- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Безпомощно котенце на Орлов мост
Публикувано: 18 November 2011 - 09:56 AM
Публикувано: 18 November 2011 - 11:04 AM
tomys, в 18 November 2011 - 09:56 AM, написа:
оставете телефон за връзка

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 18 November 2011 - 11:49 AM
Публикувано: 18 November 2011 - 01:53 PM
Публикувано: 18 November 2011 - 02:24 PM
Редакция - свързах се с секретар от Изпълнителната агенция към министерството. Говорихме два пъти, като втория ми казаха че организират да дойде човек да отключи и това щяло да стане днес. Надявам се да са сериозни. За съжаление помощта ми ще може да се сведе до изваждането на котето от заграждението. Надявам се някой да се свърже с мен или да пише в темата за да можем да заведем кот на лекар.
Публикувано: 18 November 2011 - 03:21 PM
Аз минах от там преди 15-тина мин,но нямах късмет да го зърна.Стоях 20 мин и за това време го чух да измяука 1-2 пъти,но не успях да определя от къде идва звукът.Вероятно е под фургона,подвиквах и храна подхвърлях,но не излезе.Явно не е гладно или е прекалено уплашено.

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 18 November 2011 - 04:04 PM
Публикувано: 18 November 2011 - 05:19 PM
Благодарение на навременната реакция на МОСВ
Също благодарим и на служителката на Титан, която услужи с метлата си. Без нея също нямаше да се справим.
yana philipova и една от двете жени, които са го намерили сутринта сега пътуват към ЦВК с малкото жълто девойче. Ще чакаме новини.
Публикувано: 18 November 2011 - 07:41 PM
След като се чух втория път със служителката от агенция към МОСВ отидох при кот да видя какво е положението. Малкото се беше завряло под фургона, седеше сгушено в поза "пуйка" и едва премигваше. Успокойх се, че поне е живо. Опитах се да го примамя с малко пауч изсипан на капака на пластмасова чинийка. С една тел побутнах храничката навътре и малкото се закачи. Започна да яде с апетит, малко по малко да дърпам телта с паничката към мен и съответно кот да се приближава. Видях го да ходи. Определено не ми се стори парализирано, по - скоро си държеше задните лапички като зайче. Тъкмо да успея да си провра ръката между решетката и малката гад скок, подскок пак се набута под фургона. Неочаквано за мен действително дойде служител от министерството, една много симпатична жена, която ни отключи и ни изчака с да хванем котето с buddy и майка ми, която изкарах от работа. От всякъде ръчкахме под фургона, за да изкараме кот. Както е писано по - горе не без помощта на една метла, дадена ни усложливо от служетелка на чистотата. Направихме сеира
Заловихме котараче и се появи една от жените, които са видели котето сутринта. Жената ( Ирина Стаменова) се оказа съседка на дамата, която е хранила Ушаита от приказната тема от другия раздел. Докато се суетяхме дойде и Антония, която също искаше да помогне на малчо. Говорих с Ели и решихме, че е най - добре да отидем в ЦВК. Г - жа Стаменова ни закара с кот и Антония до клиниката, като ходенето до там се осъществи с един пикап. Ние с малчо бяхме в така да се каже "товарното отделение". Екшън ви казвам...
В клиниката поеха кот веднага. Там е с работно заглавие Орлин ( от Орлов мост). Направиха му първичен преглед. Малчо наистина е малчо - няма и два месеца. На пръв поглед се вижда травма в областта на таза и счупено ляво краче. Котето ще остане там тази нощ, като ще му бъде направена пълна кръвна картина, ехограф на корема, рентгенови снимки. Всичко това ни струва 152 лева с намалението, което ползват бездомните животинки. Buddy ни даде 50 лева
Сега на кот му предстоят доста изследвания. Лекарят каза, че най - много го притеснява да не е спукан пикочния мехур и да няма вътрешни кръвоизливи. За съжаление, ако има такива последици от травмата ще се наложи спешна операция. Казаха ми, че ще се обадят, ако се налага операция още днес. Крачето за сега не е толкова спешно, тъй като не е животозастрашаващо. Ако не се обадят утре след 13.00 часа можем да го видим и да получим информация какво е положението. При всички случаи, че трябва да се направи операция на крачето, кот да е на стационар и т.н. Котаранчо ще бъде благодарен на всяка трошичка.
Това е снимка от чантата, в която беше транспортиран, малко преди прегледа.
Публикувано: 18 November 2011 - 08:17 PM
Публикувано: 18 November 2011 - 09:05 PM
Адмирации към Яна и г-жа Стаменова, които толкова самоотвержено се притекоха на помощ на бебешора и са проявили направо ангелско търпение в операцията по изваждането му. Дано да има все повече хора като тях.
Публикувано: 18 November 2011 - 10:40 PM
Публикувано: 19 November 2011 - 01:45 AM
Дано малкия да не е сериозно наранен и да го очакват само хубави неща за напред!
Адмирации на всички замесени за усърдието и усилията

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 19 November 2011 - 05:26 PM
После д-р Пейчиновски, който отговаря за Орлин се е обадил на Яна. Казал е, че бебо яде като ламя (на Яна все такива й се падат
Засега подозрението е, че е наранен от куче. А как е попаднал на Орлов мост, където всеки знае, че няма котки, е мистерия...
Накратко: кот е добре и има спешна нужда от приемен дом.
И аз искам да благодаря на всички замесени: yana_philipova и майка й, buddy, trontinia и г-жа Стаменова.

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +