оправя бързо и да си намери нейно царство.
Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ
Публикувано: 04 April 2012 - 08:31 PM
Но пък послушно си приема лекарствата, приключихме засега с витамин К1, остават още няколко дни антибиотик и не толкова няколко - Преднивет. И скорошно модернизиране.
Не мога да не споделя един момент от съвместното ни съжителство. Решила съм аз да тренирам последните седмици вкъщи. И си лежа преди няколко дни на постелката, мъча някакви странни коремни преси и това прекрасно същество идва, преизпълнено с любопитство и ентусиазъм. Първо се надвеси над лицето ми, измърка дружелюбно и започна да ме ближе усърдно по челото. След като реши, че съм добре почистена, ми захапа косата и почна да я дъвче без никакво смущение. Не разбра защо бе отстранена оттам, върна се и доволно си завря дупето в ухото ми (понеже, разбира се, пак е разгонена). Дупето бе мръднато, следващият й ход беше да се вкопчи в крака ми с всички възможни лапи и тук-таме зъбки - явно й се стори, че имам нужда от допълнителни тежести. Аз не бях съгласна и я изолирах от хола, тя гръмко оповести възмущението си, а след минути я намерих дълбоко заспала. Та това е Леми - диване и половина, любовчийка, личен треньор, козметик и виден ценител на здравословната дрямка.
"Такаа, на DDG (и Сачмо) и Bellboy им пишем пчеличка, защото нескрито изразяват възхищението си. Сега пиши още за мен."
"Не бива да бъда притеснявана, докато правя царствен стречинг!"
"О, не, това дълго нещо на дупето ми мърда. В атака!"
Публикувано: 04 April 2012 - 09:41 PM
Свинските опашки са играчка в ръцете на по-низшестоящите от Вас двукраки (прислугата Ви) и затова стойте далеч от тях.
А иначе - поздравления за многобройните Ви таланти, чудесната Ви физическа и душевна кондиция и най-вече за това, че сте успели да си намерите прекрасна човешка прислуга, в лицето (ушите, краката и т.н.) на Trontinita и сие.
Пожелаваме Ви крепко здраве и скорошна модернизация!
Ваши покорни почитатели:
Сачмо, Greywolf, DDG и фамилия.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 23 April 2012 - 09:28 PM
Важното е, че писанка е вече излекувана от хемобартонелата
Иначе е добре след операцията, малко повече спинка и е доста по-кротка през повечето време - чак да се обърка човек. Днес обаче, след достойна целодневна дрямка набра сили и направи няколко бързи спринта, като за възстановяване между сериите похапваше ту мой, ту на гадже крак.
Преди да я заведа в клиниката имаше още веднъж кръвотечение и то този път с капка кръв, не просто обагрено носле. Изглежда, че има едно място на гъбата на нослето, което е по-лилаво и явно там е по-слаба тъканта - струва ми се, че последните пъти само оттам течеше, а не някъде отвътре. Д-р Бобадова е на същото мнение. Не знам дали личи добре на тази снимка, но ето го, до черното петънце:
Тук пък се фукаме с новата процедура:
Прекрасна, но с кървава физиономийка (това е от предпоследното течение, преди около три седмици):
А тази е от настаняването в будоара в ДХ. Най-невинната муцунка!
Поздрави и хиляди благодарности на всички спасители и почитатели на принцесешкото!
Публикувано: 01 May 2012 - 10:02 PM
Не е проявявала прословутите си симптоми откакто се върна от клиниката, дано (дано, дано) всичко да е отминало.
Става все по-голяма красавица - козинката й е лъскава, оформи телцето (че беше голям щиглец в началото)... Очаквайте скоро доказателства за красотата й.
Публикувано: 01 May 2012 - 10:17 PM

Публикувано: 02 May 2012 - 09:25 AM

Публикувано: 03 May 2012 - 05:26 PM
GAG, тя съвсем не смята своето поведение за глупаво, а показващо безкрайна мъдрост, която е довела до обграждането със загрижени двукраки, които тя ползва за спаринг партньори, гушкатели, лечители и търсачи на най-добър кралски чертог (ето че Game of Thrones се намесва).
DDG, Леми е безкрайно благодарна на теб и Greywolf за обожанието ви, но настоява за нови голи снимки на Сачмо
Elizd, като имаш желание за котешко празненство, да ти дойдем на гости? ;)
Лигавя се, защото днес разбрах, че в продуктите на малката вече няма данни за глисти. Казвам го с леко подцвилване от кеф. Ето това си е вече една изрядна писана (и дано наистина няма повече глупости!).
Ето и обещаните снимки. Знам, че са много, но са доста малък процент от направените, пък и трябва да рекламираме момичето (било то и със снимки от телефон). На едната има и човешки чинийки, защото от лакомия някак си беше успяла да напука едната своя. От днес си има нова, по-хубава и здрава и от напълно безопасни за животни материали (или поне така пише).
Публикувано: 04 May 2012 - 09:47 AM
trontinia, в 03 May 2012 - 05:26 PM, написа:
Хехе, верно бре! След 3 седмици даже и у нас ще може да гостувате без особен здравен риск, пу-пу. Заповядайте, заповядайтв! Имам един самотен бял господин на гости, който се скъсва да ухажва Филка, а тя бие ли, бие вратата, която ги дели (но не от любов, на омраза повечко ми прилича нейното съскане, плюене и ръмжене

Публикувано: 04 May 2012 - 09:54 AM
Нейно прекрасно Лемейшество е станала още по-красива!
И най-вече здрава
Публикувано: 16 June 2012 - 02:37 PM
Миналия месец (на 8 и 15 май) се разкашля момичето, като на 15-ти беше много лоша кашлица и набързо бе отведена за боцкане. Оттогава до днес - нищо, но тази сутрин в просъница чух сподавено кашлюкане (тя спинка до мен). Засега хипотезата за астма остава.
Вчера ходихме до ДХ, където й взеха кръв за изследване, за да проверим дали не е рецидивирала хемобартонелозата. Чакаме резултати, ще съобщя тук какво се случва.
Засега взима два пъти дневно по четвъртинка Рутаскорбин и й капя физиологичен разтвор в ноздричката, от която тече (тази с лилавото петънце).
Иначе писана се е посоциализирала, пак си ловува слугите, но много по-малко, отвреме-навреме се сеща да се гали и много обича да спинка при нас. Голям кеф е да я гледаш как си играе - с мишки, с опашката си - много е забавна и много смешно общува. Само да не беше болничка
Прилагам видео материал на буйни игри върху злощастен плик, както и снимчици. Всичките са отпреди месец, но си е все същата красотница :)
Публикувано: 26 June 2012 - 03:10 PM
Но пък кръвта си тече по малко почти всеки ден - най-вече при миене и хапване и е от гъбата на нослето, не отвътре. При задълбочен преглед в ДХ се установи, че дори няма зачервяване вътре в носа.
След кашлицата, за която споделих, беше боцната (на 21.6), оттогаз не се държала неприлично по този параграф.
Все по-любвеобилна става, да не говорим ако обектът на внимание държи вкусотии или е полегнал/поседнал в поза, удобна за гушкане.
Ами туй то. Остава само д-р Бо да разгадае мистерията :)
Публикувано: 05 July 2012 - 08:55 PM
Нашишкавяла е малката манипулаторка - като дойде беше кокалесто мишле, тежащо 2.6-2.7 кг, а сега е цели 3.6 кг! Явно малко съм се оляла с охранването, щото има един вече по-позакръглен профил.
На приложената снимка може да й се насладите в обичайната й физиономия на спане - оплезена :) А като се събуди, седи и ми се кокори и не си прибира езичето и е изключително смешна
Публикувано: 06 July 2012 - 08:43 AM
Специални поздрави и поклони от Крейзи Сачмо, който помоли да предам, че ако Леми престане най-после с тези номера с кръвотеченията, ще и подари три консерви риба тон от личните си запаси.

Публикувано: 16 August 2012 - 08:25 PM
Инак с неприязън споделяме, че Сачмо засега може да си кльопа консервите съвсем спокойно, защото кръвтЪ не спира. Кротва се за известно време и при някакво по-вълнуващо събитие веднага руква. Сега ще пробваме алтернативна медицина, за която има доста добри отзиви, стискайте палци.
Новата й любима роля е на детектив - следи ни неотлъчно и най-голям интерес предизвиква ходенето на човеци до тоалетна. Няма да се учудя, ако тия дни намеря подробни котешки доклади върху поведението на двукраките.
П.п. Хиляди благодарности на любезните временни домакини на Леми, които отвреме навреме приютяват кралския й задник, докато слугите й пътуват!
Публикувано: 10 November 2012 - 07:03 PM
В здравословното състояние на Леми няма особени промени - все още покашля и прокървява момичето. От три месеца приема хомеопатични капки, които спомогнаха за намаляване на кашлицата, но за съжаление не е изчезнала напълно. Възможно е да разберем скоро повече за причината на кръвотеченията, но ще пиша за това, когато имам по-пълна информация.
Има си и нейните вампирски епизоди, в които всеки от околната среда е възприет като особено вкусна плячка, но пък демонстрира и страхотна привързаност и желание да си общува с хора. Приятелят ми я нарича "ловджийското ми куче", защото ме следва неотлъчно по петите и дори търпеливо ме чака пред банята. Страхотна малка маймунка.
Искам да отправя много специални благодарности към Friends for Animals и grima за това, което правят за Леми. grima, благодаря ти от все сърце за търпението, усилията и емоциите, които влагаш в търсенето на дом на котешкото момиче!
Поздрав от писана:
Публикувано: 15 November 2012 - 10:41 PM
Затова искам да помоля - ако някой по някаква случайност е чувал за ветеринар в БГ, който да работи с риноскоп, нека ми пише. Другата опция за диагностициране на нещото в нослето на Леми е доста по-мъчителна и ненадеждна.
Публикувано: 29 December 2012 - 04:10 PM
Стискайте ни палци! След цяла една година смятаме, че е редно болестта да вземе да ни се представи по име :)
Поздрави от юначка:

Вход

Горе
Цитиране +