Dog.bg Форуми : Ротвайлерка-Без Родословие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ротвайлерка-Без Родословие търси дом-Спешно

#41 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2011 - 08:19 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 21 November 2011 - 11:30 AM, написа:

dmm, изобщо нямам предвид , че децата не са важни за теб. Просто темата е повдигната не от собствениците , а от човек , който се опитва да помогне. На него ли да трием сол ? Аз лично нямам намерение да го правя. На всички е ясно, че ShiBumi_GirL не е някой дето си няма и понятие от кучетата и докопал интернет решил да си драска. Аз приемам, че той им е разяснил абсолютно всичко, опитал е да ги разубеди по всевъзможни начини, смятам , че е донесъл от сто извора аргументи в полза на оставянето на кучето у дома....НО решението са го взели. Ние и да се накъсаме да си бъбрим колко ни е яд , че се захвърлят кучета по такъв начин , разбери , че в този случай няма да помогнем и само разпъваме темата - това е за друга тема / то има и плюсове понеже излиза темата винаги напред , де :md_064: / .

Това сега го виждам и ще отговоря с малко закъснение, с което окончателно приключвам спама...
Анче, ако обичаш, не менторствай в този раздел кой какво да прави. Или щото не можеш да размахваш пръст при чихитата, защото не си модератор вече там, че малко се поо@ка, реши тук да наставляваш?! Добре е, човек като се осе*е, да може и да се опере, а не да прехвърля омацаното и тук. Този раздел си има мод и ако той прецени, ще действа както сметне за добре. Но както сама виждаш - тук "политиката" не е както при чихитата, да се използва кучето до дупка, а да се търси най-доброто за него. А щом напълно оправдаваш такива деяния - да се изоставят кучета, явно твоето място не е за тук.

ShiBumi, за съжаление куче на такава възраст и с това описание на характера, би взел само опитен човек или някой "чудак", който ще се опита да го "разбере" и ще съжителства без уговорки за него до сетния му час, или най-често срещания вариант - някой, който ще го върже в двора на склада. Шансовете на кучаната за добър живот са 1 на 1000, но макар и минимална, остава надеждата, че на това момиче ще му се усмихне късмета. Сигурно си го направила, незнам, но да си кажа - напускай много обяви и в други сайтове. Дано го види неговия нов, истински човек! Кой знае, понякога стават чудеса!!! От сърце пожелавам и тук да стане чудо!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#42 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 December 2011 - 09:25 AM

има някаква надежда чакаме........Стискайте палци да се получи!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 02:13 PM

Търсим транспорт до София от Варна!!!Моля ако някой има познат,който пътува по този маршрут,ще поемем част от пътните разходи.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 December 2011 - 04:14 PM

Показване на мнениетоdmm, в 01 December 2011 - 08:19 AM, написа:

Показване на мнениетоAncheto, в 21 November 2011 - 11:30 AM, написа:

dmm, изобщо нямам предвид , че децата не са важни за теб. Просто темата е повдигната не от собствениците , а от човек , който се опитва да помогне. На него ли да трием сол ? Аз лично нямам намерение да го правя. На всички е ясно, че ShiBumi_GirL не е някой дето си няма и понятие от кучетата и докопал интернет решил да си драска. Аз приемам, че той им е разяснил абсолютно всичко, опитал е да ги разубеди по всевъзможни начини, смятам , че е донесъл от сто извора аргументи в полза на оставянето на кучето у дома....НО решението са го взели. Ние и да се накъсаме да си бъбрим колко ни е яд , че се захвърлят кучета по такъв начин , разбери , че в този случай няма да помогнем и само разпъваме темата - това е за друга тема / то има и плюсове понеже излиза темата винаги напред , де :md_064: / .

Това сега го виждам и ще отговоря с малко закъснение, с което окончателно приключвам спама...
Анче, ако обичаш, не менторствай в този раздел кой какво да прави. Или щото не можеш да размахваш пръст при чихитата, защото не си модератор вече там, че малко се поо@ка, реши тук да наставляваш?! Добре е, човек като се осе*е, да може и да се опере, а не да прехвърля омацаното и тук. Този раздел си има мод и ако той прецени, ще действа както сметне за добре. Но както сама виждаш - тук "политиката" не е както при чихитата, да се използва кучето до дупка, а да се търси най-доброто за него. А щом напълно оправдаваш такива деяния - да се изоставят кучета, явно твоето място не е за тук.

ShiBumi, за съжаление куче на такава възраст и с това описание на характера, би взел само опитен човек или някой "чудак", който ще се опита да го "разбере" и ще съжителства без уговорки за него до сетния му час, или най-често срещания вариант - някой, който ще го върже в двора на склада. Шансовете на кучаната за добър живот са 1 на 1000, но макар и минимална, остава надеждата, че на това момиче ще му се усмихне късмета. Сигурно си го направила, незнам, но да си кажа - напускай много обяви и в други сайтове. Дано го види неговия нов, истински човек! Кой знае, понякога стават чудеса!!! От сърце пожелавам и тук да стане чудо!

С болни хора не споря - има си хапчета и клиники . :ba_025:

ShiBumi_GirL, има вероятност да пътувам , но още не знам дали ще е с кола или автобус. Ако е с кола ще пиша. А ако е с влак дали ще стане и дали вървят влаковете.... Някой знае ли какво трябва за пътуване с влак освен наморник и документи ( може да трябва и билет )? Не е приятно като вариант, но ако няма други начини и ако със сигурност ще пътувам ще я взема. Тя ще ме слуша, а и може предварително да се запознаем с нея няколко дни преди тръгването.

#45 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 04:41 PM

Нямам представа как стоят нещата с влаковете.Ако има цена за билета ще го платим.Въпреки всичко мисля,че по подходящ вариант би бил с кола тъй като във влака има хора.Може да се ошашка животното,стояла е доста време сама знае ли човек.Мисля,че и на нея ще й е по стрес в във влак или автобус...но и това остава като краен вариант.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 December 2011 - 04:50 PM

Знам , че е лош вариант и става само ако е с влак понеже автобусите не позволяват кучета в купето, а само в багажното, което за такова куче не става. За влак преди задължително искаха наморник поне така беше когато пътувах преди години с кавказката. Освен това повечето хора като видят кучето и не влизат в купето :md_064: и може да си пътуваме сами и да си се ширим наволя. Ако не излезе друг вариант и става с влака - взимам я и ще се справим :ba_025:

#47 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 05:15 PM

Виждам,че тук има добри новини.Браво! Леко и безпроблемно да мине всичко. :ba_025: :rc_036: (ей,не стигат емотиконките понякога)
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#48 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 05:50 PM

Ще изчакаме малко да видим дали няма да излезе някой с кола :smile: Ако не ще мислим варианта с влака.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 07:41 PM

Във влак - с намордник, на каишка, с 1/2 билет и на платформата на последния вагон. Така пише на сайта на БДЖ.

Все пак надали е добър вариант. Доста път е, голям стрес, а по-добре би било да има как да спрете по някое време и да се разтъпчете.

Но влак, не влак, пак ще е по-добър вариант от това, което се случва на животното в момента.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 December 2011 - 07:57 PM

какъв влак, вие новини не гледате ли, колко дена тече вече национална стачка. От 8.00 до 16.00 влакове не пътуват Рискувате да отвисите на някоя гара цял ден и тогава наистина животното ще превърти.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 December 2011 - 08:14 PM

Естествено , че ще проверим дали пътуват. Аз планувам нощем да пътувам и тогава е много по-спокойно. Смятах ако тръгвам да е с автобус заради стачките , но ако няма кой да заведе момичето ще отида с влака/ ако върви влака, де /. Сега се сещам , че имаше спедиторски фирми и пренасят и кучета, но нямам представа за цената и дали пренасят кучета с такъв размер.
А ако е с придружител кучето пак ли пътува в последния вагон ? То ако е така е много тъпо и моята роля се обезсмисля ...

#52 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 09:27 AM

Естествено, че е с придружител, кой ще пусне куче без във влака!? И придружителя седи с кучето! Което е и идеята на придружителя.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 09:52 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 01 December 2011 - 08:14 PM, написа:

А ако е с придружител кучето пак ли пътува в последния вагон ? То ако е така е много тъпо и моята роля се обезсмисля ...

Кучето може да пътува по 2 начина с влак - в клетка в товарен вагон - сами си го товарите. Не мисля,, че е подходящо за каквото и да било куче да стои в товатното особено през този сезон.
Другия начин е с 1/2 билетче - за да го купите трябва да кажете че е за куче и да представите паспорта на касата. Кучето се качва с намордник, който не се сваля през цялото пътуване - освен ако не попаднете на супер готини спътници и началник влак. Ако пътниците нямат против - можете да пътувате в купето на последния вагон. Ако не искат да пътуват с кучето - на площадката в края на вагона. Имайте предвид, че за кучето е стрес ако не е свикнало във влак - не само хората, но и тракането. Последната площадка е на последната врата, което значи, че ще сте подбутвани от качващи се и слизащи хора и такива дето ходят до миризливата тоалетна.
Моите хиринки при пътуване с влак са следните:
1. Ако мога избирам влак, който не е с купета а с общ салон - вратите са по-голени и кучето се качва по-лесно и смело. Не е толкова "задушевно" като в купето. И най-важно - последната платформа не е до врата, широчка е и има 1 седалка. Много е удобно.
2. Ако съм с обикновен влак с купета - отивам рано - сядам в някое купе ( а и винаги имам запазено място) и хората, които не харесват кучета не идват, сядат хора, които не се боят. Случва се да пътувам и с разни младежи, които чудесно ми разнообразяват кучето с чесане и галене. Даже понякога им го оставям на 5 мин почивки, за да дръпна 1 фас.

#54 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 10:03 AM

Мисля си,че трудно ще я качим във самия влак.Ако кучето се запъне и откаже да се качи трудно ще я качим 40кг :dh_188:
Надявам се да излезе някакъв вариант за кола ......
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 December 2011 - 10:18 AM

Да предложа нещо,ако ви устройва.Лео Експрес превозва кучета,от Бургас до София пристигна един питоподобен с тях.Струваше 50лв,кучето се качва в клетка и го докарват.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#56 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 10:19 AM

Варианта е страхотен обаче нямаме клетка :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 December 2011 - 10:46 AM

Влаковете пътуват нощем без закъснения. Аз лично виждам като най-добър варианта с влак- по принцип трябва да се качиш в последното купе на последния вагон. Директно там ми дават място, даже веднъж пътувах с котка, до мен едно момче с куче. Аз така правя като съм с животно. ако някой иска да сяда при теб- негово си решение, това купе е за това. Хем кучето не е в клетка, хем има някой с него.
Ако пращаш с Леоекспрес, просто попитай за клетка из фейсбук, все някой ще ти услужи. Те после я връщат наобратно.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#58 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 10:58 AM

Мисля,че ще е най-добрия вариант с клетка с някоя фирма да я пратим.Да, търсим клетка...
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 December 2011 - 11:44 AM

И според мен влакът не е лош вариант. Кучето ще е след сериозна разходка та да си е изразходило енергията и ще си седи мирно според мен. Освен това преимуществото на куче предадено от ръка в ръка е огромно, понеже когато се затвори в клетка и бъде посрещнато от новите хора не се знае дали лесно ще позволи да бъде изведено от клетката.
И все пак трябва да се търсят варианти, понеже на мен още не са ми потвърдили дали ще пътувам.
А клетка нямам за жалост, но може да питате ветеринарят си дали ще даде клетка под наем.

#60 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 11:51 AM

В нея няма агресия към хора,дори такива ,които не познава.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни