Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2401 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:animals,cars,travelling,babies :)
Публикувано: 29 June 2010 - 10:41 PM

Показване на мнениетоShusheto, в 29 June 2010 - 07:44 PM, написа:

Да,позна за породите на двете ми пухита:))) :af_089: Това,което е лъвска глава е на 4 месеца вече(според това,което ми казаха в магазина,че е било на 3 месеца,когато го купувах),а клепоухото е на 3 месеца.В една клетка ги държа,нямам абсолютно никакъв проблем с това за сега.Като попораснат сигурно ще купим още една клетка да им е по-широчко.Иначе самата клетка е голяма,екстра им е засега. :be_107:

Браво :be_107: а ако ми е мъжко зайчето :wub:
User's Signature

Клепоушко :)

#2402 Потребителят е офлайн   Shusheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 11:05 PM

Ами аз лично мъжко зайче не исках и питах продавачите какъв пол са.Като казаха,че са женски се навих за тези.Твоя сладурчо кротичък ли е или е по-палав.А за пола и сама можеш да го разбереш:) :mg_062:

#2403 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 11:55 AM

Да ви се оплача аз :af_089: Вчера взех два кашона и едно макетно ножче и с малко тиксо и фантазия сътворих на моя дивак къщичка-тунел , в която да се вре , понеже обожава тесни места и е обрал всичките паяжини по старите табуретки :be_107: А пък той - очаквах или да му хареса или да не я отрази изобщо , НО това все пак е моето зайче и естествено напави това , което най-малко бях очаквла .... :ud_009: Страхуваше се от нея :ab_041: Ще го почакам малко да свикне, а пък ако не му хареса , къщичката-тунел ще трябва да ходи на боклука :ab_041: А някой ще отговори на по-горният ми пост?Ако само един-два пъти съм чувала зайчето да киха ( много сладурско хрипна 2 пъти на мен ми заприлича на кихавица , затова казвам че киха ) повод за притеснение ли е??? Ако е така да го водя на ветеринарен лекар...

#2404 Потребителят е офлайн   Shusheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 12:49 PM

Ако е кихнало един два пъти не мисля,че има проблем.При моите е много често,затова мисля че е нещо по-сериозно. :wub:

#2405 Потребителят е офлайн   ArriS Икона

Публикувано: 30 June 2010 - 12:51 PM

Здравейте от 2 дена съм собственик на мини зайче лъвска глава чисто черно незнам какъв пол е ,но има нещо което ме притеснява пикото му е много тъмно смисал триците на които се изпика стават тъмно тъмно оранджево-червени незнам как да ог опиша така ли трябва да е ? иначе не показва симптоми на болно игриво е много иска да яде постоянно няма секрети на очите нослето си му е сихо и няма разстройство ?? ще направя и снимка по късно да покажа

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2406 Потребителят е офлайн   ArriS Икона

Публикувано: 30 June 2010 - 01:04 PM

Ето за какво ви говоря на 3тата и 4тата снимка съм разровил малко с една клечка двете места

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2407 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 04:49 PM

Показване на мнениетоArriS, в 30 June 2010 - 12:56 PM, написа:

Здравейте от 2 дена съм собственик на мини зайче лъвска глава чисто черно незнам какъв пол е ,но има нещо което ме притеснява пикото му е много тъмно смисал триците на които се изпика стават тъмно тъмно оранджево-червени незнам как да ог опиша така ли трябва да е ? иначе не показва симптоми на болно игриво е много иска да яде постоянно няма секрети на очите нослето си му е сихо и няма разстройство ?? ще направя и снимка по късно да покажа

Не се притеснявай изобщо, аз като си взех моето зайче също беше много тъмна урината и много се притеснявах... Но се поразчетох и открих , че промяната на цвета е нормална , а понякога се оцветява и от храната... Според мен и от самото климатизиране от взимането му , аз така си обясних за моето ( после цвета се нормализира) , ако до 1-2 седмици не стане жълта , се консултирай с ветеринар за твое успокоение /когато го водих на първа ваксинация ми казаха че е нормално/ .Не е болно , освен ако няма и други симптоми - ако е само това си отдъхни и нацелувай мъника :be_107: , който между другото е много чаровен :ab_041:

#2408 Потребителят е офлайн   ArriS Икона

Публикувано: 02 July 2010 - 01:08 AM

Да мисля ,че вече започна да се нормализира храня го с микс от 30 вида сишени плодове и семена + едни като пури от нещо пресовано :) а креда му зех но не я докосва иначе много винаги си има апетит винаги като отида до клетката и идва до мен няма признаци да е болно :) сложил съм му и клончета от слива и ябълка и много ги обича даже повече от сеното извинявам се за лошото качество след време ще го снимам с апарата ,че с телефона не излиза добре . :)

Още не е започнал да подскача смисъл да прескача разни работи ами само си ходи напред назад понякога си прави спринтове по коридора внезапоно започва да тича бързо понякога го прави и в клетката :) незнам какъв му е пола обаче много е малък на месец и 10-тина 20 дена е.

#2409 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 08:43 AM

Не му даваи храна с много семена-че много дебелеят от тях :ab_041: и после няма отслабване(НИЕ СМЕ ТАКА) :dh_188:

#2410 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 10:34 AM

Според мен всичко е в грамажа- ако му даваш по нормално количество и не прекаляваш няма да затлъстее :md_064: ~~~Vikito~~~ , ти какво разбираш под затлъстяване? ( смисъл то си е нормално да порастнат , при някои породи стават доста големички)

#2411 Потребителят е офлайн   ArriS Икона

Публикувано: 03 July 2010 - 12:56 AM

давам му една пълна шепа ,но незнам и все си мисля ,че е много защото аз си гребвам хубавичко :ud_009:

#2412 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 07 July 2010 - 11:23 AM

Така и аз от няколко дена съм собственик на зайче.Искам да питам едно той си има купичка в която му слагам храна и поставак за сеното,но постояно яде и постояно бута сеното и иска да лежи на поставката.По колко трявба да му салгам ,че да не яде постояно.Ето го о него казва се Пами.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2413 Потребителят е офлайн   Shusheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 12:24 PM

Показване на мнениетоGabiityy, в 07 July 2010 - 11:28 AM, написа:

Така и аз от няколко дена съм собственик на зайче.Искам да питам едно той си има купичка в която му слагам храна и поставак за сеното,но постояно яде и постояно бута сеното и иска да лежи на поставката.По колко трявба да му салгам ,че да не яде постояно.Ето го о него казва се Пами.

Аз ще те посъветвам да измислиш друго място за сеното и да премахнеш рештката,защото на нея моето първо зайче беше си заклещило крака и си счупило гръбнака в опитите си да се освободи.Наложи се да го умъртвим,за да го избавим от мъките.Опасни са тези решетки!!! :ea_103:

#2414 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 07 July 2010 - 01:45 PM

Добре на едана приятелак сигорно от това и е умряло зайчето ти каде слагаш сеното?

#2415 Потребителят е офлайн   Shusheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 10:47 PM

Показване на мнениетоGabiityy, в 07 July 2010 - 01:50 PM, написа:

Добре на едана приятелак сигорно от това и е умряло зайчето ти каде слагаш сеното?

Сеното пъхам в една преградка като кошничка,която е отвън клетката.Такъв е самият модел на тази клетка.Гледай клетката ти наистина да е за заек,не за хамстер,морско свинче и т.н. :wub:

#2416 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:музика, филми, животни и те такива неща :P
Публикувано: 17 July 2010 - 03:45 PM

Хора кажете ми как да си укротя зайката.От както се разгони стана мноооогооо агресивна. Разгонването и мина преди две седмици и продължава да злобее, най-лошото е ,че вече и хапе.Също така не дава на другото зайче да яде и пие вода,а като ги разделим тя самата спира да яде и да пие. Нещо го удари яко съчмата

#2417 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 July 2010 - 07:55 PM

Ами незанм според менда я заведеш на ветеринар.Не ми се е случвало с заек а с котка и хамстер да станат агресивни.Но те после се успокояват.Незнам.Заведи я

#2418 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 July 2010 - 11:26 AM

Показване на мнениетоzuzeto, в 17 July 2010 - 03:50 PM, написа:

Хора кажете ми как да си укротя зайката.От както се разгони стана мноооогооо агресивна. Разгонването и мина преди две седмици и продължава да злобее, най-лошото е ,че вече и хапе.Също така не дава на другото зайче да яде и пие вода,а като ги разделим тя самата спира да яде и да пие. Нещо го удари яко съчмата

Моля някой ,който е имал такъв проблем да ми отговори.

#2419 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2010 - 01:03 PM

А нали не дава на другите да ядът и да пият като е с тях може да купуш 2 пуилки и т янам да може да пази и двете ко едната е в единяи крйа на клетката а другата в другия.И да салгаш храна на няколко места за да могат да ядът другите.

#2420 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 July 2010 - 05:17 PM

Показване на мнениетоGabiityy, в 18 July 2010 - 01:08 PM, написа:

А нали не дава на другите да ядът и да пият като е с тях може да купуш 2 пуилки и т янам да може да пази и двете ко едната е в единяи крйа на клетката а другата в другия.И да салгаш храна на няколко места за да могат да ядът другите.

Габи тя просто не дава на другия заек да се храни , и когато го откаже тогава започва да яде. Пробвали сме с две поилки и две купи за храна и е все тая. Голямия заек отива и захлупва купата на по-малкия , за да не може да яде, а след това отива при неговата и почва да се храни. ПРоблема не ми е толкова с храната ,защото я хващам и другата зайка се наяжда , проблема ми е ,че вече налита да хапе и самият факт ,че вчера ме захапа , ме кара да смятам ,че трябва да предприема много строги мерки.На път съм да я подаря на някой , а ако никой не я иска да я приспя. Затова за да не стигам до крайности , искам някой да сподели ,ако е имал такъв проблем и как го е оправил. На заека не му липсват ласки ,просто нещо се чална.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни