Dog.bg Форуми : Nutram ценови табели в магазините - крадени снимки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Nutram ценови табели в магазините - крадени снимки? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2011 - 04:40 PM

Скъпи съфорумници и любители на кучета, котки и други животни,

Искам да ви съобщя за поредната нередност и нарушаване на правата на българина в нашата мила държава.
В началото на месец септември, с откриването на новия зоомагазин в Скай сити мол изненадващо на едно от таблата на храна Нутрам се появи МОЯ снимка на мои кучета, произведени от развъдник Голдън Никол.
Става въпрос за тази снимка:
My link
Давам я като линк, за да се види, че най-отдолу на сайта има копирайт.

Можете да се досетите от заглавието на темата, че не съм давала съгласие за ползването на тази снимка като реклама на храната Нутрам.
Аз до сега не съм ползвала по никакъв начин продуктите на Нутрам, не познавам дистрибутора освен поименно.
Преди около две седмици писах на господина за да разбера дали в него е вината или в собствениците на магазина. В отговор получих свещенно мълчание! (Коя съм аз, че да получа отговор...освен автор на снимкта, разбира се!)
Собственикът на развъдник Голдън Никол също е писала, но и тя не е получи отговор.
Към момента на изпращане и на двете писма табелката с крадената снимка си стоеше в магазина, скоро не съм проверявала дали все още си стои безсрамно, но при всички положения я има заснета с GSM ( няколко дни преди да напиша моето "запитване") и ясно си личи, че това е именно моята снимка, на моите кучета :)

Заглеждайки се в табелките на Нутрам в нашия зоомагазин също се покобелах дали има разрешение за ползване на някоя от снимките върху тях. Попитах жената, която е собственика на зоомагазина от къде идват табелките, тъй като сме дългогодишни клиенти и тя утвърдително заяви, че магазинът няма вина и, а табелите идват от дистрибутора.

И така, скъпи собственици...вашата радост и вашите спомени изразени под форма на дигитален носител и обявени в интернет пространството - с копирайт, с лого или на чисто доверие стават безпардонно обект на интелектуална кражба от страна на хора, които имат и умението да водят преговори за да получат това, което искат, и финансова възможност да се реваншират за използването на снимка.

Благодаря за коретността на Нутрам.
Благодарение на тясното нарушаване на моите интелектуални права, едно от кучета от снимката участва в реклама на друга марка храни, за която бях любезно попитана и участието беше заплатено с един чувал храна, който в момента си папаме с кеф! :ba_025:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 October 2011 - 05:32 PM

Съд?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   dimo Икона