Dog.bg Форуми : хапещо чихуахуа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

хапещо чихуахуа

#1 Потребителят е офлайн   kari_20 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2011 - 11:09 PM

Здравейте,

Аз съм нова в този форум и се нуждая от съвет. Имам женско чихи на 3 м, което е изключително умно и не прави никакви бели, но напоследък имам следния проблем. Когато сме заедно в хола на дивана, тя спи в мен или до мен, ако реша да я преместя започва да ръмжи и да хапе. Тази вечер докато тя спеше в мен, моя приятел тръгна да я мести и тя го захапа. След това той се побърка и я наби с вестника. Но проблема, е че след около 1 час това се повтори. Моля, кажете как да я отучим да хапе. Мисля, че с бой се озлобява повече.

#2 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 November 2011 - 02:05 AM

Това е доминантно поведение, тя твърдо е решила, че дивана е нейна собственост, а може би и стопанката й. Затова реагира агресивно при опит да бъде преместена. Тя е малка, трябва да й пречупите характера, като й дадете да разбере че се намира най-ниско в йерархията. Не толерирам боя, но на първо време бих й забранила достъпа до дивана. И препоръчвам да започнете да я учите на основните команди - седни, легни, място, ела тук. Кученцето е малко на възраст и в момента ще поддаде лесно на нови правила.

#3 Потребителят е офлайн   kari_20 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 10:36 AM

Здравейте отново. Благодаря за отговора всякакви съвети ще ми бъдат от полза, защото това ни е първия домашен любимец и сме малко боси. Значи аз я научих на седни долу, но това го прави само на дивана или на постелката пред банята може би, защото е мекичко на плочките не иска на ламинат също не иска. Знае и най- важната дума НЕ. На ,, стой и легни долу,, не знам как да я науча. Иначе с пишкането и акането нчмаме проблем още от първия ден я научихме само на пелената незнам как стана и до сега си е само там бели не прави. На команди мисля, че ще е труничко, въпреки, че седни долу бързо го научи. Ох с този диван незнам какво да правим тя се научи сама да се качва. Иначе по леглата знае, че е забранено и не идва там. Според мен тя не се качва на дивана, защото е нейна собственост, защото когато сме на друго място кудето няма диван и ние сме седнали на столове иска в нас. Като сме на дивана и тя като дойде и като те погледне с тези големи очи да я качиш и направоооо си е трудно да й откажеш. Когато вечер приключим с вечерята и аз и приятеля ми отидем към дивана тя е супер щастлива, че всички сме на дивана и тя с нас. Ляга в някой от нас или до нас и заспива и ако решиш да я местиш ръмжи и след това заплашва с хапане. В началото не хапеше само заплашва най- много да ти лапне ръката, но без да те захапе, но от два дни насам си позволява да хапе. Дали не е прекалено раздразнена, защото сега й падат зъбките незнам. Иначе е много миличка постоянно иска да се гушка в някой. А може и ние да сме виновни постоянно й обръщаме внимание, но как да й остоиш като е толкова сладичка и миличка, много е послушна нито една беля не е направила само хапането за сега.

#4 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 November 2011 - 03:04 PM

Ами няма значение какъв е размера на кучето, дали чихуа или ротвайлер, то трябва да научи основни правила и команди. Не е нормално да ви хапе. Представете си, че си бяхте взели малък сладък бултериер, и като посегнете да го местите и той ви прави ръцете целите в кръв. Абстрахирайте се от размера на кученцето. То проявява от сега сериозно доминантно поведение и просто трябва временно да й забраните достъпа до дивана. И да я пускате там само след ваше разрешение. Т.е. тя трябва да разбере, че вие командвате и навигирате нейното поведение. Иначе в бъдеще ще имате повече проблеми.

П.С.: Прочетете тази секция от форума, мисля, че ще ви бъде полезна - ТЕМА

#5 Потребителят е офлайн   kari_20 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 03:42 PM

Много ти благодаря за бързите отговори и съвети ще прочета всичко. Когато тя иска да се качва на дивана и аз и кажа НЕ тя продължава да иска да я кача и като види, ченомера няма да мине си отива в нейното легло и започва да рови и копае в него. От днес започвам да я уча да сяда, но е много трудно изпълнява само на меко, а аз искам на пода. Ние като не я пускаме на дивана вечерта като я качим при нас и като заспи после пак ще е трудно местенето придружено с хапане

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 November 2011 - 01:09 AM

Показване на мнениетоkari_20, в 28 November 2011 - 03:42 PM, написа:

Ние като не я пускаме на дивана вечерта като я качим при нас и като заспи после пак ще е трудно местенето придружено с хапане

Кучето ти не е едро и не е екстремно агресивно. Не още.
Можеш да оставиш нашийника и повод на нея. Когато дойде момента за сваляне от дивана - казваш й да слезе (дали с команда или с изречение - имате си начин да се разбирате). Ако изръмжи - на секундата я дръпваш с повода и я сваляш долу. Ще я учудиш много. Но и ще разбере.
Така както те чета, само 2-3 пъти да го направиш и ще се примири, т.е. ще разбере, че ще става това, което й се каже, а не което тя иска.

Важно е също така при следващото подканяне, ако е имало вече едно принудително сваляне с повода. Казваш й да слезе - в малката главичка ще блесне спомена за свалянето. Възможно е да се забави няколко секунди. Не бързай. Изчакай я да се сети кое е правилното действие и какво се иска от нея. Изчакай 5-10 секунди. Ако не слезе, повтори "слизай долу!". Изчакай макс 5 сек този път. Не слезе ли сама, дори да не ръмжи - свали я с повода.
Когато я сваляш с повода и когато вече е на земята я похвали, сдържано, но я похвали. За да разбере, че това искаш и че ти харесва.

И така няколко пъти - докато накрая ще се съгласи и нацупено ще слезе сама. В момента, в който слезе САМА, абсолютно задължително я похвали много. Викай възторжено "браво", погали я, дай й лакомство.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни