Как да си съжителстват алергичен към куче и куче? откриха алегргия на 5год ми син към 7год ми куче
Публикувано: 23 November 2011 - 11:57 PM
Започвам с извинение, ако темата не е подходяща за този подфорум.
Но съм силно притеснена и моля за вашата помощ. Ето какъв е случаят:
Имам седемгодишно куче Таря. Имам и пет годишен син. От бебе той и кучката са заедно. Имал е хрема, боледувал е, но нищо драстично.
Откакто тръгна на детска градина обаче нещата много се промениха - често боледуване, почти постоянни хреми. Тази пролет направи много силна алергична хрема - почти два месеца продължи. УНГ предложи да направим тест, но каза чак ноември - декември. Тъй като детето от септември отново е почти постоянно с хрема и от една безобидна хрема за нула време стига до бактериална инфекция (установяваме я след кръвен тест), антибоитици и 40 градуса температура и това всеки божи месец по препоръка на УНГ и Джи-пи-то отидохме на алерголог и направихме кръвен тест за дихателни алергени.
За мой ужас при норма 0,35 той вади показател 9,6 на теста за куче. Резултатите излязоха днес. Час за алерголог имаме чак след седмица.
Просто чувам как ще каже по сталиновски - Няма куче - няма проблем!
И тъй като за мен това не е решение се обръщам към вас.
Има ли ли сте подобен проблем?
Как се справихте?
Предварително много ви благодаря!
Публикувано: 24 November 2011 - 11:28 AM
Имам подобен проблем. голямата ми дъщеря в момента е на 4.6 г с диагноза поставена преди 2 години - астма на алергична основа. Преди това от 8 месечна, за годинките си е лежала 7 пъти в болница. Ходи на градина, но често боледува, въпреки лекарсъвата предписани за астматици, с които трябва по време на приема им да не боледува. Имам две кучета - едното едро дългокосместо, а другото дребно кусокосместо. Чистя всеки ден /повярвайте омръзнало ми е/ първо с прахосмикачка, за да събера космите и след това с машина с пара, не използвам почти никакви препарати. Ресане на голямото куче всекидневно. Но каквото и да правя не помага. Имам възможност всяка година да напусна столицата и да замина на планина за повече от три месеца. Е тогава се раждам, Andrea нито сополи има, нито се разболява.
Проблема не го отдавам на животните ми.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 24 November 2011 - 12:27 PM
Публикувано: 24 November 2011 - 01:14 PM
Чакам с нетърпение момента, когато децата ще могат да играят на воля с любимите си животни без никакви ограничения.
Uspeh

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Публикувано: 24 November 2011 - 02:58 PM
Кучето не спи в стаята на детето, но обикаля навсякъде и детето съответно също.
Аз също мислих да ги разделя в отделни стаи, макар че тъкмо започнаха да играят заедно и Влади да й обръща внимание.
Казвам това защото детето ми е аутист и едва от няколко месеца насам проявява интерес към кучката (а той е с нея откакто се е родил). Започна да я търси, да й посочва, да й хвърля играчка.
Щом не става вкъщи ще имам стимул да ги разхождам повече заедно, за да общуват навън.
Още веднъж ви благодаря, че споделихте вашия опит.
Имам нужда от кураж и духовна подкрепа.
Публикувано: 24 November 2011 - 09:51 PM
Някакви симптоми на алергия към кучето има ли?
По принцип алергиите не идват сами. Ако имунната система "бъде събудена" от нещо, тя може да реагира и на друг дразнител. Казвам го като човек с поне 2 алергии, никоя от които към животно. И все пак когато алергиите се събудят ставам по-чувствителна и към животни.
Много важен е приема на омега 3 мастни киселини, които подсилват и все пак регулират имунната система. Ако не се приемат достатъчно с храната може да се добавят. Тази година се спасих от пролетно-летните алергии именно с това.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 November 2011 - 11:54 PM
Всичко това парира само последиците, обикновено не особено успешно, като в същото време вреди ужасно увреждайки други "части" от добре сглобената машинка на тялото ни.
Признавам, че съм пристрастна, но бих се обърнала към хомеопат. Там нещата се разглеждат в цялост и не се лекуват последиците, а се търсят причините. При това - без да се вреди.
Мога да ви препоръчам и хомеопат - жената, която се грижи за 15 годишният ми син от раждането му. Мисля, че с деца се справя страхотно.
Разбира се - ако изобщо сте отворени към идеята, можете да потърсите в интернет. Хората споделят, има много и всякакъв вид информация и можете сами да откриете вашият хомеопат.
Успех с детенце!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2011 - 08:33 AM
samotnata, в 24 November 2011 - 07:51 PM, написа:
Някакви симптоми на алергия към кучето има ли?
От теста само две стойности са положителни:
Дерматофагоидес птеронисимус 1.1 kU/L
Куче 9.6 kU/L
Показател по-малък от 0,35 се приема за отрицателен.
Да има симптоми за алергия - зачервени очи, сърбящ нос, прозрачен секрет от носа, често кихане. Пръскам му със Стеримар и това го облекчава.
Самата хрема не е особено силна и дразнеща за него. Проблемът с нея е, че много бързо след хремата прави остро вирусно заболяване с висока температура, което пък от своя страна преминава в бактериална инфекция и се налага прием на антибиотик.
(Винаги преди антибиотик правим кръвен тест, за да се се потвърди, че е необходим)
Публикувано: 25 November 2011 - 08:53 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 25 November 2011 - 09:00 AM
bushkata, в 24 November 2011 - 09:54 PM, написа:
Мога да ви препоръчам и хомеопат - жената, която се грижи за 15 годишният ми син от раждането му. Мисля, че с деца се справя страхотно.
Разбира се - ако изобщо сте отворени към идеята, можете да потърсите в интернет. Хората споделят, има много и всякакъв вид информация и можете сами да откриете вашият хомеопат.

Публикувано: 25 November 2011 - 12:15 PM

Публикувано: 25 November 2011 - 04:14 PM
Публикувано: 25 November 2011 - 08:18 PM
Публикувано: 26 November 2011 - 07:46 AM
2- астмата е мн опасна и трябва да се действа решително и с твърда ръка
а- кучето да се разкара където и да е за седмица , после за месец в зависимост от реакцията
б- детето да се измести от София за месец , и да се провери реакцията
3- за хомеопатията ше го пропуснем
Публикувано: 26 November 2011 - 08:23 AM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 26 November 2011 - 08:54 AM
emilvr, в 26 November 2011 - 05:46 AM, написа:
2- астмата е мн опасна и трябва да се действа решително и с твърда ръка
а- кучето да се разкара където и да е за седмица , после за месец в зависимост от реакцията
б- детето да се измести от София за месец , и да се провери реакцията
3- за хомеопатията ше го пропуснем
Радвам се, че споделяте Вашето мнение, но бих искала да мотивирате с примери от личния Ви опит Вашия така категоричен алгоритъм.
Много ще се радвам, ако темата ми не се превърне в спор за и против хомеопатията или как трябва да се лекува астма.
Въпросът ми е как да си съжителстват алергичен към куче и куче. :peace:
Моля ви. Наистина ми е трудно.
Публикувано: 26 November 2011 - 09:05 AM
danny, в 26 November 2011 - 06:23 AM, написа:
Държавната детска градина съм я изключила (октомври и ноември не е ходил).
Но той ходи два пъти седмично на логопед (две превозни средства на СГТ) и три пъти на групова терапия за аутисти (пак две превозни средства). Това уви не мога да изключа.
Публикувано: 26 November 2011 - 11:18 AM
" 1- Дете не се лекува по форум "
За останалото просто така мисля , и е писано с добри намерения .
Публикувано: 26 November 2011 - 11:38 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 November 2011 - 05:04 PM

Вход

Горе
Цитиране +