Dog.bg Форуми : Безпомощно котенце на Орлов мост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Безпомощно котенце на Орлов мост

#1 Потребителят е офлайн   tomys Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2011 - 09:56 AM

Здравейте,тази сутрин в 9.30 намерих малко рижо коте под един паркирал автомобил. Котето се движи,но влече задните си крачета.Нахраних го, но повече не мога да направя за него,защото денят ми е изключително натоварен.В момента при него има две жени от провинцията,които ще го пазят до тръгването си. Котето се намира зад автобусната спирка ,която е до подлеза на метрото,зад една бирария с найлоново покритие. Моля,ако някой има възможност нека помогне на котенцето. То започва да плаче когато мине човек наблизо. Моля за съдействие.

#2 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 10:08 AM

Мога да мина от там след 14.30 и до го прибера на топло,но няма да имам възможност да го водя на лекар.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#3 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 11:04 AM

Показване на мнениетоtomys, в 18 November 2011 - 09:56 AM, написа:

Здравейте,тази сутрин в 9.30 намерих малко рижо коте под един паркирал автомобил. Котето се движи,но влече задните си крачета.Нахраних го, но повече не мога да направя за него,защото денят ми е изключително натоварен.В момента при него има две жени от провинцията,които ще го пазят до тръгването си. Котето се намира зад автобусната спирка ,която е до подлеза на метрото,зад една бирария с найлоново покритие. Моля,ако някой има възможност нека помогне на котенцето. То започва да плаче когато мине човек наблизо. Моля за съдействие.

оставете телефон за връзка
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#4 Потребителят е офлайн   tomys Икона

Публикувано: 18 November 2011 - 11:18 AM

телефонът ми е 0898511085,но аз на обяд заминавам в провинцията и ще се върна утре

#5 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 11:49 AM

Живея там, но също нямам финансова възможност да покрия разходите за преглед и лечение. В момента съм на работа, но се надявам ранния следобед да се прибера. Ако някой има възможност да се ангажира финансово, мога да взема котето и да го заведа на лекар. При всички случаи ще мина оттам и ще пиша пак какво е положението.

#6 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 01:53 PM

Това са снимки на котето от преди малко. За момента седи сгушено и не се опитва да се движи. Затворено е в едно заграждение, на което вратата е заключена. Поне кучетата няма да го докопат. Някой му е сложил храна, която то не беше докоснало. По - късно ще ходя пак.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 02:24 PM

Котето вече се е скрило под съоражението на Министерство на околоната среда и водите. В момента се опитвам да се свържа с някой от там, който да дойде и да отключи оградата, за да мога да взема животинката.
Редакция - свързах се с секретар от Изпълнителната агенция към министерството. Говорихме два пъти, като втория ми казаха че организират да дойде човек да отключи и това щяло да стане днес. Надявам се да са сериозни. За съжаление помощта ми ще може да се сведе до изваждането на котето от заграждението. Надявам се някой да се свърже с мен или да пише в темата за да можем да заведем кот на лекар.

#8 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 03:21 PM

Браво
Аз минах от там преди 15-тина мин,но нямах късмет да го зърна.Стоях 20 мин и за това време го чух да измяука 1-2 пъти,но не успях да определя от къде идва звукът.Вероятно е под фургона,подвиквах и храна подхвърлях,но не излезе.Явно не е гладно или е прекалено уплашено.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Благовеста Икона

Публикувано: 18 November 2011 - 04:04 PM

Приберете го и го заведете на ветеринар,после поствайте на тази страница http://www.facebook....beration?ref=ts и ще съберем парички. :)

#10 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:19 PM

Пъргава е гадинката, не е парализирана, но определено има проблем със задните крачета.
Благодарение на навременната реакция на МОСВ :rc_036: , които изпратиха своя служителка да отключи, котанчето е заловено.
Също благодарим и на служителката на Титан, която услужи с метлата си. Без нея също нямаше да се справим. :rc_036:

yana philipova и една от двете жени, които са го намерили сутринта сега пътуват към ЦВК с малкото жълто девойче. Ще чакаме новини.

#11 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 07:41 PM

История, която започва като филм ... дано края да е happy!
След като се чух втория път със служителката от агенция към МОСВ отидох при кот да видя какво е положението. Малкото се беше завряло под фургона, седеше сгушено в поза "пуйка" и едва премигваше. Успокойх се, че поне е живо. Опитах се да го примамя с малко пауч изсипан на капака на пластмасова чинийка. С една тел побутнах храничката навътре и малкото се закачи. Започна да яде с апетит, малко по малко да дърпам телта с паничката към мен и съответно кот да се приближава. Видях го да ходи. Определено не ми се стори парализирано, по - скоро си държеше задните лапички като зайче. Тъкмо да успея да си провра ръката между решетката и малката гад скок, подскок пак се набута под фургона. Неочаквано за мен действително дойде служител от министерството, една много симпатична жена, която ни отключи и ни изчака с да хванем котето с buddy и майка ми, която изкарах от работа. От всякъде ръчкахме под фургона, за да изкараме кот. Както е писано по - горе не без помощта на една метла, дадена ни усложливо от служетелка на чистотата. Направихме сеира :ab_041: така да се каже.
Заловихме котараче и се появи една от жените, които са видели котето сутринта. Жената ( Ирина Стаменова) се оказа съседка на дамата, която е хранила Ушаита от приказната тема от другия раздел. Докато се суетяхме дойде и Антония, която също искаше да помогне на малчо. Говорих с Ели и решихме, че е най - добре да отидем в ЦВК. Г - жа Стаменова ни закара с кот и Антония до клиниката, като ходенето до там се осъществи с един пикап. Ние с малчо бяхме в така да се каже "товарното отделение". Екшън ви казвам...
В клиниката поеха кот веднага. Там е с работно заглавие Орлин ( от Орлов мост). Направиха му първичен преглед. Малчо наистина е малчо - няма и два месеца. На пръв поглед се вижда травма в областта на таза и счупено ляво краче. Котето ще остане там тази нощ, като ще му бъде направена пълна кръвна картина, ехограф на корема, рентгенови снимки. Всичко това ни струва 152 лева с намалението, което ползват бездомните животинки. Buddy ни даде 50 лева :rc_036: , Антония 20 :rc_036: , а г - жа Стаменова доплати останалото :rc_036: Върна ми се вярата, че има добри и милостиви хора. Не съм вярвала, че просто един човек от улицата, които не е от форума, без да ни познава, ни даде такава сума и ни закара на отиване и на връщане.
Сега на кот му предстоят доста изследвания. Лекарят каза, че най - много го притеснява да не е спукан пикочния мехур и да няма вътрешни кръвоизливи. За съжаление, ако има такива последици от травмата ще се наложи спешна операция. Казаха ми, че ще се обадят, ако се налага операция още днес. Крачето за сега не е толкова спешно, тъй като не е животозастрашаващо. Ако не се обадят утре след 13.00 часа можем да го видим и да получим информация какво е положението. При всички случаи, че трябва да се направи операция на крачето, кот да е на стационар и т.н. Котаранчо ще бъде благодарен на всяка трошичка.
:rc_036: на сдружението "Приятели на котката", които дадоха гласност на историята на котан. Както знаем обаче те имат много подопечни маци и финансово и за тях положението е тежко. Повтарям се, но кот наистина ще е благодарен за всяко левче за него.
Това е снимка от чантата, в която беше транспортиран, малко преди прегледа.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2011 - 08:17 PM

Яна, и ние ти благодарим! Това, което направи за малкия е страхотно. Благодарим и на buddy, Антония и г-жа Стаменова за финансовата помощ. Сега остава да се молим котето да няма сериозни вътрешни наранявания и да се размине само с едно счупено краче. Стискайте му палци, моля!

#13 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:05 PM

Искам и аз да споделя (в качеството си на придружител на хработо мяк), че е едно изключително сладко кюфтенце, за което се надявам бързо и успешно да бъде излекувано и никога повече да не среща трудности в живота си. Въпреки проблема с крачето му геройски искаше да разучава обстановката в кабинета и гледаше толкова мило, че ми се разтопи сърцето. Стискам палци на геройчето и чакам новини!
Адмирации към Яна и г-жа Стаменова, които толкова самоотвержено се притекоха на помощ на бебешора и са проявили направо ангелско търпение в операцията по изваждането му. Дано да има все повече хора като тях.

#14 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:19 PM

Сговорна дружина - планина повдига.Браво на участниците :rc_036:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 10:34 PM

Аз пък не знам защо останах с впечатлението, че е момиче. Извинявай, Орлинчо!

#16 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 10:40 PM

:ae_085: срам, не срам и аз не съм сигурна за пола. В клиниката беше лудница и на регистратурата го записаха като Орлин, без да гледат момиче ли е, момче ли е. После на прегледа говорихме за здравословното състояние и забравих да питам за пола на бебчо.

#17 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 01:45 AM

Рижавите в 99.9% от случаите са мъжки, така че предполагам че и вашата находка е момченце :ab_041: .
Дано малкия да не е сериозно наранен и да го очакват само хубави неща за напред!
Адмирации на всички замесени за усърдието и усилията :rc_036: !
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#18 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 01:43 PM

Има ли новини за малкото?

#19 Потребителят е офлайн   Ема Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 03:47 PM

Имам малко слабост към рижковците от моята котарачка.Иначе малкия Орлинчо е много сладък.Обаче според мен е женска.А знае ли се тези повреди откъде са ? Кола ли го е блъснало ?

#20 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 05:26 PM

Извинете, че не сме писали днес. Имах проблеми с достъпа до интернет. Днес звънях в клиниката в 'приемното време' (вчера от рецепция ме посъветваха да не ходя днес, а утре - имало по-малко хора, а и щяло да се знае повече). Говорих с момиче, което не е лекуващ лекар. Каза ми, че е стабилен, сам си регулира температурата. Обясни, че само опашката е счупена (крачето - не), рентген и ехограф са правени, но за щастие няма вътрешни или други травми, пикочният мехур изглежда незасегнат. д-р Ваислев е правил ехографа и са с еконсултира ли с него з алечението. Обаче ме притесниха: тепърва щяло да става ясно дали има неврологични проблеми...

После д-р Пейчиновски, който отговаря за Орлин се е обадил на Яна. Казал е, че бебо яде като ламя (на Яна все такива й се падат Качена снимка ) и е добре усилено да търсим приемен дом, защото кот трябва да се движи (т.е. не може да е в клетка). Важното е да е на топло, далеч от потенциални зарази (т.е. д ане е в стационар/хотел). Единствената по-особена грижа е да се дават антибиоти по предписане. Казаха, че на изписването ще обяснят повече. казаха, че още утре може да си го вземем. Но дали ще успеем, зависи от това дали ще има кой да го вземе. Ще остане под тяхно наблюдение до пълното оздравяване, което е неизвестна в бъдещето.

Засега подозрението е, че е наранен от куче. А как е попаднал на Орлов мост, където всеки знае, че няма котки, е мистерия...

Накратко: кот е добре и има спешна нужда от приемен дом.

И аз искам да благодаря на всички замесени: yana_philipova и майка й, buddy, trontinia и г-жа Стаменова. Качена снимка(дано не пропускам някого, извинете, ако е така).
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

• (4 Страници) +