Агресия или любопитство Horror
Публикувано: 07 November 2011 - 08:01 PM
Предполагам, че грешката е в мен НЕ ЗНАМ! Как да постъпвам в такива ситуации? Сега кучето ми има среднодълбока драскотина от строгият нашийник на амстафа. Утре ще го заведа на вет, сега го промих с риванол.
Публикувано: 07 November 2011 - 08:12 PM
Lenard, в 07 November 2011 - 08:08 PM, написа:
Мерси за бързият отговор. Никое от 3те кучета не дойде при стопаните си ,а този тъпак с каракачанката даже не си направи труда да я викне, гледаше как се боря с нея.
Публикувано: 07 November 2011 - 08:28 PM
В никакъв случай не взимай на ръце твоето, пречиш на социализацията му!
Скачането на овчарката е съвсем нормална реакция! Всяко едно куче би започнало да скача в такава ситуация! Случвало се е и моето куче да скача когато аз държа друго животно, само защото иска да го подуши, опознае, да се запознаят... случва се понякога в опита си да го подуши и да го хапне леко в опит да го доближи до себе си... това е нормалното кучешко запознанство, на което доста често пречим съзнателно или не!
Ако срещнете агресивно куче правиш първото, което ти казах... твоето куче под крака ти и в никакъв случай не го пускай да ви отбранява. Кучето се "поставя" там с цел стопанина да може САМ да овладее ситуацията, като му се дава по- свободен набор от действия.
Успех!
Публикувано: 07 November 2011 - 08:44 PM
НАЗДРАВЕ !
Публикувано: 07 November 2011 - 09:02 PM

Какво е това бий?! И аз бих го посъветвала да бие, ама НЕ кучетата, а стопаните, но уви- подсъдимо е /за огромна моя жалост/! Като не даваш никакви полезни и помощни съвети, то по- добре си мълчи!
Публикувано: 07 November 2011 - 09:51 PM
Tali, в 07 November 2011 - 09:02 PM, написа:

Какво е това бий?! И аз бих го посъветвала да бие, ама НЕ кучетата, а стопаните, но уви- подсъдимо е /за огромна моя жалост/! Като не даваш никакви полезни и помощни съвети, то по- добре си мълчи!
Защо изобщо му обръщате внимание на този форумен бияч?

Публикувано: 07 November 2011 - 09:58 PM

Публикувано: 08 November 2011 - 08:46 AM
Tali, в 07 November 2011 - 09:02 PM, написа:

Точно за хората говоря бе примат...... При положение ,че си е пуснал кучето и то идва да хапе моето и той стои и гледа какво да го правя да го поздравя ? Естествено ,че ще му разбия кухата зелка !

Публикувано: 08 November 2011 - 12:31 PM
Tali, в 07 November 2011 - 08:28 PM, написа:
В никакъв случай не взимай на ръце твоето, пречиш на социализацията му!
Скачането на овчарката е съвсем нормална реакция! Всяко едно куче би започнало да скача в такава ситуация! Случвало се е и моето куче да скача когато аз държа друго животно, само защото иска да го подуши, опознае, да се запознаят... случва се понякога в опита си да го подуши и да го хапне леко в опит да го доближи до себе си... това е нормалното кучешко запознанство, на което доста често пречим съзнателно или не!
Ако срещнете агресивно куче правиш първото, което ти казах... твоето куче под крака ти и в никакъв случай не го пускай да ви отбранява. Кучето се "поставя" там с цел стопанина да може САМ да овладее ситуацията, като му се дава по- свободен набор от действия.
Успех!
Не разбрах само това с коляното, моля да го обясните още веднъж, опитах се да си го представя образно, но нещо не ми се получава.

Публикувано: 08 November 2011 - 01:27 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 02:22 PM
Ариел, в 08 November 2011 - 01:46 PM, написа:
Модераторите НЕ успяват да четат всяка тема. За това - ползвайте бутона "Докладвай" (както направих аз). Не че се реагира непременно, както знаем, но поне ще сте направили каквото трябва.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 November 2011 - 02:29 PM
Публикувано: 08 November 2011 - 02:32 PM
1-во : Аз имам собствено мнение за нещата и никой не може да ми дава наклон на х*я !
2-ро : След всяко мое изказване някой келеш ми се звери на среща , а аз басма на вас никога няма да ви цепя!
3-то : В почивка модераторите ще ме пратят , ако аз почна да се заяждам първи , но при положение ,че някой след поста ми започва да ми обяснява кое било тролско и кое било съдистично , като цяло слабо ме вълнува мнението на мижитурки живеещи в малък посредствен апартамент и карат кола за въшливите 10 000 лева който са спестявали поне 15 години , ако това са хора с акъл няма да живеят по-този начин и ясно тази бедност и труден живот ви влияят доста тежко на психиката и когато видите заплаха лаете точно като мелезите пред блока , но те са по-добри от повечето регистрирани потребители тук понеже не те избират съдбата си докато вие сами сте се докарали на това положение което е плачевно...

4-то : Не аз съм за наказание , а злобните лелки на средна възраст без стимул за живот!