Dog.bg Форуми : Ранена котка в Кърджали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ

#161 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2012 - 10:27 AM

Извинявам се,малко спам...Но трябва да го кажа.Качена снимка Какво прекрасно мило личице има Леми!На последната снимка най-много си личи.Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка Нейно Величество да се
оправя бързо и да си намери нейно царство.Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 08:31 PM

Значи, тоз малък плъх да не го похвали човек! Оня ден се фуках на д-р Бобадова, че няма кръв, няма кашлица и се държи примерно (според нейните си котешки стандарти) и наш'та си намери една "свинска опашка" и така бясно игра с нея, че си я забучи в носа, избяга, и след малко резултатът беше налице - петънце кръв на глупавото носле. Забелязала съм, че специално за кръвта като я похваля и просто моментално потича. Какво е това - страх, че ще я отделят от прислугата, ако не дай си боже се излекува или какво?

Но пък послушно си приема лекарствата, приключихме засега с витамин К1, остават още няколко дни антибиотик и не толкова няколко - Преднивет. И скорошно модернизиране.

Не мога да не споделя един момент от съвместното ни съжителство. Решила съм аз да тренирам последните седмици вкъщи. И си лежа преди няколко дни на постелката, мъча някакви странни коремни преси и това прекрасно същество идва, преизпълнено с любопитство и ентусиазъм. Първо се надвеси над лицето ми, измърка дружелюбно и започна да ме ближе усърдно по челото. След като реши, че съм добре почистена, ми захапа косата и почна да я дъвче без никакво смущение. Не разбра защо бе отстранена оттам, върна се и доволно си завря дупето в ухото ми (понеже, разбира се, пак е разгонена). Дупето бе мръднато, следващият й ход беше да се вкопчи в крака ми с всички възможни лапи и тук-таме зъбки - явно й се стори, че имам нужда от допълнителни тежести. Аз не бях съгласна и я изолирах от хола, тя гръмко оповести възмущението си, а след минути я намерих дълбоко заспала. Та това е Леми - диване и половина, любовчийка, личен треньор, козметик и виден ценител на здравословната дрямка.

"Такаа, на DDG (и Сачмо) и Bellboy им пишем пчеличка, защото нескрито изразяват възхищението си. Сега пиши още за мен."
Прикачена снимка

"Не бива да бъда притеснявана, докато правя царствен стречинг!"
Прикачена снимка

"О, не, това дълго нещо на дупето ми мърда. В атака!"
Прикачена снимка

#163 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 09:41 PM

Оооо, Ваше Прекрасно Котешко Мъркочество! :wub:
Свинските опашки са играчка в ръцете на по-низшестоящите от Вас двукраки (прислугата Ви) и затова стойте далеч от тях.
А иначе - поздравления за многобройните Ви таланти, чудесната Ви физическа и душевна кондиция и най-вече за това, че сте успели да си намерите прекрасна човешка прислуга, в лицето (ушите, краката и т.н.) на Trontinita и сие.
Пожелаваме Ви крепко здраве и скорошна модернизация!
Ваши покорни почитатели:
Сачмо, Greywolf, DDG и фамилия.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#164 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 09:28 PM

Прекрасно Котешко Мъркочество беше една седмица в Добро хрумване на гости! Прибрах я обратно миналата сряда, но поради различни лични причини не писах още тогава.

Важното е, че писанка е вече излекувана от хемобартонелата :af_089: След направени обстойни изследвания се установи още, че няма никакви заболявания, свързани с кръвта и че кръвната й картина е на ниво :smile: И какво се оказва, че направили докторите при тези добри новини? Взели, че я модернизирали на бърза ръка! Ваксина пък се очаква в края на тази седмица. Имала е още глисти малката, въпреки упоритото обезпаразитяване, та сега повтаряме, но се надявам, че това ще й е последният проблем.

Иначе е добре след операцията, малко повече спинка и е доста по-кротка през повечето време - чак да се обърка човек. Днес обаче, след достойна целодневна дрямка набра сили и направи няколко бързи спринта, като за възстановяване между сериите похапваше ту мой, ту на гадже крак.

Преди да я заведа в клиниката имаше още веднъж кръвотечение и то този път с капка кръв, не просто обагрено носле. Изглежда, че има едно място на гъбата на нослето, което е по-лилаво и явно там е по-слаба тъканта - струва ми се, че последните пъти само оттам течеше, а не някъде отвътре. Д-р Бобадова е на същото мнение. Не знам дали личи добре на тази снимка, но ето го, до черното петънце:
Прикачена снимка

Тук пък се фукаме с новата процедура:
Прикачена снимка

Прекрасна, но с кървава физиономийка (това е от предпоследното течение, преди около три седмици):
Прикачена снимка

А тази е от настаняването в будоара в ДХ. Най-невинната муцунка!
Прикачена снимка

Поздрави и хиляди благодарности на всички спасители и почитатели на принцесешкото! :vb_024:

#165 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 10:02 PM

Кой най-сетне стигна и до ваксина? Милата ни кралска особа вече мина през всички задължителни процедури - днес беше боцната и обезпаразитена отново. Спореше и мърмореше през цялото време срещу добрите доктори, но геройски изтърпя манипулациите.

Не е проявявала прословутите си симптоми откакто се върна от клиниката, дано (дано, дано) всичко да е отминало.

Става все по-голяма красавица - козинката й е лъскава, оформи телцето (че беше голям щиглец в началото)... Очаквайте скоро доказателства за красотата й.

#166 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 01 May 2012 - 10:17 PM

ООО, Ваше Прекраснейшество! Да ви е честита ваксината! Информацията, че сте в добра кондиция на духа и тялото силно радва верните Ви почитатели! Нямаме търпение Вашата двукрака свита да ни зарадва с нови фотоси на уникално чаровната Ви осанка!
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 09:25 AM

Ама моля ви се, това си е истински повод за празненство! Пу-пу, де, да не предизвикваме нещата.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#168 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 01:02 PM

Ха да й е честита!
И дано вече е приключила с глупостите си, че да взема правилен курс към постоянни стопани :)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#169 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 05:26 PM

С присъща доброжелателна небрежност малката (вече и леко пищна) Леми приема изблиците на радост на своя фен-клуб.

GAG, тя съвсем не смята своето поведение за глупаво, а показващо безкрайна мъдрост, която е довела до обграждането със загрижени двукраки, които тя ползва за спаринг партньори, гушкатели, лечители и търсачи на най-добър кралски чертог (ето че Game of Thrones се намесва).

DDG, Леми е безкрайно благодарна на теб и Greywolf за обожанието ви, но настоява за нови голи снимки на Сачмо :md_064: Че само с една от преди месец няма да минете, хмм!

Elizd, като имаш желание за котешко празненство, да ти дойдем на гости? ;)

Лигавя се, защото днес разбрах, че в продуктите на малката вече няма данни за глисти. Казвам го с леко подцвилване от кеф. Ето това си е вече една изрядна писана (и дано наистина няма повече глупости!).

Ето и обещаните снимки. Знам, че са много, но са доста малък процент от направените, пък и трябва да рекламираме момичето (било то и със снимки от телефон). На едната има и човешки чинийки, защото от лакомия някак си беше успяла да напука едната своя. От днес си има нова, по-хубава и здрава и от напълно безопасни за животни материали (или поне така пише).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2012 - 09:47 AM

Показване на мнениетоtrontinia, в 03 May 2012 - 05:26 PM, написа:

Elizd, като имаш желание за котешко празненство, да ти дойдем на гости? ;)

Хехе, верно бре! След 3 седмици даже и у нас ще може да гостувате без особен здравен риск, пу-пу. Заповядайте, заповядайтв! Имам един самотен бял господин на гости, който се скъсва да ухажва Филка, а тя бие ли, бие вратата, която ги дели (но не от любов, на омраза повечко ми прилича нейното съскане, плюене и ръмжене Качена снимка). Убедена съм, че ще се израдва на прекрасната госпойца Леми :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#171 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 09:54 AM

Ехеееееее, честита ваксинка и от мен!
Нейно прекрасно Лемейшество е станала още по-красива!
И най-вече здрава :af_089:

#172 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 02:37 PM

За съжаление, милата госпожица отново има кръвотечения - от тази сряда сутринта започнаха, като в четвъртък бяха най-обилни и спряха за вечерта, след като й дадох Рутаскорбин. Вчера течеше по-малко, но пак си имаше кръв, днес досега няма. Два месеца не й беше текло :(

Миналия месец (на 8 и 15 май) се разкашля момичето, като на 15-ти беше много лоша кашлица и набързо бе отведена за боцкане. Оттогава до днес - нищо, но тази сутрин в просъница чух сподавено кашлюкане (тя спинка до мен). Засега хипотезата за астма остава.

Вчера ходихме до ДХ, където й взеха кръв за изследване, за да проверим дали не е рецидивирала хемобартонелозата. Чакаме резултати, ще съобщя тук какво се случва.

Засега взима два пъти дневно по четвъртинка Рутаскорбин и й капя физиологичен разтвор в ноздричката, от която тече (тази с лилавото петънце).

Иначе писана се е посоциализирала, пак си ловува слугите, но много по-малко, отвреме-навреме се сеща да се гали и много обича да спинка при нас. Голям кеф е да я гледаш как си играе - с мишки, с опашката си - много е забавна и много смешно общува. Само да не беше болничка :dh_188:

Прилагам видео материал на буйни игри върху злощастен плик, както и снимчици. Всичките са отпреди месец, но си е все същата красотница :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#173 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 03:10 PM

Писанка е отрицателна за хемобартонела Качена снимка
Но пък кръвта си тече по малко почти всеки ден - най-вече при миене и хапване и е от гъбата на нослето, не отвътре. При задълбочен преглед в ДХ се установи, че дори няма зачервяване вътре в носа.
След кашлицата, за която споделих, беше боцната (на 21.6), оттогаз не се държала неприлично по този параграф.
Все по-любвеобилна става, да не говорим ако обектът на внимание държи вкусотии или е полегнал/поседнал в поза, удобна за гушкане.
Ами туй то. Остава само д-р Бо да разгадае мистерията :)

#174 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2012 - 08:55 PM

При Леми положението е същото - без кашлица, но все още има кръвотечения, макар и по-рядки (което вероятно се обяснява с приема на Рутаскорбин).

Нашишкавяла е малката манипулаторка - като дойде беше кокалесто мишле, тежащо 2.6-2.7 кг, а сега е цели 3.6 кг! Явно малко съм се оляла с охранването, щото има един вече по-позакръглен профил.

На приложената снимка може да й се насладите в обичайната й физиономия на спане - оплезена :) А като се събуди, седи и ми се кокори и не си прибира езичето и е изключително смешна Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#175 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 06 July 2012 - 08:43 AM

Ох как се радвам да видя Нейно Лемско Височество в таз небрежно блаженна ситуация!
Специални поздрави и поклони от Крейзи Сачмо, който помоли да предам, че ако Леми престане най-после с тези номера с кръвотеченията, ще и подари три консерви риба тон от личните си запаси.
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2012 - 10:46 AM

Брей, че благороден тоз Сачмо Качена снимка Сърдечно благодарим за поздравите и ги връщаме двойни!

#177 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 08:25 PM

И за да не се разсърди леместото величество, че пиша само за някакво си котешко семейство, да ви напомня и за нея със снимка, която чудесно илюстрира ранга й. Снимката на компютъра ми седи в албум, който се нарича "Кралицата на Всичко".

Прикачена снимка

Инак с неприязън споделяме, че Сачмо засега може да си кльопа консервите съвсем спокойно, защото кръвтЪ не спира. Кротва се за известно време и при някакво по-вълнуващо събитие веднага руква. Сега ще пробваме алтернативна медицина, за която има доста добри отзиви, стискайте палци.

Новата й любима роля е на детектив - следи ни неотлъчно и най-голям интерес предизвиква ходенето на човеци до тоалетна. Няма да се учудя, ако тия дни намеря подробни котешки доклади върху поведението на двукраките.

П.п. Хиляди благодарности на любезните временни домакини на Леми, които отвреме навреме приютяват кралския й задник, докато слугите й пътуват!

#178 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 07:03 PM

Сигурна съм, че не сте забравили тази чудесна млада дама :)

В здравословното състояние на Леми няма особени промени - все още покашля и прокървява момичето. От три месеца приема хомеопатични капки, които спомогнаха за намаляване на кашлицата, но за съжаление не е изчезнала напълно. Възможно е да разберем скоро повече за причината на кръвотеченията, но ще пиша за това, когато имам по-пълна информация.

Има си и нейните вампирски епизоди, в които всеки от околната среда е възприет като особено вкусна плячка, но пък демонстрира и страхотна привързаност и желание да си общува с хора. Приятелят ми я нарича "ловджийското ми куче", защото ме следва неотлъчно по петите и дори търпеливо ме чака пред банята. Страхотна малка маймунка.

Искам да отправя много специални благодарности към Friends for Animals и grima за това, което правят за Леми. grima, благодаря ти от все сърце за търпението, усилията и емоциите, които влагаш в търсенето на дом на котешкото момиче!

Поздрав от писана:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#179 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2012 - 10:41 PM

Днес бяхме с Леми на рентген в ЦВК. Трябваше да й снимат черепчето за втори път (първият беше преди месец и половина), за да се потвърди наличието на една сянка в основата на синусите. Ами, там си е сянката, а не би трябвало да е. Положителното в случая е, че нещото не е агресивно, т.е. не е засегнало костта и няма данни да расте бързо. Но пък не се знае какво е - може да е много неща. За съжаление, за да се установи точно какво е, ни трябва риноскоп (достатъчно малък, за да влезе в нослето на писана), който явно не се намира лесно в България, ако въобще има такъв.

Затова искам да помоля - ако някой по някаква случайност е чувал за ветеринар в БГ, който да работи с риноскоп, нека ми пише. Другата опция за диагностициране на нещото в нослето на Леми е доста по-мъчителна и ненадеждна.

#180 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 04:10 PM

Леми обади ново двеста - нослето й се поду леко от едната страна, като не можем да се оплачем и от липса на кръвотечения. Вчера бяхме на преглед и сега си имаме нова хипотеза за заболяването й. След нова година предстои хистологично изследване, което евентуално да потвърди диагнозата, като сега е възможно да се вземе и тъкан от върха на носа, не е нужно да се бърка навътре.

Стискайте ни палци! След цяла една година смятаме, че е редно болестта да вземе да ни се представи по име :)

Поздрави от юначка:
Прикачена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема