Цитат
Добре,да приемем че твоето куче роди примерно пет кученца със...съмнителна чистокръвност,защото в България много рядко се срещат чистокръвни болонки :- ,мхм.
Първо:ти сигурна ли си,че можеш да осигориш нужните грижи за кученцата-ваксини,паспорти,чипове,витамини,качествена храна,добър вет?Болонките са дребни кученца и раждат най-много до 4-5 палета,но все пак това си е един не малък разход.
Второ:Едно раждане крие и рискове-недай си боже да се получат усложнения,сигурна съм,че ще ти е мъчно след това и ще го преживееш тежко.
Трето:От една страна ти ще лъжеш хората,на които ще продаваш кученцата,че са чистокръвни и ще им продаваш паленца със съмнително породистост.
Четвърто и най-важното според мен:Ако не успееш да намериш дом за бебетата?Те ще останат на улицата ли?Предстви си как ще оцелеят в студа,гладни и подритвани.Ето защо се кастрират женски кучета,които не се използват за развъдна дейност,иначе казано тези,които са просто домашни любимци.За да се намали броя на бездомните животни.
Остави тази работа на развъдниците,най-доброто,което можеш да направиш за кучето си,е да го кастрираш,за да не си береш после ядовете.Кой те излъга,че това е сраховито нещо?Извършва се под упойка,кучето дори не разбира какво се е случило,до една седмица ще си тича играе като нормално здраво куче.Помисли добре,преди да правиш прибързани решения ;).А ако толкова искаш още едно кученце,виж тук:
http://www.bezdom.info/ ,или тук в секцията Без дом,там те чакат кучета,които заслужават да им се даде втори шанс. ;)
MiSs SuNsHiNe
нахвърляла си доста неща , които трябвада се коментират. Не съм сигурна, че ще имам сили да отговоря подобробно на всичките. Но с по две три думи имам да кажа следното:
Не знам защо Ти гледаш куче- За да кажеш, че гледаш Чистокръвна порода, или защото искаш да си имаш, пък било и най-непородистното. Аз лично съм от вторите. Бих си взела и куче без изяснен произход и пет пари не давам за снобите, които ще ме коментират.
Предимството на произхода за мен е само ,че представата ти за това което искаш, когато го купуваш съвпада с резултата , когато порасне.
За това, дали ще лъжа хората, ти не можеш да имаш и най-малка представа, защото нямаш представа и коя съм, нали така?. - Засега ,моля те приеми на доверие, че няма да лъжа хората. :blink:
По отношение на разходите - ако не мога да осигуря на женското си куче пълноценнна храна и добавки през време на бременността и кърменето, няма да й позволя да забременее. Ако това все пак се случи поради инцидент, ще лиша семействато си за да й осигуря нужното. При липса на средства паспорта , чипа и другите екстри ще ги предоставя на собствениците на кученцата, като ще направя само оонова, което е нужно за времето, през което са у нас. Откровено казанано не помня какво точно е / първа ваксина струва ми се/ Слава Богу няма да се разоря от това.
Ако не успея да осигуря дом на бебета , което е малко вероятно ще си задържа тези, които нямат дом. НО преди да забременя кучето си ще съм осигурила дом на бебета, повярвай ми.
Поо отношение на рисковете при праждането и възможността вместо да си имам кученцие от кучето с което делим живота си в последните години и което е член на семеъството ни, ще ти кажа като раждала жена, че приех този ОГРОМЕН ;D риск за да имам дете. И впрочем съм много радостна от това.
Вероятно с подобни разсъждения ще посъветваш дъщеря си да не ражда, а да осинови дете от дом, за да й спестиш рисковете .... /ако събереш смелост ти самата да създадеш дъщеря, впрочем/
Така ще ограничиш разходите за бременността на дъщеря си, ще намалиш броя на изоставените деца и там какво още беше изброила.
Трябва да призная, че в предишния си пост бях много мека, но сега наистина се ядосах и затова ще кажа в прав текст -
кастрирането на животното което сме взели доброволно за да обичаме и пазим и което ни има доверие, намирам за отваритително и не бих го приложила освен по медицински съображения.
Ако не събера сили да гледам бебета кученца, ще си дам зор да си пазя кучето два пъти в годинатаза по пет дни . Е вярно това ще ми наруши удобството, но ще ми осигури спокоен сън...