Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2461 Потребителят е офлайн   NICKO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2010 - 08:58 PM

Здравейте :re_037: Ето и нашето зайче [Katherine] , което е женско, около 4 месеца. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2462 Потребителят е офлайн   Linda_2010 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 10:32 AM

Здравейте,
От 6 месеца си имам зайче. Голям е сладур - казва се Буболино, момче е. Имам един проблем с него. Когато е извън клетката, започва да ака навсякъде и не знам как да го отуча от това. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна. Също така винаги ми маркира краката. Някой да знае нещо по въпроса?

#2463 Потребителят е офлайн   mariaaad Икона

Публикувано: 25 September 2010 - 11:05 AM

е да, това е най-лесното решение:) но аз ги гледам в двора на къщата в специално заграждение, където като ги разделя, те се виждат и понеже са свикнали заедно са много умърлушени и само стоят от двете страни на прохода... опитвам се да ги "дресирам" като им се скарвам като я ближе и викам силно НЕ и той избягва... :) сега намазах раната със зехтин и се надявам да помогне бързо да се оправи.

#2464 Потребителят е офлайн   mimi8709 Икона

Публикувано: 26 September 2010 - 07:21 PM

Здравейте,
Имам си зайче от няколко дни , имам същият проблем като на Linda_2010!Излезне ли от клетката, особено щом е похапнало, след това навсякъде е в бърбошки?Клетката я въприема само за място за похапване, кажете как да го науча да си върши работата в клетката?

#2465 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 08:15 PM

Е дардонките си ги ръсят Качена снимка вървиш и събираш Качена снимка виж за пишкането ако можеш да го научиш ще бъде добре Качена снимка

#2466 Потребителят е офлайн   megiiii Икона

Публикувано: 04 October 2010 - 02:41 PM

Хора,някой иска ли да му подаря мини зайче ,моля ви помогнете,защото аз имам женско и мъжко и скоро ми роди ,вече са на 40-45 дена и трябва да ги раздавам,тъй като не мога да гледам 6 заека все пак,породата е лъвска глава,ако някой има желание нека ми пише на emai-l : megi_ab@abv.bg ; skype : l_i_l_o1 ; gsm : 0885036596 ;dom.tel: 8456069

#2467 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 04:27 PM

Ето затова мъжки и женски заек се гледат отделно или се кастрират,защото после се чудите къде да дянете малките и има вероятност да се окажат в търбуха на някоя змия.....Мислете преди да си вземете животно!

#2468 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 04:19 PM

Днес става една година откакто сърчицето на моето слънчице спря да бие а болката не отминава. :sad: Липсваш ми Мики ! :rf_011:
Прикачен файл  001.bmp (225.05K)
Брой сваляния: 232

Прикачен файл  fghj.bmp (225.05K)
Брой сваляния: 109

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2469 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 16 October 2010 - 06:05 PM

Мойте съболезн
Днес бях на подуенския пазар за животни с моя приятелка за да поразгледаме.И видяхме едни много салдки зайчета и нали ни питаха дали ще копуваме и аз казах,че имам зайче и няма да взимам а може би приятелката ми ще си купи.И човека ме попита какво му слагам в клетката(като талаш или др.) аз казах,че слагам талаш и той каза,че не е правилно да слагаш талаш в клетката ан заека слагало се друго нещо от което заека оставал чист и тн.Питах го какво е това нещо и той каза,че само ако си взема заек ще ми каже..не си взех заек нито моята приятелка си взе.И реших да питам вас какво им слагате(талаш или фр.) Благодаря предварително.

#2470 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2010 - 10:42 AM

Gabiityy, и аз бях с талаш, но отскоро ползвам едно нещо, не знам точно как се казва - представлява дървени стърготини във вид на гранули.

Продава се в пакети по 1 кг., а цената е 1-1.50 лв.
В сравнение с талаша, излиза много по-евтино, защото е икономично.
Слага се съвсем малко количество гранули на пода на клетката, които след 1-2 дни от ходенето на зайо отгоре им и пишкането, се раздробяват и се получава дебел пласт /който определено поема повече течност от талаша/.
За чистота да не говорим - не се разнася както талаша /преди метях около клетката по няколко пъти на ден и пак имаше/, нито полепва по козината на животинката.

Та, не знам дали за това ти е говорил продавача, но аз съм много доволна. Направо се родих, откакто го открих.

Търси упорито обаче, ако решиш да го пробваш, защото не във всеки зоомагазин го има.

Ето как изглежда:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2471 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 19 October 2010 - 05:51 PM

rave__ мерси.До колкоот съм чувала се казва силиконова тоалетна за гризачи.Мислиал съм да му взимам,но той яде всичко..:х вклучително и талаш няколко пъти..и учебници,цветя..каквото му падне и ме е страх да му взема такова..,че май имат едан такава част в храна ако не се лъжа..поне ми прилича на нея..ии да не я изяде..Инче съм я виждала по зоомагазините и е рядкост знам,че я копуват ама с моят лакомник...Ще видя :) и то ли като талаша се слага из цялата клетка..и тн.И нали не е опасно..ако зайчето го изяде може ли да му стане нещо?

#2472 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 27 October 2010 - 07:16 PM

Предварително се извинявам ако информацията я има, ама наистина нямам време да прочета дори и малко сега...
Взех си две зайчета....от нещо като пазар тук в Белгия. Случайно ги видях и просто не устояхме. В момента си имат клетка, която е около 1.50 на 1м. Имат си къщичка и всичко което видях за зайци им взех...тревички, забавки, хранички, пуилка и тн. Заинтересувах се как се гледа зайче, попрочетох и така. Сега имам един въпрос.
Как да разбера колко са ми възрастни зайчетата и как да разбера мини ли са или не са мини зайчета?
Едното си е с къса козинка и не много дълги уши....прилича на бъгс бъни по цветове. Другото е с по-дълги уши, с рошава глава като лъвска грива малко има...по-скоро като пънкар може би и малко по-дълга от нормалното козинка по тялото....бяло с черни уши и червено-сини уши. То си мисля е глухо, защото има разни странни движения и не се обръща на странни звукове, но това не ми пречи. Ако аз не го бях взела сигурно никой нямаше да се смили над странните му движения.... И двата заека са с изправени уши.
Ако някой може да ми даде отговор....ще съм благодарна.
Поздрави от мен и моите две зайчета: Рабит и Конейнче.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#2473 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 10:00 PM

Нашето Зайче за съжаление починаКачена снимка -имаше огромен камък в пикочния канал и съмнение за рак на матката-не издържа операцията-мъка страшна толкова ни е шутаво сега без него.В голяма дилема сме да си вземаме ли друго......просто незнам толкова ни липсваКачена снимка

#2474 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 November 2010 - 05:35 PM

Вики мойте съболезнования.Чувала съм обаче,че 1 месец след като животното умре не е добре да се взиам друго(незнам дали важи за други животни,че до колкото знам е за кучета и котки).Аз не го спазвам точно..:( ако ми умре хамстерче си взимам ново..след горе доло 1 седмица.Вие решавате дали да вземете ново зайче.Ако вземете се похвал ис него/нея.. :)

#2475 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 10:44 PM

Здравейте :) и аз от няколко седмици си имам зайче. Казва се Мали. На 2 месеца е и е и е много сладка. Обожава да я гушкат и да я галят..и е голяма глезана :) Първите няколко дни след като я взех забелязах, че след като си изяде яденето влиза в купичката си и заспива в нея :)хихи Отначало реших че просто и харесва там, но се оказа, че не обича да стъпва на трици- въобще.. Сега си има легло и се изпъва само на него..:)
Все още имаме проблем с тоалетната.. Когато трябва да се изпишка знае къде е мястото и ходи само там, но пък топченца има навсякъде..Как да я науча да използва само нея..Има и още нещо, което започна да ме притеснява - от няколко дни забелязвам, че има гурелчета в очите.:( Направих и отвара от лайка и ги намазах,както и предните и задните лапички.. Освен това забелязвам, че трака със зъби доста често..Защо? Това нормално ли е? Надявам се да не е опасно :(..

#2476 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 November 2010 - 10:47 PM

Gabiityy, кво направи с талаша ...?

Хах, нищо няма да му стане ако си хапне, то е от дърво, но все пак силно се съмнявам да пробва да яде :ud_009: :ab_041: ... лаком е, но едва ли е глупав :db_046: .
User's Signature

Качена снимка

#2477 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 06:11 PM

Здравейте, коя ваксина е най-подходяща за мини зайчета и въобще има ли разлика между ваксина за мини и за обикновен заек?
Днес ходихме на ветеринар, но лекарите не бяха никак убедителни и се отказах - показаха ми ваксина PESTORIN /чешка/. Казаха, че тази е единственната, която имали и предполагали, че щяла да стане и за мини зайче....:( Ако те не са сигурни, как ще ме убедят мен да ваксинирам зайко при тях.
Притеснението ми е, че и има вероятност лекарите да не са достатъчно компетентни специално за мини зайчетата, защото града в който живея е малък и зайчетата не са от най-популярните домашни любимци - съдя по реакцията им днес и по това, че когато отида да пазарувам за зайко, намирам само основната храна, няма сено, няма постелки, нито витамини, или други неща, които са му необходими и се налага всеки път да ходя до Пловдив за тази цел.

#2478 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 December 2010 - 09:14 PM

Ах rave__ ми какво да ти кажа ..бях отишла до един магазин при нас и звех мънинко силиконова тоалетна (продавачкаат ми я подари.) и се извинявам ако има грешки и ненужни букви към някои думи,но с зайко неможе да се разберем кой да пише коментара.Та така за тоалетната.Сложих малко в единия край а той отиде и почна да я яде...или е бил гладен(но ме съмнява беше ял а и имаше храна).И му я махнях несмях да я оставя...,че той лакомника ..да не му стане нещо.Вашето зайче отначало как раегира на нея(тоалетната) ?

Bainca от кой град сте?Мога да проуча от къде горе доло може да си вземете храна и всичко за зайчета познавам досат хора които живеят в градове около Пловдив.А и за ваксините ще проуча,че и ние ще трябва да се ваксинираме.

А сега 3 (за щтастие) въпросчета към хората тук

1.Къде се губите?
2.Как са пухчетата?
3.Вашите зайковци чупили ли са нокти,че нашият мъник е счупил и още не му е пораснал..?

#2479 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 10:21 PM

Gabiityy, благодаря много предварително за ваксината. И аз ще поразпитам и като науча нещо повече ще пиша.. Живея в Първомай. Има няколко агроаптеки, от който мога да му взимам гранулирана храна, но имаме нужда и от доста други неща.

#2480 Потребителят е офлайн   Linda_2010 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 05:15 PM

Здравейте,

Някой може ли да ми каже как стои въпроса с кастрирането и къде в София е най-добре да се направи тази процедура?

Благодаря предварително!

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема