Кучето ми се нуждае от фенобарбитал
Публикувано: 11 November 2011 - 01:01 AM
Публикувано: 11 November 2011 - 06:45 AM
http://arsmedica.bg/...ptic-drugs.html
Публикувано: 11 November 2011 - 02:03 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 November 2011 - 11:51 AM
AkselDzh, в 11 November 2011 - 01:01 AM, написа:
фенобарбтал може да бъде закупен от чужбина-гърция
на 10 г това не е първична епилепсия, а епилептоидни пристъпи дължащи се на друга причина
във вашия случай е налице свръхреактивен породен темперамент а от друга породно предразположено обреченямяване на гръб.стълб
Публикувано: 18 January 2012 - 10:13 AM
Публикувано: 06 February 2012 - 06:52 PM

Публикувано: 07 February 2012 - 07:15 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 16 February 2012 - 06:38 PM

Публикувано: 16 February 2012 - 07:15 PM
Във всички други държави може да се купи от ветеринарна аптека с рецепта от ветеринарен лекар, написана например на английски, която съдържа името на собственика, името и възрастта на кучето и предписаната доза.
Публикувано: 16 February 2012 - 08:01 PM
mil_, в 11 November 2011 - 10:35 AM, написа:
Писах ви ЛС.
Почти всички хуманни препарати са подходящи за кучета (за висши бозайници), но не всички ветеринарни препарати могат да се дават на хора. Да не се забравя, че клиничните тестове са първо на животни (започвайки от гризачите, докато се стигне до човекоподобните маймуни).
Линкът от моя форум се отнася за антидепресивен препарат (най-популярният в момента!), но не напразно още в началото авторът на статията е написал нещо, което се препокрива с моите думи.
http://dogscience.pr...play&thread=385
В момента има много по-ефективни препарати от фенобарбитала, които влияят на балансирането на електроимпулсите в мозъка с предимството, че могат да се приемат много по-дълго от фенобарбитала, тъй като са освободени от неговите странични ефекти.
Публикувано: 16 February 2012 - 08:07 PM
Оскарче, в 16 February 2012 - 06:38 PM, написа:

Чета само последния Ви коментар така че не зная за какво точно става дума, но ако е за епилепсия, само чрез ЕЕГ може да се докаже такава (естествено и чрез сканиране). Доколкото имам информация (някъде вече го коментирах по форумите) ветеринарите в България не правят подобни изследвания. Ако евентуално моята информация е стара, моля да бъда извинен от ветеринарните специалисти.
Публикувано: 17 February 2012 - 10:37 AM
За хуманните препарати изобщо няма изследвания за действието им върху кучета, нито данни как да се дозират. Хората ги дават на своя глава. Единственият препарат, който ефективно контролира гърчовете, е фенобрабитал, може да се комбинира с калиев бромид. За фина настройка на дозировката е необходимо изследване на концентрация в кръвта, има лаборатории, които изпращат в Германия кръв за такова изследване, не е кой знае колко скъпо.
Когато прибрах моята Елза по разни бабини съвети тя беше на тегретол и депакин и си припадаше.
Но минете ли на фенобарбитал връщане назад няма, затова го обмислете и консултирайте много внимателно.
Къде точно е проблемът може да покаже ЯМР, такъв за животни не ми е извесно да има, но ако имате връзки, може уредите нещо. Аз правих томография (скенер), която може единствено да покаже наличието на тумор, който може да причинява гърчовете. При Елза нямаше, нейното състояние се дължеше на увреждания от нервна форма на гана. Според съветите на лекарите премина на фенобрабитал, в продължение на година нямаше никакви припадъци, после се върнаха и през втората година зачестяваха, докато накрая не можеха да се контролират и тя изпадна в гърч, от който не излезе. Но при нейното състояние прогнозата по начало беше такава, затова нейният случай не може да се счита за показателен.
Публикувано: 17 February 2012 - 12:28 PM

Публикувано: 17 February 2012 - 12:39 PM
Оскарче, в 17 February 2012 - 12:28 PM, написа:

Кой е този "доцент по кучешка епилепсия" ?!
И кой е лекарят, който Ви е казал, че "ще е така" ?
Реално, ако е епилепсия, лечение няма и докато е живо кучето трябва да е на поддържаща терапия. Въпросът е да се изясни от какво точно са припадъците, за което аз съм почти напълно сигурен, че не може да се установи. Всичко ще е симптоматично и на принципа на "пробата и грешката".
Съжалявам и искрено Ви съчувствам, но колкото и да е болезнено, фактите трябва да се приемат такива, каквито са.
Публикувано: 17 February 2012 - 12:47 PM
По време на самия припадък се прилага диазепам инжективно или ректално, но това пак само по препоръка на лекар. Фенобарбиталът действа с натрупване и дългосрочно, диазепамът действа веднага, но за кратко време, затова се прилага при криза.
Търсете таблетки в съседни държави с ветеринарна рецепта. В Гърция се намира под търговско име Gardenal, в Румъния има производител, пак е под име Phenobarbital, в Германия - под име Luminal, Швейцария - Aphenylbarbite. Все ще намерите.
Друг вариант, който аз обмислях, но не стигнах до него - хомеопатия. Може да помислите по въпроса, чела съм позитивни отзиви.
Публикувано: 17 February 2012 - 06:45 PM

Публикувано: 17 February 2012 - 07:37 PM
Все пак може да се опита. Мисля, че Луминалът е хуманен фенобарбитал и познати бяха купували от Германия със зелена рецепта, може и в Турция да става.
Толкова ли няма кой вет да ви напише една рецепта, нищо не му струва, пратих ви сканираната рецепта от моя вет за форлаге и тя беше призната в чужбина, последният път - Австрия.
Моля, не ми благодарете всеки път, знам какъв ад е намирането на лекарството и какъв стрес е да се чувстваш така безсилен и вечно в паника, че свършва. При мен пропускането на едно хапче предизвикваше припадък на следващия ден веднагически и като вземеше да свършва броях хапченцата по пет пъти на ден. Много съжалявам, че не ми е останал, съвсем наскоро раздадох всичкия ми останал на нуждаещи се като вас изпаднали в беда.
Публикувано: 18 February 2012 - 06:02 PM

Публикувано: 11 May 2012 - 08:47 PM
Разполагам с известно количество фенобарбитал 10 (таблетки), който се води детски. Купих го по погрешка от Франция, а трябваше да купя за възрастни.
Ако на някой му е нужен за кученцето му, продавам го на същата цена, на която съм го купила - 0883458311