Dog.bg Форуми : Как да си съжителстват алергичен към куче и куче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да си съжителстват алергичен към куче и куче? откриха алегргия на 5год ми син към 7год ми куче

#1 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2011 - 11:57 PM

Здравейте!
Започвам с извинение, ако темата не е подходяща за този подфорум.
Но съм силно притеснена и моля за вашата помощ. Ето какъв е случаят:
Имам седемгодишно куче Таря. Имам и пет годишен син. От бебе той и кучката са заедно. Имал е хрема, боледувал е, но нищо драстично.
Откакто тръгна на детска градина обаче нещата много се промениха - често боледуване, почти постоянни хреми. Тази пролет направи много силна алергична хрема - почти два месеца продължи. УНГ предложи да направим тест, но каза чак ноември - декември. Тъй като детето от септември отново е почти постоянно с хрема и от една безобидна хрема за нула време стига до бактериална инфекция (установяваме я след кръвен тест), антибоитици и 40 градуса температура и това всеки божи месец по препоръка на УНГ и Джи-пи-то отидохме на алерголог и направихме кръвен тест за дихателни алергени.
За мой ужас при норма 0,35 той вади показател 9,6 на теста за куче. Резултатите излязоха днес. Час за алерголог имаме чак след седмица.
Просто чувам как ще каже по сталиновски - Няма куче - няма проблем!
И тъй като за мен това не е решение се обръщам към вас.
Има ли ли сте подобен проблем?
Как се справихте?
Предварително много ви благодаря!

#2 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 11:28 AM

Лично аз мисля, че всичко е до имунна система. Жевеем във врема, в които дори и храната е некачествена. Примери има много. Имам съседка с две близначки, едното с астма, другото не. Жена не близвала алкохол и почина от цироза на черния дроб. деца живяли без животни и отново болни от астма. Примери бол.
Имам подобен проблем. голямата ми дъщеря в момента е на 4.6 г с диагноза поставена преди 2 години - астма на алергична основа. Преди това от 8 месечна, за годинките си е лежала 7 пъти в болница. Ходи на градина, но често боледува, въпреки лекарсъвата предписани за астматици, с които трябва по време на приема им да не боледува. Имам две кучета - едното едро дългокосместо, а другото дребно кусокосместо. Чистя всеки ден /повярвайте омръзнало ми е/ първо с прахосмикачка, за да събера космите и след това с машина с пара, не използвам почти никакви препарати. Ресане на голямото куче всекидневно. Но каквото и да правя не помага. Имам възможност всяка година да напусна столицата и да замина на планина за повече от три месеца. Е тогава се раждам, Andrea нито сополи има, нито се разболява.
Проблема не го отдавам на животните ми.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#3 Потребителят е офлайн   s_todorov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 12:27 PM

Проблема е въздуха и мръсотията в София, не е виновно кучето. Аз боледувам от асма средно тежка смесена форма и вече повече от 15 г съжителствам с кучета. Проблеми имам но не са от животните. Решението е само едно преместване ако имате възможност на по чисто място. Аз живях в чужбина 2 пъти по 4 месеца и не съм използвал никакви лекарства за асма и нямах никакви проблеми. Брат ми също е асма, сега живее в чужбина и от 4 г не ползва никавкви лекарства и няма проблеми. Сега съм пак в БГ и всеки ден се тъпча с лекарства за да мога да дишам що годе нормално. След като проблемите ви са започнали след детската градина потърсете причината и там , може пък условията да не са добри и да допринасят за алергии. Повторете теста , когато детето е добре. Ако пак се окаже че е алергично от кучето, може да го дадете на някои за 1 месец да пробвате нали детето ще е по добре. Така ще разберете със сигурност нали е от кучето и ще си вземете решение. Добро решение във вашия случай е да ограничите кучето в една стая и детето да спи в стая където кучето няма достъп.

#4 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 01:14 PM

Аз също смятам, че поне на този етап кучето не трябва да спи в стаята където спи детето /при нас поне е така, кучетата там не влизат/. По-малко контакт - имам предвид неееее в никакъв случай да ogranicchite детето да общува с кучето, но да не му давате да го ближе по лицето, а ръчете да ги мие всеки път след като го е галило.
Чакам с нетърпение момента, когато децата ще могат да играят на воля с любимите си животни без никакви ограничения.
Uspeh
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#5 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2011 - 02:58 PM

Благодаря на всички за отговорите.
Кучето не спи в стаята на детето, но обикаля навсякъде и детето съответно също.
Аз също мислих да ги разделя в отделни стаи, макар че тъкмо започнаха да играят заедно и Влади да й обръща внимание.
Казвам това защото детето ми е аутист и едва от няколко месеца насам проявява интерес към кучката (а той е с нея откакто се е родил). Започна да я търси, да й посочва, да й хвърля играчка.
Щом не става вкъщи ще имам стимул да ги разхождам повече заедно, за да общуват навън.
Още веднъж ви благодаря, че споделихте вашия опит.
Имам нужда от кураж и духовна подкрепа.

#6 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 November 2011 - 09:51 PM

Само теста за куче ли е дал позитивен резултат?
Някакви симптоми на алергия към кучето има ли?

По принцип алергиите не идват сами. Ако имунната система "бъде събудена" от нещо, тя може да реагира и на друг дразнител. Казвам го като човек с поне 2 алергии, никоя от които към животно. И все пак когато алергиите се събудят ставам по-чувствителна и към животни.
Много важен е приема на омега 3 мастни киселини, които подсилват и все пак регулират имунната система. Ако не се приемат достатъчно с храната може да се добавят. Тази година се спасих от пролетно-летните алергии именно с това.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2011 - 11:54 PM

Алергиите са нещо не особено ясно за традиционната медицина. А начина по който тя се справя с тях е - потискане на имунната система, париране на последиците, премахване на причинителя. Ако се появи следващата алергия - по същия начин. А ако детето ви е алергично към пухчетата на тополите, това означава ли, че щом не можем да ги изсечем всичките, то трябва да поглъща тонове лекарства в месеците, в които пухчетата летят и са навсякъде?
Всичко това парира само последиците, обикновено не особено успешно, като в същото време вреди ужасно увреждайки други "части" от добре сглобената машинка на тялото ни.
Признавам, че съм пристрастна, но бих се обърнала към хомеопат. Там нещата се разглеждат в цялост и не се лекуват последиците, а се търсят причините. При това - без да се вреди.
Мога да ви препоръчам и хомеопат - жената, която се грижи за 15 годишният ми син от раждането му. Мисля, че с деца се справя страхотно.
Разбира се - ако изобщо сте отворени към идеята, можете да потърсите в интернет. Хората споделят, има много и всякакъв вид информация и можете сами да откриете вашият хомеопат.
Успех с детенце!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 08:33 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 24 November 2011 - 07:51 PM, написа:

Само теста за куче ли е дал позитивен резултат?
Някакви симптоми на алергия към кучето има ли?

От теста само две стойности са положителни:

Дерматофагоидес птеронисимус 1.1 kU/L
Куче 9.6 kU/L

Показател по-малък от 0,35 се приема за отрицателен.

Да има симптоми за алергия - зачервени очи, сърбящ нос, прозрачен секрет от носа, често кихане. Пръскам му със Стеримар и това го облекчава.
Самата хрема не е особено силна и дразнеща за него. Проблемът с нея е, че много бързо след хремата прави остро вирусно заболяване с висока температура, което пък от своя страна преминава в бактериална инфекция и се налага прием на антибиотик.
(Винаги преди антибиотик правим кръвен тест, за да се се потвърди, че е необходим)

#9 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2011 - 08:53 AM

Аз подкрепям тезата на bushkata. Търсете вариант за цялостно укрепване на имунната система. Имам приятелка, която от дете има алергия към полените. Всяка пролет главата й направо се раздуваше от тази алергия. Тя също като много други хора се придържаше към традиционната медицина и постоянно нагъваше някакви антихистаминови и не знам още какви препарати. Дано черния й дроб не е отишъл на майната си. Горе-долу преди около две-три години каза, че започнала да ползва някакъв имуностимулант в края на всяка зима. Пак има лека алергия, обаче не й се налага да пие някакви тежки химии и не се поддува. Обикновено детските алергии се израстват. Затова си мисля, че е добре да се стимулира цялата имунна система в посока укрепване на защитата й към определените фактори. Не става въпрос за кучето. ОК, ако положението е ужасяващо, естествено, че ще се погрижите за детето си. Просто не мисля, че точно това е решението, а и Вие казвате, че детето има и друг проблем - аутизъм. Това е достатъчно сложно и непроучено заболяване. Мога само да си представя какви трудности имате от тази посока и затова Ви разбирам защо не предприемате веднага стъпката по отстраняване на фактора за алергията.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#10 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 09:00 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 November 2011 - 09:54 PM, написа:

Мога да ви препоръчам и хомеопат - жената, която се грижи за 15 годишният ми син от раждането му. Мисля, че с деца се справя страхотно.
Разбира се - ако изобщо сте отворени към идеята, можете да потърсите в интернет. Хората споделят, има много и всякакъв вид информация и можете сами да откриете вашият хомеопат.

Качена снимка
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 25 November 2011 - 12:15 PM

И аз подкрепям горещо алтернативните методи за справяне с проблема алергия, след като и при дъщеря ми именно те дадоха резултат. Препоръчвам ви да чуете какво казва по въпроса уважаваната от мен д-р М. Папазова. Дано сме ви полезни!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#12 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 04:14 PM

Хомеопатия! И аз съм се запътила натам в най-скоро време след като минах през доста лекарства и инжекции. Засега най-добре на "хремата" ми влияе Алергодрил-а и Назонекс-а. Какво ли не пробвах, имам около 12 потвърдени алергии /слава богу към кучетата нямам/, за сметка на това най-силната ми алергия е към котки. Една колежка с хомеопатични лекарства си "излекува" /казвам излекува, понеже незнам дали е правилната дума :)))/ алергия и вече 5та година няма спомен от нея. Много е доволна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#13 Потребителят е офлайн   Nelly68 Икона

Публикувано: 25 November 2011 - 08:18 PM

Има и мнения, че астматичните пристъпи често са в резултат на обезводняване на организма. Недостиг на вода - именно чиста вода.А натуралните сокове, често задълбочават проблема. Повиече информация има в книгите по темата. "Ти не си болен, а си жаден" - не съм сигурна дали е точно името. Но в Интернет има доста информация по въпроса.

#14 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 November 2011 - 07:46 AM

1- Дете не се лекува по форум
2- астмата е мн опасна и трябва да се действа решително и с твърда ръка
а- кучето да се разкара където и да е за седмица , после за месец в зависимост от реакцията
б- детето да се измести от София за месец , и да се провери реакцията
3- за хомеопатията ше го пропуснем :smile:

#15 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 08:23 AM

Без да съм специалист и, слава Богу, без да познавам проблема "астма", бих добавила, че може да опитате да изключите дразнителя "детска градина". Ако е възможно разбира се. През зимните месеци моите деца боледуваха точно през седмица от вирусни инфекции и през трите години на детско-градинското си битие. И имаха алергична хрема с лаеща кашлица. Тогава у дома нямаше куче - тоест причината беше пределно ясна. От написаното от вас останах с впечатление, че алергичната реакция към кучето е в рамките на поносимото (лека хрема примерно), а инфекциите идват с ходенето на градина.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#16 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 08:54 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 November 2011 - 05:46 AM, написа:

1- Дете не се лекува по форум
2- астмата е мн опасна и трябва да се действа решително и с твърда ръка
а- кучето да се разкара където и да е за седмица , после за месец в зависимост от реакцията
б- детето да се измести от София за месец , и да се провери реакцията
3- за хомеопатията ше го пропуснем :smile:

Радвам се, че споделяте Вашето мнение, но бих искала да мотивирате с примери от личния Ви опит Вашия така категоричен алгоритъм.

Много ще се радвам, ако темата ми не се превърне в спор за и против хомеопатията или как трябва да се лекува астма.
Въпросът ми е как да си съжителстват алергичен към куче и куче. :peace:
Моля ви. Наистина ми е трудно.

#17 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 09:05 AM

Показване на мнениетоdanny, в 26 November 2011 - 06:23 AM, написа:

Без да съм специалист и, слава Богу, без да познавам проблема "астма", бих добавила, че може да опитате да изключите дразнителя "детска градина". Ако е възможно разбира се.

Държавната детска градина съм я изключила (октомври и ноември не е ходил).
Но той ходи два пъти седмично на логопед (две превозни средства на СГТ) и три пъти на групова терапия за аутисти (пак две превозни средства). Това уви не мога да изключа.

#18 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 November 2011 - 11:18 AM

Ако пиша повече , ще противореча на точка първа
" 1- Дете не се лекува по форум "
За останалото просто така мисля , и е писано с добри намерения .

#19 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 11:38 AM

Здравейте,има продукт който се нанася по кожата на кучето Нарича се Vetriderm на Bayer. Намалява значително алергените.Нямам представа дали се предлага в България. Ако не, би трябвало да има други продукти.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#20 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 05:04 PM

Искам да споделя моя опит. Аз самата имам астма и след много лекарства и инхалатори се обърнах за помощ към хомеопатията.Ефекта повярвайте ми беше огромен .Вече не ползвам инхалатори и не взимам лекарства. Същото нещо направих и с дъщеря ми когато на 2 годинки и поставиха диагноза - астма.Бяхме в болница и след като ни изписаха ,започнахме с хомеопатия . Специално за алергиите хомеопатията е най-доброто. :md_064:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни