Dog.bg Форуми : Несъществуващите породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Несъществуващите породи

#121 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 09 February 2011 - 09:52 PM

Показване на мнениетоxael, в 09 February 2011 - 08:00 PM, написа:

MyDuality, остана ли тема в която да НЕ изкоментираш тази твоя позиция ЗА кръстоските? Вземи си направи своя тема, в която да си въртиш и сучеш за тия кръстоски, където и да вляза все едно и също чета от теб :ba_025:

Атичка, питай в Китай за децата :) Нашият естествен прираст е спрял да е такъв още от освобождението :ae_085:

Направих , но я преместиха тук !
:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 19 February 2011 - 02:15 PM

Исками аз да се включа : Онзи ден попаднахме с Шарлот на едно много странно куче - подобно на булонка,но само подобно. Попитахме собственика,а той ни обясни как кучето му въобще не е булонка,а е "чистокръвно".
Аз се усмихнах и казах ,че първо се казва "Породисто" ,а не "чистокръвно" и второ,че чистокръвно не е порода . Собственикът направи физиономи тип "Ти пък к'во ли разбираш" и с отегчение ми обясни,че има уникално куче единствен екземпляр в БГ - кръстоска между канадска лисица с родословие и той пудел с родословие. :db_046: Какво да ви кажа, аз за канадска лисица за пръв път чувам поправете ме ако греша.
После се обърна към Шарлот каза "Ох а от тези Чау чау ми писна" Искам само да вметна за протокола ,че аз си имам чихуахуа ,а не чау чау. :ab_041:
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 February 2011 - 02:51 PM

1 не се казва нито чистокръвно ,нито породисто,а чистопородно!
2.Порода канадска лисица НЕ съществува
3.Твоето чихуахуа чистопородно ли е и от кой развъдник,щото ако не е е толкова чихуахуа,колкото и на човека пудело лисицата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 February 2011 - 03:42 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 19 February 2011 - 01:56 PM, написа:

2.Порода канадска лисица си съществува,но не знам дали е призната към ФЦИ!

А? Интересно ми е да я видя тази порода, пък дори и непризната от FCI :tb_195:

#125 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 03:57 PM

в гугъл гледах именно по спор с мои познати че имат такова куче,пък аз твърдях,че няма такава порода.Излязоха доста резултати ,не съм ги разглеждала обаче обстойно.Така,че търпя критика ако не е така.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 February 2011 - 04:06 PM

Няма такава порода канадска лисица, призната от FCI или друга организация. Резултати от търсене в гугъл има само на български, защото си е българска измислица :mg_062:

#127 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 04:13 PM

да сега се поразрових излиза за канадиан-фокс териер .Точно така прегледах резултатите на БГ всичкото се оказаха някаквои обяви.Взимам си думите назад,т.2 отпада :ab_041:
Уайкики :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 04:18 PM

Хихи, позволете да ви представя една истинска 100% "канадска лисица" - моята хубостница. :md_064:

Качена снимка
Поне такова е мнението на всенародното жури по улици и паркове - а то си го е казал народът: "Глас народен - глас божи!" :ab_041:
Последно един чичка на улицата даже прекъсна скандала, дето го беше заформил с жена си, спря и зяпна кучето ми.
"Канадска лисица?"
"Не" - отговарям. "Шпиц. Среден немски шпиц"
Човекът зяпа, зяпа, накрая отсече - "К'ъв шпиц бе - няма такива. Лисица е!" - и хукна да догони жена си да си довършат скандала.
:af_089:

#129 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 04:23 PM

хаха тъкмо щях да кажа,че ми прилича на шпиц и по надолу прочитам,че такова било.В снега как се различавате :ab_041: и с Ариел ли я ''перете'' :wub:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 04:49 PM

Уф, за "прането" - не питай, не бъркай с пръсти в раната... :dh_188:
Като я заведох в парка преди време, точно беше навалял сняг, та на фона му видях колко се е зацапала моята мърла. А на връщане срещнахме семейство с малко бяло шпицле, детето дърпа майка си и вика "Мамо, виж, кученце като нашето, ама е по-едро и козинката му е по-тъмна!"
Мале-е-е, умрях си от срам! Светата истина говореше от устата на невинното дете - ужас, изложихме породата! :ud_009:
Та от вратата в къщи - директно в банята! Лъсна като снежинка! :wb_052:

Та да не спамя повече - по темата: някой някога е лепнал това "канадска лисица" на белите шпицове и шпицоподобни кучета и оттогава така си знаят хората и никой не може да ги убеди, че такава порода няма.
Щом е бяло, пухкаво, с остра муцунка и дълга рунтава опашка - значи е лисица, и то не каква да е, а канадска! :mg_062: :af_089:

#131 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 19 February 2011 - 04:52 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 09 February 2011 - 07:48 PM, написа:

Показване на мнениетоatichka, в 09 February 2011 - 12:04 PM, написа:

Нямало да се знае характера и незнам си още какво .... е че на вашите породи от къде се знае !? от развъждане и наблюдение и селекция .... но не винаги е било така . Някога оттавна когато Вашата порода е била измислена и получена от смеска на 2 други породи е била просто помияр с неизвестна характеристика ....

Ма прочети малко, преди да пишеш. Развъждащите хибриди си признават, че не могат да бъдат сигурно за темперамента на кучетата, които развъждат. Което при днешните породи, това вече е преодоляно. Отидеш ли при читав развъдчик, който знае какво прави, ще получиш голдън, който не го е страх от пиратки, лабрадор, който не напада други кучета или пудел, който няма да нападне дете. Така, че да породите създадени отдавна, имат предсказуем характер.

Хайде да уточним думичката хибрид: Hybrid animals are cross-breds between animals of similar genetics. They mostly exist in captivity and are the result of human intervention. Така, че ... вълк + куче = хибрид, лъв + тигър = хибрид, магаре+ кон = хибрид........ доберман + питбул = мелез/кръстоска.
Някъде из постовете прочетох, че било вредно за самите животни (мелезите), защото не се знаело дали са здрави или не. НЯМА научно доказателство, че мелезите са по-болнави от породистите кучета, даже напротив. При породите има определени белези, които се проявяват фенотипно .... но те са ограничени. Смисъл разрешени са определени типове окраски, вид на козината, телесни пропорции и т.н. при мелезите (не говоря за кръстоска порода с друга порода, а за онези сладури, които щъкат по улиците) няма такова нещо, защото генофонда е огромен. Учените отдавна са си казали, че колкото са по-разнообразни гените на родителите, толкова е по-здраво потомството. Ние на породите не им правим голяма услуга с този инбридинг. ДА затвърждават се гени, но се повтаря едно и също, едно и също. Затова за породното развъждане са ни нужни определен тип институции, които да го контролират .... да отсеят здравите от болните кучета и да се надяваме, че породата евентуално ще се отърве от съответните генетични болести. При мелезите проблема с генетичните болести не е засегнат и това идва от предимството на богатия генофонд, а не от ограничения. Не ме разбирайте погрешно! Аз съм ЗА породното развъждане, но нямам нищо против мелезите. Все пак всяка една гадинка изпълзяла на този свят, която може да дава плодовито потомство (мелезите могат, хибридите - не) заслужава да съществува.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 19 February 2011 - 09:54 PM

Shibumi_girl , ,кучето ми е от развъдник от Франция - казава се " Le jardin des lutins" можете да проверите,въпреки,че не съм длъжен да ви предоставям такава информация ,единственото ,което исках ,е да разкажа интересна случка тъй като темата,до колкото си спомням е "Несъществуващите породи" . Колкото до кучето ми,можете да видите снимките му в темата "Чихигалерия" :smile: желая ви усмихната вечер.
Колкото до това,че се казва "Чистопородно" поднасям извинения,че съм сбъркал,добре,че има хора,които веднага да ме поправят :ba_025:

ПС : Благодаря за разяснението за канадската лисица :):):)
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 09:56 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 19 February 2011 - 02:47 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 19 February 2011 - 01:56 PM, написа:

2.Порода канадска лисица си съществува,но не знам дали е призната към ФЦИ!

А? Интересно ми е да я видя тази порода, пък дори и непризната от FCI :tb_195:

Еее, защо не си казала по-рано!? :ab_041: Вуйчо ми твърдеше до скоро, че има точно канадска лисица. След дълги диалози стигна до заключението, че има шпицо-подобно
Ето го и животинчето
Прикачена снимка

ПП: Това е човек, който вече е отгледал една "канадска лисица" до дълбока старост, а това е новата лисица, за която жената от която беше взел и старото куче и това сега, най-накрая си казала, че прави кръстоски между шпиц и померан...и че не е никаква канадска лисица.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#135 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 02:21 AM

ultima, общо взето съм съгласна с поста ти, с уточнението, че почти няма сериозен зоолог, който да приема кръстоската между куче и вълк за хибридизация. Нелепото име на домашното куче Canis familiaris се приема почти изключително само от кинолози. За повечето зоолози името е Canis lupus familiaris, т.е. подвид на вълка, а малкото, които са на страната на кинолозите се аргументират с предположенията за полифилетичния произход на някои породи кучета...
Факт е, че богатият генофонд, резултат от аутокроса дава повече възможностти и по-добър виталитет. Факт е, че чистопородното развъждане е някаква гаранция за запазване на белезите, които по презумпция носи съответната порода. Къде е златна среда решава всеки сам за себе си :ba_025:
Природата отхвърля инбридинга, човекът се стреми към него...
За себе си отдавна съм решила, на базата на емпирични данни. Какво ще решат развъдчиците си е тяхна работа.
Но се ужасявам, че един ден ще се стигне само до чистопородно развъждане (което по принцип подкрепям с две ръце), без никакви мелези, привнасяне на на съвсем чужда кръв и прочие... Това ще е краят на кучето. Краят на жизнените, здрави животни, с висока степен на адаптивност.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#136 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2011 - 03:18 AM

Селекцията е динамичен процес, който е започнал несъзнателно с опитомяването на кучето и продължава и в момента. Породи изчезват, появяват се нови, изменят се...еволюция вътре във вида, подмогната от човека и против естествения отбор.
Все повече хора се преселват към градовете и се насочват към кучета-компаньони, защото просто нямат нужда от работни порода - нито овчарски, нито ловджийски, а предлагането винаги е зависело от търсенето. Т. нар. "хибридни" или смесени породи наистина са начин за създаване на нови "чистопородни", но голяма част ще отпаднат по пътя, тъй като или няма да се харесат външно, или комбинацията от качества няма да отговори на очакванията.
Опасявам се, обаче, че доста от чистите породи достигат до задънена улица (вродени заболявания, затруднения с дишането поради силно скъсена муцуна, женски, неспособни да родят по естествен път са първите три, за които се сещам) в стремежа на селекторите към засилване на дадени белези. Това, разбира се, е логичното следствие от селекция срещу естествения отбор, което, от своя страна, е идеята на селекцията като цяло. Рано или късно всяка порода се изправя срещу подобни проблеми, както, впрочем и всеки тясно специализиран вид. В природата тези видове загиват, ние им помагаме да оцелеят, защото сме ги създали си ги искаме точно такива :smile:
Аз имам хибридна порода - малши, взета от приют. Характерът й не отговаря на нито една от двете породи - малтизер и ши-цу, а на описанието на смеската, което открих в нета. В общи лини може да се каже, че напомня на други подобни хибридни толкова, колкото аз на някой човек от моята зодия - понякога имаме повече общи черти, понякога по-малко. Като цяло оставам с впечатлението, че всяка хибридна порода има индивидуална характеристики, която няма да е механичен сбор от качествата на тези, от които произлиза, а представителите й ще се намират в различна част на скалата.

#137 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 10:59 AM

Канадски лисици,Канадски вълци,абе аджеба за кучета ли се говори или за други видове от семейството.Хората са много прости,ама много и се гордеят с простотата си.Нямам какво повече да кажа,без да обидя половината от обществото ни. :dh_188:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#138 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 12:55 AM

атаката на канадските лисици преминава в тази на канадските вълци :ab_041:

"Съобщение от ROBCO
Заглавие: Отговор на коментар
abe tapanari skapani lelelelelele mn ste zle nali imam ku4e i 4eta po cel deh harakteristiki za nego i za ostanalite ky4eta 4erna nemska ov4arka nqma ima kanadski valk." :ud_009:
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 12:58 AM

бухахахаа
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 01:07 AM

Геният на тези "професори" понякога ме вдъхновява ! :ab_041: Всичко започна тук > Черна Немска овчарка - трикове
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни