На пазара Извадени постове от почистени теми
Публикувано: 21 January 2012 - 08:26 AM
Публикувано: 21 January 2012 - 10:06 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 21 January 2012 - 10:48 AM
mik, в 20 January 2012 - 01:14 PM, написа:
Дали някой не си пълни джоба с пари събрани от състраданието на хората ?
Дали група от хора със свои лични проблеми не се опитва да направи нещо "съществено" за обществото и с това да задоволи някакви свои лични болни потребности?!?
Ако е така е много грозно да се прави на гърба на куче което в момента очевадно страда ...
А дали няма да го поддържат достатъчно дълго време живо за да си понапълнят гушките и след това кучето : "въпреки техните неистови усилия и труд е починало , ама поне се е чувствало обичано " .... ?!?
Не знам дали някой ще се съгласи с мен,но мисля,че най-новата схема за изнудване за пари е тази тук която виждаме...
Намираме някакво клето болно животно...дори и да няма шансове за оцеляване или нормален живот,ревем като магарета по форуми,искаме пари...после плащаме сметки тук и там и накрая кучето умира....и се търси нова жертва за която да се събират пари и историята се повтаря.
Не искам да бъда груба ,но от наблюдения над този форум тук само една шепа помагат действително...останалите само реват и мрънкат и просят пари.
Грубо е,знам...но е факт.
Кучетата,за които сме се грижили и продължаваме да се грижим за си живи и здрави! При нас починаха - Рис,болен от гана,прекарал я две седмици на крака,малко куче на около 4-5 месеца,Божидар и Блеки,натровени в Левски Г,и малкото бебе с паровироза,лекувано дни наред. Не говорете безумици!!
Лекуваме в ЦВК,да. А организиците,които го правят само пък в други клиники?! Или просто ние сме на "топа на устата". Стига вече де! Парите не минават през нас,за да бъдем обвинени в злоупотреба,а са директно по сметките на клиниката!
Колкото до Рекс - от вчера е много по-добре и успява да си задържи главата права около минута. И има рефлекси в крачетата.

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 21 January 2012 - 11:27 AM

Публикувано: 21 January 2012 - 11:39 AM
Все си мисля,че нормален човек с дом,семейство,работа и хоби няма как да има време и нерви които да инвестира в обречени каузи ... но явно тук си нямаме работа с такива хора .
Публикувано: 21 January 2012 - 11:47 AM
Много моля, спрете се. За толкова страници дали не си каза всеки вече мнението?
Та вие дори не говорите за кучето вече.
п.п. Ако много ви се спами - поне сменете тона.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 January 2012 - 12:12 PM
Публикувано: 21 January 2012 - 12:20 PM
MechoPuh, в 21 January 2012 - 01:12 PM, написа:
+1

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 21 January 2012 - 12:39 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 January 2012 - 12:51 PM
MechoPuh, в 21 January 2012 - 12:12 PM, написа:
+1
bushkata, в 21 January 2012 - 12:39 PM, написа:
Но поне да се разчистят онези постове, в които пък изобщо не става въпрос за кучето?

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.