Прекрасна черна малка Золи Кученце с родословие, но без късмет
Публикувано: 21 October 2011 - 01:01 PM
Золи е родена на 20 юли и в момента се намира при стопаните на майката, които се свързаха с нас с молба за помощ. Причината - Золи не вижда и вероятно никога няма да вижда. Всичките лекари и хора, с които са разговаряли са препоръчали евтаназия за Золи. Това съвсем не е необходимо. Ако някой от вас някога е бил на гости на приятел, който има сляпо куче, то той знае, че дори трудно се забелязва, че кучето е различно. Грижите за подобен любимец ще са по-специфични, но не по-натоварващи.
Силно се надявам тя да намери добър човек в България. Пускам тема тук с надежда нейният човек да я забележи.
Разбира се, поради опасност от злоупотреба, ще сме много внимателни, когато избираме осиновител за нея.
Ще прикача няколко снимки на Золи.

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 21 October 2011 - 01:39 PM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 21 October 2011 - 01:23 PM, написа:
Прекрасна е и дори сляпа може да води напълно нормален живот с повишено внимание. Ще си намери дом момичето

Според прегледалите я специалисти в Хасково е хромозомно изменение. Самата аз нямам представа как се диагностицира това и все някак се надявам, че може и да не са прави.

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 21 October 2011 - 02:00 PM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 21 October 2011 - 01:43 PM, написа:
Трябва да попитам семейството, за да отговоря със сигурност, но мисля, че не са търсили специалисти извън Хасково.

Публикувано: 21 October 2011 - 11:33 PM
А за останалите кученца от този баща за които не се знае не ми се мисли.
Успех все пак на кутрето,дано има късмет.
Публикувано: 22 October 2011 - 12:03 AM
mik, в 22 October 2011 - 12:33 AM, написа:
И за останалите, които ще последват... Няма ли начин този баща да бъде ... хм, как се казва ... "изваден от разплод", след като не става дума за междусъседско размножаване, а за клубно кучило?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2011 - 12:15 AM
Публикувано: 22 October 2011 - 08:16 PM
Аз и тук направих тема...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2011 - 10:51 PM
mik, в 21 October 2011 - 11:33 PM, написа:
А за останалите кученца от този баща за които не се знае не ми се мисли.
Успех все пак на кутрето,дано има късмет.
Някой знае ли какво се е случило с другите слепи кученца от предишните кучила?
За бащата имам съвсем малко информация, но ще разпитам семейството. Ако някой има желание да говори направо с тях, ще го свържа.
Ще разпитам и за другите кученца от кучилото.
И в другата тема написах - майката на Золи е раждала два пъти, като това е вторият и последният път според собствениците ѝ. Доколкото разбирам самата майка е с добро родословие. Родителите на кучилото не са собственост на развъдника. Самият развъдник е препоръчал евтаназия за Золи, както и ветеринарите на семейството.
Ако вярвахме, че най-доброто за Золи е да остане с тях, нямаше да търсим дом за нея. Семейството не е единодушно, че Золи не трябва да бъде евтаназирана. Самите ние, ако успеем да намерим човек за нея, ще се уверим, че Золи няма да създава поколения.

Публикувано: 23 October 2011 - 07:02 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 October 2011 - 07:12 PM
"канадски вълк с родословие, ама без зрение, подрастващо" и...юруш на маслините!Нито е канадски, нито е вълк, ама толкова да се търси.....

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 October 2011 - 07:52 PM
Не зная някой дали помни темата на слепия Боран,ко0йто беше щастливо осиновен в чужбина.Сигърна съм,че има и други теми за слепи животинки във форума,които си живеят щастливо в новите си домове.Покажете на стопаните тези теми за да се откажат категорично от евтаназия(Боже как може дори да си го помислят

За съжаление и аз не вярвам,че някъде тук ще се намери място за нея.Българина е много ''придирчив'' дори към ''подаръците''.
Успех на малката кукла

ПС:Стопаните ще я гледат ли докато се намери дом за нея или ще трябва да се търси и приемен дом.
Дайте повече информация наистина за кученцето кой е бащата,майката,развъдника.Много ми е интересно що развъдник умъртвява ''брака'' си.И наистина защо бащата не е спрян от разплод?
Публикувано: 05 November 2011 - 02:25 PM
ShiBumi_GirL, в 23 October 2011 - 07:52 PM, написа:
Дайте повече информация наистина за кученцето кой е бащата,майката,развъдника.Много ми е интересно що развъдник умъртвява ''брака'' си.И наистина защо бащата не е спрян от разплод?
Золи ще остане при стопаните на майката, докато намерим човек за нея. Засега има някой друг кандидат от България, но сме предпазливи. За развъдника...самата аз не общувам пряко с развъдника и ще се лиша от следващ коментар.
Самата Золи става сякаш все по-красива. Това ми е любима нейна снимка:

Публикувано: 26 April 2012 - 10:57 AM
От месеци Золи живее със своето ново семейство в къща в Стара Загора. Золи дели игри с две котки и две кучета. Живее вътре, но предпочита да изкарва времето си навън. Семейството се занимава със земеделие, а дъщерята е войник в Българска армия. Золи изкарва доста време със стопаните си. Осиновителите казват, че не знаещите, че е сляпа, дори не подозират. Вече е кастрирана. Няколко снимки:

Публикувано: 26 April 2012 - 11:17 AM