Здравейте,бих искала малко информация за Дерматофитоза и нейното лечение.Преди 4 месеца поставиха на кучето ми диагноза Дерматофитоза.От тогава сме на различни мазила,шампоани,антибиотик и на края ваксина против гъбички.Все още кучето ми не се е излекувало.Ако някой знае ефикасно лекарство моля да го сподели.Няма отърваване от тези гадини,а и черния дроб на Буби вече е много натоварен
Дерматофитоза Кожно гъбично заболяване
Публикувано: 11 December 2011 - 11:59 PM
Дерматофитоза е общо наименование за доста гъбички болести - микроспория, трихофития примерно. Болестта е упорита и най-лесно се лекува, когато се подобри общото състояние на кучето, т.е. усили му се имунна система чрез качествена храна примерно и добавки за възстановяване на козината (биотин, омега 3 мастни киселини, мегадерм, петнил и т.н.) 4 месеца е ужасно дълъг срок. Ваксините против гъбички се слагат 3 през около 10 дни, за да се изгради имунитет срещу гъбичките. Каква порода е кучето? И ако този проблем стои от 4 месеца по-добре сменете доктора, защото явно проблема не е само гъбичките. Черния дроб едва ли сте го натоварили, освен ако не сте давали дълго време гризеофулвин (антибиотик против гъбички). Но тук във форума никой не може да ви даде съвет относно лекарства и да ви ги предпише.
Публикувано: 12 December 2011 - 02:56 PM
Благодаря Ви за информацията.До сега съм съм сменила 2 вета и положението е с малко подобрение.Ваксината ,която му сложиха се казва Canivac M ,която била годишна.По мнението на вета било необходимо поне два пъти да се ваксинира ,по веднъж на година.След като направихме първата ваксина положението се подобри ,поникна и козина,но все още има пърхот и разни натрупвания като ранички,но това са люспи пърхот.Гъбичките се наричали Дермофития или нещо такова,не си спомням точно.
Публикувано: 13 December 2011 - 09:56 AM
и след 10 ваксини ефекта ще е същия. всъщност съм виждал кучета уж с гъбички и с 20. на няколко като им спряхме лечението и взеха, че се оправиха, докато чакахме посявките.
та - анамнеза, посявка, кр. картина и биохимия, биопсия и едва тогава ще може някой да каже за кво иде реч. в много голяма част от случаите дерматофитите са вторично заболяване!
та - анамнеза, посявка, кр. картина и биохимия, биопсия и едва тогава ще може някой да каже за кво иде реч. в много голяма част от случаите дерматофитите са вторично заболяване!
Страница 1 от 1