Декоративно зайче
Публикувано: 25 September 2010 - 10:32 AM
От 6 месеца си имам зайче. Голям е сладур - казва се Буболино, момче е. Имам един проблем с него. Когато е извън клетката, започва да ака навсякъде и не знам как да го отуча от това. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна. Също така винаги ми маркира краката. Някой да знае нещо по въпроса?
Публикувано: 25 September 2010 - 11:05 AM
Публикувано: 26 September 2010 - 07:21 PM
Имам си зайче от няколко дни , имам същият проблем като на Linda_2010!Излезне ли от клетката, особено щом е похапнало, след това навсякъде е в бърбошки?Клетката я въприема само за място за похапване, кажете как да го науча да си върши работата в клетката?
Публикувано: 04 October 2010 - 02:41 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 06:05 PM
Днес бях на подуенския пазар за животни с моя приятелка за да поразгледаме.И видяхме едни много салдки зайчета и нали ни питаха дали ще копуваме и аз казах,че имам зайче и няма да взимам а може би приятелката ми ще си купи.И човека ме попита какво му слагам в клетката(като талаш или др.) аз казах,че слагам талаш и той каза,че не е правилно да слагаш талаш в клетката ан заека слагало се друго нещо от което заека оставал чист и тн.Питах го какво е това нещо и той каза,че само ако си взема заек ще ми каже..не си взех заек нито моята приятелка си взе.И реших да питам вас какво им слагате(талаш или фр.) Благодаря предварително.
Публикувано: 19 October 2010 - 10:42 AM
Продава се в пакети по 1 кг., а цената е 1-1.50 лв.
В сравнение с талаша, излиза много по-евтино, защото е икономично.
Слага се съвсем малко количество гранули на пода на клетката, които след 1-2 дни от ходенето на зайо отгоре им и пишкането, се раздробяват и се получава дебел пласт /който определено поема повече течност от талаша/.
За чистота да не говорим - не се разнася както талаша /преди метях около клетката по няколко пъти на ден и пак имаше/, нито полепва по козината на животинката.
Та, не знам дали за това ти е говорил продавача, но аз съм много доволна. Направо се родих, откакто го открих.
Търси упорито обаче, ако решиш да го пробваш, защото не във всеки зоомагазин го има.
Ето как изглежда:
Публикувано: 19 October 2010 - 05:51 PM
Публикувано: 27 October 2010 - 07:16 PM
Взех си две зайчета....от нещо като пазар тук в Белгия. Случайно ги видях и просто не устояхме. В момента си имат клетка, която е около 1.50 на 1м. Имат си къщичка и всичко което видях за зайци им взех...тревички, забавки, хранички, пуилка и тн. Заинтересувах се как се гледа зайче, попрочетох и така. Сега имам един въпрос.
Как да разбера колко са ми възрастни зайчетата и как да разбера мини ли са или не са мини зайчета?
Едното си е с къса козинка и не много дълги уши....прилича на бъгс бъни по цветове. Другото е с по-дълги уши, с рошава глава като лъвска грива малко има...по-скоро като пънкар може би и малко по-дълга от нормалното козинка по тялото....бяло с черни уши и червено-сини уши. То си мисля е глухо, защото има разни странни движения и не се обръща на странни звукове, но това не ми пречи. Ако аз не го бях взела сигурно никой нямаше да се смили над странните му движения.... И двата заека са с изправени уши.
Ако някой може да ми даде отговор....ще съм благодарна.
Поздрави от мен и моите две зайчета: Рабит и Конейнче.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 06 November 2010 - 10:00 PM

Публикувано: 07 November 2010 - 05:35 PM
Публикувано: 21 November 2010 - 10:44 PM
Все още имаме проблем с тоалетната.. Когато трябва да се изпишка знае къде е мястото и ходи само там, но пък топченца има навсякъде..Как да я науча да използва само нея..Има и още нещо, което започна да ме притеснява - от няколко дни забелязвам, че има гурелчета в очите.:( Направих и отвара от лайка и ги намазах,както и предните и задните лапички.. Освен това забелязвам, че трака със зъби доста често..Защо? Това нормално ли е? Надявам се да не е опасно :(..
Публикувано: 06 December 2010 - 06:11 PM
Днес ходихме на ветеринар, но лекарите не бяха никак убедителни и се отказах - показаха ми ваксина PESTORIN /чешка/. Казаха, че тази е единственната, която имали и предполагали, че щяла да стане и за мини зайче....:( Ако те не са сигурни, как ще ме убедят мен да ваксинирам зайко при тях.
Притеснението ми е, че и има вероятност лекарите да не са достатъчно компетентни специално за мини зайчетата, защото града в който живея е малък и зайчетата не са от най-популярните домашни любимци - съдя по реакцията им днес и по това, че когато отида да пазарувам за зайко, намирам само основната храна, няма сено, няма постелки, нито витамини, или други неща, които са му необходими и се налага всеки път да ходя до Пловдив за тази цел.
Публикувано: 06 December 2010 - 09:14 PM
Bainca от кой град сте?Мога да проуча от къде горе доло може да си вземете храна и всичко за зайчета познавам досат хора които живеят в градове около Пловдив.А и за ваксините ще проуча,че и ние ще трябва да се ваксинираме.
А сега 3 (за щтастие) въпросчета към хората тук
1.Къде се губите?
2.Как са пухчетата?
3.Вашите зайковци чупили ли са нокти,че нашият мъник е счупил и още не му е пораснал..?