Британска късокосместа котка
Публикувано: 08 October 2007 - 02:38 PM
Женската е малка (на възраст), но също полово зряла. За нея също е прекалено рано за каквато и да е връзка. За разгонване й е напълно време, зависи кога е родена.
Ако не е разгонена и няма никакви признаци за това, няма проблем да бъдат за кратко време заедно НО ВИНАГИ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ЧОВЕК И ПОД НЕГОВО ЗОРКО НАБЛЮДЕНИЕ, но те така или иначе НЕ ТРЯБВА да съжителстват заедно. Щом вече тя е на 6 месеца, тя може преспококойно да се разгонва и да бъде заплождана.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 October 2007 - 11:40 AM
На първата изложба в Albstadt той спечели EX1 и беше оценен от немския съдия Sagurski без никакви забележки.
Зара е при нас от 2 седмици от развъдника F.. (без реклама МОЛЯ), които са доста известни в Германия. Занимават се от 20 г. с тази порода. В родословието на Зара има доста WW, EC и GIC шампиони, включително и бащата Felix и майката Lilly.
Доволни сме от избора си, въпреки че беше доста трудно да намерим това което търсихме.
Приятен ден!
:blink:
Публикувано: 09 October 2007 - 08:34 PM
Мод: Вагабого поиска да разкажете за котките и за развъдника, но не да ни избодете очите с имената на развъдниците, като същевременно се опитвате да вплетете рекламата за тях. ОК, рекламата е оставена, премахнати са имената на развъдниците, т.к. бе решено, че така е редно.
Тъй като явно се налага да бъдат припомняни правилата, които са приети и важат, макар и препоръчително в този форум, позволявам се да ви предложа, ако проявявате интерес, да се запознаете с темата Нетикет.
Съзнавам, че много от тях могат да бъдат тълкувани превратно, но тъй като те са съчинявани в движение, не виждам какво пречи да бъдат и променяни в движение. И във връзка с горното, предполагам, че нищо не пречеше да споделите тази ценна информация с Вагабого на ЛС.
И да, подобна информация свободно може да се тълкува като реклама, напр. тъй както предлагате на някой да ползва храни от еди коя си марка, която не се предлага на бг пазар.
Назад из форумите, някъде някой да развява имена на развъдници (по начина, по който вие го направихте!) ?
Предлагам да се спазват неписаните правила на нетикет, както и моля това да става именно в този форум.
Ваш Мод
написах саитовете, защото vagabogo искаше да ги види, но явно тук не е позволено. така че които иска да ми пише на e-mail.
Публикувано: 09 October 2007 - 09:07 PM
Публикувано: 09 October 2007 - 09:19 PM
след всичко което написахте за него то само се затвърждава и не мога да разбера защо търсите съвети за отглеждането на котките си от тях, а не от немския развъдник?
но това си е ваше решение...
Публикувано: 09 October 2007 - 09:24 PM
Цитат
Чудесен е, нали? Като всички британци...
Друга добра новина - неговият брат Елтън Джон, който се задържа най-дълго в развъдник Вагабого, поради ...хммм... "човешка недомислица" е на път да намери новите си стопани.
С тях ще се срещна утре, за да преценя дали пък тези човеци са най-доброто за Елтън...
BSH ruleeeeezzz !
Елвис и неговата "котешка" трева
Елвис на курс по компюртърна грамотност...
Защо вие изтривате имената на нашите котки, ето виждаме че и тук има имена на котки а не се трият? Запознала съм се вече с правилата. Съгласна съм че може да се приемат като реклама сайтовете но определено да напиша името на котките ми не е реклама.
Публикувано: 09 October 2007 - 09:42 PM
Публикувано: 09 October 2007 - 10:10 PM
Бих искала да знаете, че аз съм доста търпелив човек, но и моето търпение има граници. Нещата се натрупват и тогава става това, което правя когато си позволявам да се намеся като модератор (а това е сравнително рядко. По разбираеми причини, точно в тази тема, която живо ме интересува - доста повече).
Някъде да съм навирала в очите на четящите, потребителите, форумците и т.н. имената на един или друг развъдник? Не, не съм го правила, а мога да цитирам толкова много, че ум да ви зайде...
Както и да е, да и тук, именно в България има хора, които си купуват котки не само от Европа, не само от Германия, стигат до САЩ, Канада, че и нататък... А Германия едва ли е най-добрия избор точно за британци.... обаче, това го казвам, без изобщо да съм се запознала с въпросния развъдник. Знам, винаги има изключения и се надявам наистина той да е едно от тези и вие да сте направили правилен избор. Защото ако възнамерявате да работите с тези котки, наистина трябва поне едната от тях да е доста по-добра от другата. По принцип, това е желателно за мъжкия индивид, но човек се учи докато е жив. А пък понеже аз претендирам да съм доста наясно и навътре в нещата касаещи породата, ще ви споделя, напълно открито и напълно съзнателно, че знам какво имам предвид. Вие също го знаете, защото светът е прекалено малък, нали? :blink:
Защото кой развъдчик или човек, претендиращ да е такъв, ви омая с отговора си, че котаракът е разгонен и търси секс... Е, това ме развесели безкрайно и сега, за да ви пожелая приятна вечер, пак го припомням, със сигурност подобно заключение извиква усмивка по лицата на много хора...
Лека вечер :yahoo:
Една идея - занапред цитирайте имената на котките си. Те говорят много. Развъдниците ги оставете на спокойствие, някои развъждат, други - не съвсем.
И моля, вземете под внимание ЛС касаещо подписите.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 October 2007 - 10:28 PM
Що се отнася до споменаването на котки от моя развъдник, аз лично държа, когато се говори за тях да се използват пълните им имена. Всяко име на коте излизащо от моя развъдник започва с името на развъдника. Не претендирам да пороизвеждам перфектни котки, но със сигурност не се срамувам от тях и всяко коте има свое място в сърцето ми!
P.S. По принцип избягвам да коментирам други развъдници особено, когато нямам какво добро да кажа за тях, който се интересува намира начини да стигне до необходимата му информация.

Публикувано: 09 October 2007 - 11:11 PM
Казаното от alekian_yona не смятам да коментирам. А това че хората се развеселяват докато четат това което съм писала, може само да ме радва. :blink:
Публикувано: 10 October 2007 - 11:41 AM
Аз правя т.нар. реклама на развъдниците откъдето са моите животни, защото се гордея с тях и смятам, че развъдчиците са свършили добра работа. Имам котка от VAGABOGO и кучета от CANMOY'S, SAMARCANDA и TRAMIN! Това не е тайна информация и това не е форум на някой определен развъдник, че да не може да се казва името на други развъдници.
Ако конкретния развъдник е с "лоша слава" - кажете за тази слава, кажете какви са проблемите, но триене на името - :o???
А това кой какво "навира" в очите на другите си е начин на писане. Четящите сами могат да решат, стига да не се нарушават правилата на dog.bg.
Публикувано: 10 October 2007 - 11:58 AM
Doniakude imash pravo, insult. I az taka kazah, s posochvane na imeto se poluchava i cialata neobhodima informacia i tova e napulno dostatuchno. Celta na tozi forum e i druga osven da izgotviame spisuk na razvudnitsi, nali ? Samoto ime na kote (predpolagam i na kuche) e izvor na cialata informacia za vseki, koito razbira. Ne se hvashtaite za dumata, tia ima i svoi podtext, no samo pri olojenie che e tulkuvan pravilno.
Suzdaite si pod-tema i davaite info za razvudnitsi, niama nujda se tovari osnovnata. A tia i bez drugo shte bude pochistena ot izlishnata i nesvurzana informacia.
Темата е приключена за мен, каквато е била целта, тя постигна своето

Публикувано: 10 October 2007 - 12:03 PM
Нищо лично - съвсем приятелски,
Стела
Публикувано: 10 October 2007 - 01:42 PM
Цитат
Аз правя т.нар. реклама на развъдниците откъдето са моите животни, защото се гордея с тях и смятам, че развъдчиците са свършили добра работа. Имам котка от VAGABOGO и кучета от CANMOY'S, SAMARCANDA и TRAMIN! Това не е тайна информация и това не е форум на някой определен развъдник, че да не може да се казва името на други развъдници.
Ако конкретния развъдник е с "лоша слава" - кажете за тази слава, кажете какви са проблемите, но триене на името - :o???
А това кой какво "навира" в очите на другите си е начин на писане. Четящите сами могат да решат, стига да не се нарушават правилата на dog.bg.
Аз също се гордея с развъдниците от където произлизат моите котки, а именно Fluffy Pearls и Fichtenthal. Тук не става въпрос за реклама. ebay, Sapphire Spark, както и линковете на НФФе (споменавани в предни съобщения) също ли са реклама? Явно не.
Целта на форума е да се "разменят" информация, опит, съвети, мнения и т.н.
Публикувано: 10 October 2007 - 02:03 PM
Поздрави :yahoo:
Публикувано: 10 October 2007 - 02:15 PM
Сподели някоя снимка на твоето коте, за да му се порадваме и ние :)
P.S. Само на мен ли ми се струва или в едно от последните съобщения нещо започна да понамирисва :-

Публикувано: 10 October 2007 - 02:21 PM
ПС: тъй като всеки втори постинг се трие или преработва от мод-ката, се налага хората да комуникират чрез ЛС!!! Това ли е смисъла на форума?
Относно това че danova споменава че котарака и е разгонен, не го намирам за смешно! По скоро е смешно и срамно че има тук хора които се подиграват на незнанията на другите.
Приятен ден. :yahoo: