Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#341 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2012 - 10:19 AM

Показване на мнениетоdmm, в 13 May 2012 - 01:31 AM, написа:

А кои попадат в твоята графа за мирисане?

Няма такъв филм за мен. :)

#342 Потребителят е офлайн   todor_nenovv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 09:39 PM

това не е много изчерпателно, но става :ba_025:
User's Signature

всички имаме кучета, но някой от нас имат ротвайлер

#343 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2012 - 12:55 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 13 May 2012 - 10:19 AM, написа:

Показване на мнениетоdmm, в 13 May 2012 - 01:31 AM, написа:

А кои попадат в твоята графа за мирисане?

Няма такъв филм за мен. :)

Ами тогава не е лошо да замълчиш, когато не можеш да кажеш нещо по същество. Опитай следващия път....мълчанието е злато. :md_064:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#344 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 12:56 PM

Показване на мнениетоtodor_nenovv, в 13 May 2012 - 09:39 PM, написа:

това не е много изчерпателно, но става :ba_025:

Въпрос на гледна точка, но ще спя спокойно, щом казваш, че става. :rc_036:
User's Signature

#345 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 05:47 PM

А някой ще обясни ли как е правилното зарастване на опашката след купиране, коричката падна заедно с конците и остана малко като рана,ама той май нищо не усеща.. да дезинфекцирам ли раната, или да я оставя да схване пак някаква коричка или знам ли..

#346 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 07:17 PM

Показване на мнениетоivaap, в 08 June 2012 - 03:47 PM, написа:

А някой ще обясни ли как е правилното зарастване на опашката след купиране, коричката падна заедно с конците и остана малко като рана,ама той май нищо не усеща.. да дезинфекцирам ли раната, или да я оставя да схване пак някаква коричка или знам ли..

Амии...! Никой не е длъжен да ти обяснява! Питай този,който я е отрязъл,а не тук!

#347 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 08:56 PM

Не мога да разбера от какъв зор си мъчите и осакатявате животните...Кучето се е родило с опашка обаче някои хора много държат да я махнат.. С каква съвест подлагате кучето си на това, при положение, че нито е наложително, нито касае здравословното състояние..единствено показва комплексите на въпросните стопани..без думи просто :dry:

#348 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 09:39 PM

малко пресилено е да се каже "мъчите кучето" .
сегашния ми рот-чо разбира се че съм ЗА ЦЯЛА опашка и всичко останало, дори мн ми харесва така,
но се сещам за ризеншнауцера ми преди години, като бебе го взех с купирана опашка, а после ушичките ги "оформиха" под упойка, и нищо не усети :)

та.. лично за мен, единствения довод е че си е добре кучето така, и съм напълно съгласен както споменах, НО такива дето скимтят с аргумента "горкото куче да не се мъчи" смятам за пълна глупост.

/особенно да вметна скоба за пластичната хирургия и силиконовите операции към които прибягват все повече дами .... как се мъчат горките а ? живи ги дерат, че и пари дават за което :) /

#349 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 June 2012 - 09:41 PM

А само да вметнем ,че е забранено-със закон!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 09:44 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 08 June 2012 - 07:39 PM, написа:

/особенно да вметна скоба за пластичната хирургия и силиконовите операции към които прибягват все повече дами .... как се мъчат горките а ? живи ги дерат, че и пари дават за което :) /

Не е точно сравнението. Ако някой си е направил пластична операция, то затова си е взел решение сам, не са го замъкнали насила. Докато кучето, горкото, не е решило само.

#351 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоdile, в 08 June 2012 - 09:44 PM, написа:

Показване на мнениетоmiro1a, в 08 June 2012 - 07:39 PM, написа:

Не е точно сравнението. Ако някой си е направил пластична операция, то затова си е взел решение сам, не са го замъкнали насила. Докато кучето, горкото, не е решило само.

Именно!
И не знам защо веднага скачате и започвате да се защитавате. Щом го смятате за толкова нищожна манипулация, какво Ви интересува какво мислят другите и защо изпитвате нужда да се оправдавате, едва ли не? Плюс това си противоречите - уж сте ЗА ЦЯЛА опашка, а в същото време сте ЗА "оформянето" на ушите. Примерът с пластичните операции няма да го коментирам. С това само доказвате, че явно Вие избивате някакви комплекси, за да се решите да "коригирате" природните дадености на кучето си. И в крайна сметка- едва ли ще мислите по същия начин, ако някой без да Ви пита, ви замъкне да ви дооформи я носа, я ушите :ab_041:

#352 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 07:47 AM

Мисля, че няма какво повече да се каже по въпроса, само ще палим страсти. Имали глупостта да го направят хората - направили го. Защо как и откога не трябва - има цяла тема по въпроса.

Човекът иска съвет по повод раната на кучето: да ходи на ветеринар.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#353 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 10:36 AM

че и комплексар ме изкараха :) :) споко бе маринче... :) :)
както казах изрично - изразих ЛИЧНО мнение, което си е по темичката нали ? па дори и изчерпана.
споменах и че СЪМ ЗА ЦЯЛА опашка, но дадох сравнение с шнауцера, който под упойка нищо не усети , и си бе ДОСТА ЩАСТЛИВ след операцията, и ВЪОБЩЕ не му тежеше "корекцията" .
съгласен съм и че по закон е вече така-не се режат , от доста години , но някои породи почти задължително още ги "оформят" . това си е факт.
съгласен съм че и никой не го е питал горкия кучо , дали иска такъв стопанин като тебе . но си седи с тебе, щото НЯМА избор.
е и ?

/скоба - а при лигави стопани, в стил "миличкото тооо... как страда..." съм свидетел в почти 99% че кучето израства нервно, непослушно , и въобще не ги иска/

та.... кой е комплексар между нас, много се съмнявам, но нека не прекрачваме добрия тон , нали ? :)
със силикона е дори много по дълбок примера, защото някои дами ПО ЖЕЛАНИЕ се мъчат доста повече със този силикон и корекции, отколкото да си останат такива каквито са. нооо... това е наистина малко по друга тема.

айде със здраве, и гледайте по позитивно както на кучетата, така и на хората. :)

#354 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 04:31 PM

Просто исках мнение, не съм имала куче с купирана опашка до сега и нямах намерение и да имам, просто предишните стопани са я махнали и толкова. Пред свършен факт аз какво да направя,да му присадя нова? Попитах ви, а вие веднага започнахте да ми развивате теории колко е жестоко и неправилно, аз самата не бих го направила на някое кутре,но уви-моето така си го получих.

#355 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 09 June 2012 - 09:06 PM

Добре, Ива, искам да ви питам следното, но не за да се заяждам, а за да се информирам...
Как стана така, че не по-рано, а в деня, в който си взехте куче, веднага намерихте специализиран за породата форум? И защо питате нас тук какво да правите, а не отправите въпросите си към човека, от който сте взела кучето?
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 09:53 PM

Ей така стана, този дето ми даде кучето е посредник, купил го малко,а не може да го търпи да скимти нощем и да пишка навсякъде. Не съм информирана за отглеждането на точно тази порода и за това потърсих информация как да се погрижа за кутрето,вашият форум беше начина да науча това-онова за отглеждането му, а явно съм намерила и място,където има хора,които гледат да се заядат за всяко нещо. Нямам представа кого да попитам друг,освен ветеринар,а такъв ще посетим в петък и за първа ваксина, и за да отправя всичките си въпроси към него,ама до тогава кучо на самотек ли ще се гледа? Мисля,че и ти сама можеш да си отговориш на въпроса..

#357 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 11 June 2012 - 11:08 PM

Показване на мнениетоivaap, в 11 June 2012 - 09:53 PM, написа:

....,ама до тогава кучо на самотек ли ще се гледа? Мисля,че и ти сама можеш да си отговориш на въпроса..

Май започвате да остроумничите, а не да търсите помощ?!
На кой въпрос трябва да си отговоря? Надявам се, не очаквате да мятам боб и да правя срещи с отвъдното, за да знам как сте се сдобила с кучето и дали вие, посредника или филанкишията казва истината?
Май забравяте, че тази с проблемите сте вие, не аз и някак ми е странно поведението ви, при положение, че търсите помощ за гледане на кутре от тази порода (то сякаш другите породи бебета се гледат по-различно - не ядат гранули и нямат нужда да са с майка си, братчетата и сестричките си през първите 50-тина дни, но карай, няма да издребнявам).
Успокойте се малко, защото не сме ви врагове. На ваше място бих се поразходила малко, пила една студена вода и броила до 10, преди да отговоря, и бих се поинтересувала, защо са такива мненията на хората,които гледат, как беше ... да се заядат за всяко нещо, най-малкото като започна от най-новата, та завърша с най-старата тема в този под-форум.... Защото има добре оформена информация по почти всички въпроси.
"До тогава на самотек ли ще се гледа" - отговорете си вие. За това кутре оттук нататък отговорност носите вие и от вас зависи съдбата му. Не ви познавам, но знам, че има хора, които приемат кучето като част от семейството си и го гледат до последния му дъх, други не гледат - метат по един комат Леб на няколко дни и туй то, трети се порадват първите няколко месеца и кучо като направи бау към някой от семейството, бива пратен на някоя вила, строеж и други подобни. Светът е пъстър, хора всякакви.
И финални думи по темата - ако търсите помощ, ок. Никой не ви я отказва. Рязането на опашки е чувствителна тема тук, затова са и такива реакциите. Нищо лично. Няма нужда от напрежение.
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 01:14 AM

Приемам критиката, признавам, че тонът ми не беше много приятелски, но си беше чисто отражение на вашите отговори.. Днес се обадих на ветеринара на котарака ми и той ми обясни за какво става на въпрос, като до края на седмицата ще водя кучо при него, все пак благодаря за помощта до сега, нямам намерение да създавам ненужни дразги.

#359 Потребителят е офлайн   gufito Икона

Публикувано: 25 April 2014 - 04:33 PM

Imam jensko rotvailerche na 25 dena no ne sam i odrqzal opashkata apak iskam znam che e nezakonno moje li da mi pomognete da me posavetvate dali e vazmojno tova sled kato kuchenceto e na 25 dena i dali moje da se odreji na 30,31 den ? i dali ima nqkakav risk za kuchenceto ?

МОД.

Добре дошли при нас. Ако не пишете на кирилица ще се наложи да пишете някъде другаде. И не, НИ МОЖИ и да, има сериозен риск за кучето.
Освен всичко друго е забранено със закон. Носите наказателна отговорност.

#360 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 April 2014 - 05:19 PM

Качена снимка

Показване на мнениетоgufito, в 25 April 2014 - 04:33 PM, написа:

Imam jensko rotvailerche na 25 dena !?!? no ne sam i odrqzal opashkata apak iskam znam che e nezakonno moje li da mi pomognete da me posavetvate dali e vazmojno tova sled kato kuchenceto e na 25 dena i dali moje da se odreji na 30,31 den ? i dali ima nqkakav risk za kuchenceto ?

Аман от олигофрени
Качена снимка

че даже било спешно...
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19