Декоративно зайче
Публикувано: 02 January 2009 - 06:05 PM
Публикувано: 02 January 2009 - 06:18 PM
и горе долу колко струват зайчетата?в някои сайтове видях че са между 30-50 лв.Аз търся малко по евтини,за да ми стигнат парите за храна съдове клетка и зайче на първо време :) :blink: ;)
Публикувано: 02 January 2009 - 06:29 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 02 January 2009 - 06:45 PM
Публикувано: 02 January 2009 - 07:21 PM
Публикувано: 02 January 2009 - 08:17 PM
Публикувано: 02 January 2009 - 09:26 PM
Аз съм от Пловдив и реших да си взема зайче.....и реших да е порода:Ангорско.....можете ли да ме посъветвате от къде е най-добре да си взема и и ако има тук някой от Пловдив да каже дали е виждал,за да не се лутам из целият град.
Искам да попитам дали лятото или зимата ходим някъде на почивка ще мога да го оставя в къщи за 3-4 дни...??? :rolleyes:
През колко дена трябва да им се сменя сеното което е на дъното на клетката...може ли да се маха само най горният слой.
Искам мъжко...при тях има ли нещо специфично като се разгонят.....
Това е от мен...
Моля който има време и погледне въпросите ми да отговори....е малко са ночко ама карай..... ;D
Публикувано: 02 January 2009 - 10:25 PM
За оставянето само - мажното е да има много сено и ВОДА!!! Повечето зайчета (като изключим моето и на Катето ;D ) пият много вода и издържат много малко без вода. Така че преценете си сами. Ако пие много вода - не го оставяйте само или някой да идва да му дава....
alexchencettoo, За клетката - както ти е казала Катенцето - взима се 3 пъти дължината на зайчето за ширина на клетката и 4 пъти дължината на зайо за дължина на клетката. Това е за да има добър и удобен дом. Това, че си виждала някой, че го гледа в малка клетка изобщо не означава, че е правилно. Има и хора, които гледат животни, но не им осигуряват най-доброто. Все пак не е добре да се взима пример от тях. (имам приятелка, която си гледа хамстера в бутилка от 10л, но това не значи, че ще черпя опит от нея и че това е добре за животинката!!!).
А за самото зайче - има много хора, които си подаряват зайчетата. Просто провери в Гугъл. И имай търпение. Но мен ако питаш, най-важното е майка ти да се съгласи, за да няма после проблеми. Пожелавам ти успех с убеждаването!
А аз храненето - ще ти пиша на лични.
Публикувано: 03 January 2009 - 12:22 AM
Публикувано: 03 January 2009 - 03:02 AM
@ nikineli , и аз имам 2 зайчета, дори до скоро бяха 7, но не съм им преградила "половината стая".Една клетка - 110см. е напълно достатъчна за едното зайче, а това определно не е равно на половин стая :rolleyes: Защо трябва да затваряш зайчето в клетка 2 на 2см., за да ти е спокойно на теб, а то да се мъчи.Зайци са все пак това - скачат, тичат, имат нужда от повече свобода :-
Публикувано: 03 January 2009 - 01:00 PM
Това намерих в един сайт....вие как мислите кое е по добре???зашото аз най-често съм чувала че слагат слама,сено и т.н.