ами сравнително спокойно се държи не скимти, много повече го беше страх на пържите пътувания, а странното е че тогава не се лигавеше :-
Топлинен и слънчев удар
Публикувано: 11 August 2008 - 01:39 PM
Айде и аз с моя въпрос... :)
Моят чочко (кане корсо на 1,1 година) обожава да се "пече" :o Когато сме на вилата все иска да излиза на двора и ляга на тревата и може да си откара така цял ден...Аз не му давам да стои по най-големите горещини, защото ме е страх да не прегрее, но пък той използва всяко отваряне на вратата за да се излегне на слънце...Дали може сам да си прецени колко му трябва да стои на слънце или да продължавам с контролираните слънчеви бани?
Сега ни предстои и море заедно и доста ме притеснява тази негова любов към слънцето...ще сме под чадър, "въоръжени" с вода, но дали няма да е вредно за него да стои по цял ден с нас на плажа? По принцип обича да се къпе, така че се надявам да влиза често във водата (първо море заедно ни е), но това достатъчно ли ще е?
Моят чочко (кане корсо на 1,1 година) обожава да се "пече" :o Когато сме на вилата все иска да излиза на двора и ляга на тревата и може да си откара така цял ден...Аз не му давам да стои по най-големите горещини, защото ме е страх да не прегрее, но пък той използва всяко отваряне на вратата за да се излегне на слънце...Дали може сам да си прецени колко му трябва да стои на слънце или да продължавам с контролираните слънчеви бани?
Сега ни предстои и море заедно и доста ме притеснява тази негова любов към слънцето...ще сме под чадър, "въоръжени" с вода, но дали няма да е вредно за него да стои по цял ден с нас на плажа? По принцип обича да се къпе, така че се надявам да влиза често във водата (първо море заедно ни е), но това достатъчно ли ще е?
Публикувано: 11 August 2008 - 02:23 PM
Цитат
Здравейте, искам да ви попитам ............по време на път кичето ми се лигави, има вероятност да е от ароматизатора в колата но последния път пътувахме с кола която нямаше такъв, възможно ли е това да е от прегряване......макарче и преди е пътувало в горещини и не се е лигавело чак толкоз. :rolleyes:
Малчо, няма страшно. Моята и тя се лигави- цялата и муцунка става вода, че чак и на седалките капе...ouuu....всичко е от жегата- за теб може да не е много горещо, но за кучо е! Лиса откакто откри, че от перката духа хладно, се накланя към нея и зяпа с един аристократичен и доволен поглед. Тъй е... :rolleyes:
Публикувано: 12 August 2008 - 10:12 AM
redika, и аз имах същите съображения за морето и затова не си взех кучето. Налагаше ми се да вися по 8 часа на плажа и ме съмнява, че кучето щеше да издържи в тази жега. Мислех накрая, последният ден да ми я донесат като идват да ме вземат, но те пък я забравиха... ;D Но въпреки това срещнахме доста кучета. На плаж ги водеха вечер, към 5 - 6 часа или през жегата ги водеха да ги окъпят и толкова. Във всеки случай не прекалявайте със стоенето на плажа. Мисля си, че е по - добре да си постои самичко в квартирата и вечер да се води на плажа.