mil_, в 05 January 2012 - 10:16 AM, написа:
Дали Заедно са присвоявали дарения - склонна съм да им вярвам, че не е имало дарения. За 4 години администриране на форумните пари съм се убедила в едно - когато няма прозрачност, няма актуални снимки и всички отговори на въпроси са уклончиви или изобщо липсват (както беше с информацията за Вълчо на страницата на Заедно) дарения няма.
Но не мога да подмина един друг участник - Мариета Станкова, при която Вълчо бил в "приемен дом" и която всъщност го е разболяла от гана.
Задавам си следните риторични въпроси:
- Колко кучета и при какви условия отглежда тя?
- Какъв е този "приемен дом" със заплащане от 400 лв. месечно (както бяха обявили Заедно, макар да не ги е получила, какъв е този приемен дом, който иска такива суми?)
- Има ли някакви добри практики там, примерно след като е имало болно от гана куче какво е последвало?
- Какъв е този ветеринарен лекар, който кастрира куче с имунитет минус безкрайност и в трагичното състояние на Вълчо (той беше с прясна зле инфектирана кастрация когато го видях)
- Какъв е рискът за другите кучета там? Докога ще чувам в разговори фразата "тя е мърла", а хората ще се подвеждат да си оставят подопечните при нея покрай суперлативи из нета? Колко кучета ще се разболеят от гана докато се пази нечия репутация и по колко клиники и приемни домове ще се разнесе тя?
Ако вината на Заедно е, че са го зарязали при нея, без да са следили изобщо съдбата му, вина има и тя. Изобщо голямо дружно безхаберие уби това нещастно кучо.
Надявам се да е ясно, че нямам абсолютно нищо лично към нея, ние едва се познаваме визуално и нищо повече, пиша този пост с горчилка. Но тези въпроси изключително ме тормозят и не мога да си ги държа за себе си.
Хора, това д-р Мариета Станкова ли е наистина?

Ужасна история! Най-тъпото е, че подобни случаи само подклаждат негативното отношение към "организациите за защита на животните", които "присвояват едни пари", а не вършат нищо.