Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#361 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 March 2008 - 07:02 PM

благодаря ти! ;)
и аз така си мисля!!!
а как да разбера дали йенската е бременна? :wub:

#362 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2008 - 12:01 PM

за това нямам информация.чела сам само че почвали да си правят нещо като гнездо,моя понеже е момче,не сам се интересувала много.сложи малко снимки да ти видим зайчетата.някои с повече информация да помогне!искам да се похваля-моя явно вече се привърза към мен и ходи като котка след мен,следва ме навсякъде :yahoo:.вече даже ми сигнализира когато поиска да влезе в клетката до тоалетна или за храна.много ми е сладък :wub:

#363 Потребителят е офлайн   svetlanans Икона

Публикувано: 23 March 2008 - 02:42 PM

Хей и аз си имам мини зайче и той е лъвска глава и е много слдък на 6 месеца :zaek:

#364 Потребителят е офлайн   svetlanans Икона

Публикувано: 23 March 2008 - 03:03 PM

Цитат

благодаря ти! ;)
и аз така си мисля!!!
а как да разбера дали йенската е бременна? :wub:
:zaek:

#365 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 05:26 PM

В момента няма как да разберете дали женската е бременна.След 20 ден започва да си личи - коремчето й е леко издуто отстрани . Около 25 ден започва да си прави гнездо от всичко до което се докопа и за няколко дни почти спира да яде . Няколко часа преди да роди се ускубва и след това започва да ги ражда . КОГАТО ЗАПОЧНЕ НЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗАЙКАТА ,  тя си знае какво да прави . Раждането трае от няколко минути до час зависи от броя на зайчетата . Тя не си ги яде , а само им помага да дишат като им изяжда плацентата . По това време тя се нуждае и от повече вода , за това е добре поилката да е по-голямка и добре напълнена .
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , БРЕМЕННОСТА И МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ И ДО 32 ДНИ . НЕ ВИКАЙТЕ ВЕТЕРИНАРИ , ЗАЩОТО НЯМАМ ДУМИ КОЛКО МНОГО ИМ УВИРАТ ГЛАВИТЕ ОТ ЗАЙЦИ !

#366 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 06:08 PM

Искам да попитам какво мислите за кастрирането.Защото когато моя зайо се разгони става нетърпим.Става много раздразнителен и когато му подадеш ръка веднага започва да :klati: .Аз все пак мисля да му намеря една зайка ,но вероятно ще го кастрирам.А и ветеринари са ми казвали,че тъй като не мога да му откликна  :P така се мъчи горкото зайче.Дайте ми съвет все пак,моля! :rolleyes:

#367 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:24 PM

Лелелел абе някой прави ли си труда да прочета поне една страница...само бисери се пишат тука,ако някой влезне нещо да прочете информативно ще се чуди какво става.Зайците НЕ СЕ разгонват.Твоя заек може да се дразни нещо и някой път да не иска да пипаш,и те имат чувства и защитни реакции.
А мъжкият задължително трябва да се отдели от женската с бебета,ако не искате пак след 29 дена да роди и да нямате бебета....

#368 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:48 PM

Цитат

Лелелел абе някой прави ли си труда да прочета поне една страница...само бисери се пишат тука,ако някой влезне нещо да прочете информативно ще се чуди какво става.Зайците НЕ СЕ разгонват.Твоя заек може да се дразни нещо и някой път да не иска да пипаш,и те имат чувства и защитни реакции.
А мъжкият задължително трябва да се отдели от женската с бебета,ако не искате пак след 29 дена да роди и да нямате бебета....

ок добре зайците не се разгонват според теб.Но на мен лично това ми го каза ветеринар.Каза че за да спестя мъките на животното покрай разгонването е по добре да  го кастрирам.Все пак поне до  някаква степен сигурно си разбира от работата.А и какво ти пречи да дадеш мнение по вапроса.Все пак за това е форума,А и другите страници сам ги прочела,но явно сам пропуснала момента с "разгонването".Все пак някой би ли могъл да ми каже дали е добре да го кастрирам.Моля  :(

#369 Потребителят е офлайн   valsun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 04:26 PM

Хей, и ние вече си имаме малко сладко зайче. А аз за пръв път пиша във форум- заради зайчето - извинете, ако греша някъде  :rolleyes: . Голямо сладурче е и се казва Пухи. Скоро ще се включа отново - като видя дали съм успяла въобще да ви изпратя това послание. Ще опитам да пратя и снимка, ако успея да разбера как. ;)

#370 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 04:55 PM

Хора , мъжките животни никога не се разгонват . Те по природа са си винаги готови да се размножават .
Ао вярвате на ветеринарите относно зайчетата вземете се гръмнете . В България няма нито един ветеринар , който да разбира от зайци .
И преди да започнете да ме нападате ще ви кажа какво се случи с мойта малка сива зайка .
До преди 2 седмици тя си беше щастливо бременна , но както казах и по - рано бременността им понакога трае повече от 30 дни . За съжаление това се случи и на мойта зайка . Баща ми се притеснил и звъннал на ветеринаря . Той дойде и заключи че това било фалшива бременност . Това било вид хормонално разстройство . Лепи и нашия една инжекция и тва беше .
На следващия ден ... о чудо ! Зайката ми се оскуба и роди мъртво зайче. Само за протокола ще отбележа , че то си беше напълно оформено , истинско бебе - зайче , само че мъртво родено .
Тъй че вие си решавате дали ще си обичате зайчетата или ще ги мъчите , хвърлайи грешни пари по шарлатани .
Един съвет - звъннете на някоя врачка да им направи по една магия против разгонване .  ;D

#371 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 09:39 PM

Ок.Само да попитам тогава  нещо.За да не ходим на ветеринар,ако разбира се знаете как мога да си излекувам заека.Явно ветеринарите не вършат работа.Той получи някаква раничка(пак ветеринар ми каза че са пъпки и че са нормални).Не се чеша и явно не го боли,но вече за втори път я получава и то на едно и също място.Някой има ли идея какво е това?

#372 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 08:22 PM

много ви благодаря B)но да ви допопитам ;D ако гнездо озна4авада рия талажа и да го разхърля в крайщата на ъглите на клятката и посредата да остажа място и тя да спи там.зна4и е бремена?такали?!? ;D ;D :P :wub:

#373 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2008 - 08:59 PM

Искам да видя снимки на малките пораснали зайчета ;)...

#374 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 07:58 AM

И аз ;D

МОД:Моля те пиши на кирилица!!!Следващия такъв пост ще бъде направо изтрит!

#375 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 06:05 PM

koteto50 моето зайче си направи гнездото точно преди да роди - в единия ъгъл на клетката си изскуба козинката от коремчето и сложи малко талаш и след около час вече 2 бебета мърдаха отдолу - едното беше огромно, а другото много мъничко, но и двечките ми оживяха и са щастливи при своите нови стопани (между другото се родиха точно на Великден). А няколко дни преди това ровеше талаша и се скубеше, но малко - имаше козинка из цялата клетка, но не оформено гнездо.Чак преди раждането си събра всичките космаляци  ;D и оскуба още. :)
А и още нещо - зайките са изключително лоши майки. Кърмаят бебетата 1-2 пъти дневно и то обикновенно вечер и през повечето време стоят в другия край на клетката.Хубаво е ако козинката на коремчето не е добре оскубана да се доускубе от вас, за да имат лесен достъп бебетата и да не се получават твърди косми, които да ги разранят. Много е трудно да се види кога майката кърми бебетата, за това трябва да се следят малките дали наддават и ако не ,да се слагат няколко пъти на ден върху цицките на майката (тя се гушва, обръща се по корем и се слагат малките да цоцкат). Бебетата растат изключително бързо - 1-ви ден са голички, 2-ри ден вече имат мъхче, 3-4 ден, вече имат леки шарчици и т.н. Страхотни са! :)
Това, което написах е от личния ми опит и сигурно има и други случаи, но това с бозаенето на бебетата и маханаето на козинката от цицките е много важно и ми го е казал ветеринар (аз си бях намерила такъв, който да разбира, въпреки че други от тук пишещите не са успели). Но да не минете и в другата крайност - да решите, че тя не ги кърми и да тормозите и нея и бебетата като ги слагате през 1 час да цоцкат. Най-вероятно е просто да не виждате кога го прави. :)
Малко несвързан текст ми се получи, ама...надявам се да сте ме разбрали :)
друго какво да кажа за раждането...няколко дни преди да роди се опъваше настрани легнала и по коремчето и се виждаше как мърдат бебетата - като линийки минаваха през коремчето и можеше да се усетят как риткат... :) Беше страхотно...и сега като се подсещам отново ми става тъжно, защото моето зайче почина пред 2 месеца...беше на 6 годинки и половина :( Неочаквано...но сигурно е било време :(
Пожелавам ви много хубави бебешорчета - здрави и силни и една добра мама зайка :) И пусни снимки на малките мишленца :)
User's Signature

Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 07:24 PM

благодаря за вниманието ;)
заиката е бременна от около 20 и няколко дни.но от скоро запо4на да разделя талажа в крайщата на клетката и посредата не оставаталаж а тя се изпъва посредата.не е по4нала да се скубе за сметка на таткото ;D!!! тои само се хапе и си къса козината,пражия на кръг4е и ляга там ;Dнезнам какво му става :blink:
но колко време мамата е бременна  :blink:

#377 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 08:41 PM

Ама те заедно ли са? :o
Задължително трябва да ги разделиш....най-малкото бащата ще смачка бебетата
User's Signature

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 08:43 PM

;Dне не.разбира се 4е са отделно!!! ;)просто бащата живее при мен а майката при една приятелка

#379 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 09:13 PM

Оххх...добре, че се притесних :) Сетих се и , че при мен и при една приятелка зайчетата се родиха привечер...не знам дали е така попринцип...при нас поне беше така. Нейните зайчета за съжаление не оцеляха, защото бяха твърде много - 6  и се родиха много дребнички и нямаха никакви силички и умряха няколко часа след ражднаето :( За това ви пожелавам малко, но здрави бебчета :)
User's Signature

Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 09:47 PM

много ти благодаря ;)
имаш ли скайп ако искаш там да си 4атим :blink:

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 17