Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1241 Потребителят е офлайн   alexchencettoo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2009 - 05:55 PM

а ще има ли някакъв проблем със папагала?може ли да му стане нещо?защото си го пускаме редовно и лети навсякъде... :rolleyes: ;Dаз искам адски много да си взема само че пречката ми е една МАМА :( :'( :- :- :- :- ;D ;D ;D

#1242 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2009 - 06:05 PM

Не виждам какъв може да е проблема с папагала  :blink: Зайчето няма даже и да му обърне внимание  B) Кажи й на майка ти, че ще му сменяш редовно талаша и няма да има проблем с миризмата  ;)

#1243 Потребителят е офлайн   alexchencettoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 06:18 PM

ок благодаря!!А има ли значение каква ще е клетката?малка голяма?и с каква храна трябва да го храня?А пък за мама аз ще се оправя :) :P :blink: ;D ;) ;)
и горе долу колко струват зайчетата?в някои сайтове видях че са между 30-50 лв.Аз търся малко по евтини,за да ми стигнат парите за храна съдове клетка и зайче на първо време :) :blink: ;)

#1244 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 06:29 PM

Зависи дали от магазин или от някой човечец го земеш ама обикновенно от 15-50 лв както каза ти :) вземи първо оборудването и клетката след това ще си вземеш зайчето
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1245 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 06:45 PM

alexchencettoo не знам как вървят цените на зайчетата във Варна, но в Пловдив моя Бишко го взех за 20лв. от магазин. За клетката-зависи от зайчето. Аз лично си взех всичко на веднъж. Ще стискам палци скоро да се радваш на един малък сладур. :yahoo: :zaek:

#1246 Потребителят е офлайн   alexchencettoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 06:49 PM

благодаря  :blink: :blink: за отговорите и аз се надявам скоро да се радвам на пълна зоологическа градина ;D ;D ;D ;D :yahoo: :yahoo:

#1247 Потребителят е офлайн   alexchencettoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 07:21 PM

Извинете че пак ви досаждам,но искам да питам някой който е от варна и има бебета мини зайчета(които имат майка и баща при собственика) дали може да ми продаде зайче за около 15-20 лв. да е здраво и малко естествено,но не знам точно кога и дали ще мога да взема зайчето.нека ми пише лично съобщение,за да се договорим :) :blink: :blink: надявам се да ме разберете в какво положение съм...

#1248 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2009 - 08:17 PM

Клетката трябва да е задължително 3-4 пъти по-голяма от зайчето !!!

#1249 Потребителят е офлайн   alexchencettoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 08:46 PM

от снимките,които са качени тук видях че клетката на найчоците не е кой знае колко голяма,а и може и да нямам достатъчно място за по-голяма клетка..а също знам че едни познато също имат зайчета и клетките им не са много големи

#1250 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 09:26 PM

Здравейте и от мен!!!
Аз съм от Пловдив и реших да си взема зайче.....и реших да е порода:Ангорско.....можете ли да ме посъветвате от къде е най-добре да си взема и и ако има тук някой от Пловдив да каже дали е виждал,за да не се лутам из целият град.
Искам да попитам дали лятото или зимата ходим някъде на почивка ще мога да го оставя в къщи за 3-4 дни...??? :rolleyes:
През колко дена трябва да им се сменя сеното което е на дъното на клетката...може ли да се маха само най горният слой.
Искам мъжко...при тях има ли нещо специфично като се разгонят.....
Това е от мен...
Моля който има време и погледне въпросите ми да отговори....е малко са ночко ама карай..... ;D

#1251 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 10:25 PM

Sladuranka: ако е мъжко е възможно да е по-агресивно и да те опикава, когато се разгони. Но това не е общо провило!!! Примерно, на Катинцито зайчето не прави така, доколкото тя ми е казвала. Все пак си зависи от животното. Аз пиша само какво е възможно да прави.

За оставянето само - мажното е да има много сено и ВОДА!!! Повечето зайчета (като изключим моето и на Катето  ;D ) пият много вода и издържат много малко без вода. Така че преценете си сами. Ако пие много вода - не го оставяйте само или някой да идва да му дава....

alexchencettoo, За клетката - както ти е казала Катенцето - взима се 3 пъти дължината на зайчето за ширина на клетката и 4 пъти дължината на зайо за дължина на клетката. Това е за да има добър и удобен дом. Това, че си виждала някой, че го гледа в малка клетка изобщо не означава, че е правилно. Има и хора, които гледат животни, но не им осигуряват най-доброто. Все пак не е добре да се взима пример от тях. (имам приятелка, която си гледа хамстера в бутилка от 10л, но това не значи, че ще черпя опит от нея и че това е добре за животинката!!!).

А за самото зайче - има много хора, които си подаряват зайчетата. Просто провери в Гугъл. И имай търпение. Но мен ако питаш, най-важното е майка ти да се съгласи, за да няма после проблеми. Пожелавам ти успех с убеждаването!

А аз храненето - ще ти пиша на лични.

#1252 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 10:58 PM

Благодаря!
Сега ще чакам някой да ми отговори дали е добре да си взема от зоомагазин......и също някой от Пловдив да ми каже дали не е виждал в някакъе магазин ангорски.....
Айде пловдивчани къде сте?????

#1253 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 11:02 PM

Здрасти,sladuranka! Моя Бишко е от СКАЛАР, но не знам има ли ангорски. Утре ще взимам храна на Бишко и ще проверя. ;)

#1254 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 12:22 AM

Чета някои от съветите и си мисля по въпроса за големината на клетките.Вие добре казвате,че трябва да е 3пъти на широко и 4пъти на дълго от големината на зачето.Да,ама това важи само за малките.Представете си вече едно пораснло 30-40см зайче(че и повече).Ами ние като имаме две,по тази логика трябва да им преградим половината от стаята

#1255 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 12:23 AM

много ще съм ти благодарна!!!и ако има да ми кажеж цените и жветовете ако не те затруднявам....и да ми кажеж къде се намираше тва щото не съм обикаляла мн по магазините...

#1256 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 12:40 AM

Това са стандари. Можеш да провериш и в други форуми. Големината на клетката може да се компенсира от разходки. И се взима размера на пораснало зайче, не на малко.

#1257 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2009 - 03:02 AM

Ами като си зимате зайчета мислете преди това дали ще можете да им осигурите нужното пространство и условия, за да може да живеят пълноценно и без да бъдат ограничавани.

@ nikineli , и аз имам 2 зайчета, дори до скоро бяха 7, но не съм им преградила "половината стая".Една клетка - 110см. е напълно достатъчна за едното зайче, а това определно не е равно на половин стая  :rolleyes: Защо трябва да затваряш зайчето в клетка 2 на 2см., за да ти е спокойно на теб, а то да се мъчи.Зайци са все пак това - скачат, тичат, имат нужда от повече свобода  :-

#1258 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 01:00 PM

Желателно е клетката да е със скара за да може всички фекалии да не се задържат и зайчето да е на сухо,в повечето случаи слагат талаш или слама ,но те задържат урината и има неприятна миризма,а и възможност за зарази и ред други проблеми. 

Това намерих в един сайт....вие как мислите кое е по добре???зашото аз най-често съм чувала че слагат слама,сено и т.н.

#1259 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 01:08 PM

Не е нужно да се приемат буквално мерките.Просто трябва да се има предвид,че животното ще порасне и трябва да му е удобно.Не се притеснявайте за моите любимци.Те имат  удобства  повече от нас .

#1260 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 01:11 PM

И ако вече не съм стала досадна да задам един въпрос....
Трябва ли да им се режат зъбките при положение че имат къде да ги търкат.....ще им пораснат ли пак???

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни