Dog.bg Форуми : Котешка предизборна листа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котешка предизборна листа гласувайте за нас с бюлетина 'осинови'

#21 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2012 - 10:27 PM

Шестте хлапенца от неделя са жители на Мюнхен и околностите :smile:. Много ми липсват. Все пак почти 6 месеца поживяхме заедно и въпреки (а може би именно заради това) всички тревоги ги заобичах като свои. Малко ме е страх все още да се зарадвам, защото имам новини и пресни снимки само от Найки и Ноел, въпреки, че и Ния и Тайсън са вече при новите си стопани. Много силно се надявам скоро и техните хора да решат да ми пишат и да пратят по някоя снимка за мое успокоение и радост. Надето и Нейтън все още са в приемен дом, където чакат някой да ги поиска за свои котенца.
Ето няколко снимки на щастливците Найки и Ноел. С ето този детски кът за игри и забавления ги очакваха новите им стопани още дни преди котетата да стигнат при тях:
Прикачена снимка

Ноел се беше отпуснала и разиграла на новото място още от първия ден:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

На Найки му трябваха 3 дена докато се увери, че е в безопасност и изпълзи иззад дивана :ab_041:. Бъзльо мил :wub:

Прикачена снимка

Много се тревожех как майка им ще преживее раздялата. Тя много ги обичаше и беше безкрайно търпелива и добра майка. Търпеше безропотно и без дори и веднъж да ги удари всичките им лудории и досаждане. За мое щастие и изненада тя изглежда по-скоро облекчена от заминаването им. Кой знае какво си е мислела горката - тези дечица няма ли най-сетне да се изнасят?!

Имаме профи снимки на мама, която все още търси дом. Когато фотографката им е готова със снимките на Рони ще ги сложи направо в темата да видите колко е хубава и дебеличка.

#22 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 January 2012 - 09:44 PM

Нови снимки на Найки :wub:. Толкова съм щастлива, че думите не ми стигат да го опиша! Само се хиля радостно :ab_041:.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Така ми се иска да получа новини и от Тайсън и Ния ... :dh_188:. Дано не ме оставят да чакам дълго.

#23 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2012 - 08:23 PM

От Тайсън и Ния все още нямам снимки, но пък за сметка на това получих чудни новини от Надя и Нейтън :smile:. От седмица са в дома на новите си стопани - майка и дъщеря. Вече си имат нови имена - Лили и Сами. Хората са имали котарак, който е починал от рак на черния дроб. Този път са решили да си осиновят 2 котета направо, за да са си компания през деня докато те са на работа. Пропускам първите им снимки от пристигането, защото там са още доста срамежливи и давам направо новите от днес, на които си личи, че децата вече се чувстват напълно спокойни и у дома си.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Снимките са специален поздрав за Кики и Ани :smile:.

#24 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 12:19 PM

След дъжд качулка....
Но по-добре късно, отколкото никога!

Няма нужда да изреждам повече поговорки, само ще пусна клипче от половината предизборна листа с майка им, часове преди заминаването!

http://www.youtube.c...h?v=dk8QDHq77b4

Ух, много се радвам за всички дребуси, много! :wub: И адашката ми се отпуска видимо, голям кеф!!! :ab_041: :af_089:

Имам и няколко хубави снимки на мама, но последните две седмици просто не ми остават време и сили да ги оправя...
:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 02:14 AM

Мечо много се радвам, че всички хлапета са намерили дом и любящи стопани! А най ме радва факта, че са осиновени по двойки. Дали ще доживеем и в България такова "чудо" :dh_188: ?
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#26 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2012 - 10:20 PM

Аз също вече много силно искам всяко коте да си има другарче. След като човек веднъж види колко са щастливи да си имат компания от техния вид, как се гушкат, играят си, спят заедно, вече просто не може да си представи нещата по друг начин :smile:. За мое огромно съжаление обаче, не всички са осиновени по двама. Ния е отделно, но поне там има друга заварена котка. Тайсън обаче е самичък :dh_188:. Хората му си били вкъщи по цял ден, но това не заменя котешката компания. Много ми е тежко и мъчно, че от него нямам нито думичка писъмце и нито една снимчица :dry:. Той беше всеобщ любимец и ми е наистина ужасно криво от тази липса на информация. Същото важи и за Ния. След 4 дена става месец откак заминаха за Германия. Дано новите им стопани се сетят да ми пишат най-сетне.

#27 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2012 - 03:31 PM

Мама Рони се чувства чудесно у нас, но все пак е време да потърся стопани и за нея вече. Тъкмо мислех да я ваксинирам преди 10-тина дена и се разболях лошо от грип. Сега ваксинирането и чипирането и са отново на дневен ред в програмата. Някой дали би искал да дойде с мен за малко помощ и най-вече за компания :smile: . Рони доста се плаши като е в клетката и мяука много настойчиво и пронизително. Не съм сигурна, че в такси ще ни изтърпят. Във ветеринарния кабинет също ще се радвам още един чифт ръце да помогнат да я държим. Тя е много страхлива, но гарантирам, че е добро коте и не хапе. Просто не обича да я държат на ръце или да се чувства притисната.

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Ако някой има време и желание да ми помогне, ще бъда много благодарна, а и ще се радвам да се видим и да си побърборим на любимите котешко-кучешки теми :smile: .

#28 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 February 2012 - 05:39 PM

Много благодаря на InaGencheva и приятеля и, които в неделя ми помогнаха с транспорт и ми правиха компания за ваксинацията и чипирането на Рони. Както отдавна подозирах мисълта за носенето и на лекар и държанието и там бяха много по-плашещи отколкото реалността :gk_164:. Е, Рони ни проглуши с вопли колко и е гадно в клетката и как веднага, незабавно, на мига трябва да я пуснем оттам и не млъкна дори за миг през цялото време, но за сметка на това пък всичко с ваксинирането и мина перфектно. Знам си я аз, че тя е просто една бъзливка, която никого не би ухапала или одраскала. След като се прибрахме я възнаградих богато за нанесените емоционални травми с варено яйце, кашкавал и малко риба. Нищо чудно скоро ходенето на лекар да почне да и харесва :mc_200:.
А ето така се държи Рони у нас, когато сме си само двете в стаята. Аз мисля, че е само въпрос на малко време и тя ще стане лепка и лигла, която няма да може да живее без милувки и гушкане.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#29 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2012 - 10:38 PM

Рони е едно много смешно и объркано момиченце :smile:. Толкова много обича компания и да се гали в някой, а толкова много я е страх в същото време да не взема да я хвана случайно! Ако все пак я хвана мърка - не знам дали от удоволствие или от уплах с цел да се успокои. Истината е, че за всичките месеци, които живее у нас ме е одраскала само веднъж. Просто докато я бях приклещила да я галя и социализирам на вратата се звънна и тя хукна да се спасява. Към други котки също е много добронамерена. Много сладко се опитва да общува с моята Ели като всячески се опитва да привлече вниманието и, но моята не откликва на поканите за сприятеляване. В събота след като се погонихме около спалнята 20-30 минутки успях да и дам хапче Цестал направо в устата. За награда я оставих да се припича на слънчице в хола на дивана, който по принцип спада към владенията на Ели :smile:.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Рони продължава да търси дом със стопани, които ще я приемат и обичат такава, каквато е, а именно добро и гальовно коте, което обича хора и котки, но просто не обича да го вдигат на ръце и да се чувства притиснато.

#30 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2012 - 12:04 PM

След близо 9 месеца и половина съвместен живот, Рони отпътува към Виена. Много ми беше мъчно и честно казано, чувствах се като предателка. Тя се беша адаптирала прекрасно към живота у нас и сигурно си мислеше, че това е нейният дом. Обожаваше да спим заедно и гледаше да е винаги плътно прилепена до мен - дори си слагаше лапичките върху ръката или крака ми :smile:. В новия си приемен дом обаче Рони очевидно е по-щастлива и това отчасти намалява чувството ми за вина. Има това, което искаше най-много от всичко на света - кротки и мили котешки приятели, с които да се припича доволно на слънце и да се наслаждава на компанията им без да я тормозят да си играе. У нас диването Денис много я тормозеше и буквално и се качваше на главата. Като един истински котешки мъж и изяждаше храната, акаше и в тоалетната и не приемаше не за отговор на поканите за гонитби и боричкане. Ели пък тотално отказваше да и обърне и капка внимание. Ето няколко снимки от приемния и дом. Много силно се надявам съвсем скоро да си има вече и свой истински, където да е още по-щастлива, по-обичана, по-глезена и да има точно такива приятелчета, за каквито си мечтае.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Огромно БЛАГОДАРЯ на ФФА, които намериха чудесната и нова приемна мама и направиха моята Рони европейска гражданка :rc_036:.

#31 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2013 - 10:12 AM

Глождеше ме някакво тревожно чувство за Рони напоследък и за съжаление се оказа, че не е било напразно. Вчера получих съкрушителната новина, че е починала от FIP в края на 2012 година :dh_188:. Привързвам се към всички котки и котенца, които минават през дома ми, но Рони наистина обичах изключително много и имаше много специално място в сърцето ми :dh_188:. Само искрената вяра, че на друго място ще получава повече внимание и ще има компания от миролюбиви себеподобни, наклони везните в полза на заминаването и. Почивай в мир, миличка, винаги ще те помня и нося в сърцето си :rf_011:.
Прикачена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2013 - 10:48 AM

Еххх... Много съжалявам...Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#33 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2013 - 11:21 AM

Mecho, много съжалявам за Рони!
Знам, че тя беше много специална котанка за теб :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2013 - 01:46 PM

Темата е за общо 7 котки ... За две от тях преди около месец получих пресни снимки и на тях поне ми изглеждат живи и здрави и няма причина всички да се местят в "мостът на дъгата".

#35 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2013 - 06:06 PM

Mecho,съжалявам много за мама Рони :(
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2013 - 10:00 PM

Благодаря ти, Ани :dh_188:. Ния и Нейтън (Лили и Сами) са добре. Стопанката им е чудесен човек! Тази година специално беше писала за рождения им ден (22-ри юли). Поне за тях се радвам, че са добре!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни