Декоративно зайче
Публикувано: 23 March 2008 - 12:01 PM
Публикувано: 23 March 2008 - 05:26 PM
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , БРЕМЕННОСТА И МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ И ДО 32 ДНИ . НЕ ВИКАЙТЕ ВЕТЕРИНАРИ , ЗАЩОТО НЯМАМ ДУМИ КОЛКО МНОГО ИМ УВИРАТ ГЛАВИТЕ ОТ ЗАЙЦИ !
Публикувано: 23 March 2008 - 06:08 PM
Публикувано: 24 March 2008 - 10:24 PM
А мъжкият задължително трябва да се отдели от женската с бебета,ако не искате пак след 29 дена да роди и да нямате бебета....
Публикувано: 24 March 2008 - 10:48 PM
Цитат
А мъжкият задължително трябва да се отдели от женската с бебета,ако не искате пак след 29 дена да роди и да нямате бебета....
ок добре зайците не се разгонват според теб.Но на мен лично това ми го каза ветеринар.Каза че за да спестя мъките на животното покрай разгонването е по добре да го кастрирам.Все пак поне до някаква степен сигурно си разбира от работата.А и какво ти пречи да дадеш мнение по вапроса.Все пак за това е форума,А и другите страници сам ги прочела,но явно сам пропуснала момента с "разгонването".Все пак някой би ли могъл да ми каже дали е добре да го кастрирам.Моля :(
Публикувано: 25 March 2008 - 04:26 PM
Публикувано: 25 March 2008 - 04:55 PM
Ао вярвате на ветеринарите относно зайчетата вземете се гръмнете . В България няма нито един ветеринар , който да разбира от зайци .
И преди да започнете да ме нападате ще ви кажа какво се случи с мойта малка сива зайка .
До преди 2 седмици тя си беше щастливо бременна , но както казах и по - рано бременността им понакога трае повече от 30 дни . За съжаление това се случи и на мойта зайка . Баща ми се притеснил и звъннал на ветеринаря . Той дойде и заключи че това било фалшива бременност . Това било вид хормонално разстройство . Лепи и нашия една инжекция и тва беше .
На следващия ден ... о чудо ! Зайката ми се оскуба и роди мъртво зайче. Само за протокола ще отбележа , че то си беше напълно оформено , истинско бебе - зайче , само че мъртво родено .
Тъй че вие си решавате дали ще си обичате зайчетата или ще ги мъчите , хвърлайи грешни пари по шарлатани .
Един съвет - звъннете на някоя врачка да им направи по една магия против разгонване . ;D
Публикувано: 25 March 2008 - 09:39 PM
Публикувано: 26 March 2008 - 08:59 PM
Публикувано: 27 March 2008 - 06:05 PM
А и още нещо - зайките са изключително лоши майки. Кърмаят бебетата 1-2 пъти дневно и то обикновенно вечер и през повечето време стоят в другия край на клетката.Хубаво е ако козинката на коремчето не е добре оскубана да се доускубе от вас, за да имат лесен достъп бебетата и да не се получават твърди косми, които да ги разранят. Много е трудно да се види кога майката кърми бебетата, за това трябва да се следят малките дали наддават и ако не ,да се слагат няколко пъти на ден върху цицките на майката (тя се гушва, обръща се по корем и се слагат малките да цоцкат). Бебетата растат изключително бързо - 1-ви ден са голички, 2-ри ден вече имат мъхче, 3-4 ден, вече имат леки шарчици и т.н. Страхотни са! :)
Това, което написах е от личния ми опит и сигурно има и други случаи, но това с бозаенето на бебетата и маханаето на козинката от цицките е много важно и ми го е казал ветеринар (аз си бях намерила такъв, който да разбира, въпреки че други от тук пишещите не са успели). Но да не минете и в другата крайност - да решите, че тя не ги кърми и да тормозите и нея и бебетата като ги слагате през 1 час да цоцкат. Най-вероятно е просто да не виждате кога го прави. :)
Малко несвързан текст ми се получи, ама...надявам се да сте ме разбрали :)
друго какво да кажа за раждането...няколко дни преди да роди се опъваше настрани легнала и по коремчето и се виждаше как мърдат бебетата - като линийки минаваха през коремчето и можеше да се усетят как риткат... :) Беше страхотно...и сега като се подсещам отново ми става тъжно, защото моето зайче почина пред 2 месеца...беше на 6 годинки и половина :( Неочаквано...но сигурно е било време :(
Пожелавам ви много хубави бебешорчета - здрави и силни и една добра мама зайка :) И пусни снимки на малките мишленца :)
Публикувано: 27 March 2008 - 07:24 PM
заиката е бременна от около 20 и няколко дни.но от скоро запо4на да разделя талажа в крайщата на клетката и посредата не оставаталаж а тя се изпъва посредата.не е по4нала да се скубе за сметка на таткото ;D!!! тои само се хапе и си къса козината,пражия на кръг4е и ляга там ;Dнезнам какво му става :blink:
но колко време мамата е бременна :blink:
Публикувано: 27 March 2008 - 09:13 PM