Dog.bg Форуми : Моля, подарете ни кученце!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля, подарете ни кученце!!!

#21 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 October 2011 - 01:54 PM

Аз пък не разбирам, защо опира до куче от развъдник. Приемете факта, че може някое семейство да няма време и възможност да гледа кучето си. Тази обява не биха я подминали. Има мнг хора, които развъждат по неправилния начин. Може да не могат да продадат поколението. За тях също тази обява би била навременна. Има и такива, на които в даден момент работата им идва в повече и нямат време за кучето, такива, които отиват да работят в чужбина....Никой тук не говори за куче с родословие. Още повече, че се казваше от средна или едра порода.
Не знам как се гледат овчарките, но аз гледам аляски маламут, който е 38 кила. Е не давам по 200лв на месец в никакъв случай. Храната му е среден клас 70лв. За обезпаразитяване да даваме 15-20лв за Адвантикс, каишката му е кум 30 лв за 7 месеца. Аз съм намерила и по-добър начин против бълхи и кърлежи и той излиза по 2 лв за сезона. А и като включа бисквити и лакомства......Е миналия месец сметката беше 90лв и с тази храна сме към 40 дена. Може би НОК се гледа с повече витамини, не знам. Да не се случава да се разболява. Но то и детето може да се разболее, какво да нямат хората деца ли?
Ако dafi_dimo не е преценил финансово.. ето имаш вече два примера. Можеш безплатно да събереш още :)
А наистина ли е 600лв едно родословно НОК?
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:56 PM

Я първият с куче-ферма.
За храна на месец около 30 лв.
За обезпаразитяване:
-външно - на 2 месеца - 20 лв.
-вътрешно - 4 лв.
витамини - 5-6 лв.
значи около 50 лв. на месец.
Досега съм имал три немски овчарки. двете умряха на преклонна възраст.
Шарки на 16 год и 5 м., а Дафни на 15 год. и 3м. Как ли са живяли толкова дълго при тези "евтини консумативи". Съмнявам се вашите кучета с по 200 лева на месец дали живеят толкова дълго.
Маги за съжаление почина на 3г. и 5 м от тумор в стомаха.
Няма смисъл да коментирам умозаключението Ви за това, че кученцето след време ще се озове в приют!!!
Защо толкова много злоба mik? Вече се съмнявам дали ВИЕ "богопомазаните" помагате в този форум или го използвате за огледалото и си викате колко сте велики.

#23 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:00 PM

Всъшност няма да е зле да дадете малко повече инфо за вас и семейството ви примерно. Това, че сте гледали НОК би било във ваш +, ако някой реши да си даде кучето на вас, както и опита ви с кучета. И не би настроило така част от потребителите :)
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:01 PM

Не се и надяваме, че някой развъдчик ще подари куче. Очакваме някой, който по някаква причина няма възможност да си гледа любимеца да предпочете да го подари. Е, това е неразбираемо за развъдчиците!!!

#25 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:02 PM

Не сме анонимни. Дали сме тел. номер за контакт.

#26 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:08 PM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 12:01 PM, написа:

Не се и надяваме, че някой развъдчик ще подари куче. Очакваме някой, който по някаква причина няма възможност да си гледа любимеца да предпочете да го подари. Е, това е неразбираемо за развъдчиците!!!

И с какво вие се различавате от този някой който не може да се грижи за кучето си и иска да го подари на някого ?!?
Къде е гаранцията , че утре и вие няма да търсите на кой да го подарите ?!?
Нима не мислите ,че може би този някой който иска да го подари се е сдобил с кучето си по същия начин по който и вие се опитвате да се сдобиете с куче ?!?

Според мен човек който обича кучетата няма да има предпочитания към породата и при все,че явно няма финансовата възможност да си закупи желаната порода куче , то той би дарил с дом и обич всяко едно кутре без значение , че няма да е расово .

Огледайте се,по улиците е пълно с кутрета.

#27 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:10 PM

Ето,още веднъж пускам темата на РАЯ My link !!!

След като толкова много държите на породата дайде дом на това измъчено куче .
То би оценило всяка троха хляб , всяка ласка и миг внимание .

#28 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:12 PM

vesela_5 Ви предложи породисто куче,някой друг Ви беше предложил сетер...не разбирам,специално НОК ли търсите?Ако имате предпочитание,поне кажете, да не се хабим напразно.
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#29 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:14 PM

Vesela_5 писали сме ви в Skype в 14.05

#30 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:21 PM

Дали сме тел. номер. Досега има само две предложение. Сетера изглежда улично куче, а за териера сме писали на Veselа_5. Не разбрах Вие vesseeto за какво се хабите? Или просто си уплътнявате работното време.
Повтарям молбата си: Нека тука пишат само хора, имащи нещо да предложат, а не просто да си чешат езиците. Моля ВИ!!!!!

#31 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:35 PM

Лелееееее..... тука стана страшно ... сега освен всичко останало искаме и кучето да не е улично.

Моля ви,ако някой има куче Шампион на няколко страни , куче с една камара награди и купи , куче с профеионално обучение и сертификати за това ... моля ви , подарете го на това семейство.

Те нямат финансовата възможност да си купят куче,но ще се грижат за вашето "отлично".
И МОЛЯ ви,не им предлагайте бивши улични кучета,хората нямат възможност,но пък за сметка на това имат огромни претенции.
И моля ви,дори не си и помисляйте да им подарите куче без да им закарате и една кола с храна,играчки и всички необходими неща за отглеждането на едно куче.

"скъпо" семейство , струва ми се , че наглостта ви граници няма .
Прекалено капризни и претенциозни сте за хора които НЕ могат да си позволят да си закупят расово куче , не мислите ли ?!?

Що за грандоманщина е това ?!?

И аз искам да се возя примерно в Майбах , но уви не мога да си го позволя и си карам обикновен автомобил който е по джоба ми.
Или пък да взема и аз да се помоля в някой авто салон да ми подарят един Майбах , а ?!?

#32 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:41 PM

Обикновено си мълча, ама на тази нова идиотия не мога да подмина безучастен.
Сетера бил уличен? Търсим НОК или стаф? Не искаме "улична" НОК?
Вярвайте ми, да имах десет кучета, на които търся стопани , на такива като Вас нямаше да дам куче.
Държите се нагло, имате претенции, нямате пари, не ми обяснявайте, че с 30 лв ще изхраните куче нормално, какво му давате-30 дни по един хляб от 1 лв ли?
Обяснявате за някакви ферми, защото не правите разлика от ферма и развъдник. Моето родословно куче съм го взел без пари от киноложки развъдчик. Това е, защото съм отгледал още едно, а сега ще имам възможност и да си купя трето. Първото-прибрано от улицата, второто-подарено, третото-купено. Години наред съм доказвал условията си, грижите и вниманието, което тези кучета получават. А вие оставяте телефон и си мислите, че някой Ви е длъжен с нещо, че чак и обиждате. На всичщки тук ни пука за кучетата, ще питат и ще разпитват първо дали сте психически годен за куче, да не си мислите, че сте единствения ревнал за порода, пък и без пари. Айде обяснявайте ги на друг, дето не е гледал кучета
Вие, вие не заслужавате нищо.

#33 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:42 PM

Mik, само толкова ли можеш? Понапъни се, моля те! Или просто отиди пред огледалото. Нали е вълшебно?
От къде си събрал толкова злоба и жлъч? Отпусни се. Ти си най-великият, единствен и неповторим!!!
Като решиш да продължиш с излиянията си, Моля те, прочети молбата ми от предния ми пост.

#34 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 02:45 PM

Улично?!!! И как така хем сетер, хем уличен? Щото е слабичък и...какво?! Само защото бившите му "стопани" не са пуснали обява, че го подаряват, а са го захвърлили на улицата? И това го прави уличен, което от устата ви звучи като обида!
С избрания от вас подход едва ли сте попаднали на правилното място.
Не че се натискам за сетера, дори при проявен интерес едва ли ще бъде даден на вас!
Брех пък и малко обаждания имало. Ми хайде да си оставим всички тук с предложения телефонните номера, пък вие звънете при интерес!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#35 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:49 PM

Още един не разбрал молбата ми! Абе мили развъдчици. Темата съм я открил аз и никой не ви моли да си пишете глупостите тук. Просто я подминете. Тук няма пари за вас! Това ли ви дразни?
Ако бях писал, че мога да заделя 1500-200 лева щеше да пеете друга песен и аз щеше да съм най-точния човек за вашите кученца. Знам какво ще отговорите - на човек като мен и 10 000 да ви даде няма да му дадете кученце. Да си спомним за "фермата".
Та молбата ми беше .......................?!!!
Благодаря Ви, че подминавате моята тема. Нека пишат в нея само хора от "простолюдието"!!!

#36 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:52 PM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 12:49 PM, написа:

Още един не разбрал молбата ми! Абе мили развъдчици. Темата съм я открил аз и никой не ви моли да си пишете глупостите тук. Просто я подминете. Тук няма пари за вас! Това ли ви дразни?
Ако бях писал, че мога да заделя 1500-200 лева щеше да пеете друга песен и аз щеше да съм на точния човек за вашите кученца. Знам какво ще отговорите - на човек като мен и 10 000 да ви даде няма да му дадете кученце. Да си спомним за "фермата".
Та молбата ми беше .......................?!!!
Благодаря Ви, че подминавате моята тема. Нека пишат в нея само хора от "простолюдието"!!!

Чукча писател, очевидно. Къде прочете, че съм развъдчик? И аз съм нямал. Но поне бях човек с ясното съзнание какво мога и какво не. А ти си трол. От най-лошите. МООООД!
Нямало да осинови куче с порода, защото било улично. Ще спестя какво ми идва наум...

#37 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:52 PM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 01:21 PM, написа:

Дали сме тел. номер. Досега има само две предложение. Сетера изглежда улично куче, а за териера сме писали на Veselа_5.
Повтарям молбата си: Нека тука пишат само хора, имащи нещо да предложат, а не просто да си чешат езиците. Моля ВИ!!!!!

:ud_009:
Тази фраза , че "Сетера изглеждал уличнo куче"...Ще обясниш ли какво искаш да кажеш точно?!
И ме интересува каква е тази храна, с която един НОК(примерно) ще се храни цял месец за 30 лева?! :ud_009:
Ми ти дори не знаеш, че кучето се обезпаразитява външно и вътрешно ВСЕКИ МЕСЕЦ!!Какви са тия 2 месеца дето си ги тръшнала там за цвят..или , ако евентуално си открилa продукт, които покрива 2 месеца, ще съм изключително благодарна да споделиш?!И за храната непременно, щото някак си много тъпо се почувствах, как всеки месец се прецаквам безобразно откъм пари!! :eg_033:
И принципно наясно ли сме , че изчисленията, които сте направили по горе са най малкото непълни и безумни, които само някои , които и идея си няма от гледане на куче би написал??? :dry:

Весела, аз на твое място и на снимка няма да им покажа някое куче, на въпросните бъдещи стопани...Особено след фразата за Сетера, мисля, че на човек веднага би му станало ясно, за какво иде реч?!В стил с пръдня-боя...Hе става... :ea_103:

Въобще нямах намерение да се хабя да пиша, ама то това е вече прекалено...Пък въпросния/ната , чак и почна най арогантно да наглее на всичко останало.Оставила била телефон и била толко напред с материяла(неква магическа пръчица, ще да има), че развъдниците чак да се сбият, кой да и се обади пръв и да бъде одобрен от нейно Височество, кое куче да избере...Направо не е истина, за каква наглост говорим. :dry:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#38 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:53 PM

dafi_dimo, съфорумците Ви обърнаха излишно много внимание, аз бих ги посъветвала да не хабят повече нерви и усилия, безсмислено е.

#39 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 02:57 PM

Че аз отдавна за това ги моля. А, те продължават да разливат помия в темата. Дано поне теб те послушат.
А, що се отнася до сетера. Не предполагах, че има някой, който не прави разликата между улично и домашно, породисто и непородисто куче.

#40 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 03:01 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 21 October 2011 - 02:52 PM, написа:

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 01:21 PM, написа:

Дали сме тел. номер. Досега има само две предложение. Сетера изглежда улично куче, а за териера сме писали на Veselа_5.

:ud_009:
Тази фраза , че "Сетера изглеждал уличнo куче"...Ще обясниш ли какво искаш да кажеш точно?!
И ме интересува каква е тази храна, с която един НОК(примерно) ще се храни цял месец за 30 лева?! :ud_009:
Ми ти дори не знаеш, че кучето се обезпаразитява външно и вътрешно ВСЕКИ МЕСЕЦ!!Какви са тия 2 месеца дето си ги тръшнала там за цвят..или , ако евентуално си открилa продукт, които покрива 2 месеца, ще съм изключително благодарна да споделиш?!И за храната непременно, щото някак си много тъпо се почувствах, как всеки месец се прецаквам безобразно откъм пари!! :eg_033:
И принципно наясно ли сме , че изчисленията, които сте направили по горе са най малкото непълни и безумни, които само някои , които и идея си няма от гледане на куче би написал??? :dry:

Весела, аз на твое място и на снимка няма да им покажа някое куче, на въпросните бъдещи стопани...Особено след фразата за Сетера, мисля, че на човек веднага би му станало ясно, за какво иде реч?!В стил с пръдня-боя...Hе става... :ea_103:

Въобще нямах намерение да се хабя да пиша, ама то това е вече прекалено...Пък въпросния/ната , чак и почна най арогантно да наглее на всичко останало.Оставила била телефон и била толко напред с материяла(неква магическа пръчица, ще да има), че развъдниците чак да се сбият, кой да и се обади пръв и да бъде одобрен от нейно Височество, кое куче да избере...Направо не е истина, за каква наглост говорим. :dry:

Ако става дума за моите изчисления....нашата храна е Chikopee 15кила и е към 71 лв. Вътрешно обезпаразитяване 4 хапчета 5-6 лв бяха. Лакомства, това онова. За външното обезпаразитяването сме с каишка Килтикс за 7 месеца, слагам Адвантикс , но не всеки месец, защото съм виждала как се катерят и забиват кърлежите. През седмица две или всеки път когато сме извън града, дори и в парка пръскам с неостомозан. Това са ампули за по 2 лв, разтварят се в 1.5л вода. Бях накупила няколко Адвантикса, но когато видях, че качването на кърлежите намаля и ако се качат, умираха, реших да не му слагам и Адвантикс. Така че специално моите сметки са верни, ако изобщо се отнася до мен, но понеже направих група сметка......
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни