Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1501 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2009 - 01:52 AM

Имах предвид, че не е осезаема разликата както при нормален заек и мини! Не че изобщо нито сантиметър нямат разлика.
А относно сеното - то и Монти си го бута долу, но принципно постелката е от талаш. А и ще  и е доста трудно почистването, ако постила сено. Да не говорим за финансовата страна.

Иначе, Кате, Монтито и на тати се е метнала малко.  ;D Отклила си  е ключово място, където се пльосва и се опъва. Преди това, естествено си е свалила сеното долу и си похапва легнала.  ;D Но най-важното на мяктото и е, че само с едно обръщане на главата и си пие от поилката. Така лежи с часове и яде или просто дреме. Не  и се  налага да става  ;D Дори като я изкарам понякога се връща в отворената клетка и пак си се търкулва на мястото.  ;D

#1502 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:01 AM

[quote author=dolittle link=topic=12255.msg574263#msg574263 date=1233248313]
Сладки са тримата дундьовци! Ама кафявичкото е много дундаво наистина.
То(Зайо) е най-голямото на около 3м и половина, Бъни(бялото) е на около 2м и 1седмица, а най-малкото черно сладурче Блеки няма 2месеца,може би е на около1м и 2-3седмици.Въпреки всичко визуално черното изглежда най-малко,но на вдигане и пипане не е така.Бялото нямаше и месец когато го взехме.

#1503 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:03 AM

Малко съм объркала с цитата,но втория абзац е моят отговор

#1504 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:32 AM

;D Това с пльосването ми е любимо. Нашият Зайко го прави също. Стои си, погризва си нещичко, по някое време застива и се пльосва като отрязана кайсия настрани, ама си пада рязко, чува се едно "туп", затваря очи и спи. Понякога се извърта почти по гръб, със свити предни лапички. А когато е настрани предните са свити, а задните са силно опънати. Супер смешна картинка е. А първия път (беше още първия месец след като го подариха на дъщеря ми), когато го видях в тая поза, реших, че е умрял. Веднага на бърз кадър започнаха да ми минават през главата всички неща, които съм му давала да яде през деня, кое от децата е било в къщи и давало ли му е нещо и редица такива мисълчици. Ужасно се уплаших. Тъй като в този мъртвешки дълбок сън почти не мърда, нослето му помръдва едва доловимо, пък и аз - стресната, до сега не гледала зайче, неопитна, отворих клетката и сложих ръка на коремчето му, да проверя дали диша. Но мероприятието "мъртвешки сън" се предприема само в клетката. Явно там се чувства най-сигурен.
Сега ми е смешно, ама бая се бях уплашила тогава.
Ето и малко снимчици от нас:

#1505 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 11:07 AM

И при нас големият се пльосва по същия начин.Изкарах си и аз ъкъла.Изпружва се леко,но когато е настрани се пльосва.Най-малкият се пружва,а средният-не.

#1506 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 January 2009 - 11:26 AM

Привет на всички  :blink:
Аз съм си все тук,ама съм заета с други неща и нямам време да драскам.
Нашето Бобище си е много добре  :yahoo:
Яде си,пие много вода,подскача и дивее.Гледа с оня поглед на невинна душичка,а е такъв дявол  B)
Според мен главата му е станала голяма  :rolleyes:
Ще кача снимки да го видите.
Поздрави за сега и  :wub: на малките сладури
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#1507 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 05:52 PM

Здравейте!Днес Гошо се държи много странно...само ме хапе и драска... :'( Не иска да ме ближе.Досега много рядко ме хапеше, радваше се да ме види и ме ближеше.Каква става?Моля ви, кажете ми дали е нормално...  :(

#1508 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 06:08 PM

Колко са ви тежички  ;D зайчетата-нащта дундае на година и половина -дължина 40см :o а тежи 2.600кг  :rolleyes: дали нее малко дебеличка :-

#1509 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 06:43 PM

Много ми е интересно как успявате да им премерите дължината?Непрекъснато са в различна поза,а в някои са направо великани.Дължината не мога да я премеря и незнам как е най-достоверно.На килограми големият не мога също да го измеря.Последно беше 0,560гр на 2м или 2м и половина.Средното беше 0,260гр на 1м ,сега е на 2м и1 седмица и е около 0,380гр,а най-малкият е на 1м и2-3седмици и е около 0,400гр.Забележете каква е разликата между средния и най-малкия.Единият е 0,380 и е по-голям с 2 седмици ,а по-малкият е 0,400гр.

#1510 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 09:52 PM

Kamelia96, колко е голямо зайчето ти? Май се е разгонило. На мен на това ми прилича такава промяна в настроението се получава само при разгонване.

#1511 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:56 PM

Ами на 5 годинки е и досега не се е държал така. :'( Така се държи само с непознати...Колко време горе-долу е разгонването?Чувала съм, че е за няколко дни, но не знам.
  Благодаря dolittle!  :blink:

#1512 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 01:38 AM

Моля, за нищо. Явно не съм права. Щом е на толкова годинки и не се  е случвало едва ли е това. Аз не съм специалист и говоря само по това, което съм чела - проблеми на други хора и аз съм чела темите и мненията....

Дай повече информация - с всички ли се държи така, какво яде - промяна в храната, промяна в урината, издаване на звуци - това е доста важен индикатор, странни пози, които заема. Може просто да му има нещо и да  е раздразнено от това. Ако издава звуци и трака със зъбки е стомашен проблем и трябва да се намеси ветеринар.

А иначе за разгонването - продължава различно и обикновено минава за около 2 сецмици. То от днес ли е така? Може да  не е нещо проблемно, може престо да не  ебило на кеф. Жаргонно се изразявам, но пък и животните си имат настроения. Не е задължително да има проблем. Ако нищо му няма утре в поведението, сигурно е било временно нещо. Поне така мисля. Дано да няма проблем!

#1513 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 01:49 AM

Аз си мисля, че е нещо временно...Както каза dolittle може да не е било на кеф или пък да се е уплашило от нещо през деня...всичко може, но ако видиш, че продължава така го заведи на вет да го види за всеки случай, но аз мисля, че му няма нищо  :blink: Дръж ни в течение, моля те.  :wub: на Гошко

#1514 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 12:16 PM

Благодаря ви много за отговорите  :wub:! За съжаление днес пак е така...Всъщност онзи ден го оставих за малко на една жена да го гледа (имам й пълно доверие) и на следващия ден си го взех и оттогава се държи така.И преди съм го давала да го гледа някой друг, когато ме няма, даже за около седмица, но не се е държал странно след това.Първо си помислих, че е защото не ме е виждал един ден, но и днес продължава да се държи така, а пък и много пъти се е случвало да не се виждаме през деня...
    Само с мен се държи така, защото само аз се занимавам с него  ;D . Яде пак толкова, но странното е, че като му дам сутрин храна не я яде (оптва от мен да си гризне  ;D ).Яде си я към обяд само, което не е много в негов стил...Не заема странни пози - напротив - изобщо не ляга, стои "нащрек" непрекъснато.Не трака със зъбки, не издава звуци, но е МНОГО нервен непрекъснато...Оххх..., не знам вече  :kisel:

#1515 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 12:33 PM

Ако искаш опитай да го изкараш /ако дава/ и стой постоянно до него, гали го, ако можеш го сложи в скута си и го гали...Мисля, че е бил уплашен и сега си го изкарва на теб.

#1516 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 01:19 PM

Чела съм за такъв случай, точно по повод на даване да се гледа някъде. Зайците мног осе стресират от смяна на обстановката и липсата на основния човек (демек този, който дава яденето  ;D) Мисля, че ти е сърдит, така да си го кажем, и наистина ти го връща за стореното. Много са чувствителни на тази тема повечето. А и щом само с теб се държи така, съм почти убедена, че  е това. Ако искаш да ти кажа къде съм ги чела тези неща и да ти дам адреса, ми пиши на ЛС.  ;D Там има доста по-големи специалисти, а и лекар, който пише там...
Все пак, ако искаш за твое успокоение може да потърсиш вет, ние не сме лекари и не приемай думите ни на 100%!

#1517 Потребителят е офлайн   HaPpY-PuP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:04 PM

Днес ходихме да ни режат ноктите  ;D . Слушахме много,но на последната лапичка полудяхме. Преди ходихме на друг вет. лекар и там ни казаха,че ноката е пораснал много и по малко, по малко ще го скъсяваме . Днес отидохме на друго място и там ни ги отрязоха повече  :- .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1518 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2009 - 05:01 PM

По принцип им се режат от един път  :blink: Втория вет май е по-читав  ;)

#1519 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:02 PM

Аз на моя Бишко му режа ноктите сама, в къщи. Само веднъж сме ходили на вет за ноктите, понеже едно от нокътчетата му се беше счупило и имаше и малко кръв- направо бях пощуряла от притеснение. Забелязала съм, че е много по-спокоен като извършваме тази процедура вкъщи, отколкото при вета(което се подразбира ;D). Малката Бишинка е толкова сладък като приключи "мъчението" - започва едно миене, ще каже че друг път не съм го пипала. ;D

Много целувки :wub: на всички калпазани!

#1520 Потребителят е офлайн   ooli4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 03:40 AM

И аз от около 10 дни съм заклет фен на този форум,преди също го четях с голямо удоволствие,но вече си имам един клепарко и затова реших да се включа и аз!По отношение на ноктите исках да попитам-как се разбира,кога са станали за рязане (доста изчетох,но нещо немога да разбера)?Ако някой може също да ми каже как мога да смаля снимките,че да мога и аз да се разпиша с малкия калпазанин ще съм много благодарна! :huh:
User's Signature

Усмихвай се докато имаш зъби!

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема