Dog.bg Форуми : Несъществуващите породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Несъществуващите породи

#101 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2011 - 05:27 PM

Да оставим само породистите екземпляри,а? :ab_041: тия дето харесват и кръстосват породи(мелези), предлагам да ги затваряме някъде.. :zz_020:

#102 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 February 2011 - 05:36 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 05 February 2011 - 04:32 PM, написа:

Да оставим само породистите екземпляри,а? :ab_041: тия дето харесват и кръстосват породи(мелези), предлагам да ги затваряме някъде.. :zz_020:

Да ги изпратиме на луната.
Ако си ези е ок ако си тура летиш за луната.
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 February 2011 - 12:45 AM

държите се като деца :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 09:49 PM

Показване на мнениетоalexy, в 05 February 2011 - 01:33 PM, написа:

Ами как кое е нормалното,природата го допуска да се случва,какво по нормално от това.Ако беше ненормално нямаше да се получава.Щеше да има генетична несъвместимост или някакъв друг механизъм за реглация като безплодието при някои хибриди на нечифтокопитни .Иначе и мен ме дразнят имента които просто се сглобяват от имента на породите.Звучат ми тъпо,но това е начина да се идентифицира такова куче от кого е що е.

Alexy противоречиш си сам!
Немска овчарка и мопс?!? - нер де нер - разликата в ръста е огромна...ще ми обясниш ли как мъжки мопс/немец ще успее да заплоди женска овчарка/мопска ? ?
Ако съешим малаум и хъски - какво ще получим? Едно голямо нищо - Голямо хъски ( много,много близко до маламут) и малък маламут (изключително много приличащ на хъски)... и за какво?
Като си привърженик на добермана - добернам и ротвайлер? Дебел доберман или кльощав рот ще се пръкне?
Това ме навежда на мисълта - как ще разберем какво ще се пръкне? Мопсовчарка или Овчаромопс? Това ли ще са новите породи - ще ги наричаме на това,което приличат?
А с кръстоските на ам-булл и неаполитански мастиф? И двете породи имат много проблеми с очите,ставите,инфекции и какво ли още не...да им е честито на новите собственици на следващия клетник,обикалящ от клиника на клиника!
А ако недай си Боже малкото не прилича на "новата порода" - нали сами се сещате какво ще стане? На улицата или в някой приют...

ПРОТИВ (с главни букви) за глупавите кръстоски,предназначени за удовлетворяването на прищевките на лигавите американци,чудещи се как да задоволят егото си!!!

ПП. Единствения хибрид,който удобрявам е американското були! Защо? Защото е подтип на питбула,създаден за да покаже,че питовете могат да се използват и за нещо друго освен кучешки боеве. :ae_085:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#105 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 09:59 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 06 February 2011 - 06:54 PM, написа:

А с кръстоските на ам-булл и неаполитански мастиф? И двете породи имат много проблеми с очите,ставите,инфекции и какво ли още не...да им е честито на новите собственици на следващия клетник,обикалящ от клиника на клиника!
А ако недай си Боже малкото не прилича на "новата порода" - нали сами се сещате какво ще стане? На улицата или в някой приют...

А дали не е там разковничето?

Не ме разбирай погрешно - твърдо съм против 99% от кръстоските, точно, защото са направени или от любопитство, или за задоволяване на нечие его...или случайно, разбира се.

Но по-голямата част от съвременните породи, както сравнително младите, така и по-старите, но въдени стриктно от клубове с развъдни програми...са тежко обременени с куп болести. Или най-малкото с предразположеност към куп по-леки заболявания, кожни и стомашни проблеми и т.н.
А кой не иска да има здраво куче. Наистина здраво и жизнено. Природата отдавна си е решила въпроса с аутокроса, но съвременните развъдчици са се впили в инбридинга без изобщо да мислят за бъдните поколения...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#106 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 09:56 AM

Мъни,когато има орган следящ за развъждането (в случая клуб),рискът е много по-малък.
За да развъдиш трябва да са направени генитични изследвания за най-често срещаните проблеми при дадената порода.А при хибридите кой ще следи? Кой може да накара собствениците да тестват кучетата си,щом няма клуб,който ги задължава?
Съгласна съм,че все повече и повече породи имат проблеми,но с една добра развъдна програма,стриктно следене от клуб и задължително тестване,ако не да се премахне,то поне може да се ограничи предразположеността към някои болести. :md_064:

Това си мисля аз,но какво ли разбирам...нека всеки си плоди...само мир да има! Виждам,че някои се притесняват да не ги изпратим на луната...спокойно си хвърлайте монетите и си играйте на ези-тура....полетите до луната все още са твърде скъпи. :ae_085:
User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#107 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2011 - 12:22 PM

Защо булли да е подтип на питбула а не на амстафа?

Имам познат които бе6е ре6ил да си пусне женския доберман на маланут ,,, стана огромен здрав доберман (към опашката космите бяха по-дълги и тои реши проблема с рязане) кучето от 5 месечно искаше да изяде оградата даже .

Нз... аз не съм против смесване на видове булдоци с цел постигане на определен външен вид .. поне характера си е ясен какъв ще е . Примерно староанглииски със скот за да се получи джонсън...или англииски със староанглииски за да се се подобри пълноценния живот на кучето ... да е по-подвижно , да диша по-лесно и прочие ...

Наскоро смесват Були и староанглииски булдг ...гледах клипчета в вбокс резултата е мноого здраво куче и голяма широка глава и мн къса муцка
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 01:59 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 06 February 2011 - 06:54 PM, написа:

Показване на мнениетоalexy, в 05 February 2011 - 01:33 PM, написа:

Ами как кое е нормалното,природата го допуска да се случва,какво по нормално от това.Ако беше ненормално нямаше да се получава.Щеше да има генетична несъвместимост или някакъв друг механизъм за реглация като безплодието при някои хибриди на нечифтокопитни .Иначе и мен ме дразнят имента които просто се сглобяват от имента на породите.Звучат ми тъпо,но това е начина да се идентифицира такова куче от кого е що е.

Alexy противоречиш си сам!
Немска овчарка и мопс?!? - нер де нер - разликата в ръста е огромна...ще ми обясниш ли как мъжки мопс/немец ще успее да заплоди женска овчарка/мопска ? ?
Ако съешим малаум и хъски - какво ще получим? Едно голямо нищо - Голямо хъски ( много,много близко до маламут) и малък маламут (изключително много приличащ на хъски)... и за какво?
Като си привърженик на добермана - добернам и ротвайлер? Дебел доберман или кльощав рот ще се пръкне?
Това ме навежда на мисълта - как ще разберем какво ще се пръкне? Мопсовчарка или Овчаромопс? Това ли ще са новите породи - ще ги наричаме на това,което приличат?

ПРОТИВ (с главни букви) за глупавите кръстоски,предназначени за удовлетворяването на прищевките на лигавите американци,чудещи се как да задоволят егото си!!!

ПП. Единствения хибрид,който удобрявам е американското були! Защо? Защото е подтип на питбула,създаден за да покаже,че питовете могат да се използват и за нещо друго освен кучешки боеве. :ae_085:

Абе ти да не се базикаш нещо?Каквото мисля съм го написал ,нема да се повтарям,щото на теб не ти харесва нещото наречено хибридни породи.Казах че съм фен на Добермана не на кръстоските му.Май четеш отгоре,отгоре постовете.Не ме интересува кой какви кръстоски прави,но не ги отричам или анатемосвам.Ако за теб е просто глупав експеримент,за някой може да е експеримента на живота му.Нали не живееш с мисълта ,че твоя начин на разсъждение и интересите ти са миродавни и определящи за цялото човечество. Ако за тебе е непонятно това че не се знае какво ще се получи,означава ли автоматично ,че на хората които кръстосват трябва да им пука за твоите притеснения.Абе хора света не се върти около вас или вашето мнение.Имайте си го но не се опитвайте да го натрапвате на останалите на всяка цена.Хайде да сме малко по толерантни към правото на другите да са такива каквито си изберат.

п.п.Ако обичаш,ще изкажеш ли една единствена основателна причина да си против хибридите.Ама основателен аргумент че хибридите ощетяват по някакъв начин кучешкия или човешкия род,не лични притеснения или врели некипели фантасмагории.Нещо реално или научно поне доказано,което да важи за всички хибриди.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#109 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2011 - 04:01 PM

Това, че не се знае какво ще се получи , мисля че не е баш вярно , има си начини за изчисляване на тези неща ...преди вярвах , че ме бива по биология но наскоро не смея да го твардя ...тук има хора които по-добре ще го обяснят от мен ...
Все пак може да се изчисли цвета на поколението преди да бъде създадено ...
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 06:35 PM

E, той цветът е най-маловажен като краен резултат :md_064: А и далеч не винаги може да се изчисли точно, защото при различните породи в определянето на цвета участват различни гени с кодоминиране. Да не говорим, че цвят, който при една порода е рецесивен при друга е доминант или с кумулативен ефект...

LilTed, там е работата, че :

Цитат

Съгласна съм,че все повече и повече породи имат проблеми

Това ме безпокои...

И друго - в стремежа си да елиминират едно или друго заболяване, развъдчиците просто избягват кучетата носители на съответните гени. Без да са наясно с какви други гени те са в корелация. Съответно се стига до, да речем силно ограничаване на дадено заболяване, но и на куп други качества, някои, от които важни... Генофондът обеднява, намалява адаптивността на популацията... Знаете до какво води това...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#111 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 08 February 2011 - 12:03 PM

Показване на мнениетоalexy, в 07 February 2011 - 01:04 PM, написа:

п.п.Ако обичаш,ще изкажеш ли една единствена основателна причина да си против хибридите.Ама основателен аргумент че хибридите ощетяват по някакъв начин кучешкия или човешкия род,не лични притеснения или врели некипели фантасмагории.Нещо реално или научно поне доказано,което да важи за всички хибриди.

Бих могла - НЕНУЖНИ! Защо да се създава хибрид,за да се използва за нещо,за което вече има създадени толкова породи? Къде е логиката? И без това породите са много,някои от тях са застрашени да изчезнат,колкото и смешно да звучи.
Казваш,че това може би е делото на живота на някой...мдааа,от утре почвам и аз да си въдя...бултериер и ротвайлер,как ви се струва? Ще го използвам за....абе няма значение,нали съм решила да създадам нещо...и как да си го кръстя - булвайлер или ротериер?
И аз като теб - каквото съм мислела,съм го написала! :md_064:

Мъни,това е проблем на съвремието ни,не само при породите.Това е тема,по кояето не съм компетентна и не мога да коментирам или да давам мнения.

Дес,самите развъдчици определят така породата.И за мен е много странно,след като е на базата на стаффа,защо се води пит...за радост на всички превърженици на булито,развъдчиците от няколко години правят опити породата да се се признае поне АКС. :md_064:

ПП. Немската овчарка и мопса?!? Как става за Бога,ако не се намесат "развъдчиците"?
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   atichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 12:59 PM

добре де хора много сте странни .... а всички породи които съществуват към днешна дата от къде са дошли ?? ей така са се пръкнали готови ?? или са резултат от много експерименти и смесване на подобни породи за да се получи желаният резултат , който в последствие се пази ревностно .....
Ами ако някой начетен и запознат с кинологията човек реши да създаде нова порода- тя ще бъде хибрид в началото , докато не я признаят и селекционират . Нима казвате че който създавал породи създавал и повече не може ?!
Ами ако преди 50 години , хората са мислели като вас , сега половината породи нямаше да съществуват ....
Да породи изчезват и винаги са изчезвали , но е нормално да се появяват и нови на тяхното място .
Както добре се поясни в темата под хибрид не се визира междусъседска скачка на породоподобни псета .... Какво лошо има ако някой използва породисти кучета в опити да създаде нова порода - във обмислени и изчислени опити ....
Нямало да се знае характера и незнам си още какво .... е че на вашите породи от къде се знае !? от развъждане и наблюдение и селекция .... но не винаги е било така . Някога оттавна когато Вашата порода е била измислена и получена от смеска на 2 други породи е била просто помияр с неизвестна характеристика ....
Вие казвате "кому са нужни ?" ами кому са били нужни всичките породи измислени до наши дни ? все на някой за нещо са били нужни и интересни .... пак казвам ако хората са мислели като вас , нямаше да имаме този избор от породи . Но това че има много видове породи значи ли че не може да има още ?? кои сте вие за да решите това ?? това че земното кълбо е пренаселено , значи ли че не можем да имаме деца ??

#113 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2011 - 06:16 PM

Показване на мнениетоatichka, в 09 February 2011 - 12:04 PM, написа:

добре де хора много сте странни .... а всички породи които съществуват към днешна дата от къде са дошли ?? ей така са се пръкнали готови ?? или са резултат от много експерименти и смесване на подобни породи за да се получи желаният резултат , който в последствие се пази ревностно .....
Ами ако някой начетен и запознат с кинологията човек реши да създаде нова порода- тя ще бъде хибрид в началото , докато не я признаят и селекционират . Нима казвате че който създавал породи създавал и повече не може ?!
Ами ако преди 50 години , хората са мислели като вас , сега половината породи нямаше да съществуват ....
Да породи изчезват и винаги са изчезвали , но е нормално да се появяват и нови на тяхното място .
Както добре се поясни в темата под хибрид не се визира междусъседска скачка на породоподобни псета .... Какво лошо има ако някой използва породисти кучета в опити да създаде нова порода - във обмислени и изчислени опити ....
Нямало да се знае характера и незнам си още какво .... е че на вашите породи от къде се знае !? от развъждане и наблюдение и селекция .... но не винаги е било така . Някога оттавна когато Вашата порода е била измислена и получена от смеска на 2 други породи е била просто помияр с неизвестна характеристика ....
Вие казвате "кому са нужни ?" ами кому са били нужни всичките породи измислени до наши дни ? все на някой за нещо са били нужни и интересни .... пак казвам ако хората са мислели като вас , нямаше да имаме този избор от породи . Но това че има много видове породи значи ли че не може да има още ?? кои сте вие за да решите това ?? това че земното кълбо е пренаселено , значи ли че не можем да имаме деца ??

:beer:
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 February 2011 - 08:43 PM

Повечето от породите, познати днес са създадени преди повече от 50 години и то с определена цел. На хората са им трябвали кучета за лов, защита, охрана на стадата и т.н., затова и са ги създавали. Дори компаньоните днес, като йоркширският териер е било куче, което е пускано по каналите в Лондон, за да гони плъховете. А за какво са тези нови породи, мода, нечия прищявка, пари?

Ма прочети малко, преди да пишеш. Развъждащите хибриди си признават, че не могат да бъдат сигурно за темперамента на кучетата, които развъждат. Което при днешните породи, това вече е преодоляно. Отидеш ли при читав развъдчик, който знае какво прави, ще получиш голдън, който не го е страх от пиратки, лабрадор, който не напада други кучета или пудел, който няма да нападне дете. Така, че да породите създадени отдавна, имат предсказуем характер.

кои сте вие за да решите това ?? това че земното кълбо е пренаселено , значи ли че не можем да имаме деца ??

Аз не съм никой, че да решавам, всеки е свободен да харесва каквото иска. А за децата...съвсем друга тема, но и там имам мнение, което може да не ти хареса :db_046:

#115 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 08:55 PM

MyDuality, остана ли тема в която да НЕ изкоментираш тази твоя позиция ЗА кръстоските? Вземи си направи своя тема, в която да си въртиш и сучеш за тия кръстоски, където и да вляза все едно и също чета от теб :ba_025:

Атичка, питай в Китай за децата :) Нашият естествен прираст е спрял да е такъв още от освобождението :ae_085:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#116 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 09:19 PM

все на някой за нещо са били нужни и интересни .... пак казвам ако хората са мислели като вас , нямаше да имаме този избор от породи .

Точно тук е разликата! Нужни! Имаш най-малко 10 породи за една "служба",ако мога така да се изразя. В миналото са създадени за нуждите,а в момента...защо? За да си начеше тоя "велик кинолог" егото...
Характера? Абе хора,преди характера не е бил важен.На простия човечец му е трябвало работно куче,което ще спи на постелката на земята и помежду другото,ако е имал добър харктер,това ще е плюс за четирикракия. Който се зъби на стопанина - горко му... (така се гради характер,отсява се най-доброто от доброто ) :ba_025:
А сега за какво ще ги създаваме тези породи? За домашни любимци?И докато чакаме да се затвърди характера на новата порода...какво ще правим? Нека си хапят,зъбят и какво ли още не на собствениците....
Нека има нови породи,създадени с мисъл,не прищявка...Нека се позамислим,ако дадената порода не е комерсиална,дали ще просъществува?

А това,че се затриват породи е най-жалкото в цялата история.....
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 09 February 2011 - 08:24 PM, написа:

все на някой за нещо са били нужни и интересни .... пак казвам ако хората са мислели като вас , нямаше да имаме този избор от породи .

Характера? Абе хора,преди характера не е бил важен.На простия човечец му е трябвало работно куче,което ще спи на постелката на земята и помежду другото,ако е имал добър харктер,това ще е плюс за четирикракия. Който се зъби на стопанина - горко му... (така се гради характер,отсява се най-доброто от доброто ) :ba_025:

Тук грешиш. Породите са се създавали на база желан темперамент и работни качества. Темпераментът винаги е бил много важен за селекционерите, особено при формирането на порода.

#118 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 09:47 PM

Waikikii,не,просто не доуточних.
Това е начина на селекция на работните породи,най-вече на азиатските (кангал,сао и т.н.) и иберийските (Преса канариото,ка де бото,азорската фила,овчарката от Алентейо и всички сродни). :smile:
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 09 February 2011 - 08:52 PM, написа:

Waikikii,не,просто не доуточних.
Това е начина на селекция на работните породи,най-вече на азиатските (кангал,сао и т.н.) и иберийските (Преса канариото,ка де бото,азорската фила,овчарката от Алентейо и всички сродни). :smile:

Не съм запозната с тези породи, така че приемам написаното от теб за вярно :ae_085:

#120 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2011 - 09:51 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 09 February 2011 - 08:24 PM, написа:

Точно тук е разликата! Нужни! Имаш най-малко 10 породи за една "служба",ако мога така да се изразя. В миналото са създадени за нуждите,а в момента...защо? За да си начеше тоя "велик кинолог" егото...
А сега за какво ще ги създаваме тези породи? За домашни любимци?И докато чакаме да се затвърди характера на новата порода...какво ще правим? Нека си хапят,зъбят и какво ли още не на собствениците....
Нека има нови породи,създадени с мисъл,не прищявка...Нека се позамислим,ако дадената порода не е комерсиална,дали ще просъществува?

А това,че се затриват породи е най-жалкото в цялата история.....

Koгато , човек си купи /вземе /осинови мелез тои трябва да е готов винаги за изненада, и го прави на собствена глава ...
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема