Dog.bg Форуми : Правилата за развъждане в клубовете -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Правилата за развъждане в клубовете - свободно тълкуване или задължителни за изпълнение Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2011 - 09:06 AM

Показване на мнениетоblaze, в 29 October 2011 - 08:57 AM, написа:

Не е хубаво да правиш чуждата сметка ако не си запознат с точните калкулации .Първото, което е няма как да не се съобразиш с цените в световен мащаб, защо не мога да си купя по-евтина кола или телефон понеже живея в Б-я?! Но все пак мога да си купя два-три пъти по-евтино родословно чихуахуа от родители с отлични оценки. Да, дребните породи по множество причини са по-скъпи, но не мисля, че средствата, които влага един развъдчик са минимални, ако беше толкова лесно да се забогатява така, щеше да е пълно с развъдници за померани и чихуахуа.

Цените са въпрос на ценообразуване, което си има своите икономически принципи и закони.
Тук става дума за печалбарство.

След като не мога да си купя мерцедес, ще си купя трабант (примерно), защото за мен ще е важно не да ме гледат околните в скъпа кола, а да използвам автомобила, за да си върша работата.

А кучетата са точно това - да ни вършат работата. Едни ги използват според някакво предназначение, други - просто като емоционална разтуха и това се казва ЛЮБОВ към кучето. От там нататък, заживее ли се с мисълта, колко съм дал за кучето и колко ще спечеля от него, си е жива проба търгашество и снобизъм. Но не и кинология !

#62 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 09:09 AM

Блейз, не правя сметка на развъдчици, които целят някаква конкретна развъдна програма и обръщат света да намерят това, което търсят. Въпреки че и тези, и онези са все развъдчици, разлика е ясна и то не само на мен.

х+1 (всички с родословия), е перфектна схема за печелена на пари, нека не се заблуждаваме...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#63 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2011 - 09:17 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 October 2011 - 09:06 AM, написа:

Показване на мнениетоblaze, в 29 October 2011 - 08:57 AM, написа:

Не е хубаво да правиш чуждата сметка ако не си запознат с точните калкулации .Първото, което е няма как да не се съобразиш с цените в световен мащаб, защо не мога да си купя по-евтина кола или телефон понеже живея в Б-я?! Но все пак мога да си купя два-три пъти по-евтино родословно чихуахуа от родители с отлични оценки. Да, дребните породи по множество причини са по-скъпи, но не мисля, че средствата, които влага един развъдчик са минимални, ако беше толкова лесно да се забогатява така, щеше да е пълно с развъдници за померани и чихуахуа.

Цените са въпрос на ценообразуване, което си има своите икономически принципи и закони.
Тук става дума за печалбарство.

След като не мога да си купя мерцедес, ще си купя трабант (примерно), защото за мен ще е важно не да ме гледат околните в скъпа кола, а да използвам автомобила, за да си върша работата.

А кучетата са точно това - да ни вършат работата. Едни ги използват според някакво предназначение, други - просто като емоционална разтуха и това се казва ЛЮБОВ към кучето. От там нататък, заживее ли се с мисълта, колко съм дал за кучето и колко ще спечеля от него, си е жива проба търгашество и снобизъм. Но не и кинология !

Може и да си съвършено прав, но при нас царува криворазбраният снобизъм да се карат коли, които не винаги можем да си позволим, на G-класи да се слага метан и т.н. Същото е с модата при кучетата, кучешките дрехи, аксесоари и прочие.Суета, но е хубаво когато някой парадира с померана си поне той да има нещо общо с породата..А ако ги няма развъдниците!?
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 09:39 AM

Показване на мнениетоblaze, в 29 October 2011 - 09:17 AM, написа:

[криворазбраният снобизъм

То "праворазбран снобизъм" няма. Самата дума снобизъм изчерпва всичко.

А колкото до развъдчици - вече го казах, размножаваш ли кучета с мисълта колко ще спечелиш или евентуално колко си загубил, ти не си нищо повече от един размножаващ кучета с основен приоритет - печалбарство.

#65 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 12:09 PM

Цитат

Показване на мнениетоОт 29 October 2011 - 08:39 AM:

Показване на мнениетоblaze, в 29 October 2011 - 09:17 AM, написа:

[криворазбраният снобизъм

То "праворазбран снобизъм" няма. Самата дума снобизъм изчерпва всичко.

А колкото до развъдчици - вече го казах, размножаваш ли кучета с мисълта колко ще спечелиш или евентуално колко си загубил, ти не си нищо повече от един размножаващ кучета с основен приоритет - печалбарство.

kangal_bg, ами то 90% от развъдчиците в БГ са регестрирани размножители...Хора, които днес уж се борят за правдата ми се хвалеха, колко пари били спечелили от заплоди направени на мъжкото си куче...Показваха ми тетрадки, на които са записвали всичките заплоди и цените на заплода, а сега са първи на "барикадите" и се представят за праведни...
На мен като начинаещ ми представяха кинологията преди всичко като финансова изгода и ми правеха сметки колко ще спечеля.
Само искам да кажа на тука четящите...Човек с честен труд много трудно или почти никога не забогатява. Същото се отнася и за кинологията, която в последните години в световен мащаб е доста опорочена...Лошото е, че в БГ е още повече...
"Чистопородното развъждане" като термин се према буквално и сега берем плодовете под формата на генетично заложени болести, порочна анатомия, епилепсия, дерматити, дисплазии и др.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#66 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 October 2011 - 02:43 PM

Как се образува цената и колко струва едно кученце не е тема на тази дискусия. Шибуми, това можеше да си го попиташ в друга тема, а тази да не се размива. Тук се обсъжда как се нарича човек, който запложда женската на всяко разгонване и тя ражда, доколко морално е това, правилно, дори и да е регистрирам развъдник, който практикува похватите на съседа от горе, който си запложда кучката, за да печели от поколението.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   rossy75 Икона

Публикувано: 29 October 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 26 October 2011 - 10:23 PM, написа:

Показване на мнениетоrossy75, в 26 October 2011 - 07:48 PM, написа:

Ей много станахте моралните съдници в тая държава кой от кой по-невзрачни!

Ancheto, надявам се, че като модератор знаеш, че двойни (да не говорим за тройната ти) регистрации не са позволени.
Да не говорим колко е смешно да пишеш под друго име разюздано, а от познатият ни ник - да си сдържана. Смешно и темата заприличва на сапунка.

За мен лично, след първите мнения на Деси и Весела - темата приключи.

п.п. Няма да коментирам действията ти като мод - да изтриеш тема, без никакъв повод или по-скоро - защото така ти изнася на теб, е злоупотреба с функции.

bushkata, направо се чудя как ти стига акълът да се храниш, сп..ш, ходиш и т.н.
Просто си личи озлоблението и задовослтвото в забелижетлно елемнтарните до тежък примитивизъм, манипулативини писания срещу нея. От първия ти пост обаче остава впечатлението, че не я познаваш, а всъщност не е така; пошло, бушка, много пошло – и тъпо..! :smile:

Останалите, които играят по свирката на бушката, най-малкото не говори за наличие на разум, камо ли на здрав!

Колкото до това дали аз съм тя, дори да стигнеш до верния извод не знам дали страха от мнението на публиката няма да те го накара да го признаеш само вътрешно!...

Жива и здрава и погледа все така НАДОЛУ!

#68 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 October 2011 - 04:19 PM

Намирам поразителни прилики в правописа и граматиката на роси75 и Анчето. Хм, дали е съвпадение?
И тази агресия и злоба е показател за гняв, породен от безсилие. Да, кофти е за Анчето, че много хора смятат, че не е редно да заплождаш кучето си три пъти подред, пък било то и най-качествения супер шампионски екземпляр (разбирайте гранд, балкански, на българия и някой друг измислен)... Явно търсенето на чихуа е в апогея си, и няма време кучките да си почиват, а трябва да "работят" на пълни обороти.

#69 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 29 October 2011 - 12:43 PM, написа:

... да си го попиташ в друга тема, а тази да не се размива.

Всъщност на мен тази тема тук ми се вижда приключена. Явно Анчето изобщо не смята, че прави нещо нередно, нито се трогва от "другарски съд".

Ако клуб Чихуахуа или БРФК не могат да я санкционират, само си триете клавиатурите.

Захаросвайте го колкото искате, фактите са си факти, три пъти да ражда кучето на година - това не е никакъв кинолог или развъдник, а алчен търгаш.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2011 - 09:18 PM

Другарски съд е прекалено меко казано ако имаше камъни само...и някой с безупречен морал, който да ги хвърля де..Цялата тази атака, базирана на изолиран случай с една от кучките в цял развъдник е доста прекалена. Да не говорим за тона, който е повече от агресивен. А на всичкото отгоре действията на Анна не са в разрез с правилата в БРФК. Ако това не е тенденциозно, поръчково дискредитиране, а го правите от любов към породата чихуахуа здраве му кажи.
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2011 - 11:18 PM

Всеки нормален човек, интересуващ се от кинология, знае че да си добър развъдчик и кинолог, означава да не си измъчваш кучетата, да не ги заплождаш на всяко разгонване, че грижата за тяхното здраве е по-важна от това да произведеш няколко кучила на конвейер. Както се видя, правилото за 1 заплождане на календарна година или макс 2, но със задължителна почивка след това, е практика на доста клубове, при това с утвърдени добри правила и членове. Щом в клуб на чихуахуа това не е записано изрично и смятате за нормално да си плодите на търговски принцип, не говори добре нито за клуба, нито за членовете в него, които го смятат за нормално. Най-нормално е всъщност да гледате да подобрите реномето си. Щом не могат да се наложат санкции в момента поради липса на правила, ами изискайте да се създадат. Иначе сте си чисто и просто "фермери" (знаеш какво означава ферма за кучета/котета, нали?).

Блазе, в този форум са излизали и други подобни свидетелства за други развъдчици, на други породи. Хората се опитваха да докажат измамата, точно за да се види, че да си развъдчик и кинолог е нещо по-добро от масовите разплождачи. Така че не рипай за "поръчково дискредитиране". Достатъчно опитни и запознати с материята хора казаха, че случилото се не е нормално и морално. Замисли се срещу чия тояга е най-добре да скачаш.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2011 - 08:36 AM

blueocean, мисля, че не е необходимо да тичам след победителите затова не го и правя, ако това ти е мисълта. Проблема с генофонда на чихуахуа в България не идва от изобилието на родословни бебета от "изтърбушените" от раждане отлични представители на породата, а от неродословните кучета. Явно се опитваш да прескочиш факта, кой реално печели от продажбата на бебета- не и този който се грижи за родители, бебета, ходи по изложби и прочие. Както казах, ако беше толкова примамливо всеки да е поел по пътя на "търгашите" на родословни кучета.
По отношение на конкретния развъдник вие всички цитирате н-брой последователни раждания на една от кучките в развъдника, това достатъчно основание ли е за такава кампания срещу човека?
Освен това идеалният вариант за развъдник, който не се интересува от печалба, а само от инвестиция в нова кръв не мисля, че скоро ще бъде създаден тук..
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 10:19 AM

За кои победители точно говориш? Защото реален победител в случая е Анчето - не се интересува от здравето на кучето си и получава скъпите и красиви бебета. Реалните губещи са всъщност нейните кучета. Това, че няма идеален развъдник в България, не означава да се толерират подобни търгашки методи и развъдниците да не са поне нормални (щом не може идеални). Няма как да се борим срещу неродословните търгаши, ако има и родословни такива. Как ще обясня на някой да си купи родословно, защото там се спазват правила, там се грижат за здравето на животното, като очевидно това не е истина. Не и на 100%. И да - основателна кампания е, за да видят останалите, прохождащи в кинологията, че това не е правилно. Или за теб е ок да си премълчаваме, щом нарушението е едно??? Подкрепяш ли това търгашество? Ами тогава какво рипаме срещу престъпниците? Дори тези с по едно провинение биват осъждани, макар и условно. Все пак наказание има, за да разберат къде са сбъркали. Или смяташ, че трябва да се осъждат тия с по няколко вида провинения, а другите да си живуркат щастливо???
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 October 2011 - 07:21 PM

Показване на мнениетоblaze, в 30 October 2011 - 08:36 AM, написа:

По отношение на конкретния развъдник вие всички цитирате н-брой последователни раждания на една от кучките в развъдника, това достатъчно основание ли е за такава кампания срещу човека?

А според теб това малко ли е като основание?! Кое за теб би било достатъчното основание?! Какво значи "кампания"?! Това, че някой е показал, че нещо не е наред?! Ти в този клуб ли членуваш, че да знаеш какво мислят останалите за тези й действия? Ми то и никой не забранява на циганките да раждат всяка година, ама това докъде води?! А тия фанти с генофонда ги продавайте на някой друг. Генофонд с три женски и един мъжки не се прави. То и затова някой трябва да се пообразова преди да си играе на развъдчик.
Анчето си е жив фермер и ако има за какво да се ядосвам е това ,че тя има документалното право да се нарича "развъдчик", т.е. поставени сме под един знаменател.
А като гледам направо се е скъсала да ходи по изложби ..... изпълнила е план-минимум и толкова. Няма лошо, няма амбиции - хубаво, ама поне да не беше заплождала кучката до дупка. :zz_020:

Цитат

Освен това идеалният вариант за развъдник, който не се интересува от печалба, а само от инвестиция в нова кръв не мисля, че скоро ще бъде създаден тук..

Това го казваш, защото нямаш и хабер какви хора се занимават с кинология в БГ. Има и много отговорни хора, които имат и възможности, и знания, и отговорност. Има и такива, които поне се опитват да не правят золуми, а това е също много важно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#75 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 07:49 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 October 2011 - 07:21 PM, написа:

нямаш и хабер какви хора се занимават с кинология в БГ.

Деси, с кинология (кинос + ЛОГОС) се занимават изключително малко хора.
90% от тия дето имат развъдници, нямат нищо повече от едни кучкарници, които като инкубатори бълват приплоди в името на парите.

#76 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2011 - 08:12 PM

DessyD, знаем, че ти имаш хабер от всичко и очевидно иде реч за изтъкване на едни развъдници пред други, може би някой тайно работи и с Парис Хилтън, която налива пари в родители чихуахуа и не очаква никаква възвращаемост в името на кинологията разбира се.. За мен Анна не е фермер и дори не е в разрез с правилника на БРФК. За какво престъпление говорим..морално, според нечий морал и изгоди(лични сметки за уреждане)
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 October 2011 - 08:24 PM

blaze , а аз какво съм виновна, че ти нямаш хабер от нищо ! :ab_041: И ооо, да, забравих, че имам "сметки" за уреждане с Анчето, която не познавам! Хахаха .... но пък що да се учудвам след това, което ти сътвори с котката си .... :tb_195:

п.п. - а имам хабер, защото изпълнявам длъжност отговорник по развъдна дейност", пък и членувам в 4 клуба. Бива да имам, нали! :re_037:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#78 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2011 - 08:29 PM

Деси, за отговорник си много малко културна и превръщаш всеки разумен спор в пазар, а котката ми викам да не я обсъждаме и тук че става жалко, не мислиш ли!? Все пак ти си КИНОЛОГ все трябва да имаш по-разумни доводи от котката ми, намали малко егото, няма да ти навреди!
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:42 PM

Като страничен наблюдател - не е нормално да се запложда кучето на всяко разгонване, това е най-отватителното нещо, което борсаджиите правят! Дори и от тях би звучало нагло да твърдят, че е нормално, а за развъдник направо е шокиращо! Много е хубаво, че се подкрепяте развъдниците, но какво всъщност подкрепяте? .

#80 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 October 2011 - 08:47 PM

blaze, егото ми си е съвсем в норма. Имам нетърпимост и то висока само към глупостта. Това не е спор. Дори Анчето не спори, тя просто се опитва да замаже положението. Само ти спориш. А намесвам котката ти, защото действията на хората говорят повече от думите им. След като за теб нямаше нищо лошо в това да създадеш безсмислено поколение на котката си, защо трябва да разбираш или да признаваш правила и норми на развъждане?! Логично е, че няма да разбереш за какво иде реч. :md_064:
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни