И за храната непременно, щото някак си много тъпо се почувствах, как всеки месец се прецаквам безобразно откъм пари!!

И принципно наясно ли сме , че изчисленията, които сте направили по горе са най малкото непълни и безумни, които само някои , които и идея си няма от гледане на куче би написал???

Весела, аз на твое място и на снимка няма да им покажа някое куче, на въпросните бъдещи стопани...Особено след фразата за Сетера, мисля, че на човек веднага би му станало ясно, за какво иде реч?!В стил с пръдня-боя...Hе става...

Въобще нямах намерение да се хабя да пиша, ама то това е вече прекалено...Пък въпросния/ната , чак и почна най арогантно да наглее на всичко останало.Оставила била телефон и била толко напред с материяла(неква магическа пръчица, ще да има), че развъдниците чак да се сбият, кой да и се обади пръв и да бъде одобрен от нейно Височество, кое куче да избере...Направо не е истина, за каква наглост говорим.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 21 October 2011 - 03:01 PM
grigo009, в 21 October 2011 - 02:52 PM, написа:
dafi_dimo, в 21 October 2011 - 01:21 PM, написа:

Тази фраза , че "Сетера изглеждал уличнo куче"...Ще обясниш ли какво искаш да кажеш точно?!
И ме интересува каква е тази храна, с която един НОК(примерно) ще се храни цял месец за 30 лева?!

Ми ти дори не знаеш, че кучето се обезпаразитява външно и вътрешно ВСЕКИ МЕСЕЦ!!Какви са тия 2 месеца дето си ги тръшнала там за цвят..или , ако евентуално си открилa продукт, които покрива 2 месеца, ще съм изключително благодарна да споделиш?!И за храната непременно, щото някак си много тъпо се почувствах, как всеки месец се прецаквам безобразно откъм пари!!

И принципно наясно ли сме , че изчисленията, които сте направили по горе са най малкото непълни и безумни, които само някои , които и идея си няма от гледане на куче би написал???

Весела, аз на твое място и на снимка няма да им покажа някое куче, на въпросните бъдещи стопани...Особено след фразата за Сетера, мисля, че на човек веднага би му станало ясно, за какво иде реч?!В стил с пръдня-боя...Hе става...

Въобще нямах намерение да се хабя да пиша, ама то това е вече прекалено...Пък въпросния/ната , чак и почна най арогантно да наглее на всичко останало.Оставила била телефон и била толко напред с материяла(неква магическа пръчица, ще да има), че развъдниците чак да се сбият, кой да и се обади пръв и да бъде одобрен от нейно Височество, кое куче да избере...Направо не е истина, за каква наглост говорим.

Ако става дума за моите изчисления....нашата храна е Chikopee 15кила и е към 71 лв. Вътрешно обезпаразитяване 4 хапчета 5-6 лв бяха. Лакомства, това онова. За външното обезпаразитяването сме с каишка Килтикс за 7 месеца, слагам Адвантикс , но не всеки месец, защото съм виждала как се катерят и забиват кърлежите. През седмица две или всеки път когато сме извън града, дори и в парка пръскам с неостомозан. Това са ампули за по 2 лв, разтварят се в 1.5л вода. Бях накупила няколко Адвантикса, но когато видях, че качването на кърлежите намаля и ако се качат, умираха, реших да не му слагам и Адвантикс. Така че специално моите сметки са верни, ако изобщо се отнася до мен, но понеже направих група сметка......