Dog.bg Форуми : Кайзер-Вълчо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кайзер-Вълчо /НОК подобно куче -нужда от помощ/

#61 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2012 - 01:06 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 10:16 AM, написа:

Колкото и да ми е неприятно, не мога да не напиша нещо.
Дали Заедно са присвоявали дарения - склонна съм да им вярвам, че не е имало дарения. За 4 години администриране на форумните пари съм се убедила в едно - когато няма прозрачност, няма актуални снимки и всички отговори на въпроси са уклончиви или изобщо липсват (както беше с информацията за Вълчо на страницата на Заедно) дарения няма.
Но не мога да подмина един друг участник - Мариета Станкова, при която Вълчо бил в "приемен дом" и която всъщност го е разболяла от гана.
Задавам си следните риторични въпроси:
- Колко кучета и при какви условия отглежда тя?
- Какъв е този "приемен дом" със заплащане от 400 лв. месечно (както бяха обявили Заедно, макар да не ги е получила, какъв е този приемен дом, който иска такива суми?)
- Има ли някакви добри практики там, примерно след като е имало болно от гана куче какво е последвало?
- Какъв е този ветеринарен лекар, който кастрира куче с имунитет минус безкрайност и в трагичното състояние на Вълчо (той беше с прясна зле инфектирана кастрация когато го видях)
- Какъв е рискът за другите кучета там? Докога ще чувам в разговори фразата "тя е мърла", а хората ще се подвеждат да си оставят подопечните при нея покрай суперлативи из нета? Колко кучета ще се разболеят от гана докато се пази нечия репутация и по колко клиники и приемни домове ще се разнесе тя?
Ако вината на Заедно е, че са го зарязали при нея, без да са следили изобщо съдбата му, вина има и тя. Изобщо голямо дружно безхаберие уби това нещастно кучо.

Надявам се да е ясно, че нямам абсолютно нищо лично към нея, ние едва се познаваме визуално и нищо повече, пиша този пост с горчилка. Но тези въпроси изключително ме тормозят и не мога да си ги държа за себе си.

Хора, това д-р Мариета Станкова ли е наистина? :ud_009: Докторката, която кастрира в Богров?

Ужасна история! Най-тъпото е, че подобни случаи само подклаждат негативното отношение към "организациите за защита на животните", които "присвояват едни пари", а не вършат нищо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 02:10 PM

Аз лично смятам, че и др. Станкова трябва да се включи. Познава ме се, помагала ми е, но това наистина е недопустимо. Не е еденичен случая, в които изниква проблем, но този път с фатален край. Знам, че се плаща за престоя при нея, но защо тогава се води приемен дом? Къде се плаща за това, че си се съгласил да вземеш куче/коте за временен престой? Нямам никакво намерение да я критикувам, явно е добра в кастрациите след като работи в най-големия приют в столицата.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#63 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 05 January 2012 - 02:39 PM

Почивай в мир,миличък... Няма вече болка,няма страдание. :dh_188:

Аз не разбрах едно нещо ( ако е написано,но съм го пропуснала,моля за извинение...) - Кайзер бил ли е ваксиниран???
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#64 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 02:40 PM

Не искам да оправдавам никой в случая...Всеки може да си направи изводите сам...

Кайзер беше предаден от Заедно за лечение и хотел.Уговорката е между Кони Генова и Мариета.Всяка една от тях може да се включи тук в темата и да пише.

Мисля,че на всички ни е ясно какъв е риска за едно болно, неваксинирано животно дори и да бъде настанено в най-скъпата клиника.За жалост тези неща се случват :dh_188: По важното в момента е да се вземат мерки и това да не се повтаря.

#65 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 03:23 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 10:16 AM, написа:

- Какъв е този ветеринарен лекар, който кастрира куче с имунитет минус безкрайност и в трагичното състояние на Вълчо (той беше с прясна зле инфектирана кастрация когато го видях)
- Какъв е рискът за другите кучета там? Докога ще чувам в разговори фразата "тя е мърла", а хората ще се подвеждат да си оставят подопечните при нея покрай суперлативи из нета? Колко кучета ще се разболеят от гана докато се пази нечия репутация и по колко клиники и приемни домове ще се разнесе тя?

Надявам се да е ясно, че нямам абсолютно нищо лично към нея, ние едва се познаваме визуално и нищо повече, пиша този пост с горчилка. Но тези въпроси изключително ме тормозят и не мога да си ги държа за себе си.

И аз като Мил бих искала да задам същите въпроси - отново без да имам нещо лично против човека.
Да, случват се и то навсякъде биха могли да се случат такива неща, за съжаление, в именно за да се избегнат по-нататъшни такива случаи, трябва да се дадат отговори на въпросите.
А изводите, ясно, всеки ще си ги прави сам.

denicc, taraT, karat, :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Qncheto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 04:56 PM

Имам питане: според чичо Гугъл - ''Протичане на заболяването гана: Инкубационният период при ганата е от една до 2 седмици. Заболяването може да протече свръхостро и остро. Цитирано от: http://www.kuche.evropea.com/gana.html

Та, след като Кайзер е изведен от първия си приемен дом /срещу заплащане/ където е бил в продължение на 2 месеца, отива на хотел и след 2 дни вече е с диария и всички признаци на ганата, чиито инкубационен период е от 1 до 2 седмици:
Първото питане е: той къде се е разболял?
Второто питане е: след него колко още животни са отишли в този приемен дом /срещу заплащане/ и са последвали съдбата му да се разболеят от гана???

#67 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 05:33 PM

Току-що от Т-bar научих, че нейните 4 героя с гана от тази тема са били в същия "приемен дом". Тя самата когато може ще напише фактите и датите, но смятам ви е ясно, че точно сега не й е приоритет да пише.

#68 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 January 2012 - 05:43 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 05:33 PM, написа:

Току-що от Т-bar научих, че нейните 4 героя с гана от тази тема са били в същия "приемен дом". Тя самата когато може ще напише фактите и датите, но смятам ви е ясно, че точно сега не й е приоритет да пише.

Дано имат повече късмет от Кайзер.....
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#69 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 06:02 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 06:33 PM, написа:

Какво по дяволите става?В темата на тези мъничета пише,че са ваксинирани.Ваксините ли започват да дават пробиви? :dh_188:
Почивай в мир,мило момченце.Тичай на воля там където няма болка.Поклон пред тези,направили всичко възможно и дори невъзможното за да го спасят :rc_036:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#70 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 06:40 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Колкото и да ми е неприятно, не мога да не напиша нещо.
Дали Заедно са присвоявали дарения - склонна съм да им вярвам, че не е имало дарения. За 4 години администриране на форумните пари съм се убедила в едно - когато няма прозрачност, няма актуални снимки и всички отговори на въпроси са уклончиви или изобщо липсват (както беше с информацията за Вълчо на страницата на Заедно) дарения няма.
Но не мога да подмина един друг участник - Мариета Станкова, при която Вълчо бил в "приемен дом" и която всъщност го е разболяла от гана.
Задавам си следните риторични въпроси:
- Колко кучета и при какви условия отглежда тя?
- Какъв е този "приемен дом" със заплащане от 400 лв. месечно (както бяха обявили Заедно, макар да не ги е получила, какъв е този приемен дом, който иска такива суми?)
- Има ли някакви добри практики там, примерно след като е имало болно от гана куче какво е последвало?
Ако вината на Заедно е, че са го зарязали при нея, без да са следили изобщо съдбата му, вина има и тя. Изобщо голямо дружно безхаберие уби това нещастно кучо.

Странната омерта "наш човек" продължава твърде дълго .
За "нашия" човек явно не важат закони, нормативи и най-вече морал!
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 06:50 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 05 January 2012 - 06:02 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 06:33 PM, написа:

Какво по дяволите става?В темата на тези мъничета пише,че са ваксинирани.Ваксините ли започват да дават пробиви? :dh_188:
Почивай в мир,мило момченце.Тичай на воля там където няма болка.Поклон пред тези,направили всичко възможно и дори невъзможното за да го спасят :rc_036:

Имунитет срещу такова заболяване не се изгражда от една ваксина. В случая с Кайзер пък беше невъзможно да се постави каквато и да било ваксина при наличие на изявена демодекоза в такъв стадий. За съжаление, едва ли Кайзер е бил първото куче заболяло от гана в този "примен дом" . Било е важно да се каже, че има такъв проблем и да не се приемат повече кучета на това място. В крайна сметка става дума и за чисто карантинни периоди, за които един лекар би трябвало да е наясно. Да не говорим, че бездомните кучета са с неизвестен имунен статус, а на нашата географска ширина има и куп проблеми причинени от кърлежи, комари и прочее твари, които усложняват ситуацията. Точно затова е важно да се казва когато възникне такъв проблем и да се ограничават бъдещите щети. Не опира до престиж или някакъв виртуален имидж, а до елементарни норми и логично поведение.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#72 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 07:06 PM

Ако "приемен дом" означава стотачки месечно без да е регламентиран хотел и без секви правила ..
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   yorko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 08:09 PM

Мариетка, надявам се да не четеш цялата тази помия, а още по-малко да влагаш емоции в нея ... явно днес жервата си ти – от край време за този форум е нещо нормално, почти ежедневно всички да се нахвърлят срещу един ... вие с Любо до сега сте помогнали на толкова животинки, на колкото доста хора и в няколко живота няма да успеят.
Опитвам се да се сетя за случай, когато съм била в безизходица и чудейки се какво да направя съм се обърнала за помощ към вас и да не съм я получила ... наистина няма. Това е истински важното за мен – помощта, реалното действие в критичен момент, когато човек има нужда от подкрепа и то навременна, а не от акъл и критики на разбирачи ...
Много съжалявам и ми е мъчно за Вълчо ... не мога да знам от къде е захванал заразата, но знам едно – кучета се разболяват от гана, парвовироза, дирофилария и куп други гадости и в домовете на хората, живеейки сами и като домашни любимци.

И някак не вярвам всички онези, които са дали животно при Мариета да са го направили под заплаха, а не доброволно както и не вярвам да не са знаели, че там то няма да е само, че ще живее с други кучета и следователно винаги има някакъв риск ... за съжаление Мариета и Любо не са приемен дом за напудрени изложбени кучета, те са приемен дом за нещастничета, дошли от къде ли не и с неясен здравословен статус.

#74 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 08:20 PM

yorko,
не знам кое наричате помия.
Има няколко факта и няколко въпроса. Нищо повече.
Бих се радвала да има отговори вместо сърцераздирания, но не го очаквам.
Ако съм отправила обвинение, което е безпочвено, и болестта на Вълчо е била непредвидима по нормалните ни критерии, ще поднеса публични извинения. В случая - имало ли е преди това гана в този дом, дезинфекциран ли е той след това, предупредени ли са следващите попечители и подобни неща.
Ако всичко това е направено, никой копче не може да каже, да, случва се, да, въпреки усилията има и лош късмет.
Ако не е - ами иска ми се повече хора да прочетат и по-малко да оставят животни там. Не ми е интересно да се "нахвърлям" върху когото и да било, да напиша това ми беше противно, но по-противно ми беше да си трая.
Много от нас дават приемен дом на подобни нещастничета в подобен статус и имат някаква изградена представа кое е нормално и кое е безотговорно. Аз също всеки ден треперя, ако имам неваксинирано куче, защото в района ми има гана и може да се разболее куче и при мен, но не говорим точно за това.

#75 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 08:49 PM

Мило куче Кайзер, мъчно ми е, че не се пребори!

400 лв. е цена за кучета със стопани (аз плащам за Мърфи толкова), а знам и хотели за доста по-малко!
Дано тази цифра да не е вярна за "приемен дом", защото ще е "so wrong in so many ways"!

#76 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 09:08 PM

Значи нека се уточня: сумата от 400 лв. не ме касае и нямам коментар дали е редно или не да бъде такава. Не знам към момента на приемането му какви са били нуждите му - имал е нужда от лечение на демодекоза, сигурно и други специални неща.
За нередно считам това да се нарича приемен дом, след като е платена услуга. Не бих желала хората да си мислят, че всички, които даваме приемен дом, извършваме платени услуги. Както всъщност си мислят една маса народ.

#77 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 09:11 PM

Показване на мнениетоyorko, в 05 January 2012 - 06:09 PM, написа:

И някак не вярвам всички онези, които са дали животно при Мариета да са го направили под заплаха, а не доброволно както и не вярвам да не са знаели, че там то няма да е само, че ще живее с други кучета и следователно винаги има някакъв риск ... за съжаление Мариета и Любо не са приемен дом за напудрени изложбени кучета, те са приемен дом за нещастничета, дошли от къде ли не и с неясен здравословен статус.
Така де.Само дето Мариетка ,дето я наричате ,не ги взима хайваните на приемен дом, а срещу заплащане , демек - хотел , при това незаконен.Свидетели ли - бол.
Освен това, рискът при събиране на кучета с неясен здраве статус очевидно е последна грижа пред съответното възнаграждение и/или благодарните почитатели. Законът е предвидил карантинни помещения, дезинфекция и пр. лигавщини (за регистрация и данъци пупу да не говорим ) ,които явно не важат дори и за някои ветове.Руска рулетка.При използването и на някои помагал червен конец или късметът на непукиста.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 January 2012 - 09:08 PM, написа:

Значи нека се уточня: сумата от 400 лв. не ме касае и нямам коментар дали е редно или не да бъде такава. Не знам към момента на приемането му какви са били нуждите му - имал е нужда от лечение на демодекоза, сигурно и други специални неща.
За нередно считам това да се нарича приемен дом, след като е платена услуга. Не бих желала хората да си мислят, че всички, които даваме приемен дом, извършваме платени услуги. Както всъщност си мислят една маса народ.

+ :ba_025:
Аз също не коментирам суми и подобни дейности, но е редно да се направи разграничение между хотел, стационар или приемен дом. Не съм съгласна, че изливам помия върху доктор Станкова, но съм меко казано учудена и озадачена, че дори не си е направила труда да предупреди за проблема и в случая не говоря само за попечителите на Кайзер, а и за други, които явно са пострадали. Никой не отрича нечия помощ или заслуги, но ганата не е просто заболяване и при положение, че приемаш на отглеждане кучета с неясен статус и х-брой, живеещи заедно е редно да не си правиш експерименти или да очакваш проблема да отмине от само себе си.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#79 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 10:50 PM

:dh_188:

... не знам какво да коментирам :dh_188:

Вчера се рових назад в темите да разбера какво става с Вълчо, търсих го и в чудният раздел - никъде го нямаше. Днес се сетих да си отворя профила и да видя коментарите си, че да го намеря.

Никога нямаше да се сетя да го търся тук! Без да го познавам момчето, толкова много го мислех и вярвах, че всичко ще се подреди за него ...

Момичета от дог.бг :rc_036: знам, че сте направили всичко което сте могли, възхищавам ви се!
Моля ви, нека случаят не остане потулен, потърсете отговорност!

Почивай в мир хубав и добричък Вълчо!

#80 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 January 2012 - 10:12 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 05 January 2012 - 08:37 PM, написа:

[
Аз също не коментирам суми и подобни дейности, но е редно да се направи разграничение между хотел, стационар или приемен дом. Не съм съгласна, че изливам помия върху доктор Станкова, но съм меко казано учудена и озадачена, че дори не си е направила труда да предупреди за проблема и в случая не говоря само за попечителите на Кайзер, а и за други, които явно са пострадали. Никой не отрича нечия помощ или заслуги, но ганата не е просто заболяване и при положение, че приемаш на отглеждане кучета с неясен статус и х-брой, живеещи заедно е редно да не си правиш експерименти или да очакваш проблема да отмине от само себе си.
Не знам дали помните (прости ми вълче ,че е в твоята тема), че въпросната докторка беше изхвърлена от пернишкия приют точно заради мърльовщина. Видно това продължава.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни