Хайни Уинтер и неговите 16 кучета
Публикувано: 09 December 2011 - 08:45 PM
Впечатляващ контрол, впечатляващо приятелство!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 December 2011 - 09:29 PM
Публикувано: 09 December 2011 - 11:40 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 December 2011 - 08:32 AM
bushkata, в 09 December 2011 - 06:45 PM, написа:
Впечатляващ контрол, впечатляващо приятелство!
Невероятно!Зад всичко,което си изредила буш,има страшно много работа.Първо индивидуална,после в малка група и още от най-ранна възраст тези кучета получават всичко от този водач.Дори и свободни ,те общуваха с него,а не помежду си.Поклон за труда и успехите му.

Публикувано: 10 December 2011 - 11:10 AM

Направи ми голямо впечатление как обръща всяко куче, до легнало положение, погалвайки го!

Толкоз по въпроса за строгите корекции!!!
За мой срам, не разпознавам породата, обаче...

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 10 December 2011 - 11:25 AM
Може би някой от занимаващите и интересуващите се във форума от кучешки впрягове може да ни каже повече.

Публикувано: 10 December 2011 - 05:44 PM
bushkata, в 10 December 2011 - 09:25 AM, написа:
Може би някой от занимаващите и интересуващите се във форума от кучешки впрягове може да ни каже повече.
Да bushkata, за тези кръстоски между хъски и най-вече пойнтери в България се знае малко. Те са много популярни сред хората които активно се занимават с догслед състезания. Целта на тези кръстоски е точно тази за която ти си писала - взима хъса на хъскито и неговата издържливост и бързината и силата на пойнтерите. Тези кучета наистина са машини за бързо бягане и теглене.Това са им плюсовете за участие в състезания, минуса при тези кучета е, че не издържат толкова на студа, колкото хъскито или друга северна порода. Затова при тях по време на използването им в състезания през зимата, гледането им и грижите е по специфично - те трябва да са на топло когато не бягат, а това си е още една от многото грижа за стопанина. Преди състезание те винаги до старта са с термо елеци

- заради минусовите температури и веднага след финала им се обличат пак. Тези кръстоски изискват много грижи, много тренировки за да бъдат във форма и много повече храна от едно хъски.
По тази тема наистина има много интересни неща, защото малко се знае. Това са наши снимки от гостуването ни при наш познат, който гледа такива кучета!

А това са снимки от състезания с участие на такива кучета и като минат покрай вас, наистина се тресе земята!

И клипчето на което синът ми се качи на такъв впряг при една тренировка. ATV-то тежи над 400кг. + двама души и тази тежест кучетата я теглеха без никакъв проблем, само на края им се помагаше, като се включваше двигателя, но трябва да се има впредвид, че тренировката беше доста дълга като километри.
Публикувано: 10 December 2011 - 07:14 PM

Публикувано: 11 December 2011 - 01:20 AM
hrisi14 доста интересно : )
за любопитните намерих малко повече информация за тези кръстоски в wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Eurohound
Публикувано: 11 December 2011 - 09:17 AM
Това е глутница

Публикувано: 11 December 2011 - 03:44 PM
emilvr, в 11 December 2011 - 07:17 AM, написа:
Това е глутница

Toй се занимава професионално с това.Тези кучета всеки ден тренират.Не са домашни любимци.Колкото за улиците,да съгласна съм въпреки неговия контрол,защото при една екстремна,непозната ситуация,може да има проблем.