Dog.bg Форуми : Болонка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болонка

#301 Потребителят е офлайн   lyubashaaa Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 August 2008 - 08:54 AM

Здравейте на всички любители на болонките  :yahoo:
Бих искала да представя моята болонка ;) Казва се Пухчо, на 12 г (15.07.1996), беличък, с дълги крака и много младолик - никога не бихте му дали 12, ако го видите. За съжаление в момента не мога да прикача снимки  :(
Искам да попитам, по това описание което дадох, дали е истинска болонка, според вас, със сигурност има нещо болонско в него, но дали е кръстоска с пуделче, поради което има дълги крачка? Иначе козината му е болонска, и нослето също  B)
Не че ще има значение това, а и след толкова време, през което сме заедно :) А той е толкова младолик и пъргав като 2 годишно кученце  :->)
Другото нещо, което ме притеснява е че е много капризен за храната, какво ли не сме му давали, той в началото го яде, даже много за няколко месеца, а после изобщо не иска да подуши, а има и време когато изобщо нищо не иска да яде  :'( И е много слабъчък  :( :o Бихте ли ми дали съвет какво да правя, за да увелича малко теглото, за да има и повече апетит?
Благодаря предварително МНОГО!

#302 Потребителят е офлайн   lyubashaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 09:04 AM

Здравейте отново!
Искам да попитам, как отучихте кученцето си да не ходи до WC вкъщи? :rolleyes:
И за сравнение - колко често го къпете, постригвате, храните (и каква храна му давате), извеждате, постригвате?
Благодаря...  ;)

#303 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 07:09 PM

Здравей lyubashaaa!
Няма да можем да потвърдим дали кучето ти е болонка преди да сме видяли негова снимка. ;)
Имаш ли представа колко тежи кучето ти в момента? Трябва да е около 10-12 килограма макс.
Моята болонка не съм я отучвала да не върши работата си вкъщи, защото е израстнала в къща с двор и там изгради хигиенните си навици.След като я преместихме в апартамент нямахме никакъв проблем с това.
През летния сезон, според мен, е добре кучето да се къпе през две седмици (аз поне така процедирам с Нора).През зимата, разбира се, по-рядко.Подстригвам я рано напролет, веднъж или два пъти през лятото, като гледам последното трето подстригване да е в края на лятото. През зимата не й пипам козинката.
Болонката ми е на 9 год. и я храня два пъти дневно.( готвена храна и от време на време гранули ). Извеждането е 3 пъти дневно, рядко 4.
Странно ми е след като от толкова време имаш куче, защо задаваш такива въпроси? :huh:

#304 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 August 2008 - 08:35 PM

Едва ли някой тук има болонка. Имаме рошави кученца, които оприличаваме на някаква порода.
Така че пордобностите в случая  не са толкова важни. (до момента, в който не решите да разплождате кучето си)
Радвайте им се и не търсете прилики с породата.

http://www.segabg.co...i...=9&id=00010
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#305 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 08:53 PM

Цитат

Едва ли някой тук има болонка. Имаме рошави кученца, които оприличаваме на някаква порода.
Така че пордобностите в случая  не са толкова важни. (до момента, в който не решите да разплождате кучето си)
Радвайте им се и не търсете прилики с породата.

http://www.segabg.co...i...=9&id=00010
:huh: Аз не казвам, че моето куче е чистокръвна, но знам със сигурност че майка й е такава - виждала съм я не веднъж и съм говорила със стопаните й. А иначе освен болонка не знам как да я наричам - болонски мелез явно? Значи се е метнала на баща си, които за мен е неизвестен!

#306 Потребителят е офлайн   red stone Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2008 - 09:07 PM

Цитат

Здравейте отново!
Искам да попитам, как отучихте кученцето си да не ходи до WC вкъщи?
Щом за 12год. не сте го постигнали... :huh:
Нямам думи.

#307 Потребителят е офлайн   lyubashaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 08:06 AM

Не съм казала такова нещо, просто питам на каква възраст и как го отучихте да ходи вкъщи ЗА СРАВНЕНИЕ?
Ако съм казала или споменала, че не съм го отучила - грешката е в мен, признавам си и съжалявам. Но ако не съм....МОЛЯ..
Благодаря отново!

#308 Потребителят е офлайн   Pencheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 10:06 PM

:'( За жалост е така.. Чистокръвна болонка ..произлиза от Болония(Италия).Те са чисто бели безз никакви петна по себе си.Достига макс. тежест от 4-5 килограма,при всички останали размери и характеристики не се оприличава на болонка.Гразциозни кучета-определени от кучета играчки,типично малки бързи непретенциозни към разходки,умни,уравновесени,обичливи.Общо взето болонките са малки кучета-не вярвах ама на доста места чета вече тази информация.Относно питането за храна ВЦ и т.н.Аз моето го храня с разнообразна храна...ВСЯКАКВА!Има някакъв много глупав мит,че кучето може цял живот да яде една и съща храна кзано на английски .. Б.Ш!Не е верно..Взимам кило гранули след това на второто кило не го поглежда..една седмица беше на сирене и кренвирши и на втората седмица само си вкусва и не яде..аз му давам всичко-месце,сирене,мляко,кашкавал.Относно тоалетната..още ака и пишка навсякъде и навън естесвено..още 2-3 месеца срок му давам..Изобщо Болонезе са отсекъде принцеси и принцове..Все пак Глобул избраха булонка за рекламата си "Разходка до Германос"  ;D ;D

#309 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2008 - 10:22 PM

е това на Глобул е много сладко  :wub:
и да съвсем съм съгласна с поста ти !

Цитат

:'( За жалост е така.. Чистокръвна болонка ..произлиза от Болония(Италия).Те са чисто бели безз никакви петна по себе си.Достига макс. тежест от 4-5 килограма,при всички останали размери и характеристики не се оприличава на болонка.Гразциозни кучета-определени от кучета играчки,типично малки бързи непретенциозни към разходки,умни,уравновесени,обичливи.Общо взето болонките са малки кучета-не вярвах ама на доста места чета вече тази информация.Относно питането за храна ВЦ и т.н.Аз моето го храня с разнообразна храна...ВСЯКАКВА!Има някакъв много глупав мит,че кучето може цял живот да яде една и съща храна кзано на английски .. Б.Ш!Не е верно..Взимам кило гранули след това на второто кило не го поглежда..една седмица беше на сирене и кренвирши и на втората седмица само си вкусва и не яде..аз му давам всичко-месце,сирене,мляко,кашкавал.Относно тоалетната..още ака и пишка навсякъде и навън естесвено..още 2-3 месеца срок му давам..Изобщо Болонезе са отсекъде принцеси и принцове..Все пак Глобул избраха булонка за рекламата си "Разходка до Германос"  ;D ;D

User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#310 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 08:33 AM

Цитат

!Има някакъв много глупав мит,че кучето може цял живот да яде една и съща храна кзано на английски .. Б.Ш!Не е верно..

Не съм съгласна.Кучето ще яде това, което му даваш!Може да приема една и съща храна всеки ден.Все пак то няма изтънчен вкус като хората и не изисква разнообразна храна и добавки на подправки. Ако храниш кучето си с гранули и точно определена домашно приготвена храна ( рецепта, изготвена специално за него ), може до края на дните си да се храни точно с това. Но ако му даваш саламчета, пикантни лакомства и др. не се учудвай, ако куч стане прекалено взискателен и не похапва вече старата храна.  ;)

#311 Потребителят е офлайн   Pencheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 08:41 AM

Имам предвид,че кучето се нуждае от някой неща,които ги няма във всички гранули..например млечни продукти.Иначе да трябва да яде каквото му дам,щото  ше са караме с нея..Обаче лично аз не мога да си представи животно да яде едно и също до края на живота си...Според мен е малко глупаво същевременно може и да е вярно..Е както и да е аз му подбирам храната сякаш аз ще я ям  ;D

#312 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 08:57 AM

Цитат

..Е както и да е аз му подбирам храната сякаш аз ще я ям  ;D

Внимавай, че така бързо се качват на главата ни отгоре и стават едни глезльовци! ;DАз от време на време бера ядове с моята заради това и разбрах, че строгост и въздаржание, от наша страна, са най-добрият помощник.

#313 Потребителят е офлайн   s7efit0 Икона

Публикувано: 19 August 2008 - 03:19 PM

здравейте ! и аз скоро може да се сдобия с такава пухкава топчица и затова може ли да ми кажете малко за породата?  :blink:

#314 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 11:11 PM

Цитат

здравейте ! и аз скоро може да се сдобия с такава пухкава топчица и затова може ли да ми кажете малко за породата?  :blink:
Здравей и добре дошла! ;)
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.

Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.

Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!

Поздрави

#315 Потребителят е офлайн   s7efit0 Икона

Публикувано: 20 August 2008 - 02:20 PM

Цитат

Цитат

Здравей и добре дошла! ;)
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.

Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.

Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!

Поздрави

мерси! :blink:
един приятел има болонка дето е много сладка и рошава и като я погледна не мога да и устоя :izcherven:
затова помолих нашите да си вземем и ние болонка и те казаха че може да ми вземат за рожденния ми ден ;D :yahoo: :P ама сега имам да чакааам щ0то имам р.д. чак през октомври :'(и си нямам напредстава откъде ще си взема кученцето :- може да е от зоомагазин или от обява... :- ако можете да ме посъветвате откъде е най-добре да се купи куче ще съм ви много благодарна
поздрави :blink:

#316 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 03:03 PM

Цитат

:'Все пак Глобул избраха булонка за рекламата си "Разходка до Германос"  ;D ;D

Нищо портив болонките, но четох, че кучето от рекламата на Германос е порода Парсън Джак Ръсел териер.

http://internetrekla...rtising/ad-dog/

#317 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 03:11 PM

Стефи, не е добре ако си решила да си купуваш куче от зоомагазин или борса.Това крие много рискове!В т. нар. зоомагазини продават животни с неизвестен произход и много често с наследствени болести. Ти хубаво мислиш да го взимаш от там, но замисли се малко поне - нито документ за родословие получаваш, нито документ че кученцето е здраво и няма болести, предадени му от рода.А знаеш ли въобеще дали ще прилича на това, което искаш като порасне?! Често се оказва, че закупените кучета от борси и зоомагазини дори нямат външна прилика с породата, за която са ти го продали. По-добре запази търпение и спокойствие, и те съветвам да не взимаш пребързани действия с купуването на куче.Това не е шега работа! Най-подходящото място за закупуване на куче - с гарантиран произход и родословие - е развъдникът! Само, че на мен не ми е известно дали в България има развъдник за болонки, по-склонна съм да смятам, че няма!Но не е лошо да се поинтересувате с родителите ти! Не се доверявайте на зоомагазините, нито на борсите, нито на обявите по интернет - там гледат как да ви вземат парите и дават болни животинчета! Тук във форума дори има тема за хора потърпевши от споменатите места за продажба! Запомни, че най-доброто място е развъдник!

#318 Потребителят е офлайн   s7efit0 Икона

Публикувано: 20 August 2008 - 08:10 PM

Цитат

Стефи, не е добре ако си решила да си купуваш куче от зоомагазин или борса.Това крие много рискове!В т. нар. зоомагазини продават животни с неизвестен произход и много често с наследствени болести. Ти хубаво мислиш да го взимаш от там, но замисли се малко поне - нито документ за родословие получаваш, нито документ че кученцето е здраво и няма болести, предадени му от рода.А знаеш ли въобеще дали ще прилича на това, което искаш като порасне?! Често се оказва, че закупените кучета от борси и зоомагазини дори нямат външна прилика с породата, за която са ти го продали. По-добре запази търпение и спокойствие, и те съветвам да не взимаш пребързани действия с купуването на куче.Това не е шега работа! Най-подходящото място за закупуване на куче - с гарантиран произход и родословие - е развъдникът! Само, че на мен не ми е известно дали в България има развъдник за болонки, по-склонна съм да смятам, че няма!Но не е лошо да се поинтересувате с родителите ти! Не се доверявайте на зоомагазините, нито на борсите, нито на обявите по интернет - там гледат как да ви вземат парите и дават болни животинчета! Тук във форума дори има тема за хора потърпевши от споменатите места за продажба! Запомни, че най-доброто място е развъдник!

то и аз не съм чувала за равъдници за болонки :( но все пак ти благодаря за съветите ZzIT@.ако не бях писала в този форум сигурно щях да си купя куче от зоомагазин или борса :rolleyes: :(

#319 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2008 - 01:07 AM

Белия клепоух вълк  :P  :wub:
Качена снимка
и прозявката  :P  :wub:
Качена снимка
Ърнито  :P :wub:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#320 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 08:42 AM

Ех, този Ърни голям симпатяга значи  :wub: ;)

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни