Dog.bg Форуми : Бебе куче - блъснато

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бебе куче - блъснато

#21 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2011 - 06:13 PM

:re_037:
Имаме новини!!!
Операция ще се прави! Лекарят, който ни пое, установи, че детето има силно усещане за болка и на двата задни крака, също разгледа резултатите от скенера, установи, че гръбначният мозък е притиснат заради разминаване на части от единя прешлен, но никъде няма участък на цялостно прекъсване или защипване. Каза, че заради тези неща кучето е подходящ кандидат за операция и би могло да е поправимо. Обясни ми, че е правил подобна операция, но причината там не е била удар с кола, а дискова херния- каза, че деформацията на гръбначният мозък е била по-сериозна от тази в нашия случай и на следващия ден кучето вече се е движело. Това му дава надежди, че и при нас може да се получи. (Дай Боже да е прав!).
Утре след обяд, най-късно до 16 h влизаме в операция. Ще се прави в ЦВК. Операцията заедно с анестезията са 770 лв (това е без стационар, който е 35 лв на денонощие...), ще ни направят отстъпка за бездомно куче на операцията, но стационара няма отстъпки и преди да е направена операцията не може да се каже колко време ще е необходимо да остане в клиниката на стационар . За да се предприеме операция в ЦВК има условие - трябва да се предплати поне половината от операцията, иначе не може да се допусне до операционната( по нареждане на собственика на клиниката). Благодарение на " На ти с природата" ще можем да съберем първоначалната вноска и утре ще се направи операцията. Моля който с каквото може да помогне, защото нещата се развиват бързо и съвсем скоро ще се наложи да изплатим цялата операция, заедно със стационара, а не се знае и медикаментите колко допълнително ще струват.
Трябваше по документите да се напише име на кучето и аз блокирах - не се сетих за нито едно име от изписаните по-горе, внезапно изплюх "Аксел"... Момчето явно ще остане с това име, тъй като вече в регистрите се води така. Утре дано всичкия късмет е с Аксел!!!
Имате поздрави от него и той знае, че утре ще бъдете с него. Пак се нуждаем от силното ви стискане на палци!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#22 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 09:46 PM

Стискам палци на Аксел, все пак ще го оперира един от най-добрите хирурзи!
Днес ме гледаше с такава надежда в клиниката.
Бори се и ти, малко красиво момче!

#23 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 03:25 PM

Аксел вече е в операция! Стискайте палци, ще пиша по-късно пак!

Ето малко снимки от снощи:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И една от днес, преди операцията:

Качена снимка
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#24 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 04:17 PM

Много е сладък Аксел, стискам палци операцията да е успешна!!! Късметлия е той, че си го намерила!

#25 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 06:58 PM

Rasta, чакаме те с хубави новини.

#26 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 07:11 PM

Операцията е успешна, изрязана е част от стената на прешлена, сложени са игли за опора, костния мозък е наместен както трябва да бъде, изрязаната част на костта е изградена от костен цимент и е зашито всичко както трябва. Аксел вече е извън опойка и са проверени рефлексите и чувствителността на задните крака- има ги! Сега чакаме да видим ще има ли същия късмет и при следоперативното възстановяване.
Утре ми се ще да остане там на стационар, тъй като е непосредствено след операцията и имам притеснения да го взема толкова рано. Въпросът е, че още не сме събрали сумата за операцията, а ме е страх да трупаме и много от стационар- както казах по-горе 24 часа са 35 лв.
Моля ви за по едно рамо- малко по малко като сме повече хора няма да е толкова непосилно събирането на парите. От това какво съберем зависи до кога ще може да остане под лекарско наблюдение, а е хубаво да му подсигурим някой друг ден стационар, за да сме сигурни, че всичко ще е ОК.
Утре вероятно ще можем да го видим и ще ви направя някоя нова снимка да го видите опериран :smile:
Хора, :rc_036: на всички, които ще помогнат и на тези които дори и да не могат да помогнат финансово са били с него и са му изпращали положителна енергия!
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 04:13 PM

Днес бях в клиниката. Момчето е добре и ви изпраща поздрави. Операцията е доста голяма, може би около 20 см, но всичко е минало успешно. Лекарят каза, че трябва да започнем да правим раздвижване на крачетата и да го стимулираме да ходи, с кърпа през коремчето. Посъветва ни да остане до утре в клиниката.
Явява се голям проблем прибирането на Аксел. Не можем да вземем кучето, без да сме доизплатили сметката му, а ако не го вземем му се трупа стационар, което за него не е лошо, но ние не можем да го изплатим.
Има вече изпратени 100 лв по сметката на форума за него, но не са пристигнали още. За това моля, някой ако може да ни даде заем за да го махнем от там утре, а в края на седмицата, когато и другите обещали да помогнат финансово изпратят парички- ще ги върнем на когото трябва. Просто трябва да го изватим по-бързо от клиниката, а не можем да съберем парите за толкова малко време...
386 лв е сумата която трябва да се доизплати...

mil_ ми е писала, че 100 лв за които бях писала по-горе, са пристигнали. Това означава, че сумата която ни трябва за утре е 286 лв.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 09:48 PM

Да ви кажа до къде я докарахме...От форума са събрани 130 лв общо. Много благодаря на отзовалите се!!!
Останалите 256 лв утре ще ни бъдат дадени на заем при условие, че в края на седмицата ще ги върнем... Жена, която като нас се грижи за адски много животни (без да разпространявам името й) е уговорила от неин роднина да ни бъдат дадени тези пари, за да можем да вземем Аксел от клиниката и да не трупаме излишни разходи по стационар.
Моля да съберем тези парички до края на седмицата, за да може да имам очи да поискам отново ако някой ден се наложи, както сега... Утре ще ви покажа нови снимки на момчето.
Лошото е, че сигурно ще се наложи да се купуват и лекарства и специална храна за момчето...
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 10:04 PM

Да го напиша и тук - от мен имате 50 лева, но чак другата седмица мога да ги пратя по човек. Сега пратих на други животинки.
Браво на дамата със заема, че е излишно да се трупат пари по болници за стационари. :rc_036:

#30 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 06:20 PM

Аксел ви поздравява. Вече е при мен. Пускам снимки от днес и нека се поуспокои и си почине и ще ви снимам и самата операция. Ще пие антибиотик и трябва да правим ежедневни упражнения за раздвижване.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Трябва да съберем още 176 лв, които трябва да върна на хората, които ми дадоха заем... От форума до тук са събрани 210 лв

Stranger - 100 лв
Beep - 80 лв
Esckarina - 30 лв
:rc_036:
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 01:28 PM

Ето още малко от Аксел да му видите операцията:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Преди операцията:

Качена снимка

След операцията:

Качена снимка

И от скенера:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Има още 30 лв. от Стефан Добрев
20 евро от sonyach
:rc_036:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 01:23 PM

Виждам, че само аз си пиша, но се надявам тайничко да си мислите за нас :md_064:
Аксел ще остане за Коледа на стационар в "Св. Антим". Там ще може да получи денонощно внимание, раздвижване на крачетата, смяна на памперсите. Заради допълнителните грижи, цената ще е 20 лв на денонощие. Ще ми помогнете ли да платим престоя му там?
Има и друг вариант, който е 15 лв, но не е денонощно и сякаш имам по-голямо довреие на "Св. Антим".
Още не съм събрала и паричките за заема, които трябва да върна в рамките на тази седмица.

Иначе новините от Аксел са, че се задържа стъпил и на задните си крачета за по няколко секунди, после се изморява и задъхва. Много обича кучешки бисквити. Вече свикна с памперсите. Раздава целувки и си понаучи името!
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 02:15 PM

В понеделник ще изпратя,но няма да е много за съжаление. Стискам палци...

#34 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 02:30 PM

Пуснах обещаните 50 лева с пейпал сега.
С пожелание за бързо оздравяване! :smile:

#35 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 02:51 PM

И аз ще пратя още малко, но вероятно чак другата седмица ще стигнат до вас. Стискам палци кучо да се оправя по-бързичко и безпроблемно!

#36 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 03:39 PM

Ето малко снимки на бисквитеното чудовище, което с кърпа през коремчето направи една разходка на кухнята и коридора днес. Не може да координира задните крачета и не ги използва за активно в походка, но пък ги ползва за опора, докъто не се измори. В неделя сме на контролен преглед и вероятно ще ни махнат конците тогава.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 03:55 PM

Изглежда щастлив. Много е сладък. Дано по-скоро се оправи.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#38 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 05:35 PM

Аксел вече е с почти свалени конци, останаха само още 3 за махане, но тях след някой-друг ден. Момчето е добре, не го боли, задържа се за по 3-4 секунди на задни крачета, после се обляга на мен :smile: Вчера направи първата си крачка с ляв заден крак, според мен беше случайност, но е факт че успя- щом неволно го прави, би могъл и съзнателно да го направи, нали?!
Откри какво са кучешките играчки и беше доста впечатлен, разплака се, изправи се на предни лапи и се разходи до играчката, взе си я и започна да си я джвака, все едно винаги си е била негова...
Ето малко снимки за феновете на Аксел :wub:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И едно клипче от снощи:

ЦЪК ! http://www.youtube.c...eature=youtu.be
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 06:17 PM

Какъв е сладък глезанчо :wub:

#40 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 05:04 PM

Обръщам се към вас с една малко нетипична молба... Хирургът на Аксел каза, че след като операцията се затвори изцяло трябва да намерим начин да правим хидро-раздвижване. Аз нямам вана в банята, а приятелите ми , които биха били склонни да им ползвам баните за куче, също нямат вани. Търсим някой, с вана, готов да ни позволява да си правим поне по 1-2 процедури за по половин час седмично... Тук има ли такива?
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни