Защо кучето ми има 5-ти пръст , явно рудиментарен ...?
Ако не му се реже явно се самоинфектира , не е нормално ..
Уличните имат ли ?
Да не би някога да са се катерили по дърветата , или защо и откъде е това наследство ?
Защо очите на котките светят в тъмното? Любопитен ли си да узнаеш?
Публикувано: 06 December 2011 - 12:48 PM
Публикувано: 06 December 2011 - 01:57 PM
Имам въпрос донякъде свързан с темата...някой да знае как могат да се коригират светещи, котешки очи на снимка? Пробвах с програма за червени човешки, но не става. Горките котки изглеждат като зомбита на повечето снимки.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 06 December 2011 - 03:42 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 December 2011 - 05:26 PM

но кажете ми първо от къде пекито е наследило 5 ти пръст , и тогава ше кажа .
Публикувано: 08 December 2011 - 02:23 PM
по Дяволите - ше казвам
С програма не може качествено да се оправи такава снимка , няма ги реално пикселите там , където са очите ..
1- най лесно става като затворите зениците на котака , тогава окото не може да отразява
Ставате с фенерче предварително към котката и то отстрани с другата ръка , да не гледа в обектива . След секунда осветяване зениците се затварят - и щрак .
2- не ползвате светкавица ( светенето на горните снимки е отражението на вашата светкавица )
, а осветявате с друга лампа странично ..
когато снимам хора , също щракам с пръсти малко страни от ф. апарата да не гледат в обектива , и после няма червени очи ...
също когато ви снимат гледайте 20 см настрани от обектива ...
Има още 31 начина , но тези са най- мързеливите .
По принцип черна котка е най трудното нещо за снимане ( освен на слънце ) , те и излъчват негативна радиация , може да те урочаса , да ти пресече път , иии маса неприятности .

С програма не може качествено да се оправи такава снимка , няма ги реално пикселите там , където са очите ..
1- най лесно става като затворите зениците на котака , тогава окото не може да отразява
Ставате с фенерче предварително към котката и то отстрани с другата ръка , да не гледа в обектива . След секунда осветяване зениците се затварят - и щрак .
2- не ползвате светкавица ( светенето на горните снимки е отражението на вашата светкавица )
, а осветявате с друга лампа странично ..
когато снимам хора , също щракам с пръсти малко страни от ф. апарата да не гледат в обектива , и после няма червени очи ...

също когато ви снимат гледайте 20 см настрани от обектива ...
Има още 31 начина , но тези са най- мързеливите .

По принцип черна котка е най трудното нещо за снимане ( освен на слънце ) , те и излъчват негативна радиация , може да те урочаса , да ти пресече път , иии маса неприятности .