Болонка
Публикувано: 13 August 2008 - 08:54 AM
Бих искала да представя моята болонка ;) Казва се Пухчо, на 12 г (15.07.1996), беличък, с дълги крака и много младолик - никога не бихте му дали 12, ако го видите. За съжаление в момента не мога да прикача снимки :(
Искам да попитам, по това описание което дадох, дали е истинска болонка, според вас, със сигурност има нещо болонско в него, но дали е кръстоска с пуделче, поради което има дълги крачка? Иначе козината му е болонска, и нослето също B)
Не че ще има значение това, а и след толкова време, през което сме заедно :) А той е толкова младолик и пъргав като 2 годишно кученце :->)
Другото нещо, което ме притеснява е че е много капризен за храната, какво ли не сме му давали, той в началото го яде, даже много за няколко месеца, а после изобщо не иска да подуши, а има и време когато изобщо нищо не иска да яде :'( И е много слабъчък :( :o Бихте ли ми дали съвет какво да правя, за да увелича малко теглото, за да има и повече апетит?
Благодаря предварително МНОГО!
Публикувано: 13 August 2008 - 07:09 PM
Няма да можем да потвърдим дали кучето ти е болонка преди да сме видяли негова снимка. ;)
Имаш ли представа колко тежи кучето ти в момента? Трябва да е около 10-12 килограма макс.
Моята болонка не съм я отучвала да не върши работата си вкъщи, защото е израстнала в къща с двор и там изгради хигиенните си навици.След като я преместихме в апартамент нямахме никакъв проблем с това.
През летния сезон, според мен, е добре кучето да се къпе през две седмици (аз поне така процедирам с Нора).През зимата, разбира се, по-рядко.Подстригвам я рано напролет, веднъж или два пъти през лятото, като гледам последното трето подстригване да е в края на лятото. През зимата не й пипам козинката.
Болонката ми е на 9 год. и я храня два пъти дневно.( готвена храна и от време на време гранули ). Извеждането е 3 пъти дневно, рядко 4.
Странно ми е след като от толкова време имаш куче, защо задаваш такива въпроси? :huh:
Публикувано: 13 August 2008 - 08:35 PM
Така че пордобностите в случая не са толкова важни. (до момента, в който не решите да разплождате кучето си)
Радвайте им се и не търсете прилики с породата.
http://www.segabg.co...i...=9&id=00010

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 August 2008 - 08:53 PM
Цитат
Така че пордобностите в случая не са толкова важни. (до момента, в който не решите да разплождате кучето си)
Радвайте им се и не търсете прилики с породата.
http://www.segabg.co...i...=9&id=00010
Публикувано: 18 August 2008 - 10:06 PM
Публикувано: 18 August 2008 - 10:22 PM
и да съвсем съм съгласна с поста ти !
Цитат
Публикувано: 19 August 2008 - 08:33 AM
Цитат
Не съм съгласна.Кучето ще яде това, което му даваш!Може да приема една и съща храна всеки ден.Все пак то няма изтънчен вкус като хората и не изисква разнообразна храна и добавки на подправки. Ако храниш кучето си с гранули и точно определена домашно приготвена храна ( рецепта, изготвена специално за него ), може до края на дните си да се храни точно с това. Но ако му даваш саламчета, пикантни лакомства и др. не се учудвай, ако куч стане прекалено взискателен и не похапва вече старата храна. ;)
Публикувано: 19 August 2008 - 08:41 AM
Публикувано: 19 August 2008 - 08:57 AM
Цитат
Внимавай, че така бързо се качват на главата ни отгоре и стават едни глезльовци! ;DАз от време на време бера ядове с моята заради това и разбрах, че строгост и въздаржание, от наша страна, са най-добрият помощник.
Публикувано: 19 August 2008 - 11:11 PM
Цитат
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.
Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.
Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!
Поздрави
Публикувано: 20 August 2008 - 02:20 PM
Цитат
Цитат
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.
Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.
Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!
Поздрави
мерси! :blink:
един приятел има болонка дето е много сладка и рошава и като я погледна не мога да и устоя :izcherven:
затова помолих нашите да си вземем и ние болонка и те казаха че може да ми вземат за рожденния ми ден ;D :yahoo: :P ама сега имам да чакааам щ0то имам р.д. чак през октомври :'(и си нямам напредстава откъде ще си взема кученцето :- може да е от зоомагазин или от обява... :- ако можете да ме посъветвате откъде е най-добре да се купи куче ще съм ви много благодарна
поздрави :blink:
Публикувано: 20 August 2008 - 03:03 PM
Цитат
Нищо портив болонките, но четох, че кучето от рекламата на Германос е порода Парсън Джак Ръсел териер.
http://internetrekla...rtising/ad-dog/
Публикувано: 20 August 2008 - 03:11 PM
Публикувано: 20 August 2008 - 08:10 PM
Цитат
то и аз не съм чувала за равъдници за болонки :( но все пак ти благодаря за съветите ZzIT@.ако не бях писала в този форум сигурно щях да си купя куче от зоомагазин или борса :rolleyes: :(
Публикувано: 21 August 2008 - 01:07 AM

и прозявката :P :wub:

Ърнито :P :wub:
Публикувано: 21 August 2008 - 08:42 AM