Болонка
Публикувано: 19 August 2008 - 08:41 AM
Публикувано: 19 August 2008 - 08:57 AM
Цитат
Внимавай, че така бързо се качват на главата ни отгоре и стават едни глезльовци! ;DАз от време на време бера ядове с моята заради това и разбрах, че строгост и въздаржание, от наша страна, са най-добрият помощник.
Публикувано: 19 August 2008 - 11:11 PM
Цитат
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.
Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.
Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!
Поздрави
Публикувано: 20 August 2008 - 02:20 PM
Цитат
Цитат
Стандарт : Болонката е добродушно куче,което го прави предпочитан семеен галеник.Погажда се с деца.Обича упражненията и обикновено е в добро здраве.Жизнерадостната игривост не го напуска нито за миг.
Общ вид : Височината е не повече от 25 см. при холката.Тегло - 3,2 кг. (предпочитани са 2,7 килограмовите). Податлива на обучение, извънредно добра с деца, има добро здравословно състояние, живее дълго, много чувствителна и възприемчива. Добронравна. Едно дълго ходене не може да я смути, но може да се задоволи и с кратки обиколки из парка. Още като кученце трябва да се реше с четка от четина, а на лапите и корема да се слага бебешка пудра, която да поддържа животното чисто от баня до баня.
Това е съвсем кратичка информация за породата.Но няма да е лошо да прегледаш от начало темата, за да се запознаеш по-обстойно! :blink:
Как избра точно тази порода?От къде ще вземеш кученцето?Разкажи ни повече!
Поздрави
мерси! :blink:
един приятел има болонка дето е много сладка и рошава и като я погледна не мога да и устоя :izcherven:
затова помолих нашите да си вземем и ние болонка и те казаха че може да ми вземат за рожденния ми ден ;D :yahoo: :P ама сега имам да чакааам щ0то имам р.д. чак през октомври :'(и си нямам напредстава откъде ще си взема кученцето :- може да е от зоомагазин или от обява... :- ако можете да ме посъветвате откъде е най-добре да се купи куче ще съм ви много благодарна
поздрави :blink:
Публикувано: 20 August 2008 - 03:03 PM
Цитат
Нищо портив болонките, но четох, че кучето от рекламата на Германос е порода Парсън Джак Ръсел териер.
http://internetrekla...rtising/ad-dog/
Публикувано: 20 August 2008 - 03:11 PM
Публикувано: 20 August 2008 - 08:10 PM
Цитат
то и аз не съм чувала за равъдници за болонки :( но все пак ти благодаря за съветите ZzIT@.ако не бях писала в този форум сигурно щях да си купя куче от зоомагазин или борса :rolleyes: :(
Публикувано: 21 August 2008 - 01:07 AM

и прозявката :P :wub:

Ърнито :P :wub:
Публикувано: 21 August 2008 - 08:42 AM
Публикувано: 21 August 2008 - 01:54 PM
Цитат
хихи мерси :wub: :P
Публикувано: 21 August 2008 - 07:42 PM
Публикувано: 24 August 2008 - 08:35 PM
Публикувано: 24 August 2008 - 08:38 PM
Цитат
Публикувано: 24 August 2008 - 08:58 PM
Цитат
Цитат
Мисля че бяха старите му стопани н и аз мисля че е глупост :huh:
Публикувано: 26 August 2008 - 02:47 PM
Тъй като виждам, че тук има и по-възрастни кучета ... с какво ги храните? А преди, когато са били бебета/подрастващи, какво ядяха ?
Моят Кейси не е ял винаги само качествени гранули. Като беше малък въобще не бях запозната ( не че сега съм супер много) и е ял най-различни марки гранули ... помня някакви със вкус/аромат на шоколад ( :rolleyes: ). Добре поне, че до нас има вет. клиника и често гранулите бяха роял канин.
Всъщност предимно му готвим - хляб и месце. Но и не съм му купувала някакви специални кокали/фенери/крака/кожи ( уж за кучета), а от месо, което и ние ядем.
Да чукна на дърво - жив и здрав ми е.
Ето малко негови снимки

Тропкащ на разходка :wub:

С "бебето" ми Парис ... в началото беше по-малка от него ;D

Но все още е авторитет пред нея, и тя се вслушва с възхищение в думите му.

По всяко време може да и бръкне в паничката или да и вземе топка от устата B)
Ето и една снимка от пролетта - с дълга и пухкава козинка :wub:
Публикувано: 26 August 2008 - 03:05 PM
За храненето и ние сме почти като вас.Ърни много обича сварена кайма с хляб направена на попара яде я с голям апетит,преди като беше по-малък му взимахме пилешки фенери (мисля че бяха пилешки),яде суха храна за капризни кучетамисля че беше на Проплан и обожава,дава ме му кучешки салам на Bongo и него го обожава.А ние е му даваме кучешки шоколад на Vitakraft dog Choco (даже и сестра ми се опита да го опита защото беше с опаковката на долоу и не се виждаше какво пише ;D ;D ;D ) Шоколада съдържа:мляко,гроздова захар,детицин (не съм сигурна че е това защото е малко изтрито).Наличните калций и фосфор спомагат за укрепване на костната система и зъбите.Шоколадът е приготвен с изключително малко мазнини и съдържа ограничено количество какао,тъй като то води до запек.
7% протеин,32,5% мазнини,0.7% влакнии,2,2% влага.
И сега даже Ърни умете две парчета ;D
А Кейси на колко години е ?
Публикувано: 26 August 2008 - 03:32 PM
Цитат
Браво на него :wub:
Ърни прави 9 на 30 септември :->)
Публикувано: 28 August 2008 - 05:18 PM

;D :wub:

Вход

Горе
Цитиране +