Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2481 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 09 December 2010 - 12:43 AM

:if_147: Днес моята принцеса навърши 3 год. :if_147:

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА МОЯ :vb_024: !

Прикачена снимка

:zz_227: Плюсканеееееее :zz_227: :

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 09 December 2010 - 08:33 PM

:if_147: Их супер да ти е жива и здрава.Честит и рожден ден и от мен с малко закъснение.

#2483 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 07:56 PM

Честито и от мен Качена снимка
Linda_2010 -в централна ветеринарна клиника имат супер оборудване -ако зайчето е женско операцията си е сериозна -трябва си кадърен лекар

#2484 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 09:49 AM

Здравейте, бих искала да ви попитам следното. Решила съм да взема за подарък на 6 годишно дете мини зайче, разбира се обсъдила съм го преди това с родителите му и те нямат нищо против. Въпроса ми е какъв пол ще ми препоръчате да е, тъй като съм чувала, че някои от тях хапят доста като си играят с тях, а детето все пак е малко. Женските или мъжките са по-спокойни. И като го купя трябва ли веднага да го заведа за някакви ваксини или обезпаразитяване. Извинявам се ако са ми шантави въпросите, но съм гледала само кучета и котки, със зайци нямам опит. Освен клетка, поилка, трици и храна трябва ли да му купя нещо друго на първо време.
User's Signature

Качена снимка

#2485 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2010 - 12:10 PM

Zdraveite, moga slednoto da vi posavetvam: 1. zai4etata sa mnogo sozialni jivotni, i poo princip nai-dobre e minimum po 2 zai4eta zaedno da jiveiat. Estestveno, 4e togava mujkoto zai4e shte triabva da se kastrira. jivee li edno zai4e sami4ko, to to e samotno, bez zna4enie,kolko vnimanie polu4ava zai4eto ot negovite stopani. 2. Sashto taka zai4etata sa kato kotetata: mnogo obi4at dvijenieto i im triabva mnogo prostranstvo, kadeto mogat da se djijat, da biagat i da podska4at, i da se kriat. Edna normalna kletka im e prekaleno malka. Ako shte jiveiat v kletka, to tazi triabva po cial den da e otvorena, za da mogat zai4etata da imat vazmojnost spokoino da se dvijat. Ot moiat opit zai4etata ne sa podhodiashti za malki deca, zashtoto te ne obi4at da badat vdigani na kace ili prenasiani. tova e pri4inata, zashto mnogo zai4eta zapo4vat da hapiat, t.e. te prosto se opitvat da se saprotivliavat. Zai4etata ne sa igra4ki! az li4no ne bih podarila zai4e na edno 6 godishno dete. Dali majkite ili jenskite sa po spokoini, ne moga da vi kaja - tova mnogo zavisi ot haraktera na zai4eto. Shto se otnasia do vaksinaciite: tuk pri nas vaksinaciite se praviat sled kato zai4eto navarshi 3 meseca, predi tova e tvarde rano. Dali jivotnoto triabva vednaga sled pokupkata da se obezparaziava zavisi mnogo ot sastoianieto mu i higienata pri razvadnika i v zoo-magazina. Predpolagam, 4e tezi v BG ne sa optimalni, taka 4e na vashe miasto biah se obarnala za savet kum vet.lekar. @Kletkata triabva da e kolkoto se moje po goliama (naprimer 1,20m x 1,00m), no ne sum sigurna dali tolkova kolemi kletki ima v BG. Sashto taka moje ii da e kletka na 2 etaja svarzana sas stalba mejdu etajite. Osven poilka, trizi i suha hrana e mnogo vajno zai4etata vseki den da polu4avat suha treva ili seno. Bih vi prepora4ala sashto taka (ako vapreki vsi4ko reshite da kupite zai4e) da mu vzemete i kashti4ka (vijte snimkite), koiato se slaga v kletkata. zai4etata mnogo obi4at podsloni, kato da mogat da se skrivat i da si po4ivat. Ako imate oshte vaprosi, sas odovolstvie bih vi pomognala.

#2486 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2010 - 12:21 PM

Eto i niaklko snimki ot moite zai4ovci :mg_062:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#2487 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 07:05 PM

Здравейте, бях обещала да пиша след като науча повече за ваксината - PESTORIN е подходяща както за обикновенни така и за мини зайчета /посъветвах се и с други ветеринари/.

Делфин здравейте,
И преди съм имала мини зайче и от опита, които имам мога да ви кажа, че всичко зависи от характера на зайчето и от стопанина му. Първото ми зайче го купих по интернет, беше доста голямо - на 1 годинка. Не можах нито веднъж да го гушна и да му се порадвам, защото то не беше свикнало някой да го вдига и да го гали. Страхуваше се от всеки шум, всяко движение и ми беше доста трудничко с него, но никога не е било агесивно и не се е опитвало да ме хапе / беше мъжко/. Зайчето, което имам сега, беше на 40 дни, когато го взехме от зоомагазина /женско/ От първият ден я уча да се гушка в мен, галя я, играя си с нея, храня я от ръката ми, обръщам я по гръб и така я нося, оттделям и много внимание и на нея много и харесва и започва да ми лиже ръката с езиче всеки път, когато си играя с нея. Самичка идва и започва да се катери по мен, когато и се играе. Тича след мен, когато е пусната да се разхожда. Не се страхува от абсолютно нищо. Послушна е много, като изключим, че и харесва да си похапва от тапетите / трябва да ги наблюдавате много внимателно, докъто играят, защото някой зайчета освен тапети си похапват и кабели, гризят обувки, дърво и т.н./.
Клетката и не е от най-големите и не оставям вратичката и отворена през цялото време, защото немога постоянно да я наблюдавам. Но тя ми подсказва кога и се играе - винаги когато започне да се опитва да гризе железните решетки на клетката иска да излиза.
Чувала съм, че женските стават по-агресивни в периода на размножаване, но според мен отново зависи от характера на зайчето и в каква среда живее.
От опит също мога да кажа, че не е добре за зайчетата, около тях да има малки деца. Моята племенница /4 годишна е/ има заек и чесно казано нямам идея как все още е жив. Причината е, че още е малка и не разбира, как би трябвало да се отнася със зайче. Според мен 6 годишно дете не би било опасно, защото вече е достатъчно голямо.
За ваксините също има различни мнения - това което аз знам е, че първата ваксина се слага на 2 месеца или когато стане около 500 грама.. След което, на всеки 6 месеца трябва отново да се ваксинира.
Храната трябва да бъде суха, гранулираната храна е подходяща / на малко зайче давайте 1-2 супени лъжици/. Трябва да се следи теглото му ,не е хубаво да е много пълно. Не трябва да се храни със пресни зеленчуци или трева, защото кормчето може да се поддуе, да получи разтройство и да умре. Ако решите да му давате плодове или зеленчуци, уверете се, че са добре усушени и не давайте голямо количество. В клетката му трябва винаги да има сено. То е важно за храносмилането.
Винаги трябва да има чиста и прясна вода. Може да му вемете витаминна креда, на която да си точи зъбите. По желание може да му давате витаминни дробсове или други лакомства и сладости за зайчета по 1 на ден във храната / може да ги намерите във всеки зоомагазин/Да се поддържат талаша или дървесната настилка чисти.
Надявам се да съм била полезна. :)

#2488 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 09:56 AM

Благодаря ви за изчерпателната информация. Бяхте ми много полезни
User's Signature

Качена снимка

#2489 Потребителят е офлайн   Plamu4e Икона

Публикувано: 23 December 2010 - 11:16 PM

Здравейте, моят приятел ми подари мини зайче за Коледа,но в магазина като питал каква порода е казали,че си нямат и на представа. Молбата ми е - ако някой може да ми каже каква е по приложените по-долу снимки. Другото,което също не са знаели е на колко месеца е :( ..май същтност единственото,което в този магазин са знаели е че е женско (( и то слд като са погледнали)) и цената му :Д...купихме си клетка,бая голяма,нещо като трици,ама не точно-ще видите на снимката..храна-гранули,сено-немско,поилка..искам да попитам дали трябва още нещо допълнително? И дали това,което са казали в магазина е вярно-че сеното само вечер трябва да се дава,защото пречиствало? И трябвало да му даваме и маруля,моркови,краставици,ябълки и всякакви такива?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2490 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 11:22 AM

Зеленчуци и плодове не му давайте докато е малко - има си храна на гранули а сено може да си има постоянно в клеткатаКачена снимка а от това нещо като трици слагайте повече та като пишка да може да попива и да не седи на локвичкиКачена снимка

#2491 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 07:01 PM

Plamu4e, здравей :)
Зайчето ти е много сладичко, честито.. Породата му е лъвска глава.

#2492 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 01:31 AM

трябва да му купите трици, с които да покриете дъното на клетката. Тези гранули, които се виждат на снимката са абсолютно неподходящи.

Сеното не се дава само вечер, а напротив: сеното трябва да е по цял ден на разположение на зайчето. Зайчето е още доста младо, предполагам, че не е на повече от 3 месеца.

Що се отнася до плодовете и зеленчуците - може да му давате, но по мъничко докато свикне със зеленчуковата храна. По-принцип може например всеки ден все по малко пове4е и пове4е да му давате, докато свикне. Но най-важното е сеното - и то по цял ден.

Ако имате вазможност купете на зайко една къщичка, където да може да се "крие", гуши и спи. Зайчетата много обичат такива хралупи - зайко ще ти е много благодарен. Но гледай къщичката да е по голямка, защото зайко със сигурност ще има още да расте, да не му стане изведнъж хралупата малка. Ето няколко снимки:

Също много важно: Зайчетата много обичат движението, тоест една клетка, колкото и да е голяма, за едно зайче то тя е прекалено малка. Затова: На зайко трябва всеки ден по няколко часа на ден да му отваряте клетката, за да може той да се движи например из стаята. Много зайчета, които я нямат тази вазможност да се разхождат свободно из стаята развиват психически отклонения или стават злобни (почват да съскат и хапят).

А най-добрият вариант е разбира се да си вземета 2-ро зайче (разбира се кастрирано, защото ина4е от 2 зайчета много барзо ще станат 12), защото зайчетата са страшно социални животни, и им трябват себеподобни, за да се чувстват добре. Иначе се чувстват ужасно самотни. Един човек (независимо от това, колко много се занимава със своето животно) никога не може да даде на зайчето това, което един себеподобен може!!!

Пожелавам ви успех!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2493 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 01:41 AM

ето тук още малко снимки. На тях може да видите за кои трици (дърворезни трици) става въпрос.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2494 Потребителят е офлайн   Plamu4e Икона

Публикувано: 25 December 2010 - 02:46 AM

МНого мерси за съветите. Надявам се да се спогодим със зайчето..иначе желание от моя страна има голямо-от повече от 2 години исках зайче,но по стечение на обстоятелствата нямаше как да си взема,та сега е момента :) Пак благодаряя ;)

#2495 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 09:33 AM

Еи tinati - страхотна къщичка имате Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 08:32 PM

Мерси, мерси за комплиментите! :wub:

Да, не е лоша къщичката, но прекалено малка за палави животинчета, каквито са по природа зайчетата. Затова ги пускам мойте 4-ри душички по цял ден да се разхождат, когато и кадето си поискат.

#2497 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 December 2010 - 07:16 PM

Plamu4e, гранулите, които си взела, са перфектни за настилка.
За тях има писано на предишната страница в темата.

Сеното се дава постоянно, както са ти казали по-нагоре.
Важно е да внимаваш с плодовете и зеленчуците докато зайо е малък.
Не по-малко важно е и обезопасяването на апартамента, доколкото е възможно - кабели и т.н.

Всичката информация, която те интересува, можеш да откриеш по-назад в темата.

Успех с бебока !
User's Signature

Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:48 AM

Абсолютно съм съгласна с rave_
Според мен, също дървесната настилка е много по-добра от триците, защото абсорбира много по-добре от тях, не мерише и е много икономична. Освен това някой зайчета не харесват трици /като моето например/ И докъто бях с трици забелязах, че има гурелчета под очичките..Веднага след като ги смених и проблема с тях се реши.

#2499 Потребителят е офлайн   flower79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 December 2010 - 11:31 AM

Показване на мнениетоBainca, в 21 November 2010 - 09:49 PM, написа:

Здравейте :) и аз от няколко седмици си имам зайче. Казва се Мали. На 2 месеца е и е и е много сладка. Обожава да я гушкат и да я галят..и е голяма глезана :) Първите няколко дни след като я взех забелязах, че след като си изяде яденето влиза в купичката си и заспива в нея :)хихи Отначало реших че просто и харесва там, но се оказа, че не обича да стъпва на трици- въобще.. Сега си има легло и се изпъва само на него..:)
Все още имаме проблем с тоалетната.. Когато трябва да се изпишка знае къде е мястото и ходи само там, но пък топченца има навсякъде..Как да я науча да използва само нея..Има и още нещо, което започна да ме притеснява - от няколко дни забелязвам, че има гурелчета в очите.:( Направих и отвара от лайка и ги намазах,както и предните и задните лапички.. Освен това забелязвам, че трака със зъби доста често..Защо? Това нормално ли е? Надявам се да не е опасно :(..

Моето зайче имаше проблем с оченцете, сълзеше му и козинката се бе спластила и стана розавко. Един човек, зайцевъд ме посъветва да му капна капки за очи от тези на хората и след няколко дни му мина.

#2500 Потребителят е офлайн   Nevena95 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2011 - 08:47 PM

Здравейте! Имам зайче от 31 декември ( нашите едвам ги навих да ми го купят като коледен подарък :ab_041: ) Като го купих ми казаха,че е на 1 месец и е мн мн сладко. Кръстих го Алекс (защото не знам дали е женско или мъжко ;д ) Та както и да е, висчко е добре, давам му за храна от тая не знам как се води.. има всичко в нея: сено, семки и някакви други неща.. Храня си го с ябълки (обожава ги ) а също и с маруля и моркови. Обичам да си го изкарвам от аквариума ( моето не е в клетка и не знам дали това е проблем) и то си се разкарва, галя си го и много обича :д а днес аз бях мн изморена от училище и си легнах в детската.. и татко идва и вика: за какво тоя заек е на пода.? И аз викам: Какво и наистина видях,че беше излезнал.. Направо не можех да повярвамм :dh_188: Преедди малко пак скочи и излезна.. Хора кажете ми каккво да правя :д Довечера, докато спя пак може да излезне и да изгрезе някой кабел на компа :ud_009:
Сега ще пусна снимки да го видите: бяло е със сини очички :wub:

пп: Искам да кажам,че няма никакви ваксини и не знам дали да го водя на ветеринар..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема