Гигантът Мишо в беда
Публикувано: 23 November 2011 - 09:47 AM
Вчера Мишо е бил блъснат от кола. Занесохме го в клиниката, направени са му снимки - Мишо е със счупен таз и трябва да се оперира. В момента се решава къде и как защото ще трябва да стои доста време на стационар или в приемен дом и се търсят всякакви възможности.
Мишо си има няколлко попечители, които ще се опитат да съберат някакви пари, но няма да могат да покрият всичките разходи дори с отстъпки.
И тук молим за помощ, просто няма как :(
Мишо може да се оправи, не е за евтаназия, но го боли много. Гледаш го - огромен котак и плаче, плаче ...
Помогнете ни да "ремонтираме" Мишо и да му дадем втори шанс, той още е млад - на 2-3 години е.
Публикувано: 24 November 2011 - 07:35 AM
Всичко общо със снимките ще струва около 250 лв (+/- 15 лв).
Много молим за помощ както и за приемен дом след операцията. Мишо ще трябва да стои в клетка около 1 месец за да зарасне добре счупеното.
Гигантът тежи гордите 7 кг :)
Сметката ни:
Фондация „Шарко”
Първа Инвестиционна Банка
BG13 FINV9150 1014 9151 60
Чрез Paypal на адрес sharkobg@gmail.com
Вчера Мишо беше по-спокоен, предполагам заради обезболяващи. Клетката, в която е не е от единичните, голяма е, а нашият грамадан я уема на широчина ... Слончо.

Публикувано: 24 November 2011 - 07:29 PM
Търсим приемен дом за Мишо, в клиниката могат да го задържат най-много няколко дни и после трябва да го взимаме. А няма къде.
Той ще стои в клетка за да е обездвижен. Може да се настани в по-голяма клетка, където ще му се сложат храна и тоалетна.
Оказа се, че Мишо е кастриран, това значи, че остава да съберем около 200 лв за него.
Молим за помощ!

Публикувано: 25 November 2011 - 04:49 PM
До момента събрахме 95 лв за него, остават ни още около 120 лв. Но тъй като той трябва да приема лекарства доста време ще има разходи по него. Не такива големи, но ще ги има.
Мишо се нуждае от приемен дом. Той ще стои в клетка, където може даму се сложи тоалетна и храна и трябва да се пуска за съвсем малко. Ние всички сме пълни с животни, просто няма къде да го настаним.
Ако искате да помогнете на Мишо, свържете се с нас.

Публикувано: 28 November 2011 - 01:11 PM
Продължаваме да търсим помощ за този несретник - приемен дом и трохички за да покрием сметката му, която расте всеки ден тъй като на котето се дават лекарства.
Да, мога да го оставя в гаража, но там е студено и то много. А Мишо е с гол задник.
Звучи, като че ли обвинявам четящите, но не е така :) Просто размишлявам "на глас". Би било добре да се намери и постоянен дом за него, защото да го пуснем на същото място след като оздравее ... ми някак си не върви. Ех, мечти, мечти ...
Публикувано: 29 November 2011 - 11:07 AM
Съжалявам, че не мога да помогна, дори и с трошици...
Стискам му палци!

Публикувано: 29 November 2011 - 11:13 AM
Мишо е страхотен, напомня ми на Тигър - същата голяма тиква и масивно тяло. Класически тигров мъжки котарак - невероятен чар и слабост за мен :))
Ще има късмет Мишо, ще видиш. Малко търпение само да го намерят неговите постоянни/приемни хора...

Публикувано: 01 December 2011 - 01:34 PM

Освен да му пожелая да намери по-скоро приемен дом и неговото си семейство не ми остава друго за момента. Стискам му палци!

Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 01 December 2011 - 08:52 PM
Мишкин е приютен за съвсем кратко, просто трябваше да се вземе от клиниката, имаше много нови пострадали животни и някак си не е правилно да заемаме място. Той си стои в клетката (тя е голяма и вътре има тоалетна и панички с храна и вода). Мишо спи по цял ден и няма желание да излиза много-много.
На снимките е пуснат за кратко и не ми даде да снимам като хората защото се мазнеше и буташе апарата.
Продължаваме да търсим за него приемен дом! Както и ще бъдем безкрайно благодарни за трохички за да можем да покрием сметките му в клиниката.
Ето го, ако някой се е затъжил

Публикувано: 07 December 2011 - 11:17 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 13 December 2011 - 06:03 PM
Днес платихме още 80 лв за него, остава да платим 60 лв и сметката ще е покрита. Слончото е добре,движи се съвсем нормално. Не му се дава възможност за много обикаляне, но ако може ще ти се качи на главата от глезотии

Публикувано: 13 December 2011 - 06:33 PM
Може би има смисъл да се пробва как ще се държи с конретното куче. С котки може би не е добре защото целия е в белези. :)
Публикувано: 22 December 2011 - 12:28 PM
Сумата за неговата операция е платена.
Благодарим на дарителите!
Общата стойност е 248.45 лв
Не ни достигаха 73.45, но вчера проверихме касичките ни в Пловдив и събрахме нужната сума!
Благодарим на всички, които даряват и по този начен, вчера бяхме много приятон изненадани.

Публикувано: 04 January 2012 - 02:57 PM
Не зная защо, но се сетих за това стихотворение. Може би защото след излизането от клетката Мишо се протяга мнгоого дълго. Или защото винаги се опитва да прилече вниманието ти с лапичка през решетките.
ЗАТВОРНИК
Седя зад решетки в тъмничния хлад.
Закърмен в неволи орел съм крилат.
Другарят ми верен размахва криле,
под моя прозорец труп кървав кълве.
Кълве и разхвърля, поглежда с тъга,
и той като мене замислен сега.
Зове ме и с поглед подсказва ми сам:
"Ний птици сме волни, да литнем натам,
натам, откъдето изгрява зора
и върхът планински мъглите раздра,
там, дето морето разплисква талаз,
там, дето бушуваме - вятър и аз!"

Публикувано: 18 January 2012 - 11:05 AM
Той вече има всички ваксини и обезпаразитявания.
Моля, желаещи да имат един грамадан за домашен любимец да се замислят :)

Публикувано: 18 January 2012 - 11:43 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 January 2012 - 11:54 AM