Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#101 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 January 2008 - 05:41 PM

Божее,веднага са разбрали какво да правят ;D :klati:.Сладури.

#102 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 06:35 PM

;D Да,за щастие поне един път видяхме мъжкият да си свърши работата,дано да се е получило.Но ние другото време бяхме в друга стая,а те на спокойствие.То ще си проличи някъде след 10-15 дена,веднага се забелязва.Женската почва повече да си почива и излежава и яде.И напълнява корема много. ;)

#103 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 09:24 AM

Искам публично да благодаря на "КЕРИ" за това,че веднага се отзова на мойта Пухи.Мисля,че наистина е ЧОВЕК,който наистина обича животните като цяло и е готова да им помогне да се развиват и да са добре.Не се сърдете,но с вас не съм имала контакт,затова вие останалите-не го приемайте ЛИЧНО.Просто искам да кажа,че като че ли малко хора останахме такива.Все пак да не забравяме,че животните са част от света в който живеем.Просто някой от тях имат нужда от нашите грижи и любов за да оцелеят!

#104 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 08:02 PM

Няма за какво Zaiche .Аз се радвам,че мога да помогна. ;) А как е Пухи,по-добре ли е вече?Ще чакаме добри и положителни признаци и новини до 10-15 дена.Ако ще става майка ще си проличи. :blink: Мога да кажа,че зайчето е много дружелюбно и добричко.Страхотно сладурче.

#105 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 09:30 AM

Привет,Зайчета!Пухи веднага показа промяна-както споменах нейната клетка винаги е била отворена,но тя нямаше желание да излиза.Снощи нашта решила да обиколи балкона,предполагам,че за да си търси храна,защото беше обърнала един буркан,и дращеше по кашона,който е около клетката и.За да не пречи на щерка ми да спи я прибрах вътре,дадох и да си гризка сено и тя му се нахвърли лакомо.Въпреки,че и увеличих дажбата на храната с 2л. и занесах и малко мекичко от хляб.Докато се хранеше я галих и и се радвах,а Пухи-хем ядеше,хем ме ближеше по ръката.Не мога да съм сигурна,че я разбирам,но ми изглеждаше ЩАСТЛИВА и ДОВОЛНА.Радвам се искренно за нея,и се надявам да прекара леко бременноста и да няма проблеми с малките.ОБЕЩАВАМ пред вас-всички,да и помогна с каквото мога!Настанила съм и така клетката,че да мога да я наблюдавам през прозореца на стаята без тя да разбере ида се притеснява.

#106 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 07:57 PM

Радвам се,че има промяна при Пухи.Само да ти кажа за храната,сега не я  учвеличавай,чак на 27-28 ден от бременноста.Но още не се знае,че е бременна,както казах ще се разбере на 10-15 ден.А ако сега увеличиш храната тя ще надебелее и няма да си личи,аи ще и е по-трудно раждането.После накрая и я увеличи,за да има кърма. ;)

#107 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 08:37 PM

преди да започне да ражда сложете много тоалетна за котки, защото не трябва да я сменяте 1 мес.. Сложете нещо като къщичка, може и някакво малко картонена кутийка там тя ще си направи гнездо. Малките ще седят там докато пораснат така шанса да ги настъпи е много малък :)

#108 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 09:08 PM

Ммм аз малко не съм съгласна с това за котешката тоалетна за котки :rolleyes: зайците са лакоми и много любопитни,ако тръгне да яде камъчетата,знаете ли какво ще стане в корема на заека,може и да не се ознае защотот ще е твърде късно.А и да не говорим,че малките зайчета могат да го ближат и те няма да оцелеят,защото това си е отровно.И за картонената кутийка няма да остане нищо от нея,зайците са си зайци и гризът всичко и дори да не е картонена съм сигурна че няма да седят в къщичката,от личен опит знам че когато са гладни и не им се спи,почват да обикалят цялата клетка,въпреки че като са бебета са сляпи.Майката си прави гнездо в клетката,гнездото го прави от собствената си козина,денят преди раждане тя почва да се скубе обилно и да оформя гнездото.Мойта женска дори скубеше мъжкият,който беше при нея до самото раждане,защото тогава не знаехме че е бременна.Гледал ли си зайци някога? :blink:

#109 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 10:00 PM

Aми това ми го каза човек който развъжда зайчета  ;)

#110 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 10:23 PM

Ахаха кажи му на този човек,да внимава да не отрови зайците или най-малкото да ги разболее.Аз нямам развъдник за зайци,но все пак го знам.Зайката ми е раждала 5 пъти,но има още какво да уча и то много.А този човек за да го каже тва,явно и понятие си няма според ме.Всеки тук знае че те гризът всичко,дори и само за къщичката да говорим.Аз с ветерианр съм говорила да сложа котешка тоалетна за да пишка само там и да е постоянно навън,а той ми каза да не го правя защото ако хапне дори и малко,в корема ще се образува нещо като цимент и ще се отрови и умре.

#111 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2008 - 10:29 PM

Каква котешка тоалетна???Keri14 е права,зайко веднага ще я опита и тогава не ми се мисли ...Има специални тоалетни за зайци.На същия принцип като котешките са,но нямат никаква химия.Така зайко ако хапне няма да му стане нищо.Аз лично ползвам такава и зайо пишка само там.Но подчертавам,че трябва да е специално за зайциии!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#112 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 10:34 PM

Задължително трябва да е за зайци!Ето и момичето,което дори не развъжда зайци го знае,и всеки тук ще го знае.Аз за това те попитах дали си гледал заек някога?И триците са си добре,не виждам за какво трябва да е котешка,като си има за зайци,все пак едно е заек,едно е котка.То дори и котките да опитат от котешката тоалетна ще са до там.

#113 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2008 - 11:07 PM

Аз на морското ми свинче му слагам котешка тоалетна в клетката и я заривам със стърготини ;).Досега съм нямала проблеми :blink:.

#114 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 11:27 PM

Да ама зайците често си правят дупки в самите трици и има места където искат да им е празно без нищо. ;)Моите обичат както да ровят така и да си правят купчинка.

#115 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2008 - 11:41 PM

Е,жалко ;D. Котешката тоалетна много спестява грижите по сменянето на стърготини и цапането ;).
Аз съм гледала заек само на село.Беше много хубава и когато трябваше да се прибирам в София,за да не я заколят я дадох на другите ми баба и дядо,които я откараха в Сандански и и взеха и приятел => се появиха и зайчета :blink: B).
Само да добавя,че тя си беше обикновен черно бял заек и я гледахме в зайчарник навън цяло лято.Ставала съм в 6 часа да и махам дърдонките от клетката и вечер и късах трева,която слагах под пейката,за да не я хване росата сутрин.Това,защото баща ми ми каза,че ако и е мокра тревата ще умре :( Много си я обичах :blink:,ма тогава съм била малка-на 9-10 години ;D.

#116 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2008 - 11:45 PM

Сега се сетих за един много смешен случай.Една сутрин ставам и гледам стената на зайчарника (беше дървена,но много тънка) изядена :o.Пробита в нея една огромна дупка и кучето застанало там и варди заека.То цяла нощ се опитвало да избяга,а Джеки седял да я пази :wub:. ;D

#117 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 08:29 AM

;D Еми супер куче имате.Добре,че е било да не избяга,че тея зайци обичат да си правят дупки навсякъде.Абе щом аз като ги изкарам и тя ми се качват на леглото и ми ровят в в одеалото ;D значи си представете ;)

#118 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 11:00 AM

Доколкото разбрах,е достатъчно да затъмня едната страна на клетката,но кога-отсега или като наближи раждането?Вчера една част от кашоните,с които я бях позакрила ги намерих във вид на стърготини.Днес ги махнах всичките,вдигнах всичко от земята и закрих едната част от клетката с кърпа-сигурно и нея ще раздърпа.Що се отнася до храната-снощи не спря да дрънчи по решетката докато не и дадох сено и коричка от хляб.Как да я кротна иначе?Що се отнася до котешката тоалетна-тя е вредна за зайчета дори с изпарението си,камо ли да е в близост до тях.Това съм абсолютно сигурна!

#119 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 10:27 PM

Това със закриването се прави накрая след като роди ;) и то само ако видиш че майката има нужда,просто не обичат зайчетата да са на светло.Моята само гледаше да ги скрие,и за да и направя удоволствие,сложих на половината клетка кърпа.И моята клетка беше доста близо до прозореца и имаше светлина.Само трябва да се знае,че не трябва да са течение,нито на много студено,нито на прекалено топло.И най-вече да се сменя изведнъж температурата. ;) Но първо нека кажа,още нищо не се знае.Дали ще става майка,а моя зайко баща.Нека изчакаме и да няма напразни приказки,за всичко ще си му дойде времето.Виждам у вас малко притеснение,нормално е.Но недейте да се притеснявате,защото така и зайката го чувства. ;)

#120 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 12:50 PM

е незнам може и аз да не съм разбрала извинете ме  :'(

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7