techichi, в 06 February 2010 - 02:05 AM, написа:
-Женското чихуахуа ражда от 2 до 10 малки на година (при 2 заплождания за 365 дни), което при нормална цена от 1500 лева ще ви донесе приход от 3000-15000 всяка година!
-За мъжко куче се полага по едно кученце от котило, в което той е бащата. Сами се досещате че при една добра реклама - възможностите за прекрасен доход са повече от съблазнителни (1 до към 25-30 кученца годишно, които ви се полагат веднага щом малките навършат 45 дни)
Сега разбрахте ли къде е истината! Не зная да се смея ли? Да плача ли на този шедьовър???
Всъщност е отвратително!!!
от тук
Тук може да се види как се получават три кучила от една майка и един баща, за една година, от развъчдик.
Цитат
баща: Helena`s Band Smile For You
майка: Apirina Meksikano Ilveta Zorina
На 29.01.2011г в развъдник ANFARUS KING се роди Anfaris King Helena.
баща: HELENA`S BAND SMILE FOR YOU
майка: APIRINA MEKSIKANO ILVETTA ZORINA
На 09.07.2011г в развъдник Anfaris King се родиха три мъжки дългокосмести чихуахуа.
баща: Helena`s Band Smile For You
майка: Apirina Meksikano Ilveta Zorina
Търсих правилник за развъждане на този клуб, но няма. Няма дори сайт.
Не съм изобщо запозната с развъждането, за това съм объркана. Правилно ли е, да се ползва една майка да ражда три пъти годишно?
Как и кой определя правилата за това, когато развъдчика членува в клуб и се очаква да спазва правила и да се грижи за благополучието на кучетата. Именно защото нямам представа от развъждане питам тези. Но разсъждавайки логично, ми се струва, че да ражда три пъти подред едно куче не е особено добре за него.
Попаднах на темата случайно. Възможно е да има и други такива случаи.
На прима виста намерих това:
Цитат
Може би трябва да задам тук и въпросите си относно това, как се търсят партньори на клубни кучета. Защото многото обяви и по този повод също ме хвърлят в недоумение. Какъв е смисъла да търсиш партньори с обяви по сайтовете за обяви? Колко родословни кучета ще намериш по този начин? Това не се ли прави и урежда между самите клубове за породата - в клуба у нас и с останалите клубове по света?
Ще се радвам на кратки разяснения, защото трудно отговарям вече на нападките на хора, които твърдят, че развъдниците не са много по-добри от безогледно плодящите незнаещи как се прави хора.