Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ
Публикувано: 24 November 2011 - 08:59 AM
За съжаление не пишем, защото и ние не знаем нищо. Арха или съквартирантката й всеки ден се интересуват от маца. И всеки ден получават неопределен отговор, че още нищо не се знае, евентуално утре ще е операцията. Последният отговор от вчера следобед е, че евентуално днес ще е в хирургия. Вчера са имали съвет и затова е нямало операции. Обмисляхме да потърсим контакти чрез лекуващия вет в Кърджали, който да говори с колегите си. Ако и днес няма нищо определено, ще се свържа с д-р Хюсеин, дано помогне, макар че той ме предупреди, че не ги познава и няма как да ходатайства още като говорихме в началото.
Продължаваме да стискаме палци! Освен крачето, поне за мен, без да съм лекар, е доста притеснително това течене на кръв. До колкото разбирам, диарията и кръвотечението трябва да бъдат овладяни преди операцията, за а има сили животното да се възстанови. Предполагам, че и затова с ебавят, но поне да дадат ясно обяснение...

Публикувано: 24 November 2011 - 04:04 PM

Казали,че утре щели да я оперират.... Щяло да струва към 120 лв.
Това с кръвотечението и мен ме притеснява,ама те явно не се трогват от това,не знам... До колкото ми е известно,още не са правили рентгенова снимка,за да видят състоянието на органите й ... Или не вземат котката на сериозно или са си преценили,че няма нужда от допълнителни изследвания....
Съжалявам,не знам какво повече да кажа или направя....

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 24 November 2011 - 09:30 PM
Публикувано: 25 November 2011 - 09:22 AM
Аз напоследък съм много наивна....НО - котката има осиновители. Нещо, което се случва страшно рядко. Котката има нужда единствено от вет помощ и пари. Преди няколко дни имахме доброволка за приемен дом. Ако още не е намерила приемно коте, можем да я питаме дали би поела тази котка докато се оперира. Ако се съгласи и вече не е приютила коте, значи остава само финасовата част. Ако котката бъде докарана до София за операция, значи ще трябват може би най-малко 200 лв за операция по софийските цени. Колко хора от тук биха се включили в събирането на пари и с колко и да пресметнем? Ако се окаже, че тази сума може да бъде събрана, защо котето да продължи да стои и чака там в болки, че и кръвотечения до незнайно кога?

Публикувано: 25 November 2011 - 10:12 AM
Дано и друг се включи с малки суми, все ще се съберат.
Искренно се надявам да се докара котето в София.
Естествено, че стои в болка. Дано други неща му спестим.
Публикувано: 25 November 2011 - 10:22 AM
Дано се включат още доброволци с малки суми.

Публикувано: 25 November 2011 - 10:42 AM

Публикувано: 25 November 2011 - 10:44 AM
Публикувано: 25 November 2011 - 10:52 AM
След 15 часа ще получим сведения как е протекла операцията. Очаква се да остане 2 дни там.
Наблегнх на факта, че го чака дом, има си име и хора, които очакват да чуят възможно най-добрите новини.
Стискат му палци и се молят за него.
Публикувано: 25 November 2011 - 11:01 AM
Явно лекарите там си вършат работата, но не дават достатъчно информация. Забелязала съм го това, даже в още по-голяма степен при хуманните лекари - не всички, естествено. Много от тях, поради заетост или пък не знам и аз защо, не отделят достатъчно време да обяснят на пациента и неговите близки подробно и на човешки език какво му е състоянието, прогнозите и възможностите, за да може човек да вземе правилното решение. А това е толкова важно.
Публикувано: 25 November 2011 - 11:18 AM
Иначе е Тя, казва се Леми, има си хубаво семейство в Кърджали, което я чака, ние ще й изпратим обещаните суми за операция (нали trontinia?

Публикувано: 25 November 2011 - 11:19 AM
Sarah Marina, в 25 November 2011 - 11:18 AM, написа:

Стискам палци скоро да се прибере У ДОМА!

Публикувано: 25 November 2011 - 03:37 PM